Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
25. November , 2024, 13:42:38
Strán: [1] 2 3 ... 5 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Engl Fireball 100+BossGT8 solo zvuk  (Prečítané 11626 krát)
0 užívateľov a 4 Hostí prehliada túto tému.
MIMO
nováčik
*
Príspevkov: 42

« kedy: 11. December , 2013, 10:33:32 »

Serus pipl snažim sa spraviť solo zvuk na Engl Fireball 100 s Harley Benton 4x12 kabinetom+BossGT8 multiefekt zapojeny do Engla cez slučku.
Beriem skreslenie z Engla a chorus+delay+reverb z GT8 a znie to celkom dobre ale niečo tomu chýba.
Samotné skreslenie je buď príliš slabé, alebo silné...take chemicke pieskove mi príde.
Môžem dokrmiť zvuk skreslením z GT8, alebo je blbosť to takto kombinovať?
Ide mi o Van Halenovsky solo zvuk.
S lampovými aparátmi som nemal zatiaľ skúsenosti tak poprosím o rady ako na to.
Zaznamenané
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #1 kedy: 11. December , 2013, 10:34:56 »

daj si tam este EQ do slucky a urob si na nom Vcko
Zaznamenané
kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #2 kedy: 11. December , 2013, 11:06:43 »

hmmm tak to je engl :D

ale nie..

-daj fotku nastavenia EQ, je mozne ze to prehanas s gainom resp tam mas niecoho vela/malo

-hovoris ze nie si zvyknuty na lampove aparaty, cize predpokladam ze si presiel nedavno z digitalu na lampu, tento prechod u vacsiny ludi sposobi sok ze nevie hrat, lebo digital ti odpusti kazdu chybu, nemusis to z toho dolovat pravackou

- ten boss ma funkciu ze vie uplne vypnut amp modeling? ide len o to ze ked ho mas v slucke aparatu aby si z neho tahal len modelingove presety..flangery, phasery, delay, blbiny...

- chova sa to tak aj ked je slucka vypnuta resp nic v nej nemas?
Zaznamenané

Bhlokvva
stály hosť
Príspevkov: 1032

« Odpoveď #3 kedy: 11. December , 2013, 11:30:22 »

Je aj taka moznost, ze ten multak proste medzi lampami robi zlo, lebo na to nie je stavany, takych pripadov som zazil viac. Najprv skus to co Kaol pisal a ked nic nepomoze, tak asi sa budes musiet obzerat po inom efekte.
Zaznamenané

Aky je rozdiel medzi vranou?
PS1984
stály hosť
Príspevkov: 1039

...

« Odpoveď #4 kedy: 11. December , 2013, 11:41:55 »

hej, obvykle pomôže ked dáš všetky korekcie na "nulu" - spravíš ako keby bypass a v danom presete ti bude hrať len nejaký konkrétny efekt.

Ja som raz takto skúšal čiste len zo zvedavosti, že ako kazí zvuk Digitech RP 50. Všetko som v danom presete vypol a nechal som si povedzme len chorus, alebo delay. Strašne to kradlo zvuk...

a BTW - neverím, že v tomto pedalboarde sú kvalitnejšie efekty ako keď kúpiš od toho istého výrobcu povedzme samostatné krabičky.
« Posledná zmena: 11. December , 2013, 11:43:20 od PS1984 » Zaznamenané

Learning to play with a big amplifier is like trying to control elephant.
ondreee
stály hosť
Príspevkov: 1085

« Odpoveď #5 kedy: 11. December , 2013, 11:53:28 »

dovolim si polemizovat.. roky som mal v efektovej slucke VF1 od Bossu co je prakticky to iste ako GT8
ked sa povypinaju vsetky simulacie a volovinky, hra to vazne ze na urovni. len treba spravne nastavit hlasitosti globalne
Zaznamenané

MIMO
nováčik
*

« Odpoveď #6 kedy: 11. December , 2013, 12:16:08 »

hmmm tak to je engl :D

ale nie..

-daj fotku nastavenia EQ, je mozne ze to prehanas s gainom resp tam mas niecoho vela/malo

-hovoris ze nie si zvyknuty na lampove aparaty, cize predpokladam ze si presiel nedavno z digitalu na lampu, tento prechod u vacsiny ludi sposobi sok ze nevie hrat, lebo digital ti odpusti kazdu chybu, nemusis to z toho dolovat pravackou

- ten boss ma funkciu ze vie uplne vypnut amp modeling? ide len o to ze ked ho mas v slucke aparatu aby si z neho tahal len modelingove presety..flangery, phasery, delay, blbiny...

- chova sa to tak aj ked je slucka vypnuta resp nic v nej nemas?

No ano mám pocit že zrazu ako keby som ani nevedel poriadne hrať ale to je iná vec :)
Všetky simulácie a blbinky sú vypnuté ako som písal pušťam do toho len chorus, delay a reverb.
Včera som sa s tým dve hoďky babral a keďže som to chcel mať vybudené tak som aj pridal volume a skončil s hlavou ako vytiahnutou zo zvona...
To skreslenie mi príde príliš lepkavé aj cez reverby atd...preto sa pýtam či sa to odporúča miešať so skreslením z multiefektu.
Ale možno som už degenerovaný rokmi hrania cez tranzistorove komba napajane priamo multiefektom....asi sa začnem učiť hrať  Popiskujem si
Zaznamenané
PS1984
stály hosť

...

« Odpoveď #7 kedy: 11. December , 2013, 12:24:04 »

Skús ten efekt dať nie do slučky ale "pred" hlavu priamo do inputu. Kamošovi raz toto pomohlo - ale negarantujem to, lebo potom môže znieť na prd ešte aj ten delay a reverb, ktorý pokazí to čo bude za tým.

určite by som ale skúsil na tvojom mieste vybrať z reťazca efekt a nahradiť ho krabičkami - ak sa upraví zvuk tak potom je to jasné....
Zaznamenané

MIMO
nováčik
*

« Odpoveď #8 kedy: 11. December , 2013, 12:28:18 »

Skús ten efekt dať nie do slučky ale "pred" hlavu priamo do inputu. Kamošovi raz toto pomohlo - ale negarantujem to, lebo potom môže znieť na prd ešte aj ten delay a reverb, ktorý pokazí to čo bude za tým.

určite by som ale skúsil na tvojom mieste vybrať z reťazca efekt a nahradiť ho krabičkami - ak sa upraví zvuk tak potom je to jasné....

no práve sa mi narodila dcérka tak môžem ho nahradiť akurát tak krabičkami od plienok :)
potrebujem to poriešiť s tým čo mám a dostať z toho max :) na dalšie veci nane lóve :)
Zaznamenané
bubucci
pravidelný návštevník
Príspevkov: 427

« Odpoveď #9 kedy: 11. December , 2013, 12:29:19 »

Boss GT nema ve smycce (slucke) nejaky zasadni vliv na zvuk, chce si to pohlidat uroven vystupu, at je to co nejvic podobne zvuku bez zapojeneho multiefektu (tusim nekde za pulku to bylo idealni). Potom hlasitost jednotlivych presetu at nejde pres 100 a vypnut amp simulace. Kazdopadne efekty su na urovni a dojebat zvuk moze akorat samotne nastaveni.
Problem bych videl spis v tom Fireballu, ten ma sam o sobe piskove zkresleni a van halenovsky zvuk z neho poleze enom tezko.
Zaznamenané

negibson, lacne napodobeniny, domorobo...
MIMO
nováčik
*

« Odpoveď #10 kedy: 11. December , 2013, 12:46:34 »

Boss GT nema ve smycce (slucke) nejaky zasadni vliv na zvuk, chce si to pohlidat uroven vystupu, at je to co nejvic podobne zvuku bez zapojeneho multiefektu (tusim nekde za pulku to bylo idealni). Potom hlasitost jednotlivych presetu at nejde pres 100 a vypnut amp simulace. Kazdopadne efekty su na urovni a dojebat zvuk moze akorat samotne nastaveni.
Problem bych videl spis v tom Fireballu, ten ma sam o sobe piskove zkresleni a van halenovsky zvuk z neho poleze enom tezko.

no toho som sa bal že asi sa s tym veľa nebude dať robiť...možem to nechať v slučke a využivať na čistom kanali skreslenie čisto z GT8? A pritom využivať engl skreslenie na doprovody + Engl čisty zvuk ktorý je perfektný s malym nareverbovanim a delayom....
Zaznamenané
ondreee
stály hosť
Príspevkov: 1085

« Odpoveď #11 kedy: 11. December , 2013, 13:07:09 »

skreslenie z GT8 by som urcite nepovazoval za lepsie ako skreslenie s lampoveho predzosilovaca :)
ak si hraval na tranzistoroch a digitaloch, musis sa naucit ozajstne hrat.. vazne.. trosku viac sa sustredit na uder do strun a pod.
« Posledná zmena: 11. December , 2013, 13:07:52 od ondreee » Zaznamenané

PS1984
stály hosť

...

« Odpoveď #12 kedy: 11. December , 2013, 13:34:54 »

no práve sa mi narodila dcérka tak môžem ho nahradiť akurát tak krabičkami od plienok :)
potrebujem to poriešiť s tým čo mám a dostať z toho max :) na dalšie veci nane lóve :)

nemusíš ˇich hneď kupovať. ak máš možnosť požičať si od niekoho... nemusia byť v sádate ani Bossácke tie krabičky. čokoľvek, len aby si skúsil rozdiel...
Zaznamenané

PS1984
stály hosť

...

« Odpoveď #13 kedy: 11. December , 2013, 13:37:20 »

facepalm ja proste neverím tomu, že Engl ako taký môže byť zlý. to hrá samo.... skúsil som 3 rôzne aparáty a všetky sa mi páčili a podľa mňa im nechýbalo nič.  ja to nechápem...  Smútim  Neviem
Zaznamenané

garde
miestny štamgast
Príspevkov: 2967

« Odpoveď #14 kedy: 11. December , 2013, 13:50:59 »

multiefekty obyčajne priškrtia lampu, či už to bol Korg AX, Line6 HD 300, 500, XT Live s mulťákom ani jeden lampový aparát nehral tak pekne ako bez neho, jeden gitarista ktorého príbeh popisujem nakoniec skončil s HD300vkou a so starým tranzistorovým kombom Randall a popritom s Laney LH50 bol zahojený a bolo by mu stačilo dokúpiť zopár modulačných krabičiek
Zaznamenané

"povedz debilovi, že je debil a neuverí ti"
Strán: [1] 2 3 ... 5 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.095 sekund, 23 otázok.