Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
25. November , 2024, 15:35:19
Strán: 1 [2] 3 4 5 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Engl Fireball 100+BossGT8 solo zvuk  (Prečítané 11646 krát)
0 užívateľov a 2 Hostí prehliada túto tému.
RobG
inventár podniku
Príspevkov: 3484

« Odpoveď #15 kedy: 11. December , 2013, 13:51:54 »

Vzadu na efektovej slučke máš poťák DRY - EFFECT Balance..začni laborovať s ním. FIREBALL má gainu až až. Na začiatok ho nastav presne na polovicu t.j 12 hodín. Ak chceš tučnejší sound, ja by som to dal na švtrtinu, nech ide 3/4 lampového soundu a pridaj hodnoty na efekte...

V efekte všetko povypínaj a nechaj len časové efekty..vpredu ten DEPTH a BRIGHT preč zo zvuku, daj korekcie na stred /12h/..uber TREBLE, lebo je to bude výškové, stredy daj okolo 14h...s basmi to nepreháňaj..PRESENCE daj na štvrtinu na začiatok..

Na zdravie!

Balance
FX mix control for the Effects loop: Rotate the knob to the "DRY" position for the pure amp signal, i.e. no effect on the signal. Turn clockwise to blend in an effect connected to the loop to the dry signal (parallel/passive). At the "EFFECT" position, only the wet signal, i.e. the signal sent from the FX device is fed to the power amp (serial/passive).
NOTE: If no effects processor is connected to this loop, leave this control in the "DRY" position!
« Posledná zmena: 11. December , 2013, 13:55:49 od RobG » Zaznamenané
Roberto
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 3467

« Odpoveď #16 kedy: 11. December , 2013, 13:52:36 »

Ide mi o Van Halenovsky solo zvuk.
tak si kup marshalla, nemyslim si ze dostanes to spravne zrno z Engla. ja z obycajneho stareho marshalla 50 watt mam zvuk ako van halen so stratom a HB.
Zaznamenané

“Hot funk, cold punk, even if it's old junk, it's still rock and roll to me.” ~ Billy Joel

"Using a pedal for dirt with a great vintage Marshall is like driving a Ferrari with an automatic transmission. It's still a Ferrari but you can sure as have a lot more fun with a manual."
Juraj_T
pravidelný návštevník
Príspevkov: 623

« Odpoveď #17 kedy: 11. December , 2013, 13:57:21 »

tak v prvom rade by som ten boss z tej slucky uplne vyhodil a natocil si normalny zvuk na zosiku. Ked sa ti nepaci skreslenie tak to tym bossom v slucke nezachranis.
Ked budes spokojny ako ti kresli amp tak potom si tam daj do slucky nejake modulacie a mozes riesit preco to zrazu hra horsie, co by samozrejme nemalo.
Zaznamenané
PS1984
stály hosť
Príspevkov: 1039

...

« Odpoveď #18 kedy: 11. December , 2013, 14:00:44 »

tak v prvom rade by som ten boss z tej slucky uplne vyhodil a natocil si normalny zvuk na zosiku. Ked sa ti nepaci skreslenie tak to tym bossom v slucke nezachranis.
Ked budes spokojny ako ti kresli amp tak potom si tam daj do slucky nejake modulacie a mozes riesit preco to zrazu hra horsie, co by samozrejme nemalo.
+1
Zaznamenané

Learning to play with a big amplifier is like trying to control elephant.
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #19 kedy: 11. December , 2013, 14:12:19 »

MIMO - a ked si ho kupoval a skusal, neznel ten Engl nahovno ? alebo podla coho si ho kupil ?
Zaznamenané
kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #20 kedy: 11. December , 2013, 14:19:43 »

uplne blbost ze z toho nedostane halenovsky zvuk.. cele je to o tom ci vies hrat ako halen, potom to tak zniet bude.. minue som kukal ukazky chalanka co hral cez bugeru 6262 a mal zvuk jak halen.. lebo hral jak halen.. potom dal ine video s nejakym create-om a ta ista situacia..
Zaznamenané

Roberto
VIP
inventár podniku
*

« Odpoveď #21 kedy: 11. December , 2013, 15:55:39 »

neviem priatelia, su to skladby Van Halena ale zvuk tam taky nieje.
Zaznamenané

“Hot funk, cold punk, even if it's old junk, it's still rock and roll to me.” ~ Billy Joel

"Using a pedal for dirt with a great vintage Marshall is like driving a Ferrari with an automatic transmission. It's still a Ferrari but you can sure as have a lot more fun with a manual."
kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #22 kedy: 11. December , 2013, 16:15:08 »

este je otazka ze ktoreho halena early znel uplne inak ako neskorsie.. a teraz hra na evhcko.. a hra to tiez trochu inak aj ked mu to znie stale tak isto :)
Zaznamenané

MIMO
nováčik
*
Príspevkov: 42

« Odpoveď #23 kedy: 11. December , 2013, 22:35:41 »

OK tu je video kde hram solo od Van Halena ... tam pušťam GT8 do Marshall Valvestate komba tranzistoroveho....možte počuť ako hram a či je problem vo mne ...

Odpoveď na jednu z otázok ....kupil som to podľa kopy recenzii a ukažok na nete, nehral som cez to, objednal som to z Thomannu a veril že to bude masaker...a čo sa tyka čisteho zvuku a zvuku na doprovody pre rock a metal to fakt je....ale ja by som ešte k tomu chcel Van Halenovsky pripadne Steve Vaiovsky zvuk na sola Beeee
Zaznamenané
Juraj_T
pravidelný návštevník
Príspevkov: 623

« Odpoveď #24 kedy: 11. December , 2013, 22:47:22 »

Ked ti ten ENGL nehra aspon takto, tak nieco tam musis mat velmi zle nastavene. Mozno totalna hlupost, ale nemas ho nahodou ze uplne potichu ? Tie moderne zosiky sice hraju aj ked nemaju vytoceny koncak, ale predsa to aspon trocha nahlas musi byt. Tolko moja osobna skusenost ked som presiel z line 6 na normalny zosilovac, mozno hlupost no
Zaznamenané
MIMO
nováčik
*

« Odpoveď #25 kedy: 11. December , 2013, 22:56:02 »

Ked ti ten ENGL nehra aspon takto, tak nieco tam musis mat velmi zle nastavene. Mozno totalna hlupost, ale nemas ho nahodou ze uplne potichu ? Tie moderne zosiky sice hraju aj ked nemaju vytoceny koncak, ale predsa to aspon trocha nahlas musi byt. Tolko moja osobna skusenost ked som presiel z line 6 na normalny zosilovac, mozno hlupost no

nie, skoro som ohluchol ked som nastavoval zvuk :D a krutil som poťaky na všetky strany ...asi to chce trošku prikrmiť aj predzosilom z gt8 na tie sola...no zajtra večer skušam ďalej :) Zatiaľ sa mi vážne viac páči solo zvuk z toho tranzistoroveho Marshalla čo mam vo videu :D
Zaznamenané
Roberto
VIP
inventár podniku
*

« Odpoveď #26 kedy: 11. December , 2013, 23:21:29 »

ja som fical dlho na van halenovi - ak ti mozem poradit:
1) v ibanezke vymen snimac za nieco blizsie PAFku, napr teraz som si objednal snimac od Kevina Smitha ktory je 9k Alnico2 a je to  klon toho co mal van halen na prvych 4-5 albumoch. (+/-). Evolutiony strasne saturuju zvuk, plus maju svoj ekvalizer ktory sa neda dat prec - mal som evo2 takze hovorim z vlastnych skusenosti.

2) zozen si cosi blizsie marshallu, napr DSL100 hra velmi podobne plexi na classic kanali. Plexi je ideal, ale neprakticky overkill. Engl ma tiez svoj "naci" charakter ktory proste prec nedas.

3) varianta3 -  vykasli sa na to a hraj s vlastnym ksichtom, nech ta ludia neberu ako klon ako van halena.
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #27 kedy: 11. December , 2013, 23:37:40 »

...

3) varianta3 -  vykasli sa na to a hraj s vlastnym ksichtom, nech ta ludia neberu ako klon ako van halena.

bodka.
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #28 kedy: 11. December , 2013, 23:39:48 »

...Zatiaľ sa mi vážne viac páči solo zvuk z toho tranzistoroveho Marshalla čo mam vo videu :D

trochu trpezlivosti a dospejes do stadia, kedy Ti bude zniet vsetko rovnako a s odtupom casu ani nerozoznas, co si kedy na com nahraval, pokial si to nebudes z nejakeho dovodu nahodou pamatat  Žmurk
Zaznamenané
MIMO
nováčik
*

« Odpoveď #29 kedy: 12. December , 2013, 06:37:38 »

:) nechcem hrať ako Van Halen a kopirovať jeho štýl, chcem len trošku napodobniť zvuk na sola ktore hram s coverovou kapelou.
Myslím že mám vlastný štýl a nehrám sa na nikoho ked robím vlastné veci, cez link vyššie sa môžte dostať k mojim skladbam ktoré mám na youtube, napr Scavengers.
Snímače kvôli tomu meniť určite nebudem ani nič dokupovať zatiaľ.
Ou-key, budem do toho šprtať a nastavovať a skúšať a keď sa podarí o čo mi ide dam tu nejake video, alebo ho dam aj ked nebudem celkom spokojný, že čo sa mi z toho maximalne podarilo dostať.
Zaznamenané
Strán: 1 [2] 3 4 5 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.105 sekund, 23 otázok.