Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
25. November , 2024, 13:44:41
Strán: 1 2 [3] 4 5 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Engl Fireball 100+BossGT8 solo zvuk  (Prečítané 11630 krát)
0 užívateľov a 6 Hostí prehliada túto tému.
MIMO
nováčik
*
Príspevkov: 42

« Odpoveď #30 kedy: 12. December , 2013, 20:03:59 »

No zase som hodinu a pol šprtal do zvukov, zapojil to 4 káblami, naštudoval som gt8 zapojenia efektov a slučiek atd a furt tomu dačo chýba...a nakoniec som to všetko rozpojil a napojil gt8 priamo cez input ako doteraz, pustil do toho 5150 lead zvuk a haleluja bazmek nádherne to hraje.
Asi niesom normálny ale mne sa najviac páči zvuk a skreslenie gt8 v čistom kanáli zosilu.

Zaznamenané
PS1984
stály hosť
Príspevkov: 1039

...

« Odpoveď #31 kedy: 12. December , 2013, 20:11:44 »

No zase som hodinu a pol šprtal do zvukov, zapojil to 4 káblami, naštudoval som gt8 zapojenia efektov a slučiek atd a furt tomu dačo chýba...a nakoniec som to všetko rozpojil a napojil gt8 priamo cez input ako doteraz, pustil do toho 5150 lead zvuk a haleluja bazmek nádherne to hraje.
Asi niesom normálny ale mne sa najviac páči zvuk a skreslenie gt8 v čistom kanáli zosilu.

[/quote
Heh, ako som povedal - niekedy to pomôže dať priamo do inputu.

Nechapem ale, že keď takto hras ako hras sa ti páči tá "umelina". To by som radšej predal toho engla a kúpil niečo viac Van Halenovske..

Zaznamenané

Learning to play with a big amplifier is like trying to control elephant.
MIMO
nováčik
*

« Odpoveď #32 kedy: 12. December , 2013, 20:26:04 »

Mne to nepripada umele....podľa mňa to má šťavu :)
Cez víkend skúsim nahrať nejake sóla s englovským zvukom a s gt8 pre porovnanie, som zvedavy na vaš názor keď to budete počuť.
Zaznamenané
kuker
stály hosť
Príspevkov: 885

« Odpoveď #33 kedy: 12. December , 2013, 21:56:22 »

Mimo, presne poznam tvoje pocity z lampaca :)
Myslim, ze je jedno ci by si si kupil lampoveho Engla, Marshalla, EVH... alebo neviem co... mal by si taky isty pocit z kazdeho jedneho.. Ja som kedysi hral na Boss GT10 priamo do Marshall JTM30. Skrelslenia a efektozy som tahal z Bossu... Potom uz mi ta chemia tak liezla na nervy, ze som som ho predal, a kupil si Marshall JMP-1 preamp. Bolo to moje v podstate prve lampove kreslitko.. a aj ten dokonca podla mna nie je uplne cisty... No bolo to zaujimave... :D nakoniec ma nasral uz aj on a kupil som Marshall TSL 60 a tu uz som si to uzival! vsetko je vec zvyku a casu... Myslim, ze to chce len cas.. pripadne si daj na podlahu este nejaky tubescreamer(odporucam JTAMPS 808 screamer:) ) na jemne nakopnutie a mas to :)

s tvojim aparatom fakt hladaj chybu iba v prstoch :)
Multiefeky su iluzia. je to ako keby si zil v matrixe :D

vela zdaru!
Zaznamenané
MIMO
nováčik
*

« Odpoveď #34 kedy: 13. December , 2013, 07:26:15 »

.. pripadne si daj na podlahu este nejaky tubescreamer(odporucam JTAMPS 808 screamer:) ) na jemne nakopnutie a mas to :)

dikes :) a kde do toho bordelu kablov ho mam pichnuť?
zaujimalo by ma to pri gt8 v efektovej slučke ampu aj pri 4 kablovom zapojeni...
čisto s gt8 v slučke ampu by som to asi dal do slučky gt8ky a nastavil si solo patch ktory by mal zapnutu slučku a aktivoval ho, ale pri 4 kablovom zapojeni si to neviem predstaviť :)
Zaznamenané
kuker
stály hosť

« Odpoveď #35 kedy: 13. December , 2013, 08:40:44 »

neviem, ja by som to spravil takto...
screamer by som dal do inputu... a multiefekt si daj do slucky, cisto len na delaye, haly a pod...
urcite mas este nejaky switch na prepinanie kanalov, ze?
a vybavene :)
Zaznamenané
MIMO
nováčik
*

« Odpoveď #36 kedy: 13. December , 2013, 08:47:53 »

neviem, ja by som to spravil takto...
screamer by som dal do inputu... a multiefekt si daj do slucky, cisto len na delaye, haly a pod...
urcite mas este nejaky switch na prepinanie kanalov, ze?
a vybavene :)

no len potom budem musieť pri prechode zo sola na čisty zvuk vypinať (a naopak) 2 pedaly ....
Zaznamenané
Bhlokvva
stály hosť
Príspevkov: 1032

« Odpoveď #37 kedy: 13. December , 2013, 12:37:59 »

no len potom budem musieť pri prechode zo sola na čisty zvuk vypinať (a naopak) 2 pedaly ....

nema nahodou GT8 vzadu jack na prepinanie aparatu?
Zaznamenané

Aky je rozdiel medzi vranou?
MIMO
nováčik
*

« Odpoveď #38 kedy: 13. December , 2013, 12:50:04 »

nema nahodou GT8 vzadu jack na prepinanie aparatu?

má ale tým prepnem patch na gt8 a zosil kanal...ale bude treba ešte vypnuť aj t screamer zvlášť, ked bude prvy v sérii.
ale pozerám že t screamer ma aj gt8ka tak to skusim z nej pustiť...
Zaznamenané
Bhlokvva
stály hosť

« Odpoveď #39 kedy: 13. December , 2013, 12:53:21 »

má ale tým prepnem patch na gt8 a zosil kanal...ale bude treba ešte vypnuť aj t screamer zvlášť, ked bude prvy v sérii.
ale pozerám že t screamer ma aj gt8ka tak to skusim z nej pustiť...

no tentokrat si radsej zahryznem do prsta, ako keby som mal napisat, co si myslim o nakopavani hi-gainovych aparatov a obzvlast Englov...
Zaznamenané

dusan uk
pravidelný návštevník
Príspevkov: 247

« Odpoveď #40 kedy: 13. December , 2013, 13:03:14 »

no tentokrat si radsej zahryznem do prsta, ako keby som mal napisat, co si myslim o nakopavani hi-gainovych aparatov a obzvlast Englov...

Nakopavanie higainovych ampov je o niecom inom ako nakopnuti v pravom slova zmysle,ale mas provdu.Pri engli je to uplny nezmysel
Zaznamenané
kuker
stály hosť

« Odpoveď #41 kedy: 13. December , 2013, 13:10:24 »

kazdy aparat je iny a kazdeho poziadavky su ine :)
ako pozeram na tvoj ENGL na youtube, tak tam ani nejaky screamer riesit netreba :) sak to ma tony gainu...

ja pouzivam screamer ku mojmu marshallu, stym ze drive na screameri je na nule... cize fakt len jemne kopnem lampy... ale moj marshallik nekresli jak henta metalova gulovnica :)
Zaznamenané
MIMO
nováčik
*

« Odpoveď #42 kedy: 13. December , 2013, 13:18:28 »

nekuš rešpektujem každý názor a veľa znesiem :D
ako som pisal som neznalý problematiky keďže len teraz som začal riešiť lampovy amp....a študujem aj tu gt 8ku a že veľa tam robia pre a post ekvalizery tak možno prikrmovať nebude treba a vyladim zvuk nimi, Ano Engl ma tony gainu ale takeho pieskoveho ked je ho veľa a to mi nereže...
Zaznamenané
Bhlokvva
stály hosť

« Odpoveď #43 kedy: 13. December , 2013, 13:25:53 »

nekuš rešpektujem každý názor a veľa znesiem :D
ako som pisal som neznalý problematiky keďže len teraz som začal riešiť lampovy amp....a študujem aj tu gt 8ku a že veľa tam robia pre a post ekvalizery tak možno prikrmovať nebude treba a vyladim zvuk nimi, Ano Engl ma tony gainu ale takeho pieskoveho ked je ho veľa a to mi nereže...

Na to, ze je to tvoj prvy lampac, si podla mna hned skocil do velmi slusneho levelu a treba si na to spravanie len zvyknut. Ziadny Engl netreba nicim nakopavat, ani kvoli spevneniu zvuku, hra to proste dobre. Ta pieskovost moze byt sposobena tym, ze si zvyknuty na simulacie, co hraju dobre aj potichu, lebo simuluju zvuk vyhuleneho aparatu. Aku mas bednu?

Edit: aha, HB412, tak potom by to malo byt uplne ok, aj ked mne sa k Englu HB212 az tak nepacil...
« Posledná zmena: 13. December , 2013, 13:27:40 od Bhlokvva » Zaznamenané

styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #44 kedy: 13. December , 2013, 13:27:53 »

fireball obzvlast treba trochu vytocit..potichu to hra ako pokazene..
Zaznamenané
Strán: 1 2 [3] 4 5 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.057 sekund, 23 otázok.