Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
02. December , 2024, 18:30:38
Strán: 1 2 [3] 4 5 ... 7 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: lampovy zosik blbne, koncove lampy nesvietia rovnako - poradte  (Prečítané 14979 krát)
0 užívateľov a 8 Hostí prehliada túto tému.
stevino179
Hosť
« Odpoveď #30 kedy: 13. December , 2013, 17:28:27 »

a da sa to zistit či to tam je podla fota , teda ked to tam je netreba riešit bias parovanie a podobne veci
Zaznamenané
ff
miestny štamgast
Príspevkov: 2387

« Odpoveď #31 kedy: 13. December , 2013, 17:31:31 »

a da sa to zistit či to tam je podla fota , teda ked to tam je netreba riešit bias parovanie a podobne veci
Prečo nenapíšeš vlastne o aký amp ide???No a párovanie treba riešiť vždy...viac menej.
Zaznamenané
stevino179
Hosť
« Odpoveď #32 kedy: 13. December , 2013, 18:45:08 »

som myslel že sa vie : Impact 100 r.v. 1969 , UK , Dalas Arbiter , je to pa zapojenie , ručne vyunute trafa /firma s ktorej neskor vznikol partrige - inak tie trafa su velke ako svet a su tam tri/ , na očka pajkovane , 4 EL34 a v preampe neviem čo je ake lampy
 http://www.edgaraudio.se/tubes/impact.htm
a zapojeie ak som to dobre našiel
http://www.edgaraudio.se/tubes/impact/PA100s.jpg
Zaznamenané
Sanchez
stály hosť
Príspevkov: 803

« Odpoveď #33 kedy: 13. December , 2013, 21:45:03 »

Pišta...

Už si to skúšal na poriadnej elektrickej sieti???

Furt len vypisuješ akési litánie... Nikto Ti takto na diaľku nevyrieši túto poruchu Zdravíčko

Ak to nepôjde na normálnej elektrickej sieti, pichni tam iné EL34 a ak to pôjde, potom sa porieši BIAS.

Howgh Zdravíčko
Zaznamenané

stevino179
Hosť
« Odpoveď #34 kedy: 13. December , 2013, 21:58:26 »

Tak tak , ako som písal zajtra idem do skúšobni a odskúšam bez iných doberačov a lampy sa tak či tak zhanaju
takže pichnut  Som frajer
Zaznamenané
stevino179
Hosť
« Odpoveď #35 kedy: 14. December , 2013, 20:31:12 »

Myslím že keď po druhej skladbe sme chytili na ten amp madarske radio asi to budu lampy /začínaju byt mikrofonicke - ak sa nemýlim/, hralo to celkom ok , po vypnutí spotrebičov nemalo žiadny zásadný vplyv, ale časom sa ten zvuk nejak strácal pomaly a išlo to akoby tažšie za rukou a časom som sa zas musel pridať , zo začiatku celkom ok aj keď hlasitosť tak na 7 a viac aj master a obvykle som na takéto hranie mal tak na 5 max 6 tak asi lampy dovy dopo  Je mi do plaču
ukažka

* zero bass .mp3 (2532.65 KB - stiahnuté 118 krát.)
Zaznamenané
epiphonic
pravidelný návštevník
Príspevkov: 734

« Odpoveď #36 kedy: 14. December , 2013, 20:41:23 »

mozno OT ale zaujimava nahravka, paci sa mi to celkom
Zaznamenané

slow riffs / bong hits
Sanchez
stály hosť

« Odpoveď #37 kedy: 14. December , 2013, 21:24:19 »

Keď je lampa mikrofonická, nechytá rádio. Chytá spätnú väzbu, píska, vydáva zvuky, keď buchneš po aparáte...
Kde si sa zase dočítal, že chytá rádio?

Keď chytáš rádio, je niečo zle z uzemnením ampu, budovy, predlžovačky... môžeš mať zlý kábel, môžeš mať niečo zle v gitare...

Toho je veľa.

Treba vyskúšať gitaru na inom ampe, treba skúsiť amp s inou gitarou - bez efektov. Treba skúsiť amp na inom mieste.
Vylučovacia metóda.

Toto tu, na fóre asi nevyriešime. Zdravíčko
Zaznamenané

stevino179
Hosť
« Odpoveď #38 kedy: 14. December , 2013, 21:25:52 »

Neviem
Zaznamenané
faki
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 83

« Odpoveď #39 kedy: 14. December , 2013, 22:34:32 »

Co to neodnesies Dusanovi Golianovi z LC? Sikovny elektrotechnik, robi aj hudobnikom veci...
Zaznamenané
Sanchez
stály hosť

« Odpoveď #40 kedy: 14. December , 2013, 22:39:47 »

Nech to zatiaľ skúsi s inou gitarou, káblami a na inom mieste, kde je dobrá elektrika. Treba dať aj iný sieťový kábel.

Potom nech to niekam vozí.
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #41 kedy: 14. December , 2013, 22:59:47 »

to je pravda. blba elektrika v nejakej starej socikovskej fabrike alebo pod. vie robit s lampovymi strojmi az neuveritelne veci.
« Posledná zmena: 14. December , 2013, 23:00:05 od rastis » Zaznamenané
stevino179
Hosť
« Odpoveď #42 kedy: 14. December , 2013, 23:33:38 »

Dik za rady aj kontakt Lucenec je blisko vedel by si mi poslat cislo na toho typka  Je to frajer .hm no to je este pomerne lacne riesenie aj ked vahovo tazke rozbalit toniekde z stabilnou sietou zase otazka je najst take miesto kde to mozem vypiect . Kazdopadne zhananiu novych lamp sa asi nevyhnem slaka a toto je nevyhoda 100viek oproti 50tkam je to raz tak drahe. Ako je to stym parovanim staci mat vr sparovane dvojice aj roznych znaciek.ci...
Zaznamenané
Sanchez
stály hosť

« Odpoveď #43 kedy: 14. December , 2013, 23:39:47 »

Pišta!!!

OPAKUJEM:

Už si to skúšal na poriadnej elektrickej sieti???

Furt len vypisuješ akési litánie... Nikto Ti takto na diaľku nevyrieši túto poruchu Zdravíčko

Ak to nepôjde na normálnej elektrickej sieti, pichni tam iné EL34 a ak to pôjde, potom sa porieši BIAS.

Treba vyskúšať gitaru na inom ampe, treba skúsiť amp s inou gitarou - bez efektov. Treba skúsiť amp na inom mieste.
Vylučovacia metóda.

Nech to zatiaľ skúsi s inou gitarou, káblami a na inom mieste, kde je dobrá elektrika. Treba dať aj iný sieťový kábel.

Potom nech to niekam vozí.

Čo tu už len vypisuješ o párovaní elektróniek. Na to máš ešte dosť času Zdravíčko
Zaznamenané

stevino179
Hosť
« Odpoveď #44 kedy: 15. December , 2013, 00:20:11 »

Dobre pojdem zaradom ako si pisal. Aj tak mi bude trvat pokial nejak daco prekrutim za lampy vzdy je dobre mat nahradne hlavne aak su tam pichnute jj.
Zaznamenané
Strán: 1 2 [3] 4 5 ... 7 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.084 sekund, 23 otázok.