Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
30. November , 2024, 17:29:33
Strán: [1] 2 3 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Ako zacat znovu  (Prečítané 5985 krát)
0 užívateľov a 4 Hostí prehliada túto tému.
Pánsky
nováčik
*
Príspevkov: 66

Ivanka pri Nitre.

« kedy: 13. December , 2013, 20:10:01 »

zdravim Vas priatelia hudby. pisem tuto temu z nasledovneho dovodu: "ako sa to casto v zivote stava kapela z mladosti sa rozpadne, kazdy sa vyberie vlastnou cestou. dnes po asi 4 rokoch co som nemal v ruke el. gitaru (pred tym som hraval velmi zanietene asi 10 rokov) som sa rozhodol pre navrat k hudbe. boli nejake povinosti, venoval som sa aj inym veciam ale jeden dovod bol aj ten ze som si chcel precistit hlavu a takpovediac zabudnut hrat a zacat od znova ked budem citit ze prisla ta spravna chvila. dnes prisla :) . Pisem sem preto ze za tu dobu co som nemal kontakt z muzicirovanim tak sa doba dost pohla dopredu a ked to tu teraz citat mam pocit ze sa v tom nejak neviem poriadne zorientovat. v kratkosti by som si rad precital nejake rady ako znova zacat. som v stadiu ze na gitare uz ledva zahram par riffov. nie vsak preto ze by som zabudol hrat ale preto ze som vsetko co som vedel zabudol. to bol vsak zamer. vypocul by som si rad od Vas skusenejsich aky mate nazor na to zacat znova. kedze o aktivne hranie v kapele nemam po skusenostiach zaujem chcel by som sa venovat hlavne tvorbe. ale otazka je ze ako nestratit pohon :) ked clovek robi nieco sam. akoze ako nestratit motivaciu. a tiez by ma zaujimalo co si myslite o tom ze co je pre domacu tvorbu z hladiska techniky dolezite a co je uz rozmar.
vdaka
Zaznamenané
BrokenWings
miestny štamgast
Príspevkov: 1539

« Odpoveď #1 kedy: 13. December , 2013, 21:03:17 »

Vitaj medzi nami. To si velmi pekne napisal. Verim, ze ti skusenejsi chalani poradia ako sa nastartovat.
Zaznamenané
mirostrat
stály hosť
Príspevkov: 1118

zlomená Jolana Iris

« Odpoveď #2 kedy: 13. December , 2013, 21:43:30 »

čau , no však gitku a aparát máš ? keď nie tak kúpiť  , za mňa nejaký STRAT  Si píš!!! alebo čo sa ti páči , na bazároch sú také super ceny , že dovi-dopo , , PC asi máš tak nejakú zvukovku a nejaký multiprocesor Line 6 , Boss,  Digitech je ich kopec , to ti tu niekto poradí a mastiť do gitky a hráš , a sry čo si sa rozviedol a už móžeš zase hrať  Huh!  to bol vtip  Fuuha zíram a z hladiska techniky záleží kolko máš rozpočet , dá sa aj lacno a dobre riešiť aj draho a zle , a záleží či si v paneláku a musíš hrať ticho alebo v rod. baráku a možeš bombovať , a keď chceš nahrávať tak dneska to nestojí dokopy nič , PC , nejaký zadarmo program , nejaké vstupné zariadenie - zvukovka a nejaký efektor , ten može byť zároveň aj zvukovka a nahrávaš v pomerne dobrej kvalite
« Posledná zmena: 13. December , 2013, 21:48:36 od mirostrat » Zaznamenané

http://bandzone.cz/lustifon      chcem hlučný lampák čo sa mi na kolo stane do košíka
Sanchez
stály hosť
Príspevkov: 803

« Odpoveď #3 kedy: 13. December , 2013, 21:47:36 »

Ahoj medzi nami Na zdravie!

Ja by som Ti vedel poradiť. Podobne som znovuzačínal v roku 2006 po asi 11 rokoch. Zdravíčko

Ale je to na dlhú debatu. ha ha ha
« Posledná zmena: 13. December , 2013, 21:48:19 od Sanchez » Zaznamenané

crespi
pravidelný návštevník
Príspevkov: 587

« Odpoveď #4 kedy: 13. December , 2013, 22:07:18 »

. akoze ako nestratit motivaciu.

Toto zalezi len od teba, aku mas povahu, ake mas ciele. Celkovo ale pomoze, ak ti ma kto pomoct, pretoze mrte softverov s mrte funkciami ta vie velmi rychlo odradit. A samozrejme nazory. Ja napr. hram pre radost, nic od toho necakam, len ma to bavi.

a tiez by ma zaujimalo co si myslite o tom ze co je pre domacu tvorbu z hladiska techniky dolezite a co je uz rozmar.

Na trening je este velmi vdacny looper, ci uz samostatny, alebo ako sucast multiefektu.

Zvysok ti uz mirostrat vysvetlil  Na zdravie!
« Posledná zmena: 13. December , 2013, 22:08:16 od crespi » Zaznamenané
mirostrat
stály hosť

zlomená Jolana Iris

« Odpoveď #5 kedy: 13. December , 2013, 22:12:08 »

chi   Na zdravie! , no motivácia by mohla býť , že ideš niekam na koncert , a keď uvidíš niekoho na pódiu , tak to by ta mohlo motivovať , teda ja keď vidím , že niekto hrá tak aj ja chcem hrať  ?§!.
Zaznamenané

http://bandzone.cz/lustifon      chcem hlučný lampák čo sa mi na kolo stane do košíka
epiphonic
pravidelný návštevník
Príspevkov: 734

« Odpoveď #6 kedy: 14. December , 2013, 01:07:04 »

Skus si nahravat napady a potom ich pocuvat s odstupom casu. Zvykne to vyvolavat zaujimave pocity.
Zaznamenané

slow riffs / bong hits
Pánsky
nováčik
*

Ivanka pri Nitre.

« Odpoveď #7 kedy: 16. December , 2013, 14:40:35 »

Priatelia vdaka za odpovede a rady. Trosku to obzrejmim:
Kedze som aktivne hraval tak ako v kapele a aj skladatelsky pre seba (vsetko cisto amaterska uroven) mam urcitu vybavu. Je samozrejme stara a nic extra ale myslim ze na sebarealizaciu postaci. Rad by som si od skusenejsich vypocul nazor na to co teraz napisem. bolo by super keby sa jasne vyjadrite k tomu co napisem a jasne povedali co je spravny krok a co blbost vyzadujuca nejake riesenie. takze podme na to.
Na gitaru som nahodil struny, na pocitac nainstaloval nahravaci program a Guitar pro. co sa tyka efektov na gitaru a aparatu tak mam zvukovnku gear box s tým efektovým programom v pc. potok mi z cias kapely ostala 100W tranzistorova hlava+reprobox a nejake skatulkove efekty/dist, chor, wah/. Kedze byvam v panelaku premyslam ako tuto moju"zostavu" dat do hromady. Premyslam momentalne nad tym ze predam ten gitarovy aparat aj s efektami a za tie peniaze co ziskam kupim nejake lepsie pc ako mam momentalne. isiel by som teda len takto : gitara-zvukovka-efektovy program a napad by som nahraval do prislusneho nahravacieho programu- tie zvuky z toho line 6 gear boxu sa mi zdaju celkom v pohode na domace hranie plus nejaku amatersku kompoziciu skladieb. takze tolko k technike. co sa tyka samostatneho hrania tak nad tym som dlho premyslal ako to urobit. kedze mam za sebou pauzu a chcel som sa zbavit roznych zauzivanych hracskych postupov a svojho stylu z mladosti zvolil som preto tu moznost s guitar pro. chcel by som sa naucit nejake pekne temy/islo by o rozsiahly obzor-od klasiku az po rock-nechcem sa k nicomu velmi viazat, radsej by som chcel vedie tzahrat zo vsetkeho nieco/. Ked sa rozohram-myslim ze to nebude dlho trvat tak by som sa zacal venovat vylucne len vlasnej tvorbe. proste ziadne covery nic ale len rozvyjat vlastny napad z ktoreho by som si urobil v pc skladbu , tu uzavrel a pustil by som sa do druhej. do teorie nechcem velmi zachadzat. chcem si vystacit len zo zakladmi. nechcem byt jazzovy gitarista. takze tak. dufam ze som to napisal zrozumitelne. budem vdacny za kazdy nazor aj ked bude mozno mimo tuto temu ale ak by mi pomohol na tejto mojej ceste budem zan vdacny.
p.s. neviem uz presne kto sa to pytal ci som sa rozviedol.... odpoved je nie. onedlho sa mi narodi dieta. moja zena nikdy nestala ako prekazka medzi mnoou a hubdou. to preco som prestal hrat na urcity cas som vysvetlil vyssie.
hudbe zdar, gitaristom zvlast! Na zdravie!
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #8 kedy: 16. December , 2013, 15:00:13 »

k tej technickej stranke.

zalezi, ako si kamarat s pocitacom. ak nemas problemy s beznym uzivanim a zvladas aj instalacie a nezname programy, tak vykasli sa na cely aparat. co mas a da sa, predaj. do pocitacu potom zvukovku za 70€ a nejake zakladne monitory za 150-200€ a si schopny bez dalsich investicii dosiahnut akykolvek typ zvuku, co potrebujes v ozaj dobrej kvalite.

a naopak - ak si s pocitacom ee, max pustit word a otvorit mail, tak radsej cesta externych zariadenii, na doma nieco modelingove od Line6 napr... ak je rozpocet velky, tak Axe FX, ten vie vsetky zvuky na svete, len tiez uz sa ocakava, ze clovek tym nastavovaniam aj trochu rozumie.

hlava + box na doma, preco nie. ale prakticnost je velmi nizka a nahravat to doma tiez nic moc.
Zaznamenané
Pánsky
nováčik
*

Ivanka pri Nitre.

« Odpoveď #9 kedy: 16. December , 2013, 21:19:29 »

vdaka. rozhodnem sa ako si pisal. t.j. aparat pojde prec a kupim nejake odposluchy. s pc viem narabat na beznej pouzivatelskej urovni. nieco viem, nieco zas nie. chcem sa spytat ze ci ta zvukovka line 6 co mam je nedostatocna? a este by som sa chcel spytat na to ci neexistuje nieco kde by som mohol vymodelovat napriklad basgitaru ci klavir. uplne len jednoduche postupy.nechcem kupovat basgitaru /kedze je v hudbe dost podstatna/. kludne moze byt aj z pc. ved v dnesnej dobe to uz musi byt na nerozpoznanie ... uplne super najlepsie by bolo nieco take ze by to snimalo tony pri hre na gitaru a na vystupe by bola basova linka. taky virtualny syntetizator. existuje nieco take?
« Posledná zmena: 16. December , 2013, 21:22:31 od Pánsky » Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #10 kedy: 17. December , 2013, 00:04:42 »

... klavir je dnes napodobit lahko. existuje fura samplov, aj free, ktore do bezneho popoveho / rockoveho materialu sadnu jak rit na serbel a cele umenie je v tom, ako to spravne naklikat co sa tyka not a frazovania.

basigitara sa da tiez naklikat, existujuce sample su na vysokej urovni. da sa alternativne nahrat veci na cistej gitare a podladit o oktavu nizsie...

obe cesty su kompromisne. kupit nejaku hrajucu basgitaru za 100-200€ a normalne to zahrat a nahrat do PC a nejako to potom v kompe dosolichat je podla mna najlepsia cesta.
Zaznamenané
Pánsky
nováčik
*

Ivanka pri Nitre.

« Odpoveď #11 kedy: 17. December , 2013, 06:32:05 »

jasne suhlasim. aj obycajna jolana by urcite bola lepsia ako z pc ale teraz si nemnozem dovolit taku investiciu. skor by som potreboval vylepsit to pc co mam priipadne prilozit nieco do odposluchov. zatial si musim vystacit zo samplovanim. bud trosku konkretnejsi. s tou gitarou v podladeni si to ako myslel?
+bicie mam poriesene tiez cez sample a na domacu uroven je to viac nez postacujuce. ked sa s tym clovek pohra tak to ani nerozoznas. akurat ze to je az privelmi presne ha ha ha
« Posledná zmena: 17. December , 2013, 06:34:23 od Pánsky » Zaznamenané
Pánsky
nováčik
*

Ivanka pri Nitre.

« Odpoveď #12 kedy: 17. December , 2013, 06:36:40 »

no alebo ak ma niekto na predaj za symbolicku cenu nejaku basu jolanku tak dajte vediet cez ss  :)
Zaznamenané
mirostrat
stály hosť

zlomená Jolana Iris

« Odpoveď #13 kedy: 17. December , 2013, 07:03:09 »

toto bude podla mna lepšie jak Jolana http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=800469&page=1&kategorie=110300&nabpop=vse&region=&ins=25&order= , treba kukat bazáre , z tých lacných značky , Cort , Squier , Fokus ceny sú viac než ludové
« Posledná zmena: 17. December , 2013, 07:04:32 od mirostrat » Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #14 kedy: 17. December , 2013, 14:20:16 »

no alebo ak ma niekto na predaj za symbolicku cenu nejaku basu jolanku tak dajte vediet cez ss  :)

ako vidis o prispevok vyssie - to su nastroje, co sa za tie peniaze oplatia. za blbe Jolany pytaju dnes kseftari aj viac, ale to su fakt ze vyhodene peniaze.

basa znie o oktavu nizsie, ako gitara. cize ked nahras basgitarovy part na cistej gitare, mozes to potom v kompe podladit o oktavu nizsie pitch shifterom a bude to akoze ono. samozrejme nebude, hlavne zvukuovo a charekterom toho spodku, ale aspon tam mozes dodat ten spravny muzikantsky feel. vyskladat part zo samplov zase bude dobre, ze to bude sediet zvukovo, problem bude zase s tou zivostou.

stopro dnes existuju aj SW, ktore produkuju uz hotove basgitarove kusky a part sa vysklada jak lego z realne nahratych fraz, ale s tymto typom SW nemam skusenposti.
Zaznamenané
Strán: [1] 2 3 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.182 sekund, 23 otázok.