Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
16. November , 2024, 09:19:00
Strán: [1] 2 3 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: onboard zvukovka vs aftermarket  (Prečítané 7346 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
theunheard
nováčik
*
Príspevkov: 27

« kedy: 14. December , 2013, 14:18:37 »

zdravim
nikde som nenasiel moc porovnania zvukoviek onboard vs aftermarket. ide mi hlavne o to ze som skusal napriklad amplitube 3 a guitar rig 5. mam notebook HPcko a v nom integrovanu zvukovku IDT HD a oba spomenute programy som rozbehal aj zvuk ide aj latencie su pouzitelne. lenze ten zvuk znie pouzitelne len pri cistych tonoch. skreslenie znie ako na nejakom kombe zo starter paku za 10€ (asi takto nejak )  ci tam dam recto, soldano, jcm800 ... snazim sa o silno skresleny zvuk => metal
moja otazka znie ze ked si kupim lepsiu zvukovku napr m-audio fasttrack(alebo nieco podobne) bude ten zvuk inde(realnejsi )? mozem spravit aj nejaku ukazku ako zle to znie ale myslim ze asi netreba
hram na epiphone LP special 2 + mam zoom g1x(ktory znie 1000x realnejsie ako amplitube alebo guitar rig).

za pripadne cenne info vopred dik  Zdravíčko
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #1 kedy: 14. December , 2013, 15:04:03 »

onboardove zvukovky su o nicom. aby si si dobre uzil a hralo to ako ma, potrebujes jednak zvukovku s instgrument vstupom alebo ked nie tak externy di-box. da sa aj bez, ale zneje to horsie.

no a potom to treba pustat cez nejake normalne repraky, pretoze ak to pocuvas cez NB, tak to nebude dobre nikdy.

inak co znamena aftermarket ?
Zaznamenané
theunheard
nováčik
*

« Odpoveď #2 kedy: 14. December , 2013, 15:36:01 »

tak ako to mi je jasne ze su o nicom ale ze sa z toho neda dostat v podstate ziadny ani trosku pouzitelny skresleny zvuk to mi moc jasne nie je(metalovy). cize ak si splasim nejaku dobru zvukovku tak mam "zarucene" ze to bude zniet zhruba ako vacsina videii na youtube?(prevencia proti vyhadzovaniu € do vzduchu) ...
pripadne by som rad si vypocul aj niekoho ukazku ak ma chut a cas spravit so super zvukoukou(neviem kto aku najlepsiu ma) a so vstavanou na doske ... pouzit ten isty patch nahrat 15 sekund z dokupenej zvukovky a 15 sekund z dosky a niekde to dat(youtube,drobbox,google drive...)

repraky su celkom dobre tam problem nevidim(2.1 80w) pripadne pro iem

aftermarket = dokupene(moj volny preklad)

a dik za reakciu :)
« Posledná zmena: 14. December , 2013, 15:37:26 od theunheard » Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #3 kedy: 14. December , 2013, 15:50:04 »

ukaziek je tu plne foru, kde kto vcezne mna sme tu uz nechavli kvanta ukazok.

repraky co sa volaju 2.1 80w pripadne pro iem rozhodne nie su dobre, skorej naopak.

dalsia vec je vediet taky SW aj nastavit, co v pripa&de Guitar Rigu moze byt zasadny problem.

dalsia vec je vediet hrat.

a este dalsia vec je gitara, singlovy skvajer na toto asi nebude ideal - to samozrejme len ako priklad.
Zaznamenané
Krtko
*** BACHAR ***
miestny štamgast
Príspevkov: 2659

« Odpoveď #4 kedy: 14. December , 2013, 15:53:39 »

myslim, ze hlavna vec bude ta, ze tie repraky nielen ze nie su dobre, ale horsie by uz ani nemohli byt
Zaznamenané
theunheard
nováčik
*

« Odpoveď #5 kedy: 14. December , 2013, 16:07:27 »

ukazok je plne formu ale nie je tam porovnanie vstavanej zvukovky  Žmurk

repraky: genius sw-hf2.1 3000 // zvukovka: nuforce udac-2 // sluchadla: 1964ears triple driver :)

tak guitar rig som zavrhol, pouzitelnejsie znie ale len o trosku amplitube :) a je pravda ze ho asi neviem nastavit lebo v podstate ani neviem co tam treba ale niekto len pride a prepina tam "factory" patche a znie to super(na youtube)

tak hrat viem tak slabsie(enter sandman nie je problemom) ale myslim ze tym to asi moc nie je, alebo? :)

to mi je jasne, single su single ... preto som siel do LPcka koli HB

tak ale ani na sluchadlach to neznie nijak dobre Smútim ...
Zaznamenané
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #6 kedy: 14. December , 2013, 16:34:47 »

hlavne necakaj, ze nieco, co simuluje aparat odsnimany  mikrakom, bude zniet ako aparat v miestnosti cez velku bednu, pripadne ako zvuk, ktory pocujes z CDcka
Zaznamenané
theunheard
nováčik
*

« Odpoveď #7 kedy: 14. December , 2013, 16:45:48 »

tak ja zniem momentalne takto nejak:

a chcel by som aspon nieco taketo: (aspon ten 1. a 2. ton znie dobre)
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #8 kedy: 14. December , 2013, 16:51:11 »

ukazok je plne formu ale nie je tam porovnanie vstavanej zvukovky  Žmurk ...

kty by sa doskovkou zapodieval a naco ? a kto by uz len daval nejake porovnania

tak hrat viem tak slabsie ale myslim ze tym to asi moc nie je, alebo? :)...

to je jedine na com zalezi preaveze
Zaznamenané
Krtko
*** BACHAR ***
miestny štamgast

« Odpoveď #9 kedy: 14. December , 2013, 16:53:00 »

a chcel by som aspon nieco taketo: (aspon ten 1. a 2. ton znie dobre)

takze ty chces, aby ti jedna gitara znela ako dve gitary?
Zaznamenané
theunheard
nováčik
*

« Odpoveď #10 kedy: 14. December , 2013, 17:06:06 »

2 rastis:
ja som pekne ziadal ak ma niekto chut a cas tak to porovnat, ak nie tak nie :)

tak na zoome mozem hrat ako chcem a neznie to tak zle ako hento ale vidim ze asi jedina volba bude nieco ako pod hd500(ked sa nasporia €)

2 Krtko:
neuhadol si :) lebo ked mixnem aj 4 gitary(100% lavo \\ 80% lavo || 80% pravo // 100% pravo) tak to znie ako keby som to hral cez kombo za 10€ :)
Zaznamenané
Krtko
*** BACHAR ***
miestny štamgast

« Odpoveď #11 kedy: 14. December , 2013, 17:12:07 »

a skusal si najst nejaku ukazku co sa ti paci aj s presetom? keby si si nastavil rovnaky preset, tak by ti to +/- s rozdielom gitary a hry malo zniet rovnako ako v ukazke. potom by sa dali vylucit spekulacie
Zaznamenané
theunheard
nováčik
*

« Odpoveď #12 kedy: 14. December , 2013, 17:17:06 »

ano skusal som aj davat rovnake presety, dokonca som si aj stahoval z popisu nejakeho chalaana 20 metal presetov a u mna to znie uplne na <> a on ma z toho normalny zvuk( objektivne porovnanie vid youtube videa o par prispevkov vyssie) ...
Zaznamenané
pelko
miestny štamgast
Príspevkov: 2146

« Odpoveď #13 kedy: 14. December , 2013, 17:41:29 »

máš zapnutú simuláciu bedne v danom softe?
Zaznamenané
theunheard
nováčik
*

« Odpoveď #14 kedy: 14. December , 2013, 17:52:49 »

ano simulacia bende je vzdy zapnuta, dokonca som sa snazil v amplitube robit aj s polohou mikrakov, velkosti miestnosti, menit bedne za ine, vzdialenosti mikorofonov, ...
Zaznamenané
Strán: [1] 2 3 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.109 sekund, 23 otázok.