Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
16. November , 2024, 10:49:48
Strán: 1 [2] 3 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: onboard zvukovka vs aftermarket  (Prečítané 7369 krát)
0 užívateľov a 2 Hostí prehliada túto tému.
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #15 kedy: 14. December , 2013, 20:07:12 »

tak ja zniem momentalne takto nejak: ...

podla mna to pichas do mic in a mas ten vstup prevaleny. takze strc to do line in. super by bolo, keby si este pred to dal hocijaku gitarovu krabicku, nezapnutu, len nech cez nu prejde signal. krabicka bude plnit funkciu di-boxu (co to je ? -> google). ak ju nedas, tak aj tak sa da, bude to trochu chciplejsie, ale to hlavne pod rukami, nez by to malo byt velmi pocut.

podla mna tam nemas zapnutu simulaciu bedne - takyto to bzuci bez boxu.

asi mas aj zbytocne vela gainu, ale to je mozno len tym mic in.
Zaznamenané
theunheard
nováčik
*
Príspevkov: 27

« Odpoveď #16 kedy: 15. December , 2013, 10:04:45 »

je pravda ze to taham cez mic nakolko na notebooku ziadny line in nemam ... no gitarovu krabicku mam jedine ten zoom g1x takze to skusim tak ze tam vsetko vypnem(plus skusim ine nastavenia) a snad to pomoze ...

simulaciu zapnutu fakticky mam :D sak ked som premiestnoval micky a menil bedne a bolo pocut rozdiel tak to snad bolo zapnute inak by nebolo pocut asi rozdiel(predpokladam) :) ... ale kukal som na youtube ze chlapci tam nejak pchaju aj "impulse" vstcka ...
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #17 kedy: 15. December , 2013, 10:17:38 »

je pravda ze to taham cez mic nakolko na notebooku ziadny line in nemam ... no gitarovu krabicku mam jedine ten zoom g1x takze to skusim tak ze tam vsetko vypnem(plus skusim ine nastavenia) a snad to pomoze ..

nepomoze. mic in je uplne nevhodny a mic in na onboard je este nevhodnejsi. porovnavacie ukazky necakaj, skratka tomu ver.

tie impulzy co pises - zadaj sem do vyhladavania "konvolucia" a precitaj temy.
Zaznamenané
theunheard
nováčik
*

« Odpoveď #18 kedy: 15. December , 2013, 10:33:50 »

ok tak dik :) toto som chcel vediet ze ci ja robim nieco zle alebo jednoducho mam nedostatocnu techniku :) ... tak poohliadnem sa po nejakej zvukovke a ked ju splasim potom dam vediet kde som sa dopracoval(snad niekde blizsie k dobremu tonu :D ) ...

ok pokukam, uvidim co zistim ... dik este raz :)
Zaznamenané
theunheard
nováčik
*

« Odpoveď #19 kedy: 15. December , 2013, 15:52:06 »

takze ... trosku som posmatral po youtube(trosku viac) a nasiel som ze v guitar rigu sa daju pomocov dopnku "reflektor" davat hocake impulzy do toho ... zvuk je v podstate taky aky som chcel :) => usetrene prachy :)

vysledny zvuk(jemne upraveny preset puppetmaster):
https://drive.google.com/file/d/0Bzs5UYbFn4Q3azhOZ3VjMG5zSUE/edit?usp=sharing
Zaznamenané
pelko
miestny štamgast
Príspevkov: 2146

« Odpoveď #20 kedy: 15. December , 2013, 17:37:18 »

obávam sa že prachy si "neušetril" pretože to je furt zlé, máš to totálne prevalené a šialeno to osciluje, ale to odstrániš jedine novou normálnou zvukovkou... Načo sa snažiť spraviť z trabantu pretekárske auto keď tu nato máme iné dostupné možnosti  Zdravíčko
« Posledná zmena: 15. December , 2013, 17:38:15 od pelko » Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #21 kedy: 16. December , 2013, 00:11:00 »

...

vysledny zvuk(jemne upraveny preset puppetmaster):
https://drive.google.com/file/d/0Bzs5UYbFn4Q3azhOZ3VjMG5zSUE/edit?usp=sharing

lepsie. stale mic in, vsak ? viac s nim uz asi nedas.

no a este jedna vec - Tebe to neznie dobre uz z ruk. este nejaka doba musi prejst, kym Ti to zacne hrat. jednoducho nevies s pravou rukou hrat tak, ako by trebalo, pocut to z Tvojej hry.
Zaznamenané
Branko
inventár podniku
Príspevkov: 13058

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #22 kedy: 16. December , 2013, 10:19:56 »

So vsetkym, co pisal Rasto suhlasim.

Zbytocne sa snazis fungovat na styl setriaceho Slovaka, pretoze takto to bude vzdy nahovno. Nemusis si dokazovat, ze si mekgajver a ze aj na onboard zvukovke natocis pomaly dosku. Naozaj bez rypania.  Na zdravie!

Normalne popozeraj eshopy, trebars aj heureku a pozri si nejake fajn zvukovecky, dnes uz fakt vymakane. Do 2 kil sa da naozaj kupit velka kvalitka, s ktorou uz vies aj zarabat loooove. :) Ja mam osobne Native Instruments Komplet Audio 6 a som az nadmieru spokojny. Tam to cele pri takom domacom brnkani zacina.

Kazdopadne suhlasim aj s poslednym Rastovim postom - viac hrat, viac cvicit.
Zaznamenané

theunheard
nováčik
*

« Odpoveď #23 kedy: 16. December , 2013, 14:50:38 »

2 pelko:
ale usetril :) ... mne staci zatial pocitovo dobry zvuk(ale nebranim sa ani zlepseniu ak je taka moznost), realne byt nemusi nakolko zatial hram pre svoje potesenie(ziadnu skupinu nemam a ani po nej netuzim zatial) ... tym padom som oddialil nakup nejakeho multiFX ako je HD500 a budem moct radsej dat € na lepsiu gitaru co predpokladam ze je vhodnejsie na ucenie sa hry na gitaru :)

2 rastis:
dufam ze slovo "lepsie" nebolo myslene ironicky :) ... a ano mic :) s tym som na teraz zmiereny ale mozno do par tyzdnov nieco splasim len to ze som hodne obmedzeny na € (student + tento rok som si platil skolne 850€ Smútim )

no tak som samouk, nik ma to neucil :) (maximalne youtube) cize hram tak ako viem :) ... a je aj nejaky tip na zlepsenie? ci len tradicne hrat,hrat a hrat? :D ...

2 Branko:
zbytocne sa snazim? :) som rad ze ma nasi nevyhodili za nakup gitary z domu :D (+frajerka) ... a nic tocit nechcem :) len motivacia pre hru na gitaru je pre mna lepsi zvuk a ten si v sucasnej situacii moc dovolit nemozem nakolko mam nulovy prijem :)

a okrem toho uz asi nie je ziadny tip na zlepsenie hry, ze? :)
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #24 kedy: 16. December , 2013, 15:04:32 »

hra sa da zlepsit len neustalym hranim.

k tomu mic in - nemas tam moznost zapnut alebo vypnut nieco, co sa vola boost ? niektore drivery take vedia, je to softverove zosilnenie na vstupe a robi to najvacsiu paseku. cize ak sa da, vypnut. ak sa da nastavovat nejaka vstupna uroven, tak taka, aby po vypnuti simulacie aparatu zostal zvuk uplne cisty, bez naznaku skreslenia a skorej tichy, ako hlasny. ine asi vymysliet uz nejde.
Zaznamenané
Branko
inventár podniku
Príspevkov: 13058

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #25 kedy: 16. December , 2013, 15:21:15 »

...
... ten si v sucasnej situacii moc dovolit nemozem nakolko mam nulovy prijem :)

To, ze mas nulovy prijem je naozaj a cisto LEN TVOJ problem. Aj ja som mal nulovy a aj miliardy ludi na svete mali niekedy nulovy prijem, ale spravili nieco, aby nemali. Takze je to len tvoja vec, kolko do coho chces vrazit a ci vobec. Ale to je samozrejme ina tema. Nedalo mi, prepac.  Zdravíčko

Na zlepsenie hry? Srandujes? Mas net druhy den? ci ako?
Zaznamenané

styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #26 kedy: 16. December , 2013, 15:44:52 »

dokopat sa zahrat si aspon zakladku zostavu aj ked sa ti nechce.. a cvicit/hrat s metronomom alebo s hocijakym podkladom, podla ktoreho sa vies rytmicky orientovat
Zaznamenané
crespi
pravidelný návštevník
Príspevkov: 587

« Odpoveď #27 kedy: 16. December , 2013, 15:47:29 »

nemas tam moznost zapnut alebo vypnut nieco, co sa vola boost ?

Mam presne tuto zvukovku na notasi a kukol som si nastavenie (mam akurat cistu instalaciu win, takze panenske nastavenia) a prednastavene tam je +10 dB boost. Je tam este funkcia noise cancellation, ta moze robit viac skody ako osohu.

Chalani ti dobre radia, bez externej zvukovky ti to bude stale zniet zle. Mas tri moznosti, externu zvukovku, usb prevodnik (daj napr. do googlu behringer ucg 102) alebo si poriadit multiefekt/kombo so zvukovym rozhranim s usb vystupom.  Zdravíčko
Zaznamenané
theunheard
nováčik
*

« Odpoveď #28 kedy: 01. Február , 2014, 20:05:28 »

zdravim vsetkych a chcel by som vas pekne poprosit o radu ...
mame tu nieco taketo:
http://hudba.bazos.sk/inzerat/33936780/Zoom-Usb-audio-interface.php
cena ked tato vec bola este v predaji tak som niekde zbadal ze stala kolo 220€ pripadne na ebay som to nasiel za 200$ ... chcel by som to pouzivat na hranie a ovladanie(volume pedal a prepinace) guitar rig 5, myslite ze by to slo? nakolko chcel by som to pouzivat na "live" hranie ...
pripadne zobrat radsej pouzivany m-audio fast track mkii za 55€?

pisem to do tejto temy lebo nechcem zakladat novu :)
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #29 kedy: 01. Február , 2014, 22:13:50 »

ja by som kludne zalozil novu temu  Žmurk

o zvuku tych gitarovych simulacii by som si iluzie moc nerobil, v tomto mam voci firme Zoom dost averziu. ale mozno to prekvapi. ako jednoducha zvukovka a midi kontroler to moze byt sikovne a za 40€ ? preco nie...

ale ! kukam v rychlosti po nete a je to ozaj midi kontroler ? vsak to nema ani midi diery:

[img width= height=]http://media.soundonsound.com/sos/sep08/images/Zoom_ZFX_02.jpg[/img]

takze s ovladanim Guitar Rigu neviem, ako by si to poradilo...
Zaznamenané
Strán: 1 [2] 3 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.075 sekund, 23 otázok.