Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
16. November , 2024, 07:48:14
Strán: 1 2 [3] |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: onboard zvukovka vs aftermarket  (Prečítané 7339 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #30 kedy: 02. Február , 2014, 09:10:53 »

mozno to vie midi cez usb, ale radsej si prestudovat manual
Zaznamenané
theunheard
nováčik
*
Príspevkov: 27

« Odpoveď #31 kedy: 02. Február , 2014, 10:53:34 »

ako ja sa nespolieham na zoomacke simulacie tie ja mozem  Bleee ... ja to chcem primarne na guitar rig lebo snim mam skusenosti a podla mna znie fakt dobre uz aj z notebookovej zvukovky a verim ze toto mu len pomoze + snad sa mi to podari rozchodit aj ako pedal na ovladanie a budem dokonalo spokojny aj ked po nete jak som cital zoom sa vy**** na podporu tohto a ovladace to ma len na xp a vistu ale cez asio4all by to malo chodit ... ale ci budu chodit aj spinace a volume pedal to uz netusim :/ ... pri najhorsom spravim asi virtualnu masinu XP co dufam ze nebude potrebne ...
« Posledná zmena: 04. Február , 2014, 16:42:42 od theunheard » Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #32 kedy: 03. Február , 2014, 11:36:07 »

... + snad sa mi to podari rozchodit aj ako pedal na ovladanie ...

to si niekde vystuduj v manuale. ja som v rychlosti kukol 3 linky co som nasiel a nevsimol som zeby spominali ze to vie cosi ovladat.
Zaznamenané
styrioci
inventár podniku

« Odpoveď #33 kedy: 03. Február , 2014, 12:50:06 »

podla manualu to ma implementovane midi control change messages pre footswitch tlacitka aj expression pedal, takze by to mal vedeit naprogramovat tak aby vedel pouzivat expression pedal aj prepinat presety v guitar rigu alebo inom VST
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #34 kedy: 03. Február , 2014, 13:11:19 »

po jednom USB sa da tahat audio aj midi ? asi teda da, len sa nahlas cudujem, moc som sa s tym tusim este nestretol...
Zaznamenané
styrioci
inventár podniku

« Odpoveď #35 kedy: 03. Február , 2014, 13:47:43 »

a preco by nie? ved je x zvukoviek, ktore okrem mic/instr/line vstupoch/vystupoch maju aj midi
Zaznamenané
asdfg
miestny štamgast
Príspevkov: 1693

« Odpoveď #36 kedy: 03. Február , 2014, 14:55:35 »

napr. aj PodXT dokaze fungovat ako zvukovka a MIDI controller zaroven
Zaznamenané
theunheard
nováčik
*

« Odpoveď #37 kedy: 04. Február , 2014, 16:46:52 »

nakoniec som sa rozhodol pre to M-audio nakolko ak to budem chciet vlacit tak to nema 3kg a je to mensie ... a ovladac na guitar rig bude velmi lacny :)
Zaznamenané
theunheard
nováčik
*

« Odpoveď #38 kedy: 07. Február , 2014, 22:54:21 »

Fast track je doma ale zvukova kvalita? bieda, velka bieda ... sice porovnavam len posluch s uDac2-hp ale tomu fast tracku chybaju vysky, ma blatove basy, cele je to pod dekou, ... pravdupovediac vystupom to nema az tak daleko od "onboard" zvukovky ... skoda lebo som si myslel ze nim nahradim udac2 a budem ho moct predat ale to asi tazko  Smútim  ... ale verim ze aspon na hranie cez guitar rig posluzi a casom ho nahradi line6 HD500  Som metlak
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #39 kedy: 07. Február , 2014, 23:57:45 »

tak toto nejak nepoberem. Fast Track neni ziaden zazrak, ale to co popisujes je velmi velmi divne. az by som povedal, ze mas nieco nahovno.

ja som vzdy sice vedel, ze medzi zvukovkami je pocutelny rozdiel, ale... mal som nedavno doma cosi s kompom, tak som isiel cez NB a nejaku onboardovicu, cez monitory co inak poznam a bezne pouzivam... zvuk divny - predozadny priestor nikde, stereo divne, stred panorami sa ani nedal definovat, basy zliate, vysky sycave. po nejakej dobe takehoto tyrania sa som zapol komp prave s M-Audio zvukovkou, sice nie Fast Trackom ale oni podla mna pouzivaju v tejto triede vsade rovnake prevodniky si myslim. no a ten zvukovy rozddiel bol asi ako ty pises, ale samozrejme v prospech M-Audio...

ako pisem - M-Audio neponukaju sice zdaleka profi zvuk, ale som cital trebars po forach, ako hraju zvukovky E-Mu zasadne lepsie, ako M-Audio a ked som to priamo porovnaval, tak trebars na monitoroch Behringer som to nepocul a az na 2x tak drahych Krkoch nejaky rozdiel zacal byt citelny...

« Posledná zmena: 07. Február , 2014, 23:58:12 od rastis » Zaznamenané
theunheard
nováčik
*

« Odpoveď #40 kedy: 08. Február , 2014, 10:45:39 »

ide o to ze ja som to porovnaval na custom sluchadlach ktore maju tlakove menice(2 basy a 1 na vysky):
http://www.head-fi.org/t/539610/review-1964-ears-1964-t
pekne pocut rozdiel v dost vela kategoriach ... boli dizajnovane ako referencne monitory cize neuprosne maju ukazat kazdu slabinu a to sa im dari podla mna :) ... len som cakal ze to bude lepsie zvukovo ale nie je(aspon nie na vystupe) a ze budem moct predat jednu zvukovku ale to sam sebe nemozem spravit :) ...

ale vstup na instrument je dost brutalny v zmysle ze sa mi paci ze tam kde som skrcal a sustal s integrovanou(vela gainu) tak tuna mozem este pichnut jeden nakopavac pred to a este stale tam nie je nejak razantne vela sumu :) a aj latencia je akceptovatelnych 10ms (na onboard som mal 14 z coho som troosku sklamany lebo som cakal nizsie cislo) len skoda ze sa to uz neda zmensit Smútim ... ale zvuk proti onboardu je pekne precisteny od pazvukov a zcelenejsi takze som celkom spokojny :) ...
Zaznamenané
Strán: 1 2 [3] |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.081 sekund, 23 otázok.