Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
25. November , 2024, 11:54:16
Strán: [1] 2 3 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Marshall DSL 50 v Blackstar HT-50  (Prečítané 3994 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
stepanovicd
pravidelný návštevník
Príspevkov: 163

« kedy: 16. December , 2013, 18:44:38 »

Zdravím, rozhodujem sa medzi týmito dvomi hlavami. DSL  mám, len pripadá mi to, že to má málo gainu, vzhľadom na to, že keď sa ho snažím dať na úroveň, ktorá by mi vyhovovala je taký nepevný a nechcem využívať nakopávatko. Na Blackstar som ešte nehral, ale čítal som dobré ohlasy, akurát, že sú tam v predzosilovači tie diódy a toho sa trocha bojím. Vaše názory na tieto zosilovače?
Zaznamenané

PRS SE Tremonti Custom
Mesa F-50
Morley Tremonti wah
jt-amps screamer 808
Marshall Regenerator
BrokenWings
miestny štamgast
Príspevkov: 1539

« Odpoveď #1 kedy: 16. December , 2013, 18:46:06 »

Blackstar má zabijácky zvuk, skôr moderný :)
Zaznamenané
Branko
inventár podniku
Príspevkov: 13059

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #2 kedy: 16. December , 2013, 19:02:55 »

Blackstar urcite.
Zaznamenané

bubucci
pravidelný návštevník
Príspevkov: 427

« Odpoveď #3 kedy: 16. December , 2013, 19:05:58 »

a co marshall JVM ? Je to sice smejd, co sa tyka kvality zpracovani, ale pokud hraje, tak je to nejvic higain marshall a ma i vcelku siroke moznosti nastaveni. K jake kytare to chces ? Protoze je rozdil jestli pouzivas 8k PAF snimace nebo 16k keramiku. Imho tady ty zesilovace kokretni dva zesilovace me pridu jako krasny priklad ''katovani kostu'' a je to jenom mezikrok k kvalitnim zesakum.
Zaznamenané

negibson, lacne napodobeniny, domorobo...
stepanovicd
pravidelný návštevník

« Odpoveď #4 kedy: 16. December , 2013, 19:09:33 »

High gain aparát nehľadám, len o niečo viac ako to DSL. JVM som mal a strašne ma sklamal, čistý fajn, skreslený hrozne nekonkrétny, pripadal mi až digitálny. Hľadám skôr britský zvuk, ten marshall sa mi charakterovo páčil a na blackstari by mal byť ten poťák ISF s ktorým by som si ten britský hodil. Skôr som sa zaujímal či tam nevadia tie diódy, keďže sú na JCM 900 a aparáty sú dosť neobľúbené.
Zaznamenané

PRS SE Tremonti Custom
Mesa F-50
Morley Tremonti wah
jt-amps screamer 808
Marshall Regenerator
mirostrat
stály hosť
Príspevkov: 1118

zlomená Jolana Iris

« Odpoveď #5 kedy: 16. December , 2013, 19:09:41 »

prelož pls  ,,katovani kostu "  co to je ?  :)  , no neviem  , akože čistý fajn atď . šak to je 4 kanál s troma módami na kanále a to dosť odlišnými  + dva mastre , tak to není len čistý a šťava , a chemický ?  Bavím sa skvele  čistá lampa je to
« Posledná zmena: 16. December , 2013, 19:13:26 od mirostrat » Zaznamenané

http://bandzone.cz/lustifon      chcem hlučný lampák čo sa mi na kolo stane do košíka
stepanovicd
pravidelný návštevník

« Odpoveď #6 kedy: 16. December , 2013, 19:14:48 »

ja viem čo to je. Napísal som dojmy, aké vo mne nechal. Toť vše.
Zaznamenané

PRS SE Tremonti Custom
Mesa F-50
Morley Tremonti wah
jt-amps screamer 808
Marshall Regenerator
bubucci
pravidelný návštevník

« Odpoveď #7 kedy: 16. December , 2013, 19:15:38 »

prelož pls  ,,katovani kostu "  co to je ?  :)

snizovani nakladu za kazdu cenu, Marshall je v tom odjakziva odbornik... 3 znamy maji/meli JVM a kazdemu sa nejak dosral...a celkove to ultralevne plastove potencimetry, jackovy zdirky, sdileni plosnaku atd...

U JVM prave diky hromade gainu sa z toho da lehko udelat kula plna bordelu, ale pokud si s tim clovek pohraje, tak se daji najit zvuky ala JCM800 bez potreby boostu.
Blackstar jsem hral jenom tu HT-100 (ale myslim, ze od 50 se moc lisit nebude) a prislo me to horsi nez DSL i JVM, zahuhlane a nesel z toho vykroutit ani pekny crunch ani poradny higain.
Zaznamenané

mirostrat
stály hosť
Príspevkov: 1118

zlomená Jolana Iris

« Odpoveď #8 kedy: 16. December , 2013, 19:19:53 »

kua tie zdírky to je fakt des , predný jack v riti a zadný na reprák ide strašne lahko , može vypadnúť jack , fakt bieda , tie plošáky to je tiež horor , ale zvukovo je ten aparát podla mna ok , nemusí ale každému sedieť
Zaznamenané

http://bandzone.cz/lustifon      chcem hlučný lampák čo sa mi na kolo stane do košíka
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #9 kedy: 16. December , 2013, 19:21:44 »

vsak DSL 50 su v poho, nie ? co som to skusal / vselikde pocul, tak podla mna jeden z podarenejsich modelov od nich... ci si to pletiem ?
Zaznamenané
Branko
inventár podniku
Príspevkov: 13059

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #10 kedy: 16. December , 2013, 19:32:29 »

Je to az neuveritelne, ake rozdielne reakcie mozu na zosik byt. :)

Pre mna celkovo DSL seria je na smiech, nikdy som tomu neprisiel na chut. Prave na Blackstari HTcku som nakrutil poriadny higain, pevny jak hovado, cisty jak na mark V (doslova) a crunch na singloch, fakt velmi pouzitelny.

Marshall JVM je totalne smetie, srot, odpad. V kapele to hra velmi tenucko. Osamote sa to paci kazdemu mlademu metlakovi, ale v kapele uplny nezmar. Neverim, ze Satriani nema nejaku modnutu verziu. Aj svoju signaturu.
Zaznamenané

bubucci
pravidelný návštevník

« Odpoveď #11 kedy: 16. December , 2013, 19:35:42 »

vsak DSL 50 su v poho, nie ? co som to skusal / vselikde pocul, tak podla mna jeden z podarenejsich modelov od nich... ci si to pletiem ?
to jo, ale na moderni higain to tak uplne neni. Prave marshalovske crunch zvuky to umi, ale dal je s tim problem. TSL je na tom jeste hur bych rekl, tam bez aktivu nebo hodne silne keramiky si clovek moc toho dz dz dz neuzije.

Zaznamenané

proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #12 kedy: 16. December , 2013, 19:39:56 »

Jednoznacne by som zobral ten Blackstar. Ma to viac moznosti ako Mrsal, plus ta ISF korekcia je ozaj celkom funkcna (mal som ale iba malu HT1). Osobne mi sice jej zvuk nesadol, ale pokial chces modernejsi zvuk, tak v klude chod do Blackstaru. Ja by som si zo zasady nikdy nekupil Marshall vyrobeny po cca 1984. Vtedy mali rovno skoncit. Bavím sa skvele
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
stepanovicd
pravidelný návštevník

« Odpoveď #13 kedy: 16. December , 2013, 19:41:59 »

Jednoznacne by som zobral ten Blackstar. Ma to viac moznosti ako Mrsal, plus ta ISF korekcia je ozaj celkom funkcna (mal som ale iba malu HT1). Osobne mi sice jej zvuk nesadol, ale pokial chces modernejsi zvuk, tak v klude chod do Blackstaru. Ja by som si zo zasady nikdy nekupil Marshall vyrobeny po cca 1984. Vtedy mali rovno skoncit. Bavím sa skvele

Práveže modernejší zvuk nehľadám, len o čosi viac gainu, nie moc.
Zaznamenané

PRS SE Tremonti Custom
Mesa F-50
Morley Tremonti wah
jt-amps screamer 808
Marshall Regenerator
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #14 kedy: 16. December , 2013, 19:43:48 »

Práveže modernejší zvuk nehľadám, len o čosi viac gainu, nie moc.

Z Blackstaru to v klude dostanes, s tym ISF sa tam fakt da nastavit celkom slusna paleta zafarbeni. Alebo si vezmi nejaku staru JCM800 a dokrmuj ju nejakymi fajn krabickami a podla mna to bude mat najlepsi zvuk zo spominanych moznosti. :)
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
Strán: [1] 2 3 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.047 sekund, 23 otázok.