stepanovicd
|
|
« kedy: 16. December , 2013, 18:44:38 » |
|
Zdravím, rozhodujem sa medzi týmito dvomi hlavami. DSL mám, len pripadá mi to, že to má málo gainu, vzhľadom na to, že keď sa ho snažím dať na úroveň, ktorá by mi vyhovovala je taký nepevný a nechcem využívať nakopávatko. Na Blackstar som ešte nehral, ale čítal som dobré ohlasy, akurát, že sú tam v predzosilovači tie diódy a toho sa trocha bojím. Vaše názory na tieto zosilovače?
|
|
|
Zaznamenané
|
PRS SE Tremonti Custom Mesa F-50 Morley Tremonti wah jt-amps screamer 808 Marshall Regenerator
|
|
|
BrokenWings
|
|
« Odpoveď #1 kedy: 16. December , 2013, 18:46:06 » |
|
Blackstar má zabijácky zvuk, skôr moderný
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Branko
|
|
« Odpoveď #2 kedy: 16. December , 2013, 19:02:55 » |
|
Blackstar urcite.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
bubucci
|
|
« Odpoveď #3 kedy: 16. December , 2013, 19:05:58 » |
|
a co marshall JVM ? Je to sice smejd, co sa tyka kvality zpracovani, ale pokud hraje, tak je to nejvic higain marshall a ma i vcelku siroke moznosti nastaveni. K jake kytare to chces ? Protoze je rozdil jestli pouzivas 8k PAF snimace nebo 16k keramiku. Imho tady ty zesilovace kokretni dva zesilovace me pridu jako krasny priklad ''katovani kostu'' a je to jenom mezikrok k kvalitnim zesakum.
|
|
|
Zaznamenané
|
negibson, lacne napodobeniny, domorobo...
|
|
|
stepanovicd
|
|
« Odpoveď #4 kedy: 16. December , 2013, 19:09:33 » |
|
High gain aparát nehľadám, len o niečo viac ako to DSL. JVM som mal a strašne ma sklamal, čistý fajn, skreslený hrozne nekonkrétny, pripadal mi až digitálny. Hľadám skôr britský zvuk, ten marshall sa mi charakterovo páčil a na blackstari by mal byť ten poťák ISF s ktorým by som si ten britský hodil. Skôr som sa zaujímal či tam nevadia tie diódy, keďže sú na JCM 900 a aparáty sú dosť neobľúbené.
|
|
|
Zaznamenané
|
PRS SE Tremonti Custom Mesa F-50 Morley Tremonti wah jt-amps screamer 808 Marshall Regenerator
|
|
|
mirostrat
|
|
« Odpoveď #5 kedy: 16. December , 2013, 19:09:41 » |
|
prelož pls ,,katovani kostu " co to je ? , no neviem , akože čistý fajn atď . šak to je 4 kanál s troma módami na kanále a to dosť odlišnými + dva mastre , tak to není len čistý a šťava , a chemický ? čistá lampa je to
|
|
« Posledná zmena: 16. December , 2013, 19:13:26 od mirostrat »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
stepanovicd
|
|
« Odpoveď #6 kedy: 16. December , 2013, 19:14:48 » |
|
ja viem čo to je. Napísal som dojmy, aké vo mne nechal. Toť vše.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
bubucci
|
|
« Odpoveď #7 kedy: 16. December , 2013, 19:15:38 » |
|
prelož pls ,,katovani kostu " co to je ? snizovani nakladu za kazdu cenu, Marshall je v tom odjakziva odbornik... 3 znamy maji/meli JVM a kazdemu sa nejak dosral...a celkove to ultralevne plastove potencimetry, jackovy zdirky, sdileni plosnaku atd... U JVM prave diky hromade gainu sa z toho da lehko udelat kula plna bordelu, ale pokud si s tim clovek pohraje, tak se daji najit zvuky ala JCM800 bez potreby boostu. Blackstar jsem hral jenom tu HT-100 (ale myslim, ze od 50 se moc lisit nebude) a prislo me to horsi nez DSL i JVM, zahuhlane a nesel z toho vykroutit ani pekny crunch ani poradny higain.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
mirostrat
|
|
« Odpoveď #8 kedy: 16. December , 2013, 19:19:53 » |
|
kua tie zdírky to je fakt des , predný jack v riti a zadný na reprák ide strašne lahko , može vypadnúť jack , fakt bieda , tie plošáky to je tiež horor , ale zvukovo je ten aparát podla mna ok , nemusí ale každému sedieť
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312
|
|
« Odpoveď #9 kedy: 16. December , 2013, 19:21:44 » |
|
vsak DSL 50 su v poho, nie ? co som to skusal / vselikde pocul, tak podla mna jeden z podarenejsich modelov od nich... ci si to pletiem ?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Branko
|
|
« Odpoveď #10 kedy: 16. December , 2013, 19:32:29 » |
|
Je to az neuveritelne, ake rozdielne reakcie mozu na zosik byt. Pre mna celkovo DSL seria je na smiech, nikdy som tomu neprisiel na chut. Prave na Blackstari HTcku som nakrutil poriadny higain, pevny jak hovado, cisty jak na mark V (doslova) a crunch na singloch, fakt velmi pouzitelny. Marshall JVM je totalne smetie, srot, odpad. V kapele to hra velmi tenucko. Osamote sa to paci kazdemu mlademu metlakovi, ale v kapele uplny nezmar. Neverim, ze Satriani nema nejaku modnutu verziu. Aj svoju signaturu.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
bubucci
|
|
« Odpoveď #11 kedy: 16. December , 2013, 19:35:42 » |
|
vsak DSL 50 su v poho, nie ? co som to skusal / vselikde pocul, tak podla mna jeden z podarenejsich modelov od nich... ci si to pletiem ?
to jo, ale na moderni higain to tak uplne neni. Prave marshalovske crunch zvuky to umi, ale dal je s tim problem. TSL je na tom jeste hur bych rekl, tam bez aktivu nebo hodne silne keramiky si clovek moc toho dz dz dz neuzije.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
proghopik
VIP
inventár podniku
Príspevkov: 4299
PATRÍM DO PIVNICE!
|
|
« Odpoveď #12 kedy: 16. December , 2013, 19:39:56 » |
|
Jednoznacne by som zobral ten Blackstar. Ma to viac moznosti ako Mrsal, plus ta ISF korekcia je ozaj celkom funkcna (mal som ale iba malu HT1). Osobne mi sice jej zvuk nesadol, ale pokial chces modernejsi zvuk, tak v klude chod do Blackstaru. Ja by som si zo zasady nikdy nekupil Marshall vyrobeny po cca 1984. Vtedy mali rovno skoncit.
|
|
|
Zaznamenané
|
kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
|
|
|
stepanovicd
|
|
« Odpoveď #13 kedy: 16. December , 2013, 19:41:59 » |
|
Jednoznacne by som zobral ten Blackstar. Ma to viac moznosti ako Mrsal, plus ta ISF korekcia je ozaj celkom funkcna (mal som ale iba malu HT1). Osobne mi sice jej zvuk nesadol, ale pokial chces modernejsi zvuk, tak v klude chod do Blackstaru. Ja by som si zo zasady nikdy nekupil Marshall vyrobeny po cca 1984. Vtedy mali rovno skoncit. Práveže modernejší zvuk nehľadám, len o čosi viac gainu, nie moc.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
proghopik
VIP
inventár podniku
Príspevkov: 4299
PATRÍM DO PIVNICE!
|
|
« Odpoveď #14 kedy: 16. December , 2013, 19:43:48 » |
|
Práveže modernejší zvuk nehľadám, len o čosi viac gainu, nie moc.
Z Blackstaru to v klude dostanes, s tym ISF sa tam fakt da nastavit celkom slusna paleta zafarbeni. Alebo si vezmi nejaku staru JCM800 a dokrmuj ju nejakymi fajn krabickami a podla mna to bude mat najlepsi zvuk zo spominanych moznosti.
|
|
|
Zaznamenané
|
kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
|
|
|
|