Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
16. November , 2024, 20:34:42
Strán: [1] 2  Všetko |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: virtualny spoluhráč - ako na to  (Prečítané 5771 krát)
0 užívateľov a 5 Hostí prehliada túto tému.
stevino179
Hosť
« kedy: 17. December , 2013, 07:45:05 »

Mame klasický problém malomeštiackej kapely - ľudský faktor - nedostatok muzikantov s adekvátnym razením . Inak povedaný basak nehrá čo ma nechodí na skúšky pije a jbe na to .
A keďže neskromne povedané cely doterajší repertoár je z mojej hlavy mam tam aj predstavu ako by mala zniet basa / keďže žiaľ basak nemá ani predstavu ako sa tie skladby hrajú a kde čo ide/ . Tak ma napadlo nahrat tu basu na nejaký nosič a zatiaľ dočasne hrat s tou basou z nosiča do mixa . Otázka je aký formát a ako u formou . Rozmýšľal som že klasika waw súbor na CD a zohnať nejaký lepší rackový CD deck čož je teraz lacna vec . nechcem to riešit napr cez notebook   a nejaký program lebo som v tom blb , max čo zvadam je to v waw študio na kompe nahrat
Ak ma niekto nejake typy prípadne na čo si dat pozor , čo je na tom na prd  a tak budem rad . Nechcem to riešit cez nejaky klik nech to ma živost - lebo práve chyby delia robotou od umelcou
Zaznamenané
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479

« Odpoveď #1 kedy: 17. December , 2013, 08:26:01 »

S tym klikom je to naopak - najskor sa treba naucit hrat s nim, az potom ho mozes vypnut a hrat sa na "umelca" Bavím sa skvele Urcite v tomto pripade treba aspon prvych 8 klikov, aby ste s tou basou naraz zacali, no nie?
Zaznamenané

arnysimilar
pravidelný návštevník
Príspevkov: 480

« Odpoveď #2 kedy: 17. December , 2013, 08:27:50 »

1. Ak to nebudeš mať nahraté presne na klik, tak sa do toho nebude dať podľa mňa vôbec trafiť.
2. Viem si predstaviť hrať s automatickým bubeníkom, ale nie s natvrdo nahratou basou na živo.
3. Bude Vás to strašne obmedzovať - živá hudba dýcha (aj keď trend je, že bubeníci hrajú na klik aj naživo).
4. Technicky netreba dávať wav na CD, ale stačí vytvoriť audio CD.
5. Aj tak by som sa radšej poobzeral po "živom" basákovi. Hrať na base nie je technicky žiadna veda, takže základy zvládne skoro každý (Tým nepodceňujem basu, hovorím o základnom hraní).
Hodne zdaru  Na zdravie!
Zaznamenané

Byť hlupákom je veľmi ťažké, pretože je veľmi veľka konkurencia...
stevino179
Hosť
« Odpoveď #3 kedy: 17. December , 2013, 08:42:34 »

no vdaka za rady , každopádne niečo na odštartovanie tam musí ist aby sme sa chytili , ja tam tu basu asi budem musieť tak či tak spravit a nejak to nahrat a potom niekoho zohnat kto to zahrá  kludne aj nejaky gitarista len nech chce - ja tu ani viac od niekoho čakat nemôžem , nadej že vo Vk nájdem vyhratého basaka čo by do toho šiel je mizivá
- hej toto je problém ako hrat s natvrdo nahratou basou na živo - lebo inak by napr výhoda bola v tom že si netreba delit potencionálny honorár  Som frajer
- tak zatial mi ide len oto ako by to znelo s basou podla mojich predstav a pripadne na skuškach aby to bolo plnšie
- Arny tak to vidím aj ja ten základ basy zahrá každý bežný gitarista po mesiaci a a kludne aj nehudobnik ak pol roka zamaká a trocha sa vymozoluje 
Zaznamenané
hyenik
stály hosť
Príspevkov: 1406

« Odpoveď #4 kedy: 17. December , 2013, 09:49:31 »

oktaver Boss OC3, dokaze selektivne prihravat basu... napr. zahrajes akord na kytare a on zahraje jenom ten zakladni ton.

a pak samozrejme nezbyva nez vymyslet takove super pisnicky, aby se basovi zajemci jenom hrnuli.... bez znevazovani tvoji umelecke potence, v tom vidim dalsi hlavni komplikaci, protoze honorar je zatim jenom potencionalni.
Takze nabizis mu neco vic nez chlast v hospode?
« Posledná zmena: 17. December , 2013, 09:50:42 od hyenik » Zaznamenané

kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #5 kedy: 17. December , 2013, 09:50:31 »

Takze co vlastne nabizis?

hranie bez kliku
Zaznamenané

shanike
stály hosť
Príspevkov: 895

« Odpoveď #6 kedy: 17. December , 2013, 09:56:25 »

1) zmixuj jeden stereo track, nalavo daj basu, napravo klik.
2) nahraj do iPodu. na koncerte posli levy kanal do mixu, pravy kanal bubenikovi do usi
3) PROFIT
Zaznamenané

kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #7 kedy: 17. December , 2013, 10:04:04 »

ale on nechce klik  on si chce kupit hifi vezu..
Zaznamenané

stevino179
Hosť
« Odpoveď #8 kedy: 17. December , 2013, 10:04:42 »

skvele typy  hlaven Shanik  Na zdravie! , ale aj ten boss octaver je na zamyslenie - to ma nenapadlo , honorár  ha ha ha môžme spísať zmluvu o buducej zmluve že ak si spravy basu sam a bude jedinečná ak sa veci začnú predavat bude mat percenta  Bravooo
Zaznamenané
stevino179
Hosť
« Odpoveď #9 kedy: 17. December , 2013, 10:14:45 »

ps : buducnost hudby je vo fuzii , kajo veža by asi nestačila ale keby bol šikovný dj vela by sa vyriešilo
Zaznamenané
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #10 kedy: 17. December , 2013, 11:44:48 »

moznosti je vela - nahrat, naklikat cez midi a prehnat cez VSTi a hotovo. format v akom a cez co to prehras je najmensi problem.

klik je uplny zaklad dnes, na krive "zive" vystupenia su krcmove jammky a blues. ale ked pride divak na koncert, tak chce vidiet a pocut performance ako z CD
Zaznamenané
stevino179
Hosť
« Odpoveď #11 kedy: 17. December , 2013, 11:53:50 »

hmm no aspoň u mňa všetko vychádza z blues takže patláma mi nevadí , ved teoreticky keď hrám pol roka tie iste veci a keď hráme všetci sa držia tej gitary lebo basak je out tak na tom istom principe by to mohlo fungovat aj s basou
Styri skus napísať nejakú možnosť bez midi a rychlo kurzu programovania
Zaznamenané
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #12 kedy: 17. December , 2013, 11:56:17 »

hmm no aspoň u mňa všetko vychádza z blues takže patláma mi nevadí , ved teoreticky keď hrám pol roka tie iste veci a keď hráme všetci sa držia tej gitary lebo basak je out tak na tom istom principe by to mohlo fungovat aj s basou
Styri skus napísať nejakú možnosť bez midi a rychlo kurzu programovania
zaklad rytmiky su bicie a basa, ked je toto rozhodene, tak je to katastrofa, ked sa rozhodi gitara, tak sa to este da nejak ustat.  asi ti nezostava nic ine ako nahrat basu  s klikom, tak ako radil shanike. basa do mixu, klik bubenikovi
Zaznamenané
opossum
stály hosť
Príspevkov: 1039

píš jako očuješ, hraj jako očuješ!

« Odpoveď #13 kedy: 18. December , 2013, 13:40:11 »

veru, bez kliku to nepôjde. Aj do kliku má niekto problém sa trafiť, a nie sa ešte prispôsobovať rozhádzanému tempu....
Nuž a ak shceš obísť MIDI a VST, tak len to audio, to je asi jedno,cči .wav alebo neviem čo - to je detail. Proste basa na playback  :)
Zaznamenané
stevino179
Hosť
« Odpoveď #14 kedy: 18. December , 2013, 14:17:27 »

uhm a teraz jedna blbá otázka pre nevediaceho - čo je klik a ako sa rieši , mam predstavu ale nikdy som to neriešil - už len preto že vo väčšine mojich veci sa menia tempa , hmmm ma starú analog samohrajku a tam je analog drum automat mohol by som to zriešit z nejakým rytmom v podmaze nech je to posadené hmmm , mojim obvyklým klikom je húpanie ale to asi neprejde hm ked to hupe tak je to ok - tod moja logika
a to sa fakt nedá nahrat len tak basa s fleku a potom to pustit do mixu na playback ,alebo zoberiem nahravku bez basy a do toho nahram basu len zaznamenám separátne , ono popravde neviem si to predstavit hrat bez basaka /aj ked ta možnost tu je /  len by osm už rad tie veci počul s basou 
mam známeho muzikanta v prahe čo ma top výbavu a tu basu by i nahral ale najprv ju musím napísať a vytvoriť
Zaznamenané
Strán: [1] 2  Všetko |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.094 sekund, 23 otázok.