Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
16. November , 2024, 07:23:57
Strán: [1] |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Dovoz gitary z USA  (Prečítané 1515 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
julkac
okukávač

Príspevkov: 2

« kedy: 18. December , 2013, 13:01:29 »

Zdravim, chcel by som si kupit gitaru z usa cez net.
neviete mi niekto poradit kolko stoja poplatky vsetky s tym spojene? dakujem  Na zdravie!
Zaznamenané
glamrocker
pravidelný návštevník
Príspevkov: 695

« Odpoveď #1 kedy: 18. December , 2013, 13:13:58 »

pokial sa nemylim tak shipping asi 150 - 200 usd plus DPH 20% plus 5-6% je tusim clo. dph a clo sa rata z ceny s postovnym
« Posledná zmena: 18. December , 2013, 13:14:24 od glamrocker » Zaznamenané
julkac
okukávač

Príspevkov: 2

« Odpoveď #2 kedy: 18. December , 2013, 13:16:59 »

ale maju tam free shipping,ci treba zistit,ci je to worldwide? :D
Zaznamenané
Yugi00
miestny štamgast
Príspevkov: 1951

ctrl+mouse scroll

« Odpoveď #3 kedy: 18. December , 2013, 13:23:51 »

Pri free shittingu zabudaju dopisat balne (handling) co niekedy prekvapi aj hodnotou 50usd+. Paradox dovozu zo zamoria je bohuzial to ze ked si preratas eura na dolare tak vide lacno asi o 1/3 z ceny... lenze prave ten shipping/handling + clo s DPH sa cele dostane na uroven ako v EU dokonca casto aj drahsie. Ja to robievam bezne tak ze na sevenstring.org sa vzdy najde niekto kto cestuje casto do USA a dovaza veci na poziadavku do EU alebo sa dohodnem mimo eBay ze mu zaplatim cez paypal a napise na krabicu GIFT s hodnotou do 30e pri odosielani tym sa da odzubat na colnici clo a dph.
« Posledná zmena: 18. December , 2013, 13:24:49 od Yugi00 » Zaznamenané

Im a little princess
mn
inventár podniku
Príspevkov: 3357

« Odpoveď #4 kedy: 18. December , 2013, 13:29:22 »

worldwide to urcite nebude, to sa neboj.

Na colnici nechas 23% z ceny tovaru+shipping, preto si daj na krabicu napisat co najnizsiu, no stale realnu sumu (co, ale velky retailer nespravi). Ak kupujes $1000 gitaru, daj hodnotu 300 usd, so shipom a stastim doplatis do 100e.

Bacha na to, ak si ju davas poistit; ak das hodnotu 300 usd a poistku na 1000, budu vediet ktora bije. Ak ti ju posiela sesternica, pes, whatever, povedz nech vyberu bill/fakturu z caseu a poslu ti ju radsej postou

.. potom je to vsetko o stasti, mna raz takto skasiroval za 50 dolarovu nezmyselnost, kedze tam bol prave vtedy nejaky iniciativny terorista, no na druhu stranu, uz dvakrat som prepasoval stvortisicovy Suhr s clom vo vyske cirka 100e, takze tak  

Zaznamenané

"Practice cures most tone issues" John Suhr
Strán: [1] |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.093 sekund, 22 otázok.