Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
29. November , 2024, 05:36:54
Strán: [1] |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Peavey Classic 30 II - nema vykon  (Prečítané 3136 krát)
0 užívateľov a 2 Hostí prehliada túto tému.
RiZz0
pravidelný návštevník
Príspevkov: 173

« kedy: 28. December , 2013, 17:36:56 »

Zdravim vas. Nedavno sa mi stala taka vec ze som prisiel na skusobnu a kombo vobec nemalo vykon. Obvikle hravam na lvl 2,5. Teraz by som ho musel dat minimalne na 9 lvl a aj to sa neda pocuvat. Slabota a brutalne skreslenie.

Lampy som si menil uz 3x, teraz tam mam Groove Tubes cca 2 mesiace (skusal som menit za stare a stale bez vykonu). Kombo mam cca 5 rokov. Lampy v predzosiku su este original (tie by aj mali vraj roky vydrzat). Kombo nebrumi, nesusti ani nic len proste nehra rsp len slabucko. Repro je tak isto v poriadku aspon na pohlad. Neviete co by stym mohlo byt?

Som z okresu PD, mam kontakt na jedneho super elektrikara no ten sa stym uz nezaobera koli casu. Netusim ani kde to mam dat pozriet.

Myslite ze by to mohli byt lampy v preampe?
Zaznamenané

Ten kto chce příliš moc, může ztratit úplne všechno, a kto chce zas od života moc málo, nemusí dostat vůbec nic.
Sanchez
stály hosť
Príspevkov: 803

« Odpoveď #1 kedy: 28. December , 2013, 18:15:09 »

Ja Ti to pozriem. Dá sa Ti to doviezť do Dubnice?
Zaznamenané

kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #2 kedy: 28. December , 2013, 18:26:27 »

robi ti to na kazdom kanali? imho fazovy invertor alebo V1tka preamp..
Zaznamenané

RiZz0
pravidelný návštevník

« Odpoveď #3 kedy: 28. December , 2013, 23:40:52 »

No zajtra to ma naky chalan kuknut ak nie dovezem to ku tebe do dubnice. Robi to na oboch kanaloch. Neviem ked som naposledy hraj ja nanom secko bolo ok. Som ho pozical a v podstate neviem ci sa stym kombom zaobchadzalo normalne.Ja len dufam ze to budu elektronky v preampe, 12ax7 by to mali byt. Maju tak cca 5-6 rokov... dam vediet. Zatial velmi vdaka...
Zaznamenané

Ten kto chce příliš moc, může ztratit úplne všechno, a kto chce zas od života moc málo, nemusí dostat vůbec nic.
Sanchez
stály hosť

« Odpoveď #4 kedy: 29. December , 2013, 00:48:41 »

Kľudne mi potom napíš SS a dohodneme sa.
Zaznamenané

brdo prvy
miestny štamgast
Príspevkov: 2914

« Odpoveď #5 kedy: 29. December , 2013, 11:56:05 »

Skresluje a nema vykon ?
Nechcem byt prorokom ,ale to vypada na 99,999% ze je odjebany vystupak.
Zaznamenané
RiZz0
pravidelný návštevník

« Odpoveď #6 kedy: 29. December , 2013, 13:09:16 »

Vystupak myslis jako vystupne trafo? Ma aj taku zvlastnu farbu do bronzova. Je to draha polozka? Nakolko mam 4 mesacneho syna a vela vydavkov nemam moc na rozdavanie  Nechajte ma vydýchať
« Posledná zmena: 29. December , 2013, 15:40:36 od RiZz0 » Zaznamenané

brdo prvy
miestny štamgast
Príspevkov: 2914

« Odpoveď #7 kedy: 02. Január , 2014, 10:31:25 »

Vystupak myslis jako vystupne trafo? Ma aj taku zvlastnu farbu do bronzova. Je to draha polozka? Nakolko mam 4 mesacneho syna a vela vydavkov nemam moc na rozdavanie  Nechajte ma vydýchať
... ano ,vystupne trafo.
Neviem presne ake tam je ,ale podobne trafaky sa daju kupit cca za 30-50€ + naka ta robota z vymenou.

Tak sice je to chvalihodne ze v dnesne skurvenej dobe mas odvahu sa rozmnozovat ,ale toto vyplakavanie uz akoze nevnimam,lebo to pocuvam uz niekolko rokov s kazdej strany a hlavne od muzikantov  a niesi sam co ma financne suchoty.
Mne stari kolegovia vzdy hovorili , ked som vahal nad nejakou vecou,ze kup si secko co si chces pokial si mlady a slobodny ,lebo jak sa raz ozenis a budes mat rodinu ,uz si to nekupis ...a mali pravdu, len dufam, ze to nebudem musiet zase predat Smútim
Zaznamenané
RiZz0
pravidelný návštevník

« Odpoveď #8 kedy: 02. Január , 2014, 15:42:35 »

A tak nieje to najhorsie no. Len je to taka vec co sa nemusela stat. Preco vlastne moho odist to trafo? Lampy neprebili tie vypadaju ok. Pytam sa bo som na tom kombe nehral ja v tom case. Kurna uz nikdy nic nebudem poziciavat. Pojde to kuknut zrejme niejaky tipkek v PD ak nie donesem to tebe sanchez.

Kcomu tam to trafo vlastne sluzi? Je tam vstupne a vystupne. Co to robi? Ono ten elektronkovy obvod vypada podstatne jednoduchsie jako tranzistor...
Zaznamenané

Sanchez
stály hosť

« Odpoveď #9 kedy: 02. Január , 2014, 17:00:40 »

To výstupné trafo mohlo odísť z rôznych dôvodov ( skrat na výstupe, dlhé hranie bez zapojeného repra... ) a slúži na impedančné prispôsobenie impedancie koncových elektróniek a impedancie repra.

Dúfam, že rozumieš:-)

Ak nie, tak Ti to ešte Brdo opíše obšírnejšie Zdravíčko
Zaznamenané

RiZz0
pravidelný návštevník

« Odpoveď #10 kedy: 02. Január , 2014, 20:54:17 »

Hej da sa povedat ze hej :) chodil som na elektriku  Bavím sa skvele

Na kombo sa hra bez pripojeneho externeho reproboxu. Dlhe hranie je pre kombo skodlive? Na niektorych skuskach bolo online aj 6-7 hodin. Na prestavky som ho nevypinal. Radsej nech idu ako nehat vychladnut a znova zhavit. Take informacie som mal od niekoho uz davno... (nema ani stand by)

Budem si musiet nieco poprecituvat ohladom elektronkoveho komba ci a jako sa knemu spravat. Lebo zo zvukom som fakt ze spokojny.

A inak ani reverb mi tam nefunguje. To som postrehol jako som vymenil JJ lampy za Groove Tubes. Stym by to ale nemalo mat nic spolocne. Najskor niekto na kombo vylial nieco (pivo, vino)

Nieje nic krajsie ako ked prides na skusobnu a z komba spraveny stolicek medzi dvoma fotelkami  Bacha na vec kamo!. Stastie ze nasa skusobna je uz len nasa. Este vymenit zamky a nikto tam ani nepachne!
Zaznamenané

Sanchez
stály hosť

« Odpoveď #11 kedy: 02. Január , 2014, 22:18:11 »

Myslel som hranie celkom bez repra. Že nebolo pripojené ani to vnútorné.

Ale uvidíš. Treba to proste premerať aby sa zistilo, čo tomu vlastne naozaj je.
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #12 kedy: 03. Január , 2014, 00:33:31 »

RiZz0 - zijeme v spotrebnej dobe a Peavey Classic 30 je lacny smejd. moze hrat akokolvek uzasne a aj hra, poznam to. ale v tejto dnesnej skurvenej dobe to je jedno lacne skurvene lowendove kombicko koncipovane na zivotnost 2 roky a par mesiacov - bohuzial.

cim chcem povedat asi tolko, aby si si nesypal popol na hlavu, ze si ho odfajcil alebo cojaviem co. gitarovy zosilovac sa pouzivanim nemoze odfajcit. hento Tvoje aj keby si na rukach v zlatych rukaviciach nosil, ak sa malo odjebat, odjebalo by sa za akychkolvek okolnosti.

a uz urcite sa nezacni spravat ako taky jebo, ktory nikomu nic nepozicia. typci na podiu alebo aj v skusobni, co sa prehnane trasu o svoje veci a nechu ich poziciat su trulovia, ktori si sami pritahuju problemy a ozaj sa im vsetko furt kazi, ale tak im treba.

ja som poziciaval vzdy kazdemu hocico a aj sa mi mnoho veci v zivote uz odfajcilo, ale nebudem teraz za curina  Neviem

resume ? nekupovat sucasne dreky. dosrat sa moze aj niekolko razy tak draha vec, aj sa dnes take bezne dosieraju - to si fakt nepomozeme.

ja mam taku teoriu, ze ked si kupim cosi, co si na podiach uz nejake tie roky odzilo, nech to vyzera bars jak ogrcane, ale ak sa to neodsralo za poslednych 10-20- ... xxx rokov, tak to uz pojde navzdy - zatial sa mi tato teoria potvrdzuje...
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #13 kedy: 03. Január , 2014, 00:36:28 »

ja mam taku teoriu, ze ked si kupim cosi, co si na podiach uz nejake tie roky odzilo, nech to vyzera bars jak ogrcane, ale ak sa to neodsralo za poslednych 10-20- ... xxx rokov, tak to uz pojde navzdy - zatial sa mi tato teoria potvrdzuje...

Tak. :)
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
RiZz0
pravidelný návštevník

« Odpoveď #14 kedy: 03. Január , 2014, 01:07:54 »

Rastis jasne mas pravdu. Aj tak by mi to nedalo, zas by som ho pozical tak ci tak. Je mi to jasne ze je to sunt, no na lepsi nebolo a bohate mi staci.

Poslednu dobu sa mi vobec nic nedari a vsetko sa mi nako ruti. Dufam ze to nebude po cely rok. Dakujem ze ste si nasli cas potom dam vediet kde bol problem...  Zdravíčko
Zaznamenané

Strán: [1] |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.039 sekund, 23 otázok.