ty a Tvoje strunniky. 100% typkov, co poznam a maju ten typ kobyla/strunnik, tak ho maju narazeny na tele
Ano a potom nariekaju, ze sa im lamu struny. Custom Shopy maju nizke uhly krkov, tam je to v pohode, ale skus si dat strunnik komplet dolu na dnesnom Standarde a Nashville mostiku.
dostelovanie v obchodoch je podla mna cista utopia - pride to v kontajnery a take to rovno preposlu dalej.
robil som v obchode s gitarami a viem, v akom stave chodili napr. mexicke Fendre a americke. tie amaricke boli vzdy hned OK.
Vacsina serioznych obchodov najma v USA (cize nie nase, neporovnavaj to s nasimi realiami a s dobou, ked si robil v obchode) gitary vybera, foti (vidis konkretny kus, ktory beries) a dosteluva. U Gibsonov je celkovo zname, ze najma lacnejsie modely chodia v desnom stave a to sa stazuju priamo obchody v USA a casto ich steluju, aby ich potom nemuseli brat spat na reklamacie, kedze tych uz tak ci tak kvoli poklesu urovne vystupnych kontrol dost dramaticky posledne roky pribuda. O tomto sa docitas na vsetkych Gibson forach.
Tu mas priklad seriozneho obchodu - este aj posrate LP Studia vsetky popise, odfoti, odvazi aj nastavi. Dokonca spravi u mnohych aj ukazku predavaneho konkretneho kusu vid:
http://www.wildwoodguitars.com/electrics/gibson/les_paul_studio.htm V Europe je to trochu lajdackejsie u vacsich dovozcov/obchodov - mensie obchody vsetko vyberaju, vacsie ala Thomann alebo Klangfarbe skor len drahsie kusy, tam mas casto na nete aj ich konkretne fotky, certifikat atd. Kedysi som v Nemecku kupoval nove SG 61 RI (co nie je tiez zrovna najlacnejsi model), v obchode ho mali fungl nove na stene zavesene, ale standardne nedostalovane od vyroby. Kym mi ho predali, typek dosiel a 10 min. aspon ho narychlo steloval. Hovoril mi vyslovene, ze vsetky pred odoslanim este tiez steluju, ze niektore treba a niektore nie.
A Ty tu das za priklad nejaky nas Muziker
, co tam na jednom ubohom SGcku 4 roky susenom a s hnilymi strunami hraju kopy ludi a obsluha im ani struny nevymeni.
Drahsie modely a najma Custom Shopy su precizne nastelovane uz od vyroby.