Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
02. December , 2024, 21:33:20
Strán: [1] 2  Všetko |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Životnosť Komba  (Prečítané 3497 krát)
0 užívateľov a 3 Hostí prehliada túto tému.
kuupkoo563
okukávač

Príspevkov: 2

« kedy: 17. Február , 2014, 22:11:44 »

Čavte všetci, som pokročilí akustický gitarista :) tak som sa rozhodol skúsiť aj elektrickú gitaru a teda mám dilemu ktorou je kombo. Chcem kúpiť nejaké "ojazdené" kombo mám možnosť zobrať jedno 4 ročné pololampové VOX, zvuk sa mi strašne páči a teda či nevadí ten vek tie 4 roky(či to nie je staré) alebo to je podstate nová už zabehnutá vec?
 Dik za skore odpovede budem potešeny :) Inak ak by niekto niečo predával do 100€ tak môžte ponúknuť Žmurk
Zaznamenané
stevino179
Hosť
« Odpoveď #1 kedy: 17. Február , 2014, 22:14:54 »

ja som hral doteraz na ročniku 69 s povodnými preampovkami , ale teoreticky čím je to novšie tým to menej vydrží aspon v určitej cenovej
Zaznamenané
Lario1
pravidelný návštevník
Príspevkov: 180

« Odpoveď #2 kedy: 17. Február , 2014, 23:34:42 »

Kamarát mal JCM900, na ktorej údajne nemenil koncové lampy 19 rokov. A ono to hralo :D
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #3 kedy: 18. Február , 2014, 00:15:03 »

tak ked sa teda dohadujeme co kto pouzival, tak ja som roky jazdil krizom ceskolsovenskom so zosikom z roku 1979 a nebolo to ani v roku 1979, ani 1989 a ani 1999 :).

zase v inom stroji som 10 rokov (!) pouizval preampove elektronky co som kupil ako stare od stareho pana a odhadom mohli mat vyse 20 rokov uz v momente, ked som ich kupoval.

ALE ! toto sa asi neda automaticky aplikovat na sucasne vyrobky, prezoze je uplne ina doba a uplne ine kvalitativne pomery.

a na zaver - ak sa pololampovym VOXom mysli ten modeling, co na nom hrava aj Durinda, tak to je podla mna velmi zle kombo co sa tyka zvuku.
Zaznamenané
arnysimilar
pravidelný návštevník
Príspevkov: 480

« Odpoveď #4 kedy: 18. Február , 2014, 08:00:29 »

Ak VOX, tak len klasika AC-30, AC-15. A aj tie nevydržia nič moc. Brian May hovoril, že keby si ich nedával "tunovať", tak s tými novými "čínskymi" neodohrá ani jednu sezónu.
Zaznamenané

Byť hlupákom je veľmi ťažké, pretože je veľmi veľka konkurencia...
telcontar
pravidelný návštevník
Príspevkov: 433

« Odpoveď #5 kedy: 18. Február , 2014, 12:45:14 »

takze odpoved na otazku, ci 4-rocne modelingove kombo vydrzi a co ine (lepsie) sa da zohnat za 100e je, ze ampy zo 1969 stale hraju a preampovky vydrzia 30 rokov?

isto vieme dat lepsie ako hento
Za 100e sa asi tranzistorom alebo modelingom nevyhnes. Alternativy k tomu co si dal aktualne na nete
napr:
roland cube 30 za 100
http://hudba.bazos.sk/inzerat/34018448/Roland-30x.php

Orange Crush 15 za 50
http://hudba.bazos.sk/inzerat/34553575/Kombo-Orange-Crush-15.php

Potazmo domorobo jcm800 50w za 100
http://hudba.bazos.sk/inzerat/34533045/Gitarove-lampove-kombo-50W.php

Ak mas moznost vyskusat, urcite vyskusaj viacero zosikov ako len jeden. Ak poznas niekoho kto sa vyzna, popros ho nech ti pomoze s vyberom aj skusanim.

Nemyslim, ze sa musis bat zivotnosti.
Zaznamenané

Arguing on the internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded.
BrokenWings
miestny štamgast
Príspevkov: 1539

« Odpoveď #6 kedy: 18. Február , 2014, 13:23:59 »

Mam na predaj Orange CR15R - za 55€, verzia s pruzinovym reverbom.

Je to spolahlive a isto este roky vydrzi.

Staci k tomu kupit za 50€ multiefekt a mas vystarane nadlho.
Zaznamenané
BrokenWings
miestny štamgast
Príspevkov: 1539

« Odpoveď #7 kedy: 18. Február , 2014, 13:25:55 »

Vox pololampu si nekupuj, hra to velmi zle. Zle skusenosti mam aj s Line6 Spider radom. Roland nepoznam.

Radsej by som na tvojom mieste bral kombo + multiefekt. Mas vacsiu slobodu.
Zaznamenané
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #8 kedy: 18. Február , 2014, 15:03:18 »

takze odpoved na otazku, ci 4-rocne modelingove kombo vydrzi a co ine (lepsie) sa da zohnat za 100e je, ze ampy zo 1969 stale hraju a preampovky vydrzia 30 rokov?
zosik neni potravina aby sa to pokazilo, hned jak to nedas do mrazaku. ked to vydrzalo 4 roky, tak je dost mozne, ze vydrzi dalsich 4, 10, 20, 100 rokov. a mozno ti to na druhy den drbne zo schodov a bude po zosiku
Zaznamenané
Roberto
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 3467

« Odpoveď #9 kedy: 18. Február , 2014, 17:38:06 »

Ak VOX, tak len klasika AC-30, AC-15. A aj tie nevydržia nič moc. Brian May hovoril, že keby si ich nedával "tunovať", tak s tými novými "čínskymi" neodohrá ani jednu sezónu.
vies toto niekde najst? ja mam cinsky vox a davam mu zabrat drzi. koncove lampy som nemenil a to ich tam mal chlapec 5 rokov od vyroby
Zaznamenané

“Hot funk, cold punk, even if it's old junk, it's still rock and roll to me.” ~ Billy Joel

"Using a pedal for dirt with a great vintage Marshall is like driving a Ferrari with an automatic transmission. It's still a Ferrari but you can sure as have a lot more fun with a manual."
kuupkoo563
okukávač

Príspevkov: 2

« Odpoveď #10 kedy: 18. Február , 2014, 22:27:06 »

okej chlapci ďakujem za vaše dotazy :) skúsim z toho nejako vyťažiť :)
Zaznamenané
matus
pravidelný návštevník
Príspevkov: 323

« Odpoveď #11 kedy: 18. Február , 2014, 23:31:29 »

vies toto niekde najst? ja mam cinsky vox a davam mu zabrat drzi. koncove lampy som nemenil a to ich tam mal chlapec 5 rokov od vyroby

Tiez sa mi to zda divne...mal som AC15 a pohoda.
Ci si to nemyli, bolo take video kde Brian May spominal voxy ale tie stare, ze ich museli stale opravovat, lebo horeli  Bavím sa skvele
Sranda, ze tu skor plati ze novy cinsky vox je spolahlivejsi nez tie stare pardon za vyraz haraburdy  Som za vodou kámo
« Posledná zmena: 18. Február , 2014, 23:32:56 od matus » Zaznamenané
mirostrat
stály hosť
Príspevkov: 1118

zlomená Jolana Iris

« Odpoveď #12 kedy: 18. Február , 2014, 23:50:28 »

inač téma čínských vecí sa dosť až moc rieši , však tie veci asi nevymysleli číňania a keby aj , tak kludne to mohol vymyslieť nejaký černoch alebo laponec z Klondyke a čo keď to vymyslel nejaký miešanec číňanky a belocha  a miešanky indiánky a černocha Huh!  :)  proste nejaký novodobý Hendrix ?  :) v Číne sa to iba vyrába , no a Suzuki sa robí v Hungary , hen a že japonec , neni doležité kde sa to robí , ale kto to vymyslel s akou technológiou a HW
« Posledná zmena: 19. Február , 2014, 06:34:30 od mirostrat » Zaznamenané

http://bandzone.cz/lustifon      chcem hlučný lampák čo sa mi na kolo stane do košíka
stevino179
Hosť
« Odpoveď #13 kedy: 19. Február , 2014, 07:15:02 »

je to o materiach a o normach , teraz sa podstatne viac šetrí a su podstatne prísnejšie normy
Zaznamenané
arnysimilar
pravidelný návštevník
Príspevkov: 480

« Odpoveď #14 kedy: 19. Február , 2014, 07:52:43 »

Brian to povedal v nejakom rozhovore na YT, ťažko to takto nájdem, sú ich tam totiž desiatky, ak nie stovky.
Mne záleží kto vyrobil moju gitaru, moje kombo, moje auto, ... nielen to, kto to vymyslel.
Konkrétne - mám anglické kombo Laney Lionheart a viem, že to poctivo poletovali a zostavili odbornici. Na druhej strane mám čínsku gitaru Eastman a tiež viem, že to spravili špičkový odborníci v handmade firme.
Takže to nie je o tom či USA, Anglicko alebo Čina, ale o tom či to robil odborník - plne kvalifikovaný vyškolený pracovník, alebo lacná pracovná sila - ktorá svoju prácu nemá rada, nebaví ju, nemá motiváciu, lebo robí za hrsť ryže a po roku odíde a nahradí ju ďalší neodborník.
Zaznamenané

Byť hlupákom je veľmi ťažké, pretože je veľmi veľka konkurencia...
Strán: [1] 2  Všetko |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.075 sekund, 23 otázok.