Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
02. December , 2024, 21:17:43
Strán: [1] |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: dopad dymu na amp?  (Prečítané 1223 krát)
0 užívateľov a 2 Hostí prehliada túto tému.
javanne
pravidelný návštevník
Príspevkov: 227

« kedy: 20. Február , 2014, 22:02:53 »

Tot nedavno sa nam stalo, ze v tesnom susedstve skusobne za vznietil plamen. Dym (a ciastocne aj plamene) sa dostali do skusobne (stopy vidiet na strope cez spolocnu stenu so susednou miestnostou, kde horelo). Hned po poziari bola susobna vetrana.

Otazka - moze to nejakym sposobom ublizit zosikom? Ked som utrel povrch zosiku, sama sadza. Ako ho mam teraz doma, tak pachne ako udenac  ?§!.  Zatial som ho nerozoberal.

Nejake tipy coho sa vyvarovat alebo co vsetko a ako vycistit, kym ho znova dam do prevadzky?  

Alebo sa nemusim bat a mozem ho hned zhavit bez obav?
« Posledná zmena: 20. Február , 2014, 22:04:56 od javanne » Zaznamenané

Fender RK Tele / Paoletti Strats / Gibson VOS LPs -> Fryette Deliverance 60 -> custom cab w 2x12 Scumbacks speakers
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #1 kedy: 20. Február , 2014, 22:14:19 »

kedze uhlik je vodivy a sadze su z velkej casti prave uhlik, tak by som to asi poslal niekomu na dokladne vyfukanie / vycistenie...
Zaznamenané
mirostrat
stály hosť
Príspevkov: 1118

zlomená Jolana Iris

« Odpoveď #2 kedy: 20. Február , 2014, 22:21:48 »

ja by som ten zosik vybral a jebol do vane oblial saponátom -jar a podobné a dobre z vlažnou vodou vysprchoval , krátko ale účinne , robil som to z mixom , plošákmi z PC , telefónom a nikdy sa nič nestalo , tie súčiastky voda so saponátom nepoškodí , ale hneď po vyčistení vyfúkať fénom , hlavne tam kde može zatiecť voda , čím skor,  lebo po požiari sú tie sadze agresívne , začne to korodovať , keď si na to netrúfaš tak to niekomu daj vyčistiť
Zaznamenané

http://bandzone.cz/lustifon      chcem hlučný lampák čo sa mi na kolo stane do košíka
javanne
pravidelný návštevník
Príspevkov: 227

« Odpoveď #3 kedy: 20. Február , 2014, 22:44:30 »

tak by som to asi poslal niekomu na dokladne vyfukanie / vycistenie...

Komu? poznate niekto niekoho, co by si s tym vedel poradit na profi urovni?

Co vsetko vyfukat/vycistit - aj samice na jacky, patice lamp?

Uz som to otvoril, sadze aj zvnutra - nie na krytkach lamp, ale na "sasi", ktora zakryva wiring nieco bolo. Zrejme vacsinou prach, ale pachne to dymom, a prach nebyva az takto cierny...

« Posledná zmena: 20. Február , 2014, 22:57:18 od javanne » Zaznamenané

Fender RK Tele / Paoletti Strats / Gibson VOS LPs -> Fryette Deliverance 60 -> custom cab w 2x12 Scumbacks speakers
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #4 kedy: 20. Február , 2014, 22:57:24 »

no vsak len v BA mas Milosa Kovaca, Bizznara ... ...
Zaznamenané
brdo prvy
miestny štamgast
Príspevkov: 2914

« Odpoveď #5 kedy: 21. Február , 2014, 09:06:05 »

.... to bude desna ostara.
Spaleniny a dym z poziaru sa starsne tazko odstranuje.
Ak sa to dostalo iba na sasi,tak to neni az take dramaticke ,podstatne je vypucovat pätice ,jacky a popripade potaky prestriakat niecim cistiacim a zase nakonzervovat.
Drevenu kasnu normalne vydrhnut kartacom vo vani vodou so solvinou ,ale hnet dat vyschnut niekde na radiator.
Ja by som ti to aj spravil ,len ak to chces poctivo spravit to je rozborka zborka ,co zaberie strasne moc sasu ...ale da sa to  Žmurk
Zaznamenané
Strán: [1] |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.105 sekund, 23 otázok.