zzzonked
nováčik
Príspevkov: 7
|
|
« kedy: 21. Jún , 2014, 00:48:10 » |
|
Zdravim, som relativne novy clen fora a mal by som na Vas skusenych par otazok. Rozmyslam nad tym, ze by som zacal nahravat gitaru cez pocitac (obycajne domace nahravanie), kedze sa tymto napadom zapodievam uz dlhsiu dobu. K dispozicii mam akusticku aj elektricku gitaru. Prieskumom roznych for (najma vsak tohoto ) som si zistil nejake info ohladom tychto moznosti a zistil som, ze bud je dobre nahravat bud cez kondenzatorovy mikrofon alebo prevodniky,resp. externe zvukove karty. Preto som sa Vas chcel opytat nasledovne: 1. Vyplati sa mi kupovat ten mikrofon, ak nemam akusticky upravenu miestnost? Cital som totiz ze nahravka potom znie ako z jaskyne. 2. Ake mate skusenosti s tymi prevodnikmi? Konkretne som nasiel a zaujal ma http://www.muziker.sk/studio-podium/nahravacie-studio/usb-prevodniky/p/9519-behringer-UCG-102-GUITAR-LINKMyslim ze sa mi vyplati skor kupit ten prevodnik (a k jeho kupe som aj viac prikloneny), kedze so softwarom dokazem potom emulovat v podstate vsetko Dakujem pekne za odpovede a dufam ze som to napisal zrozumitelne
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
mirostrat
|
|
« Odpoveď #1 kedy: 21. Jún , 2014, 06:59:27 » |
|
čau , vyplatí sa ti kupovať mikrák , lebo keby si chcel akusticky upravovať miestnosť tak to vobec neni lacné a ani to nemusíš , lebo do štúdiovej kvality to aj tak neupravíš , ten dozvuk ,, jaskyňa " može aj nemusí byť , podla mňa skor nebude , však nebudeš nahrávať v holoizbe , normálne to bude hrať , napíš aká miestnosť , detská izba ? sry robím si srandu . No a henten prevodník nepoznám ale mikrofón s tým nenahráš , je to iba link na gitku s podla mňa príšerným zvukom , najlepšie kondenzátorový mikrák-velkomembrána a nejaká aj USB 2.0 zvukovka , no a že so SW dokážeš emulovať všetko je omyl , najdoležitejší je náber , to je ten vstup signálu a ten keď je zlý tak už nespravíš nič , možeš to odrbať softom , ale keď chceš nahrať kvalitne španielku , tak ideš -- kvalitný mikrák -- kvalitná zvukofka -- PC , potom možeš čarovať zo softom . No a kedže chceš nahrávat mikrák a elektriku , tak najmenej dva vstupy na zvukofke , aby si to nemusel furt prehadzovať , z toho jeden gitarový , ten má iné parametre ako linkový spravidla sa označuje HI-Z , no a na to by som kúpil nejaký USB malý mix , alebo zvukovka ktorá dokáže nahrať 4 stopy nezávisle do softu , jedna stopa španielka , druhá spev , tretia elektrika , štvrtá trebárs bicie-zo softu , niečo takéto http://www.thomann.de/cz/behringer_xenyx_x1204_usb.htm ale neviem či toto nahrá 4 stopy , s mixom máš tú výhodu , že si nastavíš zvuk a zapneš a nahrávaš prakticky ,,hotový" zvuk , so zvukovkou trebárs toto http://www.thomann.de/cz/steinberg_ur22.htm si nastavíš iba úroveň vstupu a potom dolaďuješ v softe , mikrák kludne toto http://www.thomann.de/cz/behringer_c1_grossmembran_studiomikrofon.htm
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|
mirostrat
|
|
« Odpoveď #3 kedy: 21. Jún , 2014, 07:18:33 » |
|
|
|
« Posledná zmena: 21. Jún , 2014, 07:27:44 od mirostrat »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
zzzonked
nováčik
|
|
« Odpoveď #4 kedy: 21. Jún , 2014, 08:27:10 » |
|
diky moc, si uzasny, len stale mam este nejake otazky :D co znamena konkretne to ze dokaze nahravat 2 stopy,4 stopy atd.? spev napr. urcite nahravat vobec nebudem, to mam o starost a o problem menej, skor sa chcem sustredit na samotnu gitaru a na to, ako dostat do pocitaca relativne kvalitny zvuk v pomere k cene keby som nahraval elektricku gitaru, tak by som pouzil nejaky guitar rig alebo nieco podobne, uz som skusal ist cez line in na zvukovej karte ale to bolo otrasne.....naopak keby som nahraval akusticku gitaru, tak by som nahraval cez ten mikrofon len tam by som sa dost bal o kvalitu tej nahravky kedze nemam izbu akusticky upravenu
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
mirostrat
|
|
« Odpoveď #5 kedy: 21. Jún , 2014, 12:16:24 » |
|
dík , no máš soft do ktorého nahrávaš napr. ja používam teraz tento https://www.google.sk/search?q=studio+one&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=bGalU9G3L--w7AaRpoCwAQ&ved=0CAgQ_AUoAQ&biw=1024&bih=653 je ich dosť , od jednoduchých https://www.google.sk/search?q=cool+edit+pro+2&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=C2elU9KYJMav7Ab35oHwBA&ved=0CAYQ_AUoAQ&biw=1024&bih=653 až po zložité štúdiové softy , no a tie softy majú stopy , tracky , 1-2-3-atď , do 1 nahrávaš napr. španielku , do 2 elektrickú gitku atď , funguje to vlastne jak starodávny viac stopý magneťák , no a keď nahráš , tak možeš s každou stopou pracovať nezávisle , lebo si to aj nezávisle nahral , na 1 stope máš iba španielku , na 2 el. gitku , no a potom to zmixuješ , to je kludne nejaký automix v softe
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
mirostrat
|
|
« Odpoveď #6 kedy: 21. Jún , 2014, 12:24:22 » |
|
na akustiku miestosti sa vykašli , to neni podstatné , keď to teda neni priamo jaskyňa a není tam nejak extrémne velký dozvuk , čo v byte s vecami neni , tie pohltia tie odrazy , šak keď sa doma rozprávate tak to nerobí nejaké ozveny , podla mňa , alebo keď hráš doma tak to počuješ normálne , či nie ? je tam nejaký dozvuk ? a hall može aj pomocť , kde neni tam ho zase chcú a umelo pridávajú , s akustikou si hlavu nelám , iné by to bolo kebyže máš holé steny a v miestnosti neni vobec nič , tam je ten hall neúnosný a musí sa nejako utlmiť a ludia , ktorí sú prvýkrát v študiu , kde je akusticky vyriešená miestnosť doslova neveria vlastným ušiam , taký zvuk je úplne sterilný , neprirodzený , nič sa tam neodrazí , všetko pohltí zvukopohltivý materiál , takže vobec sa toho neboj , calani tutok to poradia nejakú zvukofku , ,, kúp" Cool Edit Pro 2 alebo Abobe Audition aleo nejaký jednoduchý soft , kúp nejaký mikrák a smelo do nahrávania , nič to neni
|
|
« Posledná zmena: 21. Jún , 2014, 12:38:05 od mirostrat »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
zzzonked
nováčik
|
|
« Odpoveď #7 kedy: 21. Jún , 2014, 12:34:38 » |
|
lebo ja som rozmyslal nad tym ze keby nahravam elektricku gitaru cez ten prevodnik tak cez software ako napr. ten spominany guitar rig mozem emulovat nielen rozne zvuky elektrickej ale aj akusticku gitaru ohladom tych stop, chapem to spravne ked si to vykladam tak, ze nahram napr. rytmicku gitaru, co je vlastne jedna stopa a nezavisle od toho nahram solovu gitaru a to je dalsia stopa a s tymito dvoma stopami potom mozem lubovolne pracovat v softwari? lebo tak som si to aj predstavoval ze nahram dve tri gitary nezavisle od seba a potom s tymi stopami budem pracovat v softwari, mixovat ich a podobne, cize vlastne nahravam po jednej stope a v podstate mi je potom nejaky hardware schopny nahravat 4 stopy naraz zbytocny
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
mirostrat
|
|
« Odpoveď #8 kedy: 21. Jún , 2014, 12:43:36 » |
|
Ok chápeš to správne , no ale šak máš nejakého kámoša s ktorým chceš hrať asi nebudeš hrať do smrti sám a keď máš takú viac stopú zvukofku , tak ty hráš do stopy 1 a on do stopy 2 , alebo si do 1 pustíš nejakú pesničku a do 2 hráš ty , keď už budeš niečo kupovať tak aspoň 2 stopy , do jednej tú španielku a do druhej elektriku , nech to nemusíš furt kadejako prepínať , to máš skoro za jedny prachy , no ale keď chceš iba nahrávať po stopách tak keď máš nejakú lepšiu dosku v PC , tak tá zvukofka na doske to v pohode zvládne , ale nie Guitar Rig , stiahni si tento soft je zadara nech vieš o čom točíme http://www.instaluj.cz/cool-edit pichni gitku do line in a nahraj si niečo a skús s tým niečo porobiť , do toho už nahráš po stopách aj 128 gitár , jasné , že zvukofka na doske ťa nepustí s latency , keď bude vela stop nahratých
|
|
« Posledná zmena: 21. Jún , 2014, 12:53:46 od mirostrat »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
zzzonked
nováčik
|
|
« Odpoveď #9 kedy: 21. Jún , 2014, 12:51:05 » |
|
praveze ano hram sam :D cize fyzicky dokazem obsluzit len jednu stopu naraz, ibaze by mi narastli dalsie dve ruky preto si myslim ze viac vstupov mi je asi zbytocnych
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
mirostrat
|
|
« Odpoveď #10 kedy: 21. Jún , 2014, 12:54:53 » |
|
tak potom keď sám , tak hladaj čo najkvalitnejšiu jednostopú zvukofku
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
PanTau
|
|
« Odpoveď #11 kedy: 21. Jún , 2014, 13:00:26 » |
|
Kup si UX1 line 6 a si vysmiaty, pripadne UX2 a mozes nahravat aj na dva majky akustiku, mas k tomu soft, netreba ziadny guitar rig, slape to dobre, pouzivam ju uz par rokov a vsetko ide jak hodiny.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
mirostrat
|
|
« Odpoveď #12 kedy: 21. Jún , 2014, 13:07:02 » |
|
Pan Tau , pls a kolko to vie naraz stop ? to sa pýtam za seba
|
|
« Posledná zmena: 21. Jún , 2014, 13:07:23 od mirostrat »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
zzzonked
nováčik
|
|
« Odpoveď #13 kedy: 21. Jún , 2014, 13:33:34 » |
|
vyborne parada,diky moc nieco pohladam
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373
guitarist
|
|
« Odpoveď #14 kedy: 21. Jún , 2014, 15:08:16 » |
|
Už na začiatku máš trošku nezrovnalosť v načrtnutí tvojho problému. Prevodník potrebuješ tak či tak, ak nechceš využívať zvukovku v PC. A k tomu si najlepšie zaobstaraj minimálne 2-stopú externú zvukovku podľa predchádzajúcich rád. Zíde sa ti: 1/ k nahratiu akustiky 2 mikrofónmi 2/ k nahratiu akustiky 1 mikrofónom a zároveň do druhej stopy ju nahráš cez kábel. Druhý prípad bude pre teba asi najvhodnejší - s výsledným zvukom sa môžeš hrať, dať ho do sterea a upravovať obidve stopy zvlášť. Prípadne si v závere vyberieš iba jednu z nich. Takže kúp si kondíkový mikrofón aj externú zvukovku s 2 vstupmi, kde aspoň jeden z nich bude na mikrofón a s fantómovým napájaním. Už sú šikovné mikrofóny, ktoré môžeš uchytiť k telu gitary. Na domáce nahrávanie dobrá varianta:
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|