Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
19. September , 2017, 14:28:55
Strán: [1] |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: ... Isolation Cabinet ...  (Prečítané 1821 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
cembo
pravidelný návštevník
****
Príspevkov: 429



« kedy: 30. Júl , 2014, 14:56:03 »

... pozeram ze tu tato tema este nieje rozobrana co je zvlastne pretoze je to dost zaujimavy topic ... kto sa s tym este nestrtol, v skratke ide vlastne o uzavretu "bednu" v ktyorej je umiestneny reprak a mikrofon. Ucelom je aby clovek mohol vykurit koncacik a nepostvat proti sebe nasraneho suseda. Pozeram ze je aj firmy ako Randall a Rivera vyrabaju modely pre gitary a dokonca aj basy ... otazka je jednoducha, ci sa takymto sposobom da priblizit nahravke v studiu. Vsimol som si ze tieto bedne nemaju ani otvor (co je logicke) a tak ma napada (s ohladom na tlakove vlny sposobene kmitanim blany repraku) ci to nahodou nema negativny dopad na zvuk. Rozmyslam totiz ze by som to kludne zamenil za Palmer PDI-03 ktory pouzivam. Lacne to nieje, clovek by si to zostrojil aj sam ... mate niekto s tym skusenosti ? ...

... tu su nejake videa:





Zaznamenané
styrioci
inventár podniku
*******
Príspevkov: 11769



« Odpoveď #1 kedy: 30. Júl , 2014, 15:02:02 »

bezne sa to pouziva, niektori tomu vycitaju krabicovy zvuk, podla mna je to rovnako pouzitelne, ba aj lepsie ako speaker simulatory

Zaznamenané

telcontar
pravidelný návštevník
****
Príspevkov: 425


« Odpoveď #2 kedy: 30. Júl , 2014, 15:11:19 »

Na margo krabicoveho zvuku. Rivera na to ma svoju odpoved:
http://www.rivera.com/index.php/products/cabinets/150


Edit:
az teraz som si vsimol, ze silent sister je odkaz hned v prvom prispevku
« Posledná zmena: 30. Júl , 2014, 16:00:49 od telcontar » Zaznamenané

Arguing on the internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded.
Zvukár Andrej
miestny štamgast
******
Príspevkov: 1837


WWW
« Odpoveď #3 kedy: 30. Júl , 2014, 15:44:20 »

Na margo krabicoveho zvuku. Rivera na to ma svoju odpoved:
http://www.rivera.com/products/silentsister/silentsister.php
Dobrá odpoveď akurát pre odrbanie potenciálneho zákazníka. Labyrint ZA reprákom asi ťažko upraví zvuk PRED reprákom.

Ale spomenul som si, ako raz v Opuse nahrával Fero Griglák, na raprobedni mal natiahnutý koženkový prepravný obal a mikrofón bol pod ním.
Zaznamenané
styrioci
inventár podniku
*******
Príspevkov: 11769



« Odpoveď #4 kedy: 30. Júl , 2014, 15:53:28 »

dalsi problem je, ze vela ludi si mysli, ze ked do takehoto isocabu vykuria 100W zosik, tak to bude tiche, to by ale chcelo trochu inu izolaciu ako len jednu preglejkovu stenu
Zaznamenané

cembo
pravidelný návštevník
****
Príspevkov: 429



« Odpoveď #5 kedy: 01. August , 2014, 03:03:47 »

... jj, 100W je trochu moc na okobercovanu bednu, ale 30W zosiky su myslim v pohode. Pri takej stovke sa da ale pouzit nejaky THD hotplate alebo nieco podobne ...
... zaujima ma ci reprak v tej uzavretej krabici vibruje korektne alebo ci to nema utlmujuci ucinok na membranu kvoli tym "pretlakovym" situaciam ktore vdaka pohybu membrany vznikaju a nemaju sa ako vykompenzovat pretoze tam nieje ziaden otvor ...
« Posledná zmena: 01. August , 2014, 04:16:36 od cembo » Zaznamenané
rastis
adminištrant
inventár podniku
***
Príspevkov: 8037



« Odpoveď #6 kedy: 01. August , 2014, 11:34:19 »

ja predpokladam, zeby tam mal byt reprak stavany na taku skrinku...
Zaznamenané
styrioci
inventár podniku
*******
Príspevkov: 11769



« Odpoveď #7 kedy: 01. August , 2014, 12:55:12 »

taky reprak neexistuje.. je vela takych boxov aj s vyberatelnymi ozvucnicami, kde menis celu ozvucnicu rovno s reprakom pre pohodlnost. - skor ide o aby priestor pred reprakom mal dostatocny objem a aby to nebolo hermeticky uzavrete
« Posledná zmena: 01. August , 2014, 12:55:56 od styrioci » Zaznamenané

rastis
adminištrant
inventár podniku
***
Príspevkov: 8037



« Odpoveď #8 kedy: 01. August , 2014, 13:16:41 »

cize v tychto boxikoch byvaju standardne repraky z beznych bedni ?
Zaznamenané
styrioci
inventár podniku
*******
Príspevkov: 11769



« Odpoveď #9 kedy: 01. August , 2014, 13:35:35 »

samozrejme, zvycajne najbeznejsie klasiky V30, greenback...
« Posledná zmena: 02. August , 2014, 08:43:30 od styrioci » Zaznamenané

Branko
inventár podniku
*******
Príspevkov: 12616


Myšlienky tvoria veci!


« Odpoveď #10 kedy: 02. August , 2014, 08:28:30 »

Ci vykuris 100watt alebo 30watt je to uplne jedno.  Bavím sa skvele

toto je pecka a stoji to 5 korun
« Posledná zmena: 02. August , 2014, 08:28:59 od Branko » Zaznamenané

Strán: [1] |   Hore
  Tlačiť  
 
Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.132 sekund, 22 otázok.