Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
01. November , 2024, 03:28:07
Strán: 1 2 [3] 4 5 ... 9 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Projekt Lampové kombo 2x12  (Prečítané 44548 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
sonet
nováčik
*
Príspevkov: 17

« Odpoveď #30 kedy: 14. August , 2014, 20:16:09 »

Zuri tu spravna debata  :). Pozeral som linky a obrazky, pekna robota, drzim Ti palce, aby si to urobil este krajsie a lepsie...
Zaznamenané
tipek
miestny štamgast
Príspevkov: 2847

tovarne na kolena home made is the king

« Odpoveď #31 kedy: 15. August , 2014, 11:29:16 »

Zuri tu spravna debata  :). Pozeral som linky a obrazky, pekna robota, drzim Ti palce, aby si to urobil este krajsie a lepsie...

dakujem  Žmurk

no pokročil som pri hladaní šasi
našiel som jedného výrobcu
http://zosilnovace.eu/Kontakty.htm

zasla som mu ,že chcem šasi z 2 mm rozmery 500 x 170 x 65
a odpísali mi ,že majú plech 1,5 mm a za 15e mi to vedia vyrobiť

otázka do pléna  Si píš!!! Si píš!!! Si píš!!! 1.5 hliníkový plech bude stačiť  Huh! Huh! Huh!

pri výrobe šasi budem potrebovať stromčekový vrták na vyvrtanie dier pre elektronky ,  v železiarstvach som videl že to stoji okolo 20-25€

obdĺžnikové diery sú vždy horor  a na sieťový konektor 220 len odvrtať čo sa dá a pilnikovať až po kým otlak nemáte na ruke  Bavím sa skvele

tu je celkom pekný link ako vyrobiť šasi
http://guitarkitbuilder.com/how-layout-and-build-guitar-amplifier-chassis/

a zaujímalo by ma že čo to tam má aký nástroj pre robenei dier na elektronky

čo to je vidím ale ako sa to volá a kde to kúpim ha ha ha ha ha ha
« Posledná zmena: 15. August , 2014, 11:31:21 od tipek » Zaznamenané

Zvukár Andrej
miestny štamgast
Príspevkov: 2177

« Odpoveď #32 kedy: 15. August , 2014, 11:58:08 »

otázka do pléna  Si píš!!! Si píš!!! Si píš!!! 1.5 hliníkový plech bude stačiť  Huh! Huh! Huh!
Nie nebude.
1,5 mm oceľový plech bude!
Zaznamenané
Zvukár Andrej
miestny štamgast

« Odpoveď #33 kedy: 15. August , 2014, 12:11:20 »

Už som nechcel do tejto témy rýpať, tak posledný krát:
Potom cim to je, ze pocujem ten rozdiel? Ze pocujem rozdiel aj v lampach, konkretne v preampovkach?

Medzi lampami samozrejme rozdiel je, a to v zisku. Tá s väčším ziskom začne skôr kresliť a potom je rozdiel aj vo farbe. Mňa ale serú dementi, ktorí nerozoznajú skreslený signál od pridaných výšok a obviňujú mňa z hluchoty. Jeden taký sem raz napísal, že by mi nedal ozvučiť svoj koncert - to bola veľká urážka  Bacha na vec kamo!

Zatial som sa nezhodol ani s jednym teoretikom (alebo "teoretikom"?) ohladom aparatov, gitar, aut, barscoho...  Bavím sa skvele Takze ma neprekvapuju tvoje odpovede.
Ale kto je teoretik, ten čo vie zosilňovač vymyslieť? A "praktik" ten čo vie iba skopírovať známy značkový produkt, prípadne presvedčiť ťa na výmenu drahých kondíkov?
Veď prídi, vypočuješ si moje dielka, môžeme o tom poteoretizovať.
Zaznamenané
Branko
inventár podniku
Príspevkov: 13057

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #34 kedy: 15. August , 2014, 12:22:54 »

Teoretik si ty, ktory riesi hodnoty, cisla, atd... a ja som praktik, kde pridem, zapnem, zahram a poviem paci/nepaci. Vybavene. :)

S povodnymi lampami a starymi kondikmi sa mi to nepacilo, ci som hral na crunchi alebo vytocenom drajve.

Dalsia vec - preamp plexiny, buginy funguje uplne inak nez na beznych ampoch. Tuto sa kresli vyskami a v podstate aj skreslenie sa zaklada na nakresleni vysok. Basy mam pri tychto ampoch vzdy, VZDY na nule, pretoze basy skreslit nechcem, aby som nedostal blativy fuzzoidny sound.
Zaznamenané

Zvukár Andrej
miestny štamgast

« Odpoveď #35 kedy: 15. August , 2014, 12:37:26 »

Teoretik si ty, ktory riesi hodnoty, cisla, atd... a ja som praktik, kde pridem, zapnem, zahram a poviem paci/nepaci. Vybavene. :)
Branko, všetci riešime hodnoty a čísla, septakord, alebo kvintakord, BPM, počet taktov, výšku gáže...
Keby som ja tie teoretické veci neovládal, nemohol by som urobiť napr. to kvákadlo, ktoré chcem aby si vyskúšal. Verím tomu, že povieš, že si lepšie nikdy nevidel, myslíš že bez toho beggraundu by som to dokázal?

S povodnymi lampami a starymi kondikmi sa mi to nepacilo, ci som hral na crunchi alebo vytocenom drajve.
Počkať, počkať, ty si menil nielen kondíky, ale aj lampy?
Potom samozrejme musel byť počuteľný rozdiel.
Zaznamenané
Branko
inventár podniku
Príspevkov: 13057

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #36 kedy: 15. August , 2014, 12:45:22 »

Branko, všetci riešime hodnoty a čísla, septakord, alebo kvintakord, BPM, počet taktov, výšku gáže...
Keby som ja tie teoretické veci neovládal, nemohol by som urobiť napr. to kvákadlo, ktoré chcem aby si vyskúšal. Verím tomu, že povieš, že si lepšie nikdy nevidel, myslíš že bez toho beggraundu by som to dokázal?
Nevravim, ze teoria je zla. Je to super "vec" a je dobre ju ovladat, ale mna cisla konkretne pri aparate nezaujimaju. Napr. poviem Jankovi, ze chcel by som taky a taky sound a on to spravi. Je mi jedno ako, ale dolezite je, ze som spokojny.

Nemusime sa bavit vobec o tom, ci teoria je/nie je potrebna. Samozrejme, ze je. Ale v konecnom dosledku ma zaujima vysledok. Tak ako aj gitarista ked hra, tak ma zaujima co hra a nie, co mu bezi hlavou, ked hra. Aj ked v detailoch ma zaujima aj to.  Bavím sa skvele Strasne triviality tu rozoberame.  No hanbím sa..

Inak lampy som menil az po vymene kondikov, ako bonus. A pred vymenou to tiez hralo pocutelne inak. Hlavne sa uz nechcem opakovat... lebo mam pocit, ze kazdy moj post v tejto teme je rovnaky.  Na zdravie!
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2311

« Odpoveď #37 kedy: 15. August , 2014, 13:33:03 »

skratka Marshall dal do svojho aparatu kondiky kadejake v sirsich toleranciach, vy ste ich vymenili za presnejsie hodnoty a vysledok bol lepsi. super. ze vo fabrikach strcia do zisiko hocico je znama vec, ze cele vyrobne serie maju ine hodnoty, ako vsetky zname verejne schemy, je tiez znama vec. tak neviem, co vlastne teoretizovat. pravdu ma Andrej, ze keby ste vymenili rovnake za rovnake, nic sa nestane. ale kedze sa stalo, tak zjavne islo o tie hodnoty, co v originale nesedeli ako mali...

skreslenie, vysky, atd... vsetci vieme, ako je ucho oklamatelne. vsak ako funguju enhancery ? zobere sa cast z vrchneho spektra, skresli sa a primiesa k povodnemu. pocutelny efekt pre nase hluche usi = viacej vysok...
Zaznamenané
Zvukár Andrej
miestny štamgast

« Odpoveď #38 kedy: 15. August , 2014, 14:03:01 »

Úplne presne!
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #39 kedy: 15. August , 2014, 15:34:27 »

Cize zosik moze hrat citelne inak po vymene lamp za inu znacku toho isteho typu? Popiskujem si

Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
Sanchez
stály hosť
Príspevkov: 802

« Odpoveď #40 kedy: 15. August , 2014, 16:30:22 »

Cize zosik moze hrat citelne inak po vymene lamp za inu znacku toho isteho typu? Popiskujem si

Samozrejme, že môže. Lebo tá lampa bude mať napríklad o málo iný zisk a už bude iný zvuk. To nie je len o tom, že stiahnem GAIN a aparát bude hrať rovnako ako s lampou s menším ziskom.

To je o harmonických, to je o tom ako bude tá lampa s iným ziskom inak reagovať na kreslenie výšok, stredov...
Ale keď zoženieš dve preampovky od dvoch výrobcov a budú "spárované", tak ten rozdiel s vysokou pravdepodobnosťou nerozoznáš, resp. nebude nijak drastický.
Zaznamenané

Zvukár Andrej
miestny štamgast

« Odpoveď #41 kedy: 15. August , 2014, 21:02:15 »

Zosík môže hrať inak po výmene lámp za ten istý typ toho istého výrobcu. Každá lampa je iná.
Ale iné výšky, stredy, atď nebudú mať ani rôzne lampy rôznych výrobcov.
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #42 kedy: 15. August , 2014, 22:12:09 »

Zosík môže hrať inak po výmene lámp za ten istý typ toho istého výrobcu. Každá lampa je iná.
Ale iné výšky, stredy, atď nebudú mať ani rôzne lampy rôznych výrobcov.

A v com ted bude spocivat ten rozdiel?  Popiskujem si
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
Zvukár Andrej
miestny štamgast

« Odpoveď #43 kedy: 16. August , 2014, 07:48:21 »

A v com ted bude spocivat ten rozdiel?  Popiskujem si
Pred 10 hodinami:
Medzi lampami samozrejme rozdiel je, a to v zisku. Tá s väčším ziskom začne skôr kresliť a potom je rozdiel aj vo farbe. Mňa ale serú dementi, ktorí nerozoznajú skreslený signál od pridaných výšok a obviňujú mňa z hluchoty. Jeden taký sem raz napísal, že by mi nedal ozvučiť svoj koncert - to bola veľká urážka  Bacha na vec kamo!
Zaznamenané
palii
miestny štamgast
Príspevkov: 1608

« Odpoveď #44 kedy: 16. August , 2014, 08:32:09 »

Pred 10 hodinami:
Medzi lampami samozrejme rozdiel je, a to v zisku. Tá s väčším ziskom začne skôr kresliť a potom je rozdiel aj vo farbe.

Farba zvuku je obrazne pomenovanie toho rozdielu v kvalite zvuku. A ked to rozmenis na drobne, tak to je o zlozitych ekvalizeroidnych zmenach, nie?
Zaznamenané
Strán: 1 2 [3] 4 5 ... 9 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.076 sekund, 23 otázok.