Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
24. November , 2024, 08:56:33
Strán: 1 2 3 [4] 5 6 ... 9 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Projekt Lampové kombo 2x12  (Prečítané 44736 krát)
0 užívateľov a 2 Hostí prehliada túto tému.
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #45 kedy: 16. August , 2014, 08:58:54 »

v tom co som spomenul ja aj sanchez, s inym ziskom sa budu inac chovat jednotlive stupne v zosiku, preto tie rozdiely
Zaznamenané
tipek
miestny štamgast
Príspevkov: 2847

tovarne na kolena home made is the king

« Odpoveď #46 kedy: 16. August , 2014, 09:00:54 »

Zaznamenané

Zvukár Andrej
miestny štamgast
Príspevkov: 2178

« Odpoveď #47 kedy: 16. August , 2014, 09:29:50 »

...can-you-stop-talking-the-same-shit?!!
Ja by som rád, ale stále musím znovu dávať tú istú odpoveď na tú istú otázku. :)

Farba zvuku je obrazne pomenovanie toho rozdielu v kvalite zvuku. A ked to rozmenis na drobne, tak to je o zlozitych ekvalizeroidnych zmenach, nie?
Nie, práve o tom to je, že žiadne ekvalizeroidné zmeny nie sú. Lampa nemôže meniť farbu, môže iba viac alebo menej skreslovať.
« Posledná zmena: 16. August , 2014, 09:30:14 od Zvukár Andrej » Zaznamenané
Sanchez
stály hosť
Príspevkov: 803

« Odpoveď #48 kedy: 16. August , 2014, 10:04:52 »

"Nie, práve o tom to je, že žiadne ekvalizeroidné zmeny nie sú. Lampa nemôže meniť farbu, môže iba viac alebo menej skreslovať."

čo znamená, že lampa s iným ziskom bude inak reagovať na spôsob hry súdruha gitraristu a ten zase v spätnej väzbe bude trocha inak hrať, čím sa zmení zvuk.

Ďalej u lampy vznikajú pri skreslení vo vyššej miere harmonické frekvencie, ktoré u lampy hrajú rozhodujúcu rolu pre výsledný zvuk. Čo je niečo podobné ako v prípade rastisom spomínaného enhancera...

a takto stále dokola a dokola...

čiže...: keď budem mať dve lampy od iného výrobcu, toho istého typu a budú spárované, nebude zvuk dramaticky odlišný.

Ale keď sa mi zmení ako gitaristovi počas testu krvný tlak, môže sa stať, že začnem hrať trocha iným spôsobom a zvuk sa zmení  Ja som čert.. Na zdravie! Zdravíčko - a test ukáže iný zvuk druhej lampy Bavím sa skvele
« Posledná zmena: 16. August , 2014, 10:07:51 od Sanchez » Zaznamenané

proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #49 kedy: 16. August , 2014, 10:15:51 »

Ja by som rád, ale stále musím znovu dávať tú istú odpoveď na tú istú otázku. :)

Ja som to myslel inak, ale nevadi, preberieme na pive dakedy, ak si spomenieme. Na zdravie! Bavím sa skvele
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
tipek
miestny štamgast

« Odpoveď #50 kedy: 28. August , 2014, 12:31:31 »

dobre dobre ideme ďalej :D  keď tu preberáme kvalitu súčiastok ...

ohľadne kondenzátorov u nás na trhu sa dajú zohnať WIMA kondiky a mktčka atd ....

chcem vedieť váš názor či si mám radšej objednať orange dropy alebo mika kondiky a všetok ten luxus čo si dávajú v zahraničí do ampov ...  či zbytočne si to nebudem predražovať a nebudú stačiť WIMA kondiky .... MKT-ečka , ...atd

stále sa neviem rozhodnúť aký predzosilňovač si postavím tak ak poznáte dáke pekné demá s pedalbordami tak šup sem s nim :D
na
vox ac30  , marshalll jtm45 , bluesbreiker ,
a absolutne neviem či mám uvažovať aj o  badcat a matchless   tieto sú dosť vzácne ale ospevované aparáty ,

zatiaľ som pozeral toto    Bavím sa skvele Bavím sa skvele Bavím sa skvele Bavím sa skvele Na zdravie! Na zdravie! Na zdravie!

ďalej stále zháňam výrobcu šasi a zatiaľ som skončil u čecha kt mi to dá laserov vyrobiť čo by bolo dosť drahô  To co bolo? červená-von
Zaznamenané

Zvukár Andrej
miestny štamgast
Príspevkov: 2178

« Odpoveď #51 kedy: 28. August , 2014, 13:12:06 »

...ohľadne kondenzátorov u nás na trhu sa dajú zohnať WIMA kondiky a mktčka atd ....

chcem vedieť váš názor či si mám radšej objednať orange dropy alebo mika kondiky a všetok ten luxus čo si dávajú v zahraničí do ampov ...  či zbytočne si to nebudem predražovať a nebudú stačiť WIMA kondiky .... MKT-ečka , ...atd
Rozdiel medzi kondíkom a kondíkom je menší, alo medzi lampou a lampou. Medzi dvomi kondíkmi rovnakej kapacity namôže byť rozdiel vo zvuku. Na dôležité miesta (korekcie...) preto nedávaj lacné keramiky, tie pri zohrievaní menia kapacitu - niekedy až desiatky percent. Ale ostatné kondíky sú v pohode, drahé sú iba snobárina typu pozlátená poistka.
Zaznamenané
Sanchez
stály hosť
Príspevkov: 803

« Odpoveď #52 kedy: 28. August , 2014, 20:09:23 »

Hlavne už pri konštrukčnom návrhu dávaj pozor, aby kondenzátory neboli blízko zdrojov tepla.
Zaznamenané

ff
miestny štamgast
Príspevkov: 2387

« Odpoveď #53 kedy: 28. August , 2014, 21:27:02 »

ja by som tam dal tie lepšie kondíky,predsa len je to s nimi o kúsok ...muzikálnejšie Na zdravie!
Zaznamenané
KOV
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 146

« Odpoveď #54 kedy: 29. August , 2014, 10:41:59 »

Dal by som tam Tesly rady TC208, TC218 - vyrábajú sa teraz pod značkou ES Ostrava. Alebo Wima. Obojo sú výborné kondenzátory.
Zaznamenané
tipek
miestny štamgast

« Odpoveď #55 kedy: 15. September , 2014, 21:48:42 »

tak kamošovi prišiel VOx ac30 k tkúpil z muzikeru a po týždni sa mu odpálilo asi sietové trafo :D
zahral som si na tom  a stalo sa  to čoho som sa obával , že sa y toho nedosiahnem čo chcem ,

aparát je bomba čisté arctic monkeys a slobodné europa zvuk , hlasne jak hovado , rewerb aj tremolo perfektne ,
ale nemalo to také pevne basy strašne výšky aj ked všetko pekne hrá uplne chápem už charakter voxov ,

takže potrebujem vyskúšať toho marshalla bluesbreikera alebo podobné modely :D
Zaznamenané

proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #56 kedy: 15. September , 2014, 22:29:02 »

Nie je Vox AC30 ako Vox AC30. Udajne stare 60s modely hrali co citam dost odlisne ako nove cinske lacaky (ine schemy, repraky, atd.). Sam som na novom cinskom hral iba chvilu a ticho, takze neviem posudit. Na par starsich britskych som hral a tie sa mi velmi lubili.
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
Branko
inventár podniku
Príspevkov: 13059

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #57 kedy: 16. September , 2014, 07:42:04 »

Minuly stvrtok som hral na jednej spevackej sutazi a hlavny organizator bol byvaly gitarista, ktory precestoval v 70/80/90tych Nemecko, Rakusko, Francuzko, Rusko, Bielorusko, atd... takmer celu Europu presiel s kapelou, kde hrali po kluboch. Dal som sa s nim do reci a dosli sme k tomu, co ma, na com hra, atd...
Ked mi ukazal Vox AC30 zo 63 a 69, tak som spadol na prdel.  Bavím sa skvele Brutalne krasny smrad z toho siel a ked som sa tak zamyslel, ze kolko "spomienok" lezi v takej krabicke zvanej kombo...  :)
Takisto mi ukazal 73kovy Tele, mal aj nejaky Gibson a zopar stratov, najblizsie dam aj fotky.

Osobne mam velmi blizku skusenost s AC30 z 89. Tento Vox sa so sucasnym chrapcakom porovnat ani neda...

Inak tipek - mal by si zajst do trebars Klangfarbe a poskusat si rozne ampy, aby si mal akutaku predstavu.
Zaznamenané

matus
pravidelný návštevník
Príspevkov: 323

« Odpoveď #58 kedy: 16. September , 2014, 07:58:22 »

A tiez nieje cinsky vox ac ako cinsky vox ac  :) Starsia custom classic seria je vydarenejsia podla mna a zozenies ju dnes za dobre peniaze..
Tato nova custom rada sa mi nepaci, nema lampovy rectifier, bedna je uz z mdf-ky, proste setrilo sa.
A samozrejme pri tychto ampoch hlavne zalezi ake repro mas.. Blue alnico su pekne drahe, ale bez nich to proste nieje ono. Da sa kombinovat s g12h30 alebo greenback. Zalezi co chces  Na zdravie!
Ja tieto aparaty mam velmi rad, mam ac15 a je to fajn aparatik  Na zdravie!
Este by som chcel ale skusit tu britsku verziu TB co robil korg, tie by mohli stat tiez zato..

Zaznamenané
tipek
miestny štamgast

« Odpoveď #59 kedy: 16. September , 2014, 11:32:38 »

v tom kamošovom VOXE som tiež pozeral ,že to má konštrukciu  ako majú fendre ,že sú lampy smerom dole
a nie ako staré originály kt sú položené na doske ako v zásuvke ,  rectifier to tiež nemá ,

tiež ma napadlo keď staré modely máju reprákový priestor oddelené od priestoru chassis to určite inak hrá ked tam je objem menší, väčší v boxe,
s tým by som potom zaexperimentoval čo to spraví ked to oddelím a nechám volné ,  

mojím mínusom bolo ,že už 11 rokov som riešil vždy skreslený zvuk a nie čistý tak teraz to musím dobiehať ,
jednoznačne som sa trápil ,že mám slabé snímače a že nemám dobre doriešený pedalbord po porovnávačkách som zistil že 100% už len to KOMBO riadne treba  Na zdravie! a už skončilo skúšanie xx škatuliek  Bavím sa skvele káblom a gitár , dokonca mi ani nevadí ,že hrám na singloch  čo som bol pred tým zaritý humbukerista
vid tento krásny rockový zvuk , hned by som ho bral  ha ha ha

cez wekend som hral cez jedneho lampového fendra čo mal asi 4x10 repráky
(nestihol som si pozreť model ) a bolo to použiteľnejšie s krabičkami ako vox  pre môj zvuk kt chcem dosiahnuť ,
teda čo ja hladám je že krabičky by nemali mať až taký alternatívny zvuk  ako lampové skreslenie ,
krabičky by mali mať zvuk kt s apreslávili a nie iný ,

inak fender som zatratil ale asi to ej rovnako ako s voxami ,milion verzii podla toho kde to robili a v kt roku .....
« Posledná zmena: 16. September , 2014, 11:33:56 od tipek » Zaznamenané

Strán: 1 2 3 [4] 5 6 ... 9 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.091 sekund, 23 otázok.