Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
23. November , 2024, 23:22:14
Strán: 1 [2]  Všetko |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Maly test Wah pedalov  (Prečítané 6228 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
Zvukár Andrej
miestny štamgast
Príspevkov: 2178

« Odpoveď #15 kedy: 02. September , 2014, 07:29:36 »

...ten nejlepsi zvuk poznaji az ho uvidi (znacku, lampu, cívku, germanivy tranzistor....)

mne sa jednoznacne najviac paci zakk wylde wah, aj ked neviem ktora ukazka to je  Som metlak
Bavím sa skvele    Bavím sa skvele    Bavím sa skvele
Zaznamenané
Branko
inventár podniku
Príspevkov: 13059

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #16 kedy: 02. September , 2014, 11:01:34 »

Prva a druha ukazka wah je Vox bigbadwah Joe Satriani - v prvej je packa Voice v dolnej pozicii (nizsie polozene Q), v druhej packa hore. V oboch ukazkach je stlaceny switch "2" - moznost medzi "dvoma" wahmi v jednom wahu.

Tretia ukazka je Jim Dunlop ZW.

Posledna je Andrejov AllWah.

Skusim kratsiu recenziu z mojho pohladu:

Voxa mam uz niekolko rokov a ak by mi odisiel, tak kupil by som si to iste. Som nanho zvyknuty, zvukovo mi sedi a hlavne je dobre napresetovany. Taktiez mi sedi jeho chod a reakcia na nohu. Jedina nevyhoda, ktoru vidim ja, je jeho velkost.

Zakk mi sadol tiez, aj ked je nizsie frekvencne polozeny. Ma fantasticky vzhlad, taktiez dobre reaguje na nohu, aj ked obcas ma karalo zosliapnut este viac. Obcas som mal pocit pri tomto wahu, ze farbi zvuk, robi ho takym typickym MXRovskym, makkym. Tazko to popisat, ale niekedy som z toho nemal dobry pocit.

K Andrejovmu vytvoru sa sklanam. Vyborna myslienka, filozofia a celkovy koncept. S Andrejom som uz volal a povedal som mu, co MNE OSOBNE vadi/nevadi/vyhovuje/nevyhovuje, spomeniem napr. tie presetovane zvuky wahov. Uz som trosku vyrastol z neustaleho krutenia a najma hladania nejakeho soundu, tak obcas ma nebavilo krutit potakmi a hladat tie spravne (rozumej moje oblubene) frekvencie na tom wahu, uvital by som napr. 3 stlacacie gombiky, ktore by napr. predstavovali 1 - Vox, 2 - JD, atd...
Kazdopadne po nastaveni zvuk paradny a vela moznosti (co je pre mna sice nie moc zaujimave) a ako nevyhodu vidim v chode kvakadla - velmi velky rozsah nohou, obcas som mal pocit, ze musim spravit krok vpred. Je to vec, ktora sa da "odstranit" a opat je to moj subjektivny pocit. Aby som nezabudol - najkrajsie "usta" otvaral prave tento wah, ktory bol aj v tych najvyssich spickach stale pekne citatelny.
Tento wah obsahuje este volume pedal (pri vypnutom wahu), da sa nastavit aj min. hlasitostou, tremolo a STOPWah, co je efekt "nechaneho" kvakadla v istej polohe, pricom sa da kvakat dalej vratane tej frekvencie. Inak, s tym min. volume by som sa este pohral, lebo pri zapnutom wahu to chce ten potak naplno (zaujimavo sa to sprava so skreslenym zvukom) a zas pri vypnutom wahu by som pouzil nizsie hodnoty toho potaku.
Konstrukcia vyborna, na podlahe to sedi, potaky poriadne, napajanie jak na baterku, tak na trafo. Tu nie je co vytknut.
Odporucam vyskusat a uz teraz sa tesim na Andrejov tranzistorak!  Ja som čert..
 Na zdravie!
Zaznamenané

FakyGrobian
pravidelný návštevník
Príspevkov: 478

« Odpoveď #17 kedy: 02. September , 2014, 13:05:10 »

Jeden môj kamoš používa na gitaru basový Dunlop 105Q crybaby
Zaznamenané

Fender Custom Shop ´55 Precision Bass Relic / Sivčák TB4 Jazz Custom / Sivčák NDHS5 -> kvantum efektov -> Aguilar Tone Hammer 500 -> GK 410 RBH / Ampeg SVT810
Zvukár Andrej
miestny štamgast
Príspevkov: 2178

« Odpoveď #18 kedy: 05. September , 2014, 21:55:43 »

Ďakujem Brankovi za test.

Až teraz som si všimol toto:
...Inak, s tym min. volume by som sa este pohral, lebo pri zapnutom wahu to chce ten potak naplno (zaujimavo sa to sprava so skreslenym zvukom) a zas pri vypnutom wahu by som pouzil nizsie hodnoty toho potaku...
Ten wah by si mal pamätať všetky nastavenia vo všetkých piatich režimoch (wah, vol, autowah, tremolo a stopwah). Prípadne sa ešte pozri, či naozajtreba krútiť gombíkom po prepnutí...

Kedy prídeš do BA, mohli by sme zorganizovať "Na pivo v BA".
Zaznamenané
Strán: 1 [2]  Všetko |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.079 sekund, 23 otázok.