Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
29. November , 2020, 03:08:53
Strán: [1] 2  Všetko |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Looper  (Prečítané 2684 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
blade232
okukávač

Príspevkov: 3


« kedy: 27. Október , 2014, 18:34:11 »

Dobrý deň, rád by som sa dozvedel niečo ohľadom looper efektov. Nemám s nimi žiadne skúsenosti tak preto píšem sem. Je možné na looper nahrať stopu, ktorá ostane v efekte aj po jeho vypnutí a následnom zapnut? Potreboval by som si nahrať asi 5, 6 minútovú nahrávku a aby som ju nemusel za každým nahrávať tak či tam ostane. Ďakujem za odpoveď.
Zaznamenané
epiphonic
pravidelný návštevník
****
Príspevkov: 735



« Odpoveď #1 kedy: 27. Október , 2014, 19:31:04 »

Na 100% viem, ze ditto ma takuto funkciu ...ale stopa by musela mat max. 5 min. Myslim, ze vacsina pokrocilejsich looperov by takuto funkciu mala mat. Bude sa tam lisit len max. dlzka jednej stopy a pocet stop, ovladanie...
Zaznamenané

slow riffs / bong hits
styrioci
inventár podniku
*******
Príspevkov: 11879



« Odpoveď #2 kedy: 27. Október , 2014, 20:14:59 »

ak to uklada na pamatovu kartu tak ano, ale na taketo ucely su vhodnejsie ine zariadenia ako loopre
Zaznamenané

blade232
okukávač

Príspevkov: 3


« Odpoveď #3 kedy: 27. Október , 2014, 20:50:01 »

ak to uklada na pamatovu kartu tak ano, ale na taketo ucely su vhodnejsie ine zariadenia ako loopre

Napríklad aké? Looper som chcel aj kôli tomu aby som si mohol doma jamovať. Ale teraz je primárny cieľ nahrať podklad cca 5 minút a do toho sólovať (potrebujem zahrať na vystúpení jednu vec, ktorá ma viacej zmien a preto nemá význam to loopovať naživo ale doma si to nahrať).
Zaznamenané
styrioci
inventár podniku
*******
Príspevkov: 11879



« Odpoveď #4 kedy: 27. Október , 2014, 21:06:57 »

existuju recordery, aj viacstopove s moznostou editovania trackov a pod..a ak to chces pouzit ako backing track na nejake vystupenie, tak by som urcite volil PC, zvukovka a serioznejsie sa pozriet na recording a pripravit si podmaz, ktory bude kvalitativne aj na nejakej urovni, ked uz to ma byt prezentovane pred ludmi  Zdravíčko
Zaznamenané

blade232
okukávač

Príspevkov: 3


« Odpoveď #5 kedy: 27. Október , 2014, 21:25:19 »

Tak diky moc  ha ha ha
Zaznamenané
Pitu
adminištrant
inventár podniku
***
Príspevkov: 6371


guitarist


WWW
« Odpoveď #6 kedy: 28. Október , 2014, 00:09:06 »

Na nahratie kvalitného podkladu doma, aby si doňho mohol neskôr niekde inde hrať, naozaj nepotrebuješ looper. Stačí ti hocijaké nahrávatko, prípadne si to nahráš do kompu.

Na jamovanie je zas looper vhodný, akýkoľvek aktuálny nápad si hneď zaznamenáš a hraješ si doňho. Myslím ale, že keď si vieš ten podklad nahrať raz, zopakuješ to kľudne aj inokedy. Žmurk
Zaznamenané

Vladis
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 120



« Odpoveď #7 kedy: 16. August , 2016, 11:20:17 »

Rad by som si kupil daky looper na domace zuvanie, rozhodujem sa medzi tymito dvomi:
Boss RC 30 https://www.thomann.de/cz/boss_rc30_dual_track_looper.htm?ref=search_prv_1_2
alebo Electro Harmonix 22500 Dual Stereo Looper https://www.thomann.de/cz/electro_harmonix_22500_dual_stereo_looper.htm?ref=search_rslt_Looper_369314

Mate niekto prosim dake skusenosti z oboma, pripadne dake rady, kam sa priklonit? Momentalne su misky vah u mna viac na stranu EHX
Zaznamenané
RobG
inventár podniku
*******
Príspevkov: 3428



« Odpoveď #8 kedy: 16. August , 2016, 11:34:37 »

na doma Ti staci aj tento:
https://www.thomann.de/gb/harley_benton_mini_looper.htm?ref=search_prv_1_2
Zaznamenané
Juraj_T
pravidelný návštevník
****
Príspevkov: 626


« Odpoveď #9 kedy: 16. August , 2016, 11:55:11 »

ja mam takyto jednoduchy a zatial mi na nom nic nechybalo

https://www.thomann.de/gb/boss_rc_1.htm
Zaznamenané
PS1984
stály hosť
*****
Príspevkov: 1001


...


« Odpoveď #10 kedy: 28. Január , 2020, 10:57:35 »

 Zdravíčko

má niekto skúsenosti s týmto looperom? https://www.muziker.sk/boss-rc-3-loop-station

mám loop funkciu v mojom domácom digitech multiefekte, ale tam je možné nahrať len 20 sekundovú slučku, čo mi nestačí. Preto sa obzerám po niečom lepšom a potrebujem, aby to malo aj nejaký ten bicí automat (čo je asi rozdiel medzi RC-1 a touto RC-3).


najdôležitejšia otázka:
je možné hrať na tomto so slúchadlami? tzn. gitara>looper> sluchadlá. či treba to prehnať (zosilniť) cez nejaký aparát, ako akýkoľvek iný takýto stomp box efekt?

Najideálnejšie by bolo keby to funguje ako na tých multiefektoch, že sú na sluchadlá, čo mi úplne vyhovuje.

Prípadne poraďte niečo iné čo má tieto dva atribúty - bicí automat, slúchadlový výstup a možnosť nahrania dlhej slučky (tzn. aj viac ako 2 minuty)

Zaznamenané

Learning to play with a big amplifier is like trying to control elephant.
PS1984
stály hosť
*****
Príspevkov: 1001


...


« Odpoveď #11 kedy: 04. Február , 2020, 14:16:06 »

nikto nič? Neviem
Zaznamenané

Learning to play with a big amplifier is like trying to control elephant.
yesfan
miestny štamgast
******
Príspevkov: 1557


Skratfštrku, Parom, Klokotor, Ambient Shrine


WWW
« Odpoveď #12 kedy: 05. Február , 2020, 09:25:16 »

Zdravíčko

má niekto skúsenosti s týmto looperom? https://www.muziker.sk/boss-rc-3-loop-station

mám loop funkciu v mojom domácom digitech multiefekte, ale tam je možné nahrať len 20 sekundovú slučku, čo mi nestačí. Preto sa obzerám po niečom lepšom a potrebujem, aby to malo aj nejaký ten bicí automat (čo je asi rozdiel medzi RC-1 a touto RC-3).


najdôležitejšia otázka:
je možné hrať na tomto so slúchadlami? tzn. gitara>looper> sluchadlá. či treba to prehnať (zosilniť) cez nejaký aparát, ako akýkoľvek iný takýto stomp box efekt?

Najideálnejšie by bolo keby to funguje ako na tých multiefektoch, že sú na sluchadlá, čo mi úplne vyhovuje.

Prípadne poraďte niečo iné čo má tieto dva atribúty - bicí automat, slúchadlový výstup a možnosť nahrania dlhej slučky (tzn. aj viac ako 2 minuty)



Nemá to predsa sluchátkový výstup, takže najprv do mixu a odtiaľ do sluchátok, prípadne si sprav/kúp redukciu z 2 x mono jack do 1 x samica malý stereo jack... a je to.

Na druhú časť otázky: https://www.muziker.sk/line6-jm-4-jam-looper   (nikde nevidím, že by čas loopovania bol obmedzený iným ako kapacitou pamäte, či SD karty)
« Posledná zmena: 05. Február , 2020, 09:26:59 od yesfan » Zaznamenané

“There is only one corner of the universe you can be certain of improving, and that's your own self.” Aldous Huxley


http://martinhuba.bandcamp.com/
hyenik
stály hosť
*****
Príspevkov: 1283



« Odpoveď #13 kedy: 05. Február , 2020, 10:19:00 »

trefil jsi se dokonale mezi kategorie a nenapadá mě ted levná krabička která by to splnila.
multaky mívají kratke casy a loopery nemívají sluchatkove vystupy

ten jmenovany Line6 to splnuje, ale je to v podstate vykopávka a nenapadlo me, ze by jeste nekde mohl byt skladem :)
Jinak i nejake male loopery muzou hrat do sluchatek i bez sluchatkoveho vystupu, ale je to dalsi reseni
(redukce aby nehralo jenom jedno sluchatko, hlasitost zavisla na typu sluchatek, moznost zesileni atd)
Zaznamenané

epiphonic
pravidelný návštevník
****
Príspevkov: 735



« Odpoveď #14 kedy: 05. Február , 2020, 15:51:01 »

Vsetky atributy, ktore spominas splna Zoom G3 s vynimkou dlhej slucky. Da sa na nom max 40s.
Zaznamenané

slow riffs / bong hits
Strán: [1] 2  Všetko |   Hore
  Tlačiť  
 
Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.103 sekund, 22 otázok.