Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
28. Máj , 2018, 01:28:51
Strán: 1 2 [3] |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Standby ! škodná u lampákov ?  (Prečítané 6071 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
Zvukár Andrej
miestny štamgast
******
Príspevkov: 1944


WWW
« Odpoveď #30 kedy: 28. November , 2016, 23:42:43 »

Už sme to riešili, usmerňovač môže byť lampový, alebo polovodičový.
Standby môže byť pred kondenzátorom, alebo za.
To sú 4 kombinácie, z nich iba jedna má to nebezpečie (lampový usmerňovač s vypínačom pred kondíkom).
Ďalšie 3 kombinácie sú bez rizika.
A ja tvrdím, že s polovodičovým usmerňovačom "to" hrá lepšie, takže ak vám odíde lampový, dá sa nahradiť.
Zaznamenané
kaolko
inventár podniku
*******
Príspevkov: 16222


Saturday Night Bieber


« Odpoveď #31 kedy: 29. November , 2016, 08:37:45 »

aha.. a ja som si myslel ze standby je tam na to aby si mohol mat zosik zapnuty a pripadne prehodit kabel do inej bedne ak treba bez toho aby si ho vypinal..
Zaznamenané

Zvukár Andrej
miestny štamgast
******
Príspevkov: 1944


WWW
« Odpoveď #32 kedy: 29. November , 2016, 10:24:27 »

aha.. a ja som si myslel ze standby je tam na to aby si mohol mat zosik zapnuty a pripadne prehodit kabel do inej bedne ak treba bez toho aby si ho vypinal..
Ano, aj.
Zaznamenané
Branko
inventár podniku
*******
Príspevkov: 12852


Myšlienky tvoria veci!


« Odpoveď #33 kedy: 25. Február , 2018, 16:11:30 »

V podstate som tuto problematiku nikdy neriesil, kedze hravam aj 1 - 1,5 hodinove koncerty, kde proste pred hranim zapnem ON/OFF, po 5.az 10. min. zapnem standby a hrame. Po dohrani zosik jednoducho vypnem v poradi standby - on/off switch.

ALE

Zaujima ma, aky vplyv ma na zosik a HLAVNE na zivotnost lamp situacia, ked hrame s kapelou na kola, ktore maju zvacsa 30 - 45 min. a po kazdom kole mam cca 30 min. az hodinu pauzu a ja stale UPLNE vypinam/zapinam zosik.

Chcem vediet, co je spravne a ako kombo pouzivat, aby pochopitelne co najdlhsie vydrzalo. Moje otazky su:

 - mam nechavat kombo stale zapnute v on/off rezime aj na cca polhodku a viac?
 - po akom dlhom case, ak je kombo zapnute on/off by som uz mal kombo vypnut uplne, aby som setril lampy, atd...?
 - setrim lampy, ze necham kombo zapnute v on/off rezime a cely cas pouzivam iba standby?
 - takymto uplnym vypinanim a zapinanim opotrebuvam v kombe nejake dalsie suciastky? Napr. kondiky?

Prve tri otazky su sice podobne, ale zaujima ma odpoved. Kombo, ktore takto pouzivam je Koch Studiotone 20, class A.

Dakujem!  Na zdravie! Zdravíčko
Zaznamenané

Zvukár Andrej
miestny štamgast
******
Príspevkov: 1944


WWW
« Odpoveď #34 kedy: 25. Február , 2018, 16:34:09 »

... po kazdom kole mam cca 30 min. az hodinu pauzu a ja stale UPLNE vypinam/zapinam zosik....

 - mam nechavat kombo stale zapnute v on/off rezime aj na cca polhodku a viac?
Niekde som čítal, že jedno zapnutie skracuje životnosť lampy asi ako 20 minút "práce", takže na 20 minút a viac sa oplatí vypnúť úplne.

takymto uplnym vypinanim a zapinanim opotrebuvam v kombe nejake dalsie suciastky? Napr. kondiky?
Kondíky dostávajú šupu, ale mali by to vydržať. Niekedy ale dostávajú šupu aj pri zapnutí standby.
Zaznamenané
brdo prvy
miestny štamgast
******
Príspevkov: 2837



« Odpoveď #35 kedy: 25. Február , 2018, 20:02:33 »

Ked uz lampy zhavia ,tak nech zhavia kolko je treba, je to lepsie pre elektronku z mechanickeho hladiska roztiaznosti jednotlivych prvkov lampy a v neposlednej rade prechodu cez sklo ,neviem ci aj pre kombo co sa vypekania tyka no ak je secko spravne nadimenzovane ,nemalo by mu to vadit, ale standby by som vypinal ,lebo si sanujes emisiu lamp.
« Posledná zmena: 27. Február , 2018, 11:33:57 od brdo prvy » Zaznamenané
Branko
inventár podniku
*******
Príspevkov: 12852


Myšlienky tvoria veci!


« Odpoveď #36 kedy: 26. Február , 2018, 18:59:26 »

Aj ked ide o Class A, hej?
Zaznamenané

Zvukár Andrej
miestny štamgast
******
Príspevkov: 1944


WWW
« Odpoveď #37 kedy: 26. Február , 2018, 20:05:49 »

Ano.
Zaznamenané
Strán: 1 2 [3] |   Hore
  Tlačiť  
 
Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.122 sekund, 22 otázok.