Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
21. November , 2024, 21:27:20
Strán: [1] |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: ORANGE MT-SCARLLETT2i2-PC  (Prečítané 1881 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
Scotttt
okukávač

Príspevkov: 1

« kedy: 25. Október , 2015, 15:01:27 »

Ahojte,

Rad by som spytal na moznost hrania a nahravania do pc pomocou zosilovaca Orange Micro Terror(ten uplne najmansi) s tym, ze doma nemam ziaden cabinet. Mam laptop, a zvukovku(scarlett 2i2). Je mozne zapojit gitaru do terroru, potom do scarlett a potom to rovno hnat do pc? neodpalim stym nieco ? amp, zvukovku alebo comp ?

Nahravanie cez vst je vporiadku a som na to zvyknuty no chcem vyskusat aj ten zosik tak by som bol rad za vase odpovede.

inspirovalo ma toto video :

Lenze on tam ma myslim aj ine veci v scheme medzi zvukovkou a terrorom tak som si neni uplne isty. Vopred dakujem a sorry ak sa na to uz niekto pytal. Zdravíčko
Zaznamenané
PanTau
miestny štamgast
Príspevkov: 1883

« Odpoveď #1 kedy: 25. Október , 2015, 16:15:16 »

Musi to mat line out, nie aby si to pichol z vystupu na repro do zvukovky. A dalsia vec je ze asi aj nejaku zataz namiesto repra by to chcelo aby sa neodpalil amp. Len sa zamyslam ci vobec ma zmysel takto nahravat, podla mna zvuk nebude lepsi z takeho aparatu linkou ako hociake VST.
« Posledná zmena: 25. Október , 2015, 16:16:36 od PanTau » Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #2 kedy: 25. Október , 2015, 19:11:39 »

je to divny napad. jednak ako pisal Tau, musi to mat taky typ vystupu a aj tak to bude musiet byt niecim na reprakovom vystupe zatazene, aby sa to neodpalilo.

dalsia vec - ma to speaker simulator ? lebo ak nie, aj tak sa bude musiet v kompe este VSTckovat. alebo dat mezi ten zosik este cosi, co bude robit aj zataz koncaku, aj speaker simulaciu a take nieco bude stat asi viac, ako ten cely zosik...

existuju sikovnejsie sposoby, ako nahravat lampovy zvuk bez repraku...

Zaznamenané
telcontar
pravidelný návštevník
Príspevkov: 433

« Odpoveď #3 kedy: 27. Október , 2015, 15:16:36 »

Ako tak pozeram, tak ten Micro Terror ma headphones out - podla komentarov vo videu, tam ziadny cab sim nie je a bol tam pridany v DAW.
Odpoved na tvoju otazku teda je: Nepotrebujes nic medzi zosikom a zvukovkou, ak to pripojis cez headphones out (mono alebo stereo kabel). Autor toho videa dokonca vravi, ze nie je treba ani pripojeny reprak.
Akurat ta nahravka je "Quad tracked", takze zazraky od toho velmi necakaj.
Zaznamenané

Arguing on the internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded.
Zvukár Andrej
miestny štamgast
Príspevkov: 2178

« Odpoveď #4 kedy: 28. Október , 2015, 13:02:03 »

...Autor toho videa dokonca vravi, ze nie je treba ani pripojeny reprak.
MicroTerror má tranzistorový koncák, reprák nemusíš pripájať.
Zaznamenané
Strán: [1] |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.102 sekund, 23 otázok.