Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
28. November , 2024, 07:37:30
Strán: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 15 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: pink floyd  (Prečítané 74510 krát)
0 užívateľov a 36 Hostí prehliada túto tému.
yngwinier
stály hosť
Príspevkov: 1024

« Odpoveď #75 kedy: 09. September , 2011, 11:20:51 »

hmm.. s každým s časti súhlasím. Pre mňa Gilmour a PF znamená veľa. Vždy hral oduševnene a dokázal svoje myšlienky stvárniť nielen v solach, ale aj v celej muzike. Mal aj slabé obdobia tak ako aj celá kapela to je jasné. Mohlo by sa tu o tom debatovať do nekonečna, každý má na to iný uhol pohladu. Ja sám za seba môžem potvrdiť, keďže s kapelou som robil projekt PF tribute band, že to nieje ľahké.  Vždy budem tvrdiť, že gilmourové sola tak ako aj cely PF treba dokonale zahrať a precítiť, nieje to ani tak o technike ako o tom, či máš takúto muziku v krvi.. treba to vedieť podať v správnom svetle.
Gilmour svojim solovym albumom On an Island vyšťavil zo seba čo sa dalo a tak to bolo aj na koncertoch. Bol som v rakusku na koncerte a bolo to famozne. Bola tam aj chybička, jedna, :drink:ale je to predsa live.. Aj tak sa divým, že dokázal vo svojom veku robiť zase také niečo náročné.. keď sa zamyslíte nad tým, že Wright to už mal spočítané..  Je mi do plaču
...mas pravdu. Urcite na celom vnimani Gilmoura a jeho "chyb", ci urovne hrania, ma podiel aj to, ze hudba Gimloura, resp. Pink Floyd je uplne ineho charakteru, ako cokolvek ine. Je to hudba, kde "aj spendlik pocujes spadnut" na rozdiel od roznych hlucnejsich stylov, preto ak sa nejaky ten metalovy hrdina sekne, tak to cloveku zas az tak nepride, ale ked je nieco roztrasene tam, kde si zvyknuty na to, ze hudba je postavena na uplne inych principoch, tak to proste viac krici. Ja to cele chapem, len mi pride trochu z cesty tvrdit, ze DG je zrazu zly, hra falosne, mne to take zle nepripada a v kontexte poslednych 30-40 rokov mal obdobia, ked sa jeho hra zhorsila, neskor zas zlepsila. Koniec koncov, ktovie comu vsetkemu sa musel podriadit v mene toho, aby tam vylezuvsi na tu stenu posobil impozantne, atd. ktovie, ako sa pocul a podobne. Sice na urovni tejto produkcie si neviem predstavit, ze tam nieco neklapalo, ale stat sa moze hocikedy hocico...
« Posledná zmena: 09. September , 2011, 11:22:15 od yngwinier » Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #76 kedy: 09. September , 2011, 12:46:51 »

no a uz len nejake ukazky jeho hry pred 20-30 rokmi, kde to bolo z takeho herno-kvalitativneho sudka, ako videa z poslednych 5 rokov  Žmurk
Zaznamenané
joe
inventár podniku
Príspevkov: 4779

HEEEJ JOE !!!!!!

« Odpoveď #77 kedy: 09. September , 2011, 12:53:00 »

hmm.. s každým s časti súhlasím. Pre mňa Gilmour a PF znamená veľa. Vždy hral oduševnene a dokázal svoje myšlienky stvárniť nielen v solach, ale aj v celej muzike. Mal aj slabé obdobia tak ako aj celá kapela to je jasné. Mohlo by sa tu o tom debatovať do n,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
ich najslabšie obdobie je od naaaas tak atrašne daleko a jeho najhoršie hranie tiež  Nechajte ma vydýchať   tu už nejde ani o hranie ako take ,ale vyjadrenie pocitu a chapem, že kopec ludi to vobec nezachytiiii.. Zdravíčko nemyslim zrovna teba
Zaznamenané

yngwinier
stály hosť

« Odpoveď #78 kedy: 09. September , 2011, 12:57:40 »

no a uz len nejake ukazky jeho hry pred 20-30 rokmi, kde to bolo z takeho herno-kvalitativneho sudka, ako videa z poslednych 5 rokov  Žmurk
celkom by to mozno slo, ale ytb mam bloknute, urcite sa daju po nete natahat bootlegy na mp3, ale to by som tu asi nesmel
Zaznamenané
yngwinier
stály hosť

« Odpoveď #79 kedy: 09. September , 2011, 13:06:04 »

DG hraval kedysi davno ovela viac veci, ktore si dopredu zlozil. Z toho obdobia pochadzaju jeho najlepsie veci - solo v Echoes, Atom Heart Mother, solo v Money, Time, Wish You... a cely dalsi kopec veci. To sa miesi s urcitymi skladbami, kde je zrejme, ze cele solo vystaval na akejsi improvizacii (tam to kolise v zavislosti od toho, ako a kde to predvadza, za akych podmienok a celkovej kondicii). Skladieb, kde postavil produkciu na improvizacii je viac v poslednom case (tu uz jeho obdobie je malo plodne, takz eide o dlhy casovy ramec) a pocitam ich cca od roku 1978 (jeho solova doska), mozno mal zopar podobnych veci na Saucerful Of Secrets (jednoduche pesnicky do filmu). Na Division Bells je tam Marooned, na 2006 solovej doske uz skoro vacsina. Tu treba priznat, ze je to o poznanie, ci level horsie, ako starsia tvorba. Uz ho to mozno menej bavi, mozno skor investuje do kompozicie, celkovej atmosfery skladieb a podobne...tazko povedat. Je to moj pocit z neho.
DG je pan, ktory stvoril jednoznacne takmer nenapodobitelny zvuk - nikdy nezabudnem, ako som ho spoznal v songu od P. McCartneyho - No More Lonely Nights z roku 1984. Stylovo a zvukovo jedinecne solo...
Zaznamenané
yngwinier
stály hosť

« Odpoveď #80 kedy: 09. September , 2011, 13:26:56 »

tak som zapol mobilne pripojenie a na ytb som nasiel toto:

ono to nie je zle, DG sa mozno citil byt kreativny, tak povodne vyborne solo nahradil improvizaciou, co samozrejme neznamena, ze je to zle, ale asi nepatri k tomu najlepsiemu. Ide o vystupenie z roku 75. Som limitovany mnozstvom dat, tak asi nemam moznost dlho patrat, sorry :)
Zaznamenané
kubo63
miestny štamgast
Príspevkov: 2100

West Coast

« Odpoveď #81 kedy: 09. September , 2011, 14:02:30 »

tak som zapol mobilne pripojenie a na ytb som nasiel toto:

Mne asi najviac na celom PF vadi spev DG a druha vec je ta, ze nahravky, ktore zneju luxusne - atmosfera, take to ticho pri ktorom som uz jak decko rad zaspaval - proste na zivo zvladnute nie su. Toto live co si poslal by ma fakt nepresvedcilo, ze sa jedna o v podstate najznamejsiu kapelu v skatulke progrocku. Skor nejaka zabudnuta anglicka kapela...
Zaznamenané
yngwinier
stály hosť

« Odpoveď #82 kedy: 09. September , 2011, 14:06:13 »

tak, ja mam rad spev aj hru DG, podla mna ma perfektny hlas, dost jedinecna zalezitost. Zivaky boli aj take, aj ine. Mam na mp3 z roku asi 1971-72 BBC sessions, kde hrali vtedajsie pecky dlhe 20 a viac minut, ktore zvladli uplne rovnako, ako na doskach, az som sa nestacil divit. Urcite je to na nete, najde si to kazdy, kto chce. Tam zahrali Atom Heart Mother aj so symfonickym orchestrom, alebo Echoes (okolo 22 minut) uplne popici... ktovie, co vsetko ovplyvnovalo ich vystupenia, je pravda, ze sa cas od casu dost lisili...
« Posledná zmena: 09. September , 2011, 14:06:57 od yngwinier » Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #83 kedy: 09. September , 2011, 14:15:47 »

hudba Gimloura, resp. Pink Floyd je uplne ineho charakteru, ako cokolvek ine.

Ale no, treba viac popocuvat menej znamych kapiel a by si bol velmi prekvapeny. :) Floydov by som osobne zaradil do poprednych miest v rebricku najviac precenenych rockovych kapiel v historii.
« Posledná zmena: 09. September , 2011, 14:18:32 od proghoper » Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
kubo63
miestny štamgast

West Coast

« Odpoveď #84 kedy: 09. September , 2011, 14:29:26 »

Ale no, treba viac popocuvat menej znamych kapiel a by si bol velmi prekvapeny. :) Floydov by som osobne zaradil do poprednych miest v rebricku najviac precenenych rockovych kapiel v historii.

Vyssie su uz len Rolling Stones.  Na zdravie!
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #85 kedy: 09. September , 2011, 14:29:55 »

Vyssie su uz len Rolling Stones.  Na zdravie!

Povedzme. Bavím sa skvele Este netreba zabudnut na Doors.
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
PanTau
miestny štamgast
Príspevkov: 1883

« Odpoveď #86 kedy: 09. September , 2011, 14:32:29 »

Dobre sa bavim  ha ha ha
Zaznamenané
kubo63
miestny štamgast

West Coast

« Odpoveď #87 kedy: 09. September , 2011, 14:50:31 »

Povedzme. Bavím sa skvele Este netreba zabudnut na Doors.

Doors boli podla mna ovela mensie ,,zlo" ako Floydi. Ked si to zoberes ako nejake dve priamky, tak paralelne s Doors nebola ina kapela v tej dobe, ktora by hrala v rocku nieco zaujimavejsie (ani Hendrix). Bud sa este napodobnovali prvotiny a rubber soul od Beatles, ujacany blues ako Spencer Davis Group, ale nic ako Doors. Prve dva albumy su podla mna super, potom to slo do haju. Avsak Floydi mali sucasnikov, ktori ich viac-menej diskvalifikovali v tom zmysle, aby sa dalo povedat, ze tato kapela predbehla dobu. Nepredbehla. Ich skladby su pekne, uhladene atd., ale to nestaci na tvrdenie, ze je to ina, vyssia hudba.
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #88 kedy: 09. September , 2011, 14:54:10 »

Tak ano, ale zas si vezmi, ze Doors hrali az do 1971 tusim. A v UK uz koncom 60tych rokov zacinali Yes, Jethro Tull, King Crimson, High Tide, Black Sabbath, Purpli atd. Podobnych psychedelicko bluesrockovych kapiel ala Doors mali tiez az az, hoci s nie tak znamym frontmanom. A tiez si vezmi, ze nebyt Morrisona v Doors a jeho excesov, tak to bola instrumentalne velmi podpriemerna kapela, po ktorej by asi ani pes nestekol.  :)
« Posledná zmena: 09. September , 2011, 14:54:45 od proghoper » Zaznamenané

frakos
stály hosť
Príspevkov: 1380

« Odpoveď #89 kedy: 09. September , 2011, 15:48:22 »

pozor riziko vybehnutia slzicky pri oboch videach  Je mi do plaču

...a tak je pravda, ze ma zvuk ako zo zooma a pomaly hra ako ja, ale je to super krasne silne sa na nich divat, az mi vajcia mrazi, kukam to dokola a som z toho vyskereny ako po pilulke...NADHERA!!!!!
Zaznamenané

Strán: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 15 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.076 sekund, 23 otázok.