Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
04. December , 2024, 20:26:18
Strán: 1 [2] 3 4 5 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: true bypass krabicka  (Prečítané 14240 krát)
0 užívateľov a 4 Hostí prehliada túto tému.
Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373

guitarist

« Odpoveď #15 kedy: 11. August , 2005, 13:18:27 »

doktor - myslíš, že mulťák niečo urobí so zvukom, keď ostane na výstupe pripojený? To sa mi nezdá. :hm. V každom prípade je to jednoduchá záležitosť, treba to vyskúšať a uvidí sa. Akú má skúsenosť Rastis?
Zaznamenané

Pitu
adminištrant
inventár podniku

guitarist

« Odpoveď #16 kedy: 11. August , 2005, 14:01:39 »

Napadlo ma, ako to vyriešiť, aby neostal zapojený mulťák. Dá sa celé zapojenie do jednej krabičky, bude tam vstup z gitary a výstup do aparátu. Z krabičky potom pôjde výstup do mulťáku aj návrat naspäť a spínačom v krabičke sa budú jedným prepnutím vypínať obidva tieto výstupy a druhým prepnutím sa zapnú a preruší priamy prepoj z gitary do aparátu. Na to treba nejaký spínač, ktorý dokáže naraz prepnúť viac polôh. Sú také.
Zaznamenané

Majo Fero
inventár podniku
Príspevkov: 3686

večne usmiaty gitarista :-)

« Odpoveď #17 kedy: 11. August , 2005, 14:43:24 »

Vacsina (myslim, ze vsetky git. pristroje) maju na vystupe este pasivny odpor, pripadne odpor+kondik, ktory ti zraza hlasitost. To by sa pri tvojom zapojeni dost podpisalo na zvuku. Myslim, ze by to pri niektorych multakoch robilo velky problem. Treba skusit. Take prepinace existuju, mam dva objednane uz asi rok od Preolu. Takze asi tak. Nakoniec sme to spravili na 9V adapter a kvalitne relatka. (jedno stoji cca400Sk) A este k tomu zapojeniu: je dobre, ked je tam prepinac/relatko, ktory ti uzemnuje signal na vstupe (do multaku). Keby nie, tak pri ""ByPass"" by sa ti napr. do delay zvuku na multaku nazbieral brum a pri aktivacii multaku by sa znacne ozval.
Zaznamenané
METALHAMMER
stály hosť
Príspevkov: 935

« Odpoveď #18 kedy: 11. August , 2005, 14:59:18 »

teraz si presne popisal princip real by-bas zariadenia ktore prave zhana....presne toto chce.....sak uz mu to tu dakto ponukal nie??? tak co riesite este
Zaznamenané
Pitu
adminištrant
inventár podniku

guitarist

« Odpoveď #19 kedy: 11. August , 2005, 15:15:22 »

METALHAMMER - neviem, o čom hovoríš, jediné riešenia, čo mu ponúkame sú moje a doktorove. ?? Majo - ale to zapojenie, čo som pred tebou spomínal a netreba tam 9V batériu, keď sa mulťák úplne vypne z cesty do aparátu(aj na vstupe, aj na výstupe), by sa mohlo vyskúšať. Hlasitosť by na ňom bola nastavená vyrovnane s bypass kanálom. S tým delayom by to mohla byť pravda, treba skúsiť. Prípadne by mohol ten kamoš pre pištu urobiť tvoje zapojenie, ak sa dá.
Zaznamenané

pista58
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 6966

« Odpoveď #20 kedy: 11. August , 2005, 15:49:09 »

dik za veci k teme :-) akurat by som preferoval nieco jednoduche- 9v tam napriklad moze kludne byt,ale bolo by fajn ak by to vedel cele ovladat jeden prepinac a bolo tam co najmenej kablov.
Zaznamenané

o-yep sro
Majo Fero
inventár podniku
Príspevkov: 3686

večne usmiaty gitarista :-)

« Odpoveď #21 kedy: 11. August , 2005, 16:48:25 »

Metalhammer: ponukol som mu to ja, ze sa spytam, ci by sa este jedno nedalo vyrobit. S Pitom sa nehadame. Pitu: Da sa to urobit aj bez 9V, ale tie viacpolove prepinace znaham strasne dlho. Preto sme to museli spravit na 9V. A potom ma napadlo aj to uzemnovanie signalu, tak sa to tam prirobilo.
Zaznamenané
METALHAMMER
stály hosť

« Odpoveď #22 kedy: 11. August , 2005, 17:33:21 »

ja som nepisal ze sa hadate ale ze riesite.....ja sa len cudujem...lebo si povedal ze sa na to spytas...tak sa asik uz presne vie o aku device ide nie...proste krabica s 4 samicami na 9v co vzdy spoji jeny alebo druhe (bud do multaku alebo bypass)...mno takze to mi je len cudne ze co sa tu este riesi ked je vysledok uz znamy....inak sa to riesit neda..iba zeby si niekto trufol a namontoval to rovno do multaku (to je asik trocha zlozitejsie ako dat to do neakeho krabickoveho efektu)..ja len tak... nic v zlom
Zaznamenané
pista58
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 6966

« Odpoveď #23 kedy: 11. August , 2005, 20:22:28 »

metalhammer: myslim ze to ze nacrtli viacej moznosti nieje chyba,ajked prvotny doktorov napad bol asi najlepsi. lebo niekdy nieje jedina moznost ako riesit jednu vec a vzdy sa moze dojst na nieco co moze tiez fungovat.
Zaznamenané

o-yep sro
METALHAMMER
stály hosť

« Odpoveď #24 kedy: 11. August , 2005, 21:24:52 »

mno...podla mna tu bola napisana jedna moznost (a to doktorova)..a ostatne neboli podla mna rozumne moznosti..to ti aj ja mozem take poradit...napr...co keby vdy ked to chces prepnut nachvilu prestal hrat a rucne su to zapojil do multaku...dobra moznost nie???..vies keby to bolo take jednoduche ako pise pitu..tak by to stalo 56 sk a kazdy by si to radsej urobil....ide o to ze ak to chces mat naozaj real bypass a bez ohromneho lupanca ked to prepnes, tak je to zlozitejsie....a riesi sa to tym ze si taku vecicku kupis..alebo ti ju dakto spravi...takze suhlasim s tebou ""niekdy nieje jedina moznost ako riesit jednu vec a vzdy sa moze dojst na nieco co moze tiez fungovat""...otazka je co chces....ak chces prepinat bez lupancov a naozaj thru bypass..tak tie ostatne proste nefunguju chapes???...mno ja len tak...ale urcite nemam proti nikomu nic..mam vas vsetkych velmi rad :-) a je to vyborne ze si tu ludia pomahaju...a v tom mas pravdu ze radsej kravinu napisat..ako by sme sa mali na kazdeho kto chce pomoct vykaslat
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #25 kedy: 11. August , 2005, 22:04:27 »

A teraz citajte vsetci pozorne, ty METALHAMMER este pozornejsie.
Citácia
Originally posted by dr.karpathorky ...tak v mode "bypass" ti bude brumiet multak! Pretoze nie je na vstupe uzemneny. Je to ako ked mas vytiahnuty jack z gitary...
Nebude to robit brum navyse, pretoze uzemneny by bol na oboch koncoch - v multiefekte aj v krabicke. Je to ta ista zem, ako ked chytis struny. Je pravda, ze v pripade, ze nemas prepnuty multiefekt, ale tu druhu cestu, zostava Ti v prepinacej krabicke jeden volny zivy navyse. Ale ani ten nesposobuje podla mna dalsi brum, pretoze je to ten isty jeden zivy, co mas pichnuty aj v gitare. Nic sa tam nenasobi, takze ani brum by tam narastat nemal. Jedine mozno v pripade, ak by zostalo v multiefekte zapnute skreslenie, vtedy asi hej.
Citácia
Originally posted by dr.karpathorky...pretoze je stale pripojeny vystup z multaku, ktory ti zo signalom urcite nieco zhltne. Budes na com si bol...
To si nemyslim, ale aby som si bol uplne isty, musel by som sa nad tym tak zamysliet, ze by ma bolela hlava a to sa mi nechce :). ALE :! V tomto pripade zapojenia bude jedna cesta ovplyvnovat druhu. Cize ak bude multiefekt stiseny alebo vypnuty, bude to stisovat alebo vypinat aj gitaru. Logicky - signal hlada co najjednoduchsiu cestu do zeme, takze vyuzije kazdu prilezitost, ako tam ist hned a nepredierat sa este nejakym aparatom a nechat sa vytriast nakoniec reprakom do vzduchu... :) (trosku prehanam, ale princip sedi). CIZE :! Aby toto cele neplatilo, treba to zapojit opacne. To znamena, ze signal rozdelit za gitarou rozdvojkou, jedna cesta do prepinacej krabicky, druha cesta cez multiefekt do prepinacej krabicky, z krabicky spolocny kabel do aparatu a nie je v tom problem. Na ziadnom mieste signalovej cesty sa nema kde nic nazbierat, pretoze to, co visi vo vzduchu je uzemnene v multiefekte a do zosilovaca to aj tak nejde, pretoze je to este pred prepinacom a v pripade, ze je prepnuta iba gitara, toto je uplne mrtve. Jasne, rozdvojka v zosilovaci je sikovnejsia, ako rozdvojka za gitarou, ale ten prvy pripad naozaj nefunguje. A urcite je relatko tazka profesionalita, no ja ked som to potreboval pouzit, toto som mal vymyslene za par minut (s malym zaseknutim sa na opacnom zapojeni), kdezto relatko by som riesil-riesil a ktovie ci niekedy doriesil (to nie je samozrejme argument proti relatku :) )... Sorry METALHAMMER, ale tento prispevok som si nemohol odpustit :) - toto je skratka skusenost, ktoru mam z praxe zo ziveho hrania.
Zaznamenané
METALHAMMER
stály hosť

« Odpoveď #26 kedy: 11. August , 2005, 23:04:07 »

sak v pohode..ale co puknutie pri prepnuti..to si ako vyriesil?Huh!
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #27 kedy: 11. August , 2005, 23:20:09 »

METALHAMMER - odkial beries istotu, ze sa tam objavi lupanec ? Mne to nelupalo o nic viac, ako ked sa prepinaju kanaly na aparate... Niektorym novym lacnejsim gitaram robia lupance prepinace snimacov, niektore sa nedaju dokonca ani riadne vypnut bez presluchu. Takze nejaky hypoteticky lupanec pri tomto type prepinania urcite nie je dobry argument, preco to nevyskusat, ked to v rychlosti potrebujem pouzit a relatko je zatial na dlhe lakte...
Zaznamenané
METALHAMMER
stály hosť

« Odpoveď #28 kedy: 11. August , 2005, 23:33:13 »

tak pozri..nepisal ze je to dako narychlo....ja keby som to potreboval na rychlo tak to je jasne ze by som si spajkloval takuto srandu co by som vymyslel za 5 sekund...a bolo by....sice s lupancom (inak to si pis ze tam daky bude...a ak ti to trieska pri prepinani knalov na ampe tak to tam tiez nemas bohvieako spravene)...ale bolo by....ale tunak chlapik sa mi aspon tak zdalo ze chce neake normalne riesenie s cim bude hravat..tak potom su taketo narychlo riesenia somarina.......ty ked vravis ze je to z praxe....sak ja mam z tejto oblasti tiez dalekosiahle skusenosti(ako asik kazdy kto vystudoval elektro)...aj ked som este nechodil na strednu tak nie sice z gitarou (lebo vtedy som este nehraval)ale so zvukom som furt robil a pajkoval a to boli riadne zapojenia zosikov a stare radia som mal prekutrane a prerobene na take storje ze sa este dnes cudujem ze ked som robil so starym lampovym radiom asik ked som mal 9 rokov ze ma nezabilo......takze urcite ak to potrebujes zajtra tak urob ako vravi rastis...ale iank by som stavil na dake lepsie zapojenie....
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #29 kedy: 11. August , 2005, 23:38:21 »

Citácia
Originally posted by METALHAMMER ...sice s lupancom (inak to si pis ze tam daky bude...a ak ti to trieska pri prepinani knalov na ampe tak to tam tiez nemas bohvieako spravene)...
Neprekrucuj :). Kto tu pisal, ze mi lupe pri prepinani kanalov ?? Ja som napisal, ze popisany prepinac mi nelupal viac, ako ked prepinam kanaly. Ale z toho naozaj nevyplyva, ze tie kanaly mi lupu :). Dalej som poukazal na to, ze mnohe nove lacnejsie gitary maju take prepinace a elektriky ze hroza, takze by som nemaloval certa na stenu pre - zopakujem - hypoteticky lupanec. Mimochodom opakujes sa, ja tymto prispevkom uz tiez, takze skusme nechat vyjadrit sa este niekoho dalsieho...
Zaznamenané
Strán: 1 [2] 3 4 5 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.06 sekund, 23 otázok.