A teraz citajte vsetci pozorne, ty METALHAMMER este pozornejsie.
Originally posted by dr.karpathorky ...tak v mode "bypass" ti bude brumiet multak! Pretoze nie je na vstupe uzemneny. Je to ako ked mas vytiahnuty jack z gitary...
Nebude to robit brum navyse, pretoze uzemneny by bol na oboch koncoch - v multiefekte aj v krabicke. Je to ta ista zem, ako ked chytis struny. Je pravda, ze v pripade, ze nemas prepnuty multiefekt, ale tu druhu cestu, zostava Ti v prepinacej krabicke jeden volny zivy navyse. Ale ani ten nesposobuje podla mna dalsi brum, pretoze je to ten isty jeden zivy, co mas pichnuty aj v gitare. Nic sa tam nenasobi, takze ani brum by tam narastat nemal. Jedine mozno v pripade, ak by zostalo v multiefekte zapnute skreslenie, vtedy asi hej.
Originally posted by dr.karpathorky...pretoze je stale pripojeny vystup z multaku, ktory ti zo signalom urcite nieco zhltne. Budes na com si bol...
To si nemyslim, ale aby som si bol uplne isty, musel by som sa nad tym tak zamysliet, ze by ma bolela hlava a to sa mi nechce
. ALE :! V tomto pripade zapojenia bude jedna cesta ovplyvnovat druhu. Cize ak bude multiefekt stiseny alebo vypnuty, bude to stisovat alebo vypinat aj gitaru. Logicky - signal hlada co najjednoduchsiu cestu do zeme, takze vyuzije kazdu prilezitost, ako tam ist hned a nepredierat sa este nejakym aparatom a nechat sa vytriast nakoniec reprakom do vzduchu...
(trosku prehanam, ale princip sedi). CIZE :! Aby toto cele neplatilo, treba to zapojit opacne. To znamena, ze signal rozdelit za gitarou rozdvojkou, jedna cesta do prepinacej krabicky, druha cesta cez multiefekt do prepinacej krabicky, z krabicky spolocny kabel do aparatu a nie je v tom problem. Na ziadnom mieste signalovej cesty sa nema kde nic nazbierat, pretoze to, co visi vo vzduchu je uzemnene v multiefekte a do zosilovaca to aj tak nejde, pretoze je to este pred prepinacom a v pripade, ze je prepnuta iba gitara, toto je uplne mrtve. Jasne, rozdvojka v zosilovaci je sikovnejsia, ako rozdvojka za gitarou, ale ten prvy pripad naozaj nefunguje. A urcite je relatko tazka profesionalita, no ja ked som to potreboval pouzit, toto som mal vymyslene za par minut (s malym zaseknutim sa na opacnom zapojeni), kdezto relatko by som riesil-riesil a ktovie ci niekedy doriesil (to nie je samozrejme argument proti relatku
)... Sorry METALHAMMER, ale tento prispevok som si nemohol odpustit
- toto je skratka skusenost, ktoru mam z praxe zo ziveho hrania.