PS1984
|
|
« kedy: 22. Máj , 2022, 19:14:52 » |
|
Seruste Predstavujem Vám moju prvú skladbu s názvom Nálezy strát. https://m.youtube.com/watch?v=nK_kaprkCw8Skladba bude súčasťou môjho pripravovaného sólového albumu Na svetlo sveta, ktorý chcem dať dokopy v spolupráci s hosťami keďže zatiaľ nemám postavenú vlastnú kapelu. Na skladbe teda okrem mňa hrali: Juraj Kupec (gitara, basgitara, hammond organ) Martin Macek (text, spev) Emil Frátrik (bicie) Väčšinovým autorom hudby som ja (intro, „doprovody“ pod slohu, refrén, „doprovody“ pod sólo a samotne sólo) a Juraj prispel „lickmi“, ktoré sme si strihli pri nahrávaní (ja idem z pravého kanála). Maťo prispel textom a spevom. Téma textu bola moja požiadavka. Emil Frátrik sa ujal bicích. Produkciu, aranž, mix a mastering robil pochopiteľne Juraj. Skladbu sme nahrávali v apríli 2022 v štúdiu KupecRecords u Juraja. Hral som na svoj USA strat Performer (SSS, RW, 2021) priamo do mojej hlavy ENGL Retrotube 50w (žiadne dokrmovanie alebo iné efekty) na box Marshall 4x12 s heritage repro. Snímaný som bol SM57. V doprovodoch je použitý USA 1979 strat (maple neck) cez nejakú kópiu Plexi.
|
|
« Posledná zmena: 09. Júl , 2022, 06:45:04 od PS1984 »
|
Zaznamenané
|
Learning to play with a big amplifier is like trying to control elephant.
|
|
|
opossum
|
|
« Odpoveď #1 kedy: 22. Máj , 2022, 22:12:01 » |
|
pekná blúzofka
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
RobG
|
|
« Odpoveď #2 kedy: 23. Máj , 2022, 08:44:59 » |
|
Bravooooo, konečne skladba na fore. Super super
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
PS1984
|
|
« Odpoveď #3 kedy: 25. Máj , 2022, 17:38:55 » |
|
Dikes chlapci...
Som rád, že sa vám páči.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
PS1984
|
|
« Odpoveď #4 kedy: 09. Júl , 2022, 06:52:11 » |
|
Krátka "ochutnávka" zo štúdia. https://youtu.be/6BosKA9anZk Robim na ďalšej skladbe s názvom Len pár slov. O pár dní by mala byť hotová. Potom ju postnem aj sem... Zostava tá istá ako v predchádzajúcej skladbe. Tentokrát som použil na nahrávanie USA strat z 1999 tuná z fóra od RobG. Opäť rovnaký reťazec ako minule, len sme pridali fázer TC Electronic Helix do sóla pred input hlavy...
|
|
« Posledná zmena: 12. Júl , 2022, 07:38:00 od PS1984 »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312
|
|
« Odpoveď #5 kedy: 11. Júl , 2022, 21:31:10 » |
|
z tych 10 sekund sa da vydedukovat, ze asi vies hrat a asi ani nie celkom blbo
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
PS1984
|
|
« Odpoveď #6 kedy: 12. Júl , 2022, 07:38:40 » |
|
Ďakujem Rasťo Mam aj dlhšie videjká, ale toto jedno malo v sebe aj kúsok sóla aj kúsok refrénu, tak som ho použil.
|
|
« Posledná zmena: 12. Júl , 2022, 07:40:07 od PS1984 »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
RobG
|
|
« Odpoveď #7 kedy: 18. Júl , 2022, 14:32:26 » |
|
Vyborne !
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
PS1984
|
|
« Odpoveď #8 kedy: 09. September , 2022, 18:53:00 » |
|
Priatelia, Predstavujem Vám moju druhú skladbu s názvom LEN PÁR SLOV z pripravovaného sólového albumu Na svetlo sveta.
ako som písal vyššie, rovnaká zostava, nahrávalo sa v štúdiu KupecRecords: júl/august 2022
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
RobG
|
|
« Odpoveď #9 kedy: 09. September , 2022, 21:02:08 » |
|
BABYLON
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
PS1984
|
|
« Odpoveď #10 kedy: 09. September , 2022, 21:11:16 » |
|
BABYLON dúfam, že to môžem brat ako kompliment
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
RobG
|
|
« Odpoveď #11 kedy: 09. September , 2022, 22:01:00 » |
|
Mám rád Jurov rukopis (pozdravujem ho)
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
PS1984
|
|
« Odpoveď #12 kedy: 01. September , 2023, 14:55:37 » |
|
Po dlhšom čase (alebo skôr po tom ako som našetril :D ) som bol opäť v štúdiu a nahrával som svoju tretiu skladbu v poradí s názvom Ťažko je ľahko žiť. Zatiaľ dávam krátku upútavku zo štúdia: https://youtube.com/shorts/zD_Vja1kBEg?feature=share
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
PS1984
|
|
« Odpoveď #13 kedy: 25. September , 2023, 20:09:12 » |
|
Priatelia,
Predstavujem Vám moju tretiu skladbu s názvom ŤAŽKO JE ĽAHKO ŽIŤ z pripravovaného sólového albumu Na svetlo sveta.
Link: [https://youtu.be/f2k2_JzszT8]()
Na skladbe spolu so mnou hrali:
Juraj Kupec (hammond organ, basgitara)
Martin Máček (text, spev)
Gabo Gavalda (bicie)
Produkcia, aranž, mix a mastering: Juraj Kupec.
Nahrávalo sa v štúdiu KupecRecords: august/september 2023
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|
PS1984
|
|
« Odpoveď #15 kedy: 26. September , 2023, 22:16:20 » |
|
Odovzdám.
Koho by to zaujímalo, tak ešte doplním, že som hral na svoj USA strat Performer (SSS, RW, 2021) priamo do mojej hlavy ENGL Retrotube 50w (žiadne dokrmovanie alebo iné efekty) na box Marshall 4x12 s heritage repro. Snímaný som bol SM57
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Juro
nováčik
Príspevkov: 14
|
|
« Odpoveď #16 kedy: 27. Október , 2024, 11:23:43 » |
|
Vypočul dom si tieto dve ukážky. A vrátilo ma to do čias strednej školy. Taká malá spomienka. Chodievali sme so spolužiakmi kade-tade na pivko po škole. Raz sme sa tak ocitli v podniku v kulturáku v Považskom Chlmci. Dole v sále hrala (miestna? krk by som na to nedal) kapela, a kým sme tam boli, som ju počúval. Dobre hrali, technicky boli v poriadku, super zvuk. len čosi chýbalo. Ani vtedy som nevedel popísať, čo to bolo, som len bežný poslucháč... Pár rôčkov po tom, som počúval známe rádio, a úplne ma očarila pesnička "Malý Princ" od kapely Aya. A pousmial som sa, bola to Tá kapela. Dúfam, že zakrátko budem mať podobný zážitok. Aj preto, lebo od vtedy som bol "nútený" niekoľkokrát prečítať knižku Malý princ. A čím som starší, tým viac skrytých myšlienok v nej nachádzam. A tieto texty majú pre mňa podobný odkaz, a dúfam, že to nie je náhoda. P.S. Spev, po prvom refréne mi pripomenul, ako dávno som počúval jednu z mojich obľúbených: Deep purple - Child in time
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
PS1984
|
|
« Odpoveď #17 kedy: 27. Október , 2024, 23:31:10 » |
|
Ďakujem za veľmi pekné slová. Ja som veľmi dobre vedel prečo som chcel Maťa na texty a spev Robíme to tak, že si vždy zavolám s Maťom a poviem mu nejakú svoju predstavu o čom by text k danej skladbe mohol byť. Väčšinou k tomu mám nejaký svoj "príbeh" a na tom mu najlepšie vysvetlím čo chcem povedať. A darmo, Maťo to dáva super. Osobne sa mi veľmi páči text ku skladbe Nálezy strát a potom k Ťažko je ľahko žiť. Mimochodom táto skladba mala jasný názov hneď od začiatku a na rozdiel od ostatných dvoch som s ním prišiel ja Momentálne som dlhšie nič nenahral aj keď skladby sú rozrobené. Žiaľ stojí to na financiách, mám rôzne situácie ... Proste ťažko je ľahko žiť. Tá skladba som celý ja
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|