Preskočiť na obsah fóra

Novinky:

Vynovený portál, aktualizované fórum

Hlavné menu

MetallicA

Started by Kruspe, 22. Máj , 2004, 21:47:17

Darthez

a.j: reload ma podla mna fayn rockvy zvuk, v pohode, sice to nie je to, co hravali, ale da sa
BOOGIESOUND

za rock  ]:-> a za gemer  :drink:

Pitu

Darthez, sú to fajn songy, napriek tomu si myslím, že sa odvtedy aj gitarovo pohli dopredu.

Darthez

pitu: hej hej, pohli, hoci ja by som uvital iny ich pohyb, ale sak ok :)
BOOGIESOUND

marrtin

pitu, tz do Metallici nešomri, ty máš diametrálne odlišný hudobný vkus. Podža mňa Justiceom docielili vrchol a bohužiaž čiernou platňou zmenili styl na čosi úplne odlišné, no Justice je jednoznačne vrchol ich kombinačných schoností, poriadne si to vypočuj, až potom hovor.
Les Paul + Marshall, čo iné?

Pitu

Marrtin, nepijú tožko a viac čítajú, potom by videli, že o Metallice som nepísal, ale o Iron Maidene. :)

A.J.

no mne ten stary trash metal co hravali nejak moc nesedel. Teda najprv ano, ale potom uz to bolo o tom istom. Preto som vlastne presiel na DT, pri ktorom som teraz ostal. A jedine pesnicky, ktore si od nich dokazem pustit su prave z loadu a reloadu. Iny zaner, pohodova muzika (where the wild thing are,outlaw torn) ale aj pecky (ain't my bitch,fuel). Su to rozmanite veci, technicky vyspele.

Darthez

pesnicky na load reload su fayn,ale mne tam uz vadi ten moc chemicky zvuk a prefektovane to podla mna tie je pozehnane. nemam moc rad ked je na gitare zavesnych moc vela efektov. straca sa tak umenie daneho gitaristu. s efektami odtial - potial :)
BOOGIESOUND

Martinlm

vela efektov, ako napriklad mt-2 s chorusom :D inak ja v ziadnom pripade ziadny album metaliky nepokladam za trash metal. trash metal je podla mojho slayer - reign in blood, alebo trochu odlisna skola testament - legacy

Darthez

martinLM: mt2? neviem neviem ci hetfield pouziva mt2, o tom pochybujem. chorus tam je a divy ako svina, ale aj riadne stado kompresorov. to uz nie je ono. vyrovnana dynamika je sice fayn,a le clovek zahra potom ""vrtule"" na gitare prilis jednoducho a neukaze sa co kto v sktocnosti vie :)
BOOGIESOUND

Martinlm

ty si pisal, ze si mt-2 pouzival spolu s chorusom nie? a mimochodom, zvuk uz v svojej podstate podlieha silnej kompresii, mozno hovoris o castiach s clean zvukom chorus ako ho poznam ja, si tam moc neuvedomujem, ale nepocuvam to, takze neviem

Darthez

martinLM: ano pouzival som mt2 s chorusom, ked som pouzival krabick od BOSSU-u. ten chorus bolale nasaveny strsne slabucko, jeho ulohovou bolo vlastne simulovat priestorovy zvuk, ktory z mono comba tazko dosiahnes :) takze nepouzival som ho kvoli nejakym ""pazvukom"" ale kvoli priestorovosti. s chorusom sa da dobre pohrat a jeho vyuzitie je fakt siroke. ted hram na zoomgfx4 a ako dozvukovy efekt tam mam slabucko nastaveny stereo chorus. ten zvuk je omnoho lepsi ako bez toho :)
BOOGIESOUND

Martinlm

ja som kedysi inklinoval k pouzivaniu jemneho delayu, ale potom som ho dost rychlo predal. zdalo sa mi, ze ****vi signal, ked som ho zapojil do signalovej cesty, tak ten zvuk mal menej vysok

Darthez

martinLM: ja som nikdy nebol vlastnikom delay-u vo forme analog.krabicky. aka to bola znacka, co si mal?
BOOGIESOUND

Martinlm

to uz bol digitalny. to bol ibanez dl-?? rok vyroby tak 1986, uplna klasika.

METALHAMMER

akoze justice a master rulez