Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
25. November , 2024, 18:55:29
Strán: 1 ... 11 12 [13] 14 15 ... 48 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: UBUNTU  (Prečítané 165431 krát)
0 užívateľov a 7 Hostí prehliada túto tému.
miso_kolo
inventár podniku
Príspevkov: 3208

on neni koko*t on je retardovany

« Odpoveď #180 kedy: 30. November , 2008, 12:30:05 »

otazka znie aku to ma podporu pre uzivatela?

rozbeham na tom bez problemov adobe creative suite, corel draw, CAD programy, 3D max, pripadne SONAR?

vobec sa do ubuntu nevyznam, preto sa pytam
Zaznamenané

stoka!
predator
Hosť
« Odpoveď #181 kedy: 30. November , 2008, 12:44:17 »

rozbeham na tom bez problemov adobe creative suite, corel draw, CAD programy, 3D max, pripadne SONAR?

Pýtaš sa trochu nelogicky .... Prečo by mali? Toto nie je Windows a nemôžeš tak čakať, že na tom pobeží hocičo z Win programov, aj keď niektoré programy sa na tom rozbehnúť dajú. Mne sa podarilo na tom rozbehnúť trebárs taký CAD program na plošné spoje Eagle, takisto vraj chodí AutoCad, a mnoho iných. Skús pozrieť na http://www.winehq.org/ , tam by sa mal povaľovať zoznam rozchodených aplikácií.

Ale samozrejme je tu zopár výborných programov na hudbu, grafiku atď. Miesto Sonaru by som asi skúsil Rosegarden, rovnako ako Ardour je výborná "napodobenina" Protools. Najnovší Hydrogen je skutočne vynikajúcim pattern based bicím modulom s mimoriadne realisticky znejúcimi bicími partmi.

Nemusíš sa báť zložitej inštalácie, nahodenie nového programu je vecou pár kliknutí myšou, a ak poznáš shellové príkazy, stačí len napísať jednoduchý command a je to. Počítač si sám stiahne inštalačné balíky z netu, rozbalí, nastaví, ak chýba nejaký doplňujúci softvér, automaticky ho priinštaluje atď. A stará sa aj o automatický upgrade na nové verzie, žiadne zháňanie z netu či objednávanie, žiadna práca ... A ak sa niekedy stane, že narazíš na niečo, čo nevieš vyriešiť, na Google sa furt nájde nejaký návod, ako to spraviť. 99 percent z tých návodov skutočne funguje ...
Zaznamenané
predator
Hosť
« Odpoveď #182 kedy: 30. November , 2008, 12:46:11 »

Len sa netreba báť a treba to skúsiť. Mne napríklad XP doma vôbec nechýba, a v štúdiu ho mám len kvôli ProTools. Dal by som si Linux aj tam, ale je tam problém, že výrobca Digidesign neuvoľnil ovládače na Digi002 konzolu pre Linux, a tak by mi Ardour na tom nebežal.
« Posledná zmena: 30. November , 2008, 12:49:31 od Predator » Zaznamenané
miso_kolo
inventár podniku

« Odpoveď #183 kedy: 30. November , 2008, 12:51:35 »

Pýtaš sa trochu nelogicky .... Prečo by mali? Toto nie je Windows a nemôžeš tak čakať, že na tom pobeží hocičo z Win programov, aj keď niektoré programy sa na tom rozbehnúť dajú. Mne sa podarilo na tom rozbehnúť trebárs taký CAD program na plošné spoje Eagle, takisto vraj chodí AutoCad, a mnoho iných. Skús pozrieť na http://www.winehq.org/ , tam by sa mal povaľovať zoznam rozchodených aplikácií.

Ale samozrejme je tu zopár výborných programov na hudbu, grafiku atď. Miesto Sonaru by som asi skúsil Rosegarden, rovnako ako Ardour je výborná "napodobenina" Protools. Najnovší Hydrogen je skutočne vynikajúcim pattern based bicím modulom s mimoriadne realisticky znejúcimi bicími partmi.

Nemusíš sa báť zložitej inštalácie, nahodenie nového programu je vecou pár kliknutí myšou, a ak poznáš shellové príkazy, stačí len napísať jednoduchý command a je to. Počítač si sám stiahne inštalačné balíky z netu, rozbalí, nastaví, ak chýba nejaký doplňujúci softvér, automaticky ho priinštaluje atď. A stará sa aj o automatický upgrade na nové verzie, žiadne zháňanie z netu či objednávanie, žiadna práca ... A ak sa niekedy stane, že narazíš na niečo, čo nevieš vyriešiť, na Google sa furt nájde nejaký návod, ako to spraviť. 99 percent z tých návodov skutočne funguje ...

pytam sa preto, lebo nechcem ziadne nahrady za dane programy, o sonar mi ani tak nejde, skor o tie ostatne programy, chcem pracovat v nich, lebo som na ne zvyknuty, maju vybornu podporu a su prakticky najpouzivanejsie v praxi... potrebujem to v prvom rade na pracu, spolupracu s inymi pc a ludmi v praxi...

pozriem to na tej stranke, co si tam hodil.

dik
« Posledná zmena: 30. November , 2008, 12:55:40 od miso_kolo » Zaznamenané

stoka!
predator
Hosť
« Odpoveď #184 kedy: 30. November , 2008, 12:54:31 »

Aj ten Sonar na tom chodí ...

http://appdb.winehq.org/objectManager.php?sClass=application&iId=205
Zaznamenané
yngsteen
stály hosť
Príspevkov: 1006

« Odpoveď #185 kedy: 30. November , 2008, 13:00:33 »

pytam sa preto, lebo nechcem ziadne nahrady za dane programy, o sonar mi ani tak nejde, skor o tie ostatne programy, chcem pracovat v nich, lebo som na ne zvyknuty, maju vybornu podporu a su prakticky najpouzivanejsie v praxi... potrebujem to v prvom rade na pracu, spolupracu s inymi pc a ludmi v praxi...

Ty si presne ten človek ktorý by sa mal tomu vyhnúť, inak ťa čaká kopec frustrácie  :) .
Zaznamenané
miso_kolo
inventár podniku

« Odpoveď #186 kedy: 30. November , 2008, 13:02:20 »

presne toto som potreboval pocut  Na zdravie!
Zaznamenané

stoka!
hangar_18
stály hosť
Príspevkov: 907

« Odpoveď #187 kedy: 30. November , 2008, 13:09:27 »

to neni skor kompatibilita tych aplikacii ako podpora pre uzivatela ubuntu?
lebo kym ti vyvojari nezacnu vyvijat aj pre linux tak ti to tam pojde len v simulatore,
mna vzdy fascinovalo to zmyslanie sak linux za to nemoze ze nanho hentie ignorantske spolocnosti nerobia programy,
aj tak ked uz robia v nejakych crossplatformach ze pre win aj os x tak neviem aky je potom problem uvolnit aspon nieco pre linux Popiskujem si
« Posledná zmena: 30. November , 2008, 13:10:07 od hangar_18 » Zaznamenané
predator
Hosť
« Odpoveď #188 kedy: 30. November , 2008, 13:11:19 »

Čo ja viem? Ja som spokojný. Mám doma systém, ktorý je ergonomický ako MacOS X a funkcionalitou sa mu dosť blíži. Treba sa zamerať na prístup typu "ako dosiahnem to, čo potrebujem spraviť?" a neuvažovať spôsobom "ako to urobiť, aby to bolo rovnaké ako na Windows?". Takto si človek uvedomí, že sú iné cestičky na dosiahnutie požadovaných vecí, a veľakrát aj ďaleko efektívnejšie ako na Win platforme. Ináč uvažujem, že môj budúci stroj bude iMac, lebo to ovládacie prostredie od Apple sa mi zdá ďaleko efektívnejšie, príjemnejšie a logickejšie ako u Windows. A ceny iMacov sa tiež pomaly spúšťajú dole z astronomických výšin do reálu, už sa blížia slušnejším PC. Zatiaľ si ale stačím s linuxovým strojom upraveným na emuláciu MacOS prostredia.

Nakoniec ten Mac je tiež len Unix-like systém s kvalitnou grafickou nadstavbou, podobne ako Ubuntu.
« Posledná zmena: 30. November , 2008, 13:14:48 od Predator » Zaznamenané
hangar_18
stály hosť
Príspevkov: 907

« Odpoveď #189 kedy: 30. November , 2008, 13:16:13 »

Čo ja viem? Ja som spokojný. Mám doma systém, ktorý je ergonomický ako MacOS X a funkcionalitou sa mu dosť blíži. Treba sa zamerať na prístup typu "ako dosiahnem to, čo potrebujem spraviť?" a neuvažovať spôsobom "ako to urobiť, aby to bolo rovnaké ako na Windows?". Takto si človek uvedomí, že sú iné cestičky na dosiahnutie požadovaných vecí, a veľakrát aj ďaleko efektívnejšie ako na Win platforme. Ináč uvažujem, že môj budúci stroj bude iMac, lebo to ovládacie prostredie od Apple sa mi zdá ďaleko efektívnejšie, príjemnejšie a logickejšie ako u Windows. Zatiaľ si ale stačím s linuxovým strojom upraveným na emuláciu MacOS prostredia.
ja tiez ale vsetci to kritizuju ze tam nejde toto a hento ako by to bol problem toho OS..
tiez mam prostredie podobne mac-u (len s cairo-dock miesto awn) a citim to rovnako,
na to co potrebujem robit pre seba tam mam dostatok softu
windows zapinam len koli skole (cize minimalne Bavím sa skvele)..
« Posledná zmena: 30. November , 2008, 13:16:52 od hangar_18 » Zaznamenané
predator
Hosť
« Odpoveď #190 kedy: 30. November , 2008, 13:22:31 »

ja tiez ale vsetci to kritizuju ze tam nejde toto a hento ako by to bol problem toho OS..
tiez mam prostredie podobne mac-u (len s cairo-dock miesto awn) a citim to rovnako,
na to co potrebujem robit pre seba tam mam dostatok softu
windows zapinam len koli skole (cize minimalne Bavím sa skvele)..

Práve to prostredie s dockom a akcelerovanou grafikou je dokonalé ... miesto prehŕňania sa v menu plnom zložiek a podzložiek, alebo pátraní po správnej ikonke na desktope, len ťuknem na dock a už je to tam. Rovnako minimalizácia a maximalizácia okna, nestraší tam hromada položiek o spustených programoch v lište, ale stačí ťuknúť na tú istú ikonu v docku a aplikácia vylezie z pozadia na plochu. A ak mám veľa okien, tie momentálne nepoužívané odpracem na vedľajšiu plochu, nikde mi nestrašia, nezacláňajú, ani nemám bordel v lište. Elegantné, prehľadné, jednoduché a účelné. Proste udržiava sa poriadok v objektoch na ploche.
Zaznamenané
musicman
inventár podniku
Príspevkov: 4903

« Odpoveď #191 kedy: 30. November , 2008, 13:33:12 »

linux pre koncovych pouzivatelov somarikov je pochovany, suse odkupil microsoft a dalsich milion distribucii a ziadna poriadne nefunguje. je to pre asocialov ktori chcu byt nekompatibilni so svetom a ukazovat screen ze su frajeri a bezia na niecom inom. pokial niekto nechce sediet 10 hodin nastavovanim kompilovanim a hladanim driverov mal by sa tomu vyhnut. to ze to funguje je druha vec ale pouzitelne to nie je. kazdy to po case trapenia odinstaloval.
Zaznamenané

http://www.999th.eu         RIG:  2x DIGIDESIGN PRO TOOLS HD3, 3 x DIGIDESIGN 192 I/O ANALOG , DIGIDESIGN PRE, Focusrite, UAD, J&T       http://www.facebook.com/pages/999th-studio/124192809296?v=wall&ref=ts
predator
Hosť
« Odpoveď #192 kedy: 30. November , 2008, 13:35:57 »

Ja som ešte nekompiloval nič, a všetko mi chodí  :) nastavoval som ten systém dokopy asi 4 hodiny, aj s inštaláciou. Ale ja sa prácou s Unixami živím ... Na zdravie!

BTW ak chceš riešenie s Unixom a nechceš sa s tým párať, tak je ideálnym systémom MacOS X. Jedná sa v podstate o upravené BSD s Mach kernelom, kde je všetko od výroby vyladené na daný HW. Vďaka tomu, že škála HW je u Apple ďaleko menšia, dá sa to vyladiť oveľa lepšie ako trebárs Ubuntu, ktoré musí dokázať bežať na takmer všetkom, čo má procesor Som frajer . A navyše keďže je to Unix, odpadá otravný spomaľujúci antivír a antispyware a výkon CPU sa používa na robotu, a nie na to, aby systém vôbec vydržal bez újmy bežať nejaký čas na sieti.
« Posledná zmena: 30. November , 2008, 13:47:12 od Predator » Zaznamenané
yngsteen
stály hosť
Príspevkov: 1006

« Odpoveď #193 kedy: 30. November , 2008, 13:53:24 »

linux pre koncovych pouzivatelov somarikov je pochovany, suse odkupil microsoft a dalsich milion distribucii a ziadna poriadne nefunguje. je to pre asocialov ktori chcu byt nekompatibilni so svetom a ukazovat screen ze su frajeri a bezia na niecom inom. pokial niekto nechce sediet 10 hodin nastavovanim kompilovanim a hladanim driverov mal by sa tomu vyhnut. to ze to funguje je druha vec ale pouzitelne to nie je. kazdy to po case trapenia odinstaloval.

Tento tvoj výrok/názor mešká tak 3 roky za realitou. Práve používateľ "somárik" ktorý nechce nič kompilovať a nastavovať nemá žiaden problém práve v UBUNTU. Jediným problémom sú predsudky a sila zvyku z windowsu. Už cca pred tromi rokmi sa dalo fungovať bez nekonečných kompilácií, tweakovania jadra a podobne.  Keď si odmyslím najnovšie herné technológie a  win špecifické aplikácie tak je linux veľmi životaschopná alternatíva.

Btw podľa tvojej teórie sú všetky tie "tety" čo ti predajú lístok pri okienku na vlak asociálky. (Celé im to tam beží na linuxe.)   Bavím sa skvele
« Posledná zmena: 30. November , 2008, 13:54:33 od yngsteen » Zaznamenané
musicman
inventár podniku
Príspevkov: 4903

« Odpoveď #194 kedy: 30. November , 2008, 13:55:42 »

Ja som ešte nekompiloval nič, a všetko mi chodí  :) nastavoval som ten systém dokopy asi 4 hodiny, aj s inštaláciou. Ale ja sa prácou s Unixami živím ... Na zdravie!

BTW ak chceš riešenie s Unixom a nechceš sa s tým párať, tak je ideálnym systémom MacOS X. Jedná sa v podstate o upravené BSD s Mach kernelom, kde je všetko od výroby vyladené na daný HW. Vďaka tomu, že škála HW je u Apple ďaleko menšia, dá sa to vyladiť oveľa lepšie ako trebárs Ubuntu, ktoré musí dokázať bežať na takmer všetkom, čo má procesor Som frajer . A navyše keďže je to Unix, odpadá otravný spomaľujúci antivír a antispyware a výkon CPU sa používa na robotu, a nie na to, aby systém vôbec vydržal bez újmy bežať nejaký čas na sieti.

predator ja viem ze ty si inzenyrskej a tebe linux problemy nerobi.  
keby si chodil na forum by si vedel ze nahravacie studijko mam na MAC OSX + apogee prevodniky za co si tu so mna experti utahuju ale ja uz na windows z neho neprejdem. presne z dovodov ze vsetko ide ako ma a nemusim sa zaoberat riesenim latencie, asio, pluginov, H2O licencii a podobnych upgrade. a co hlavne zvuk nenormalny to ma.

inak drzim palce linuxakom nech porazia windows v koncovych uzivateloch menej ako 1% zatial , lebo inde sa linux pouziva uspesne a yngsteen si mlady mas cas to potiahnut dopredu.
Zaznamenané

http://www.999th.eu         RIG:  2x DIGIDESIGN PRO TOOLS HD3, 3 x DIGIDESIGN 192 I/O ANALOG , DIGIDESIGN PRE, Focusrite, UAD, J&T       http://www.facebook.com/pages/999th-studio/124192809296?v=wall&ref=ts
Strán: 1 ... 11 12 [13] 14 15 ... 48 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.052 sekund, 23 otázok.