Preskočiť na obsah fóra

Novinky:

Vynovený portál, aktualizované fórum

Hlavné menu

Údržba gitary

Started by , 21. September , 2005, 15:42:22

yngsteen

Nedávno som použil na čistenie Lemon Oil od Dunlopu.  Špina zliezla parádne dole, hmatnik je teraz veľmi príjemný. Tá flaštička (140,-) musí odhadom podľa toho koľko som minul na jedno čistenie vydržať snaď 10 rokov alebo tak.  Proste spokojnosť  :drink: .

Bonifac

ja si hmatnik cistim olejom z vlasskych orechov, pretlacim orech cez taky ten lis na cesnaky :whistle: a tym olejom vycistim hmatnik a je ako novy :drink:

majso

Quote from: Bonifac on 02. Február , 2008, 18:34:51
ja si hmatnik cistim olejom z vlasskych orechov, pretlacim orech cez taky ten lis na cesnaky :whistle: a tym olejom vycistim hmatnik a je ako novy :drink:
zaujimava metoda.. :whistle:

mario bross

neni to skoda tolkych orechov? neni to zbytocne? akurat Ti to moze pekne vonat :laugh:

Bonifac

tolko orechov?? na toto ti staci minumum orechov :), mozno maximalne dva ci tri, a cim cerstvejsie, tym lepsie :zdar:

ewerfile

Zaujímalo by ma ako to čistíš. Zaujimavé. Musím vyskúšať.
Slavo

marrtin

Quote from: Bonifac on 02. Február , 2008, 18:34:51
v Terne v Devínskej majú olej z vlašských orechov, aj z lieskových, ale je to trochu drahý olej
Les Paul + Marshall, čo iné?

mr.zakk

mam jeden trik na struny. ak mas struny ktore uz stratili zvuk a potrebujes ho z nich narchlo dostat daj ich vyvarit do cistej vody... trochu sa precistia a nejake dva dni hraju ako nove. ale potom sa ich oplati vymenit lebo chytaju rychlejsie hrdzu.
Groove...

Bonifac

Quote from: mr.zakk on 21. Máj , 2008, 19:52:59
mam jeden trik na struny. ak mas struny ktore uz stratili zvuk a potrebujes ho z nich narchlo dostat daj ich vyvarit do cistej vody... trochu sa precistia a nejake dva dni hraju ako nove. ale potom sa ich oplati vymenit lebo chytaju rychlejsie hrdzu.

Ja ked uz vyvaram struny, tak nie v čistej vode, ale použijem kombinaciu : voda+ocot+soľ+saponát (prip.šampon) a hrdza sa mi zatial neobjavila... :zdar:

Osiris666

ja si moj ebenovy hmatnik cistim tym pripravkom na hmatniky co cisti a zaroven premastuje pri kazdej vymene strun tj. kazde dva mesiace, ak to je priliz casto, nemoze sa nejako zdeformovat alebo co?

rastis

neviem... nikdy som na gitaru nic nedaval, len raz som ju nasiel od vina...

Roberto

Vsetko cistim WD40tkou. Mam maxi size a cisti to vsetko dobre. Idealne na palisandrove a ebenove hmatniky.
"Hot funk, cold punk, even if it's old junk, it's still rock and roll to me." ~ Billy Joel

"Using a pedal for dirt with a great vintage Marshall is like driving a Ferrari with an automatic transmission. It's still a Ferrari but you can sure as have a lot more fun with a manual."

RobG

Čistil si s tým aj telo gitary ?

joe

ja gitaru šlahnem do kuta a šipka na pivo....

midlo

Dunlop sem, dunlop tam.. Najlepsi je mandlovy olej, alebo olivovy, alebo tiez sa da pouzit detsky olej. Krk treba naolejovat hlavne po dokladnom cisteni liehom - lieh vysusuje. Ak nehrate so zasvinenymi rukami, tak uplne staci raz do roka, alebo dvakrat. Co sa tyka tela, zalezi od laku. Ak mate modernu gitaru s nejakym chemickym lesknucim sa vydobitkom, tak sa tam da dat takmer hocico, ale zvycajne staci sucha kvalitna handricka (najlepsia je bavlna)