Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
21. November , 2024, 12:01:57
Strán: [1] 2  Všetko |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: cool edit alebo poradte zvukovu kartu  (Prečítané 8844 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
vylo
pravidelný návštevník
Príspevkov: 259

« kedy: 18. Október , 2005, 20:10:59 »

Nazdar draci! Pocujte skusam sa nahravat cez cool edit 2.1 a idem gitara s aktivkov/predzosilnovac/ - boss ds1 - line in. A v cool edite ked zapnem monitor record level tak si nastavim gitaru na cca 3-6dB potom zapnem boss a signal je prebudeny. Ked si upravim aby sa signal pohyboval okolo 3-6dB s efektom tak mam hrozne slaby drive. Ako mam spravit aby som mal dost husty drive na efekte a pohybobal sa vo vybudeni 3-6dB?
Zaznamenané

Ja nic, ja muzikant!
vylo
pravidelný návštevník

« Odpoveď #1 kedy: 29. Október , 2005, 20:18:34 »

Pitu, martin LM, rastis pocujte chcem si kupit zvuk kartu rozmyslal som nad audigy 2 ZS 108dB co vy nato? Je dobra?
Zaznamenané

Ja nic, ja muzikant!
Hosť
« Odpoveď #2 kedy: 29. Október , 2005, 20:24:11 »

ak chces nahravat gitaru a stoji to 100euro tak si kup radsej nejake Maudio napriklad FastTrack
Zaznamenané
vylo
pravidelný návštevník

« Odpoveď #3 kedy: 29. Október , 2005, 20:32:45 »

No nechcel by som ju pouzit iba na gitaru ale celu kapelu ked sa bude tocit daky demac. Pocul som ze ta audigy je v celku slusna a stoji okolo 2300Sk a v tej ceni by som sa chcel pohybovat.
Zaznamenané

Ja nic, ja muzikant!
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479

« Odpoveď #4 kedy: 30. Október , 2005, 10:24:32 »

Mozno bola aj PCI, neviem. Ked by som uz chcel nahravat cez SB, tak by som kupil Live! za 400,- miesto Audigy za 2300,- Kto vie, aky je v nich rozdiel, co do kvality nahravania..
Zaznamenané

vylo
pravidelný návštevník

« Odpoveď #5 kedy: 30. Október , 2005, 11:13:05 »

Za 400Sk:bigeek:Huh!? To sa akoze teraz uplne seriozne bavime. Vazne staci taka SB-cka za 400 aby som mal kvalitny zaznam???
Zaznamenané

Ja nic, ja muzikant!
Hosť
« Odpoveď #6 kedy: 30. Október , 2005, 11:59:36 »

tiez si myslim ze skor radsej tu live! pretoze takto das dva litre za nieco co je pre gejmerov a mozno to ma zaznam zvuku navlas rovnaky ako to lajfka. takze bud za to dat co najmenej alebo uz radsej dosetrit a kupit nejaku uz lepsiu kvalitu ako creative
Zaznamenané
Martinlm
adminištrant
inventár podniku

« Odpoveď #7 kedy: 30. Október , 2005, 14:12:07 »

Sound Blaster Live! na PCI vazne zozenies za 400 - 500,-. Ved na trh prisla zhruba v r. 1999.
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #8 kedy: 30. Október , 2005, 16:34:59 »

Hej, aj ja radim pred Audigy SB-live za par stoviek. Karty su postavene na totoznom chipe. Pri Audigy sa uvadza, ze ma 24 bitove prevodniky (SB live 16bit). Je to zasadny rozdiel v cisle, no obavam sa, ze pri takomto low-end levely ide len o kozmeticke upravenie ""papierovych"" parametrov. Ono je to totiz tak - ak sa na vec pozerame z profi hladiska, tak kazdy kto s tym seriozne robi bude aj na prevodniky, ktore sa vyskytuju na M-Audio kartach alebo dokonca aj na ProToolsovom Digi001 pozerat velmi zvrchu. Ak by si sa spytal niekoho, kto naozaj so zvukom pracuje na prevodniky, co pouziva Creative, dockal by si sa iba zhovievaveho usmevu. Preto tvrdim, ze 24-bit na Audigy alebo 16-bit na SB live je uplne jedno a jedine, co je zaujimave je cenovy rozdiel. POZOR: V sucasnosti sa predavaju aj SB-live 24bit. Pokial viem, nedaju sa na ne nainstalovat KX drivery, bez ktorych to cele nema ziadny zmysel. vylo - ako si predstavujes nahravat celu kapelu ? Po jednotlivych nastrojoch, alebo celok zo skusobne ? Lebo v prvom pripade si spocitaj, kolko vstupov potrebujes na bicie. Pri velkej skromnosti: 1. kopak 2. rytmicak 3+4. streo par na celu sadu. Cize 4 nezavisle vstupy pri obrovskych kompromisoch. Karty od Creative Ti ponukaju iba 2 vstupy, co na celu kapelu rozhodne nie je. Dobra volba na kartu so 4-mi vstupmi je M-Audio Delta 44, co je ovsem dost ina cena, ako spominas. Ak mrknes inzeraty, ponukam za symbolicke peniaze kartu M-Audio DMAN2044 tiez so 4-mi vstupmi, viac najdes v inzerate: http://gitaristi.sk/files/viewtopic.php?fid=52&tid=1257
Zaznamenané
METALHAMMER
stály hosť
Príspevkov: 935

« Odpoveď #9 kedy: 30. Október , 2005, 18:18:33 »

...mno ja by som ti poradil tiez sb live....takto audigi ma vecsi odstup signal sum.....ale podla toho co ty vravis tak penazi na vyhadzovanie nemas....a preto pomer cena vykon bude rozhodujuci.....z toho vytazne vychadza SB live s KX drivermi...
Zaznamenané
vylo
pravidelný návštevník

« Odpoveď #10 kedy: 30. Október , 2005, 23:32:08 »

rastis: to myslis akoze ta tvoja karta ma 2x stereo line in? ci normalne 4 mono line in? A nemohol by si mi vysvetlit prosim co su KX drivery? A nahravanie som si predstavoval tak ze cela kapela cez mixpult da sa to nie?
Zaznamenané

Ja nic, ja muzikant!
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #11 kedy: 30. Október , 2005, 23:53:49 »

Ta karta v inzerate ma 4 mono in a 4 mono out, vsetky samozrejme uplne nezavisle. Samozrejme mozes nahravat tak, ze predmixujes v mixpulte a nahras jedno stereo do kompu. Nikdy ovsem netrafis vopred pomery. Preto je dobre mat vsetko nahrate v samostatnych stopach. Ak chces nahravat len takyto predmix, de-facto je dost jedno, ci nahravas do line in doskovky, SB-live alebo Audigy - vysledok bude +/- velmi podobny. S tou otazkou na KX drivery si to myslel fakt vazne ?? :! ?? :! http://gitaristi.sk/files/viewtopic.php?fid=34&tid=218&page=1
Zaznamenané
vylo
pravidelný návštevník

« Odpoveď #12 kedy: 31. Október , 2005, 11:37:42 »

No rastis prestudoval som to a jedna otazka na tu tvoju zvukovku: kedze si vypraval ze tie KX drivery su na karty od creative takze ta tvoja zvukovka nebude potrebovat KY-xi /vlastne sa tam ani nedaju nainstalovat kedze to neni katra od creativu teda ak som to dobre pochopil/ A pytam sa potrebuje ten Midiman dake specialne drivery aby sa z neho vymackal daky dobry zvuk alebo midiman funkuje dost genialne aj bez takych speci driverov ako su KX?
Zaznamenané

Ja nic, ja muzikant!
Martinlm
adminištrant
inventár podniku

« Odpoveď #13 kedy: 31. Október , 2005, 16:20:18 »

Co by to bolo za firmu, ak by nedali poriadne ovladace k tomu. SB Live! je na tom inak, to je karta na multimedia a hry, to co robia kX, to je nieco eXtra.
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #14 kedy: 31. Október , 2005, 18:28:32 »

Presne tak - Creative svoje karty nezameriavaju prilis na muzikantov, takze ich ovladace neumoznuju niektore veci, ktore inak karta zvlada. KX-drivery su od inej firmy a pomocou nich sa da s kartami od Creative dosiahnut viacej moznosti, aj trochu lepsi zvuk. MIDIMAN je sa dnes vola M-Audio a je to firma orientovana na polo az profesionalnu triedu. Ich karty maju ovela lepsie prevodniky (a tym aj zvuk) a jednoduche a funkcne drivery, ktore bez problemov pracuju v akejkolvek profesionalnej aplikacii. Preco tu svoju kartu predavam som napisal v inzerate, zaujimava je cena. Sucasna alternativa M-Audio Delta 44 stoji 6 999,- Sk v Muzikery alebo o cosi normalnejsia cena je 145,00 EUR v Musik-Produktive.
Zaznamenané
Strán: [1] 2  Všetko |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.03 sekund, 22 otázok.