Tu je kratky prispevok o tom,
ako na to: Mam ""Version: 5, 10, 00, 3537 - debug"" kX Project ovladace na SB Live! 1024, ale malo by to fungovat pre vsetky podobne karty, to som si takmer uplne isty a snad aj s inymi verziami ovladacov. So starsimi neviem, s novsimi hadam ano. Vo Winampe vo vystupnom plugine (v mojom pripade DirectSound output) mozno nastavit vystupne zariadenie. A to (po nainstalovani kX Project driverov) tieto:
Primarny ovladac zvuku kX Wave CT4832 10k1 [c400] 0/1 kX Wave CT4832 10k1 [c400] 4/5 kX Wave CT4832 10k1 [c400] 6/7 kX Wave CT4832 10k1 [c400] 8/9 Dobre si vsimnite tie posledne dva cisielka oddelene lomitkom. Uz pri letmom pohlade na
kX DSP okno si vsimneme, ze
""krabica"" FXBus na vystupy ocislovane
FXBus0 az
FXBus15. Prave tie cisla oznacuju tieto FXBusy. Tie su pripojene v zakladnej konfiguraci ovladacov na xrouting. Dalej je dolezita ""krabica""
epilog, ktorej vstupy su priradne jednotlivym vystupom na zvukovej karte a obsahuje aj par blbosti navyse, ako napriklad vstupy na ASIO
K jednotlivym vstupom sa pri ukazani mysi zobrazuje ich vyznam, cize
Analog front left a
right,
SPDIF vystupy,
Analog rear left a
right,
Analog center,
Analog subwoofer, potom par dalsich a nahravaci vstup. Pred zmenami odporucam vasu konfiguraciu ulozit, k zakladnemu nastaveniu sa mozno velmi lahko vratit pomocou funkcie
Reinitialize DSP (ak sa nemylim), ktora vybehne po kliknuti pravym tlacidlom hlodavca na okno kX DSP. Tak smelo do toho
Uplne najjednoduchsie riesenie je odpojit z
Analog rear vstupov vsetky virtualne kable, pravdepodobne tam bude pripojeny surrounder, a pripojit tam jednotlive
FXBus vystupy z
FXBus. Cize napriklad prve 2 vstupy na
epilog nechytat vobec, na
Analog Rear left pripojit
FXBus4, na
Analog Rear right pripojit
FXBus5, na
Analog Center pripojit
FXBus6 a na
Analog Subwoofer pripojit
FXBus7 a mame 3 nezavisle vystupy. Komu sa chce, mozne to este prehnat cez
xrouting, co je urcite kultivovanejsie.
Analog Center a
Analog Subwoofer su vsak dva rozdielne konektory na karte, cize vyzaduju aj HW riesenie, ktore ich spoji v jeden stereo jack. Ale s tymto opatrne. Ja mam
SB Live! 1024, co ma 4.0 vystupy, tak si nie som isty, ako to vlastne funguje. Tiez ocakavam postrehy, ako to fugnuje s tym Subwoofer vystupom, ci ma rovnaku frekvencnu charakteristiku, ako ostatne vystupy. Otestovat konfiguraciu mozno napriklad prave cez Winamp, postupne menit vystupne zariadenia a vzdy pocuvat, co robia jednotlive vystupy. Konfiguraciu ulozime a vraciame sa k nej podla chuti a potreby. Po kazdej zmene nastavenia vystupneho zariadenia treba zastavit a znova spustit prehravanie, inak bude Winamp nadalej hrat na povodnom zariadni. Teda len do konca pesnicky. Ako nainstalovat na pocitac 3 od seba nezavisle Winampy, kazdy s vlastnou konfiguraciu, to je uz iny problem a som si isty, ze kazdy z vas ho hravo vyriesi. A v kazdnom z nich si mozno zvolit iny skin pre prehladnost. Takto nakonfigurovany pocitac, cize so
Sound Blaster Live za par korun s nainstalovanymi
kX Project ovladacmi, umoznuje 3 od seba nezavisle stereo vystupy, cize zatial co otec zaspal na gauci so sluchadlami na usiach, do ktorych mu reval z vasho PC Elan, a vasa mladsia sestra leziac na posteli, tiez so sluchadlami na usiach, pocuva hip hop, vy sa mozte bavit s vasim oblubenym nahravacim programom.