Preskočiť na obsah fóra

Novinky:

Vynovený portál, aktualizované fórum

Hlavné menu

RM Pickups

Started by Maxon, 29. Október , 2005, 22:07:39

brko

aky je rozdiel vo zvuku snimac ked je pouzity keramicky magnet a alnico magnet ...????

rastis

brko - je tam pisane aj o tom, na co sa pytas:

http://rastopeteraj.sk/singel.htm

brko

dr.karpatohorky pisal si ze mas skusenosti s vacsinou rm snimacov
tak ja by som potreboval daco vseobecne ze pri takych nie moc silnych overdriveoch bol dost preirazny
a aj na solach aby isiel dost vyrazne a aj nacisto aby mal tiez prierazny zvuk (na ska)
daco take a som si pozeral tu jeho stranku a hovno sa v tom vyznam ze aky by sa mne hodil ...
myslim daco take ako ma napr angus young daco take ale nevjem ktory z jeho ponuky to je
som si myslel ze ma paf no a aj ma ale akosi ich je vela druhov ma to byt k mostiku snimac a ma to byt len jeden na celej gitarke ...

Naposledy upravil brko, : 04.12.2005 o 19:25

bubla15

to brko: napis mu on ti v pohode poradi, napis mu aku mas gitaru , drevo a tak. a priblizne opis ten zvuk co chces, jednoducho sa mu snaz co najblizsie opisat co by si rad, on ti ochotne odpise

Majo Fero

Brko, skus napisat priamo Radovanovi Machovi - RMPickups. On ti podla tvojho opisu hadam nieco vyberie. Ja presne neviem, co hladas. Pokial by to mal byt snimac typu PAF s alnico magnetom, tak treba skusit:
Alnico II Bridge/Neck - typ Gipson PAF Classic57
RM Bridge - stredne silny vystup, skor silnejsi v stredoch
RM Bridge+ - je este silnejsi, ten mam teraz doma, je vhodny skor do rocku

Marshall

podla mna by si mal radsej napisat do SBS p. Slapakovi a podporit slovensky trh :) mas to viacmenej to iste ako RM asi aj cenou aj kvalitou... ale nebudem presviedcat, kazdy nech sa rozhodne sam ..... to len taka mala pripomienka bola :)

bubla15

len slapak nerobi s alnico magnetmi okrem jedneho singla tusim. na vsetko pouziva ceramic magnet....a ked som mu raz volal vysvetlil mi to tym ze alnico nie je taky kvalitny ako ceramic :ohmy:  ...tak som si bojdnal u radovana machu a som za tie peniaze viac nez spokojny B)    ...inak som na tie snimace p.Slapaka pocul chvaly, napr. kamil greben ich chvalil do nebies, ale tato jeho teoria sa mi akosi nezda

Marshall

aha. tak o tomto som nevedel. to je potom samorejme o inom. ja mam tiez snimace od SBS, aktivne a som spokojny nemozem sa stazovat.

Roberto

Je uplne jedno ci mas alnico humbucker alebo keramicky humbucker.. darmo ti niekto povie ze alnico ma makksi zvuk, vsetko zalezi ako sa snimac navynie. Kopec muzikantov pouziva keramicke snimace, Steve Morse, Vai, atd.. tak isto Bill Lawrence povedal ze:

Ceramics vs Alnico

When I read that ceramic magnets sound harsh and alnico magnets sound sweet, I ask myself, \" Who the hell preaches such nonsense?\" There are harsh-sounding pickups with alnico magnets and sweet-sounding pickups with ceramic magnets and vice-versa! A magnet by itself has no sound, and as a part of a pickup, the magnet is simply the source to provide the magnetic field for the strings. The important factor is the design of a magnetic circuit which establishes what magnet to use.

Though ceramic magnets cost less than alnico magnets of equal size, a well-designed magnetic circuit using ceramic magnets costs much more than the six Alnico 5 magnets of a traditional single coil pickup!

Aging

Before the introduction of alnico magnets in 1935, permanent magnets were not quite that permanent. During a certain time, they lost a good amount of magnetism till they finally reached a stable condition. The process to accelerate this decay was called in the industry, \"magnetic aging.\" In modern science, it is called \"stabilizing.\" Since the ‘50\'s, we use Alnico 5 magnets which lose, under normal conditions, less then half a percent per 100 years.
"Hot funk, cold punk, even if it's old junk, it's still rock and roll to me." ~ Billy Joel

"Using a pedal for dirt with a great vintage Marshall is like driving a Ferrari with an automatic transmission. It's still a Ferrari but you can sure as have a lot more fun with a manual."

rastis

Roberto - nie je uplne jedno, ci mas v humbuckeri Alnico alebo ceramic magnety.

Je jasne, ze samotny magnet nema ziadny zvuk. To co pise Lawrence som inymi slovami zmienil vo svojom clanku aj ja:

\"A ešte jeden faktor vplýva na výsledný zvuk. Je to tvar cievky. V princípe ide o to, že magnetické pole nie je všade rovnomerné; pri magnetoch je najsilnejšie, ďalej od nich slabne. Ideálne je samozrejme, ak je cievka v čo najsilnejšom a v rámci možnosti čo najhomogénnejšom magnetickom poli.\"

Skratka rozne typy magnetov maju rozne rozlozene a rozne homogenne magneticke pole a to je to, co na zvuk vplyva. Cize humbucker tych istych rozmerov a priblizne podobneho tvaru cievky bude hrat inac s Alnico magnetom a inac s keramickym magnetom. Je na diskusiu, ci by sa nedalo prisposobenim tvaru cievky alebo celeho snimacu dosiahnut zvuk taky isty ako zvuk snimacu s inym typom magnetu. Asi by to slo, samozrejme za predpokladu, ze sa zohladni aj hrubka a zlozenie drotu ako aj celkova impedancia cievky. Otazka je, naco je to dobre - v praxi funguje to, ze pri +/- tych istych rozmeroch cievky/snimacu hra vacsina Alnico snimacov tak a vacsina keramickych snimacov zase tak a je to fakt.

Naposledy upravil rastis, : 06.12.2005 o 15:35

bubla15

no ja nie som vobec technicky typ ale dve veci k tomu magnetu. Ak by to teda bolo jedno a teda ceramic magnet by bol \"lepsi\" tak nerozumiem tomu preco velke firmy alnico magnet pouzivaju a neverim tomu ze by to bol marketingovy tah s tym ze maju diverzifikovanu ponuku s ze slovo alnico znie lepsie v uchu vintage uchylov ...co som aj ja :P  . No a druha vec je moje ucho, nie som z tych co pouzivaju vela gainu , na mojom bosse od3 je tretina gainu max,  a pri cistom zvuku som vzdy pri alnicu po dlhsom hrani citil rozdiel. Ak by som to mal pomenovat ceramic sa mi zdal byt taky plochejsi a chladnejsi a alnico naopak taky zivsi, teplejsi. Na druhej strane treba povedat ze som ich vela nenaskusal a boli aj od inych vyrobcov, ale staci mi to aby som fandil alnicu  ....a este vsetci moji \"heroes\" ktorych zvuk obdivujem hraju s alnico B)

proghopik

Presne tak bubla15, co som hral na mnohych gitarach (aj Gibsonoch) s keramickymi humbuckermi, a porovnaval s tradicnymi, tak tie tradicne zneli vzdy viac akoby 3D, mali vacsi objem a menej \"rezali\" usi. Ja osobne si myslim, ze keramicke su vhodnejsie na dnesne aparaty so silnym gainom, kde tie stare alnico typy uz mozu zniet \"zahuhlane\", ale ak chce niekto klasicky zvuk na nazhavenom lampovom aparate, tak tam krajsie vyzneju snimace alnico a so slabsim vystupom.

@Rastis, mas pravdu s tym rozdielnym tvarom a napodobnovani inych, napriklad Gibson robi P94, co ma byt akoze zvukovo P90 ale v tvare humbuckeru. Zas ale vacsina ludi tvrdi, ze to ma pri vsetkej snahe aj tak iny zvuk ako P90.
kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci

brko

no jo teda ja som myslel s tymy alnico magnetmi ..no a uuz som mu napisal odporucil mi color sound bridge  
no ale ja som rozmyslal aj nad rm custom alnico  
a ty si mi este ten rm bridge + do hlavy vtlkol no vsak uvidime ze co je co zac este uvidim ...

paraaada stupla mi karma ha uz mam iba -5 :laugh:

Naposledy upravil brko, : 06.12.2005 o 17:06

Maxon

ake su keramicke magnety viem,ake su AlNiCo magnety viem...ale ake magnety su Sa-Co (Samarium - Cobalt) to ani netusim..viete aky to ma zvuk?

Martinlm

Su dost drahe a silne, podobne ako neodymiove, tie pozname skor z hi-fi.