Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
21. November , 2024, 23:33:36
Strán: 1 ... 25 26 [27] 28 29 ... 52 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: PITU  (Prečítané 162681 krát)
0 užívateľov a 7 Hostí prehliada túto tému.
frakos
stály hosť
Príspevkov: 1380

« Odpoveď #390 kedy: 17. Jún , 2011, 17:19:33 »

Pridávam pre tých, čo to zaujíma, ďalšie videá na moje úpravy klasických vecí. Hrám ich už dávnejšie, tak som ich musel mať konečne zaznamenané. Sú aspoň v iných verziách, než na aké ste zvyknutí z youtubu. Potom už budú nasledovať vlastné veci, mám ich dosť pripravených.
Koho to nezaujíma, nech si to proste nevšíma.

Prvá skladba je Turecký pochod od Mozarta. Mám dosť kadejakých neúplnych rockových verzií a pri mojej záľube v gypsy swingu som to orientoval do tejto polohy.

Druhá vec je Let čmeliaka od N.R.Korsakova, kde som sa snažil zachovať klasický duch, upravil a nahral som aj gitarový podklad podľa klavírnej notácie. Video je len! ilustračné, bavil som sa pri tom.. :)

No krista, paradna je cela seria s klobukom!!!!!!
Zaznamenané

Lubo
stály hosť
Príspevkov: 908

-- JAZZ --

« Odpoveď #391 kedy: 17. Jún , 2011, 18:27:20 »

hehe velmi pekne pitu. pobavil som sa na videu v cmeliakovi :D
Zaznamenané

Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373

guitarist

« Odpoveď #392 kedy: 31. August , 2011, 23:23:11 »

Pre tých, čo neboli na koncerte v Hlave22, tu je prvá ukážka - improvizácia s looperom, bola to v tú chvíľu "Momentálna Nálada" :)
Priebežne pridám na net aj ďalšie veci z koncertu..

« Posledná zmena: 01. September , 2011, 09:39:08 od Pitu » Zaznamenané

much
stály hosť
Príspevkov: 762

« Odpoveď #393 kedy: 01. September , 2011, 09:16:47 »

Inac to je ako nahrane ten zvuk?
Zaznamenané
Locksmith
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 3186

« Odpoveď #394 kedy: 01. September , 2011, 09:37:52 »

tato loop vec sa mi od teba za poslednu dobu paci najviac. je to take svieze, letne na pocuvanie. skoda ze som nestihol nazivo, hlavu 22 mam na krok...
Zaznamenané
Pitu
adminištrant
inventár podniku

guitarist

« Odpoveď #395 kedy: 01. September , 2011, 09:42:33 »

Inac to je ako nahrane ten zvuk?

chcel som to nahrať na notebook, ale nemohol som byť pri tom a nejako sa to vypínalo vždy po pár minútach.  Výsledok je aj trochu sterilný, nezachytí tú atmosféru. Tak som to zmiešal so zvukom z kamery, niekde je len zvuk z nej, pretože na chvíľu vypadlo nahrávanie.  Ale nevadí, nieje to live DVD.. :)
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #396 kedy: 01. September , 2011, 21:33:09 »

celkom dobra nahravka...
Zaznamenané
yesfan
miestny štamgast
Príspevkov: 1564

Skratfštrku, Parom, Klokotor, Ambient Shrine

« Odpoveď #397 kedy: 02. September , 2011, 10:16:04 »

Pre tých, čo neboli na koncerte v Hlave22, tu je prvá ukážka - improvizácia s looperom, bola to v tú chvíľu "Momentálna Nálada" :)
Priebežne pridám na net aj ďalšie veci z koncertu..

fajn. urcite daj dalsie videjka.
Zaznamenané

“There is only one corner of the universe you can be certain of improving, and that's your own self.” Aldous Huxley

http://martinhuba.bandcamp.com/
Pitu
adminištrant
inventár podniku

guitarist

« Odpoveď #398 kedy: 05. September , 2011, 18:55:27 »

Tu je ďalšia vec z koncertu v Hlave22, hraná s mandolínkarom Jožom Scheinerom. Moja niekoľko rokov stará skladba, volá sa Romance:

Zaznamenané

fataljoe
stály hosť
Príspevkov: 756

"skill comes first"

« Odpoveď #399 kedy: 05. September , 2011, 20:06:16 »

Tu je ďalšia vec z koncertu v Hlave22, hraná s mandolínkarom Jožom Scheinerom. Moja niekoľko rokov stará skladba, volá sa Romance:

pekne  Zdravíčko  ..este oholit , okuliare , vlasy do vrkoca a ovation al di meola custom  Bavím sa skvele

inak pitu nebolieva ta prava ruka ked takto hravas? mne by uz rameno odislo keby som bol takto vytoceny..
Zaznamenané

Not everyone likes METAL....  FUCK THEM!!!!
Pitu
adminištrant
inventár podniku

guitarist

« Odpoveď #400 kedy: 05. September , 2011, 20:13:22 »

pekne  Zdravíčko  ..este oholit , okuliare , vlasy do vrkoca a ovation al di meola custom  Bavím sa skvele

inak pitu nebolieva ta prava ruka ked takto hravas? mne by uz rameno odislo keby som bol takto vytoceny..

táto gitara sa mi vždy vykrúti viac do pravej strany, keď ju mám opretú na nohe, je dosť veľká. :)  Ale hrá sa mi pohodlne, pravá aj ľavá ruka sú uvoľnené..
Zaznamenané

kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #401 kedy: 05. September , 2011, 20:15:22 »

akoze pekne to znie spolu tie dva nastroje.. jedine co nemusim su ze su tie tony furt hrane za sebou pri tych behoch, preco to je v kazdom songu tak?  inak tam okolo 0:41 a dalej neviem preco ale mi to pripomina zas ten nestastny cardas :D akoze je to cele profi zahrane ale neverim tomu tu 'romantiku' nejak sa neviem odosobnit od toho ze to znie ako cvicena do harmonickych podkladov ale respekt  Zdravíčko
Zaznamenané

Pitu
adminištrant
inventár podniku

guitarist

« Odpoveď #402 kedy: 05. September , 2011, 20:25:49 »

akoze pekne to znie spolu tie dva nastroje.. jedine co nemusim su ze su tie tony furt hrane za sebou pri tych behoch, preco to je v kazdom songu tak?

vôbec neviem, čo myslíš..

Citácia
inak tam okolo 0:41 a dalej neviem preco ale mi to pripomina zas ten nestastny cardas :

to je normálne, že ti toto pripomína iné veci z tejto oblasti, je tam semtam podobná harmonizácia, toto moje cítenie sa ukazuje vo viacerých veciach, myslím, že aj v rockových skladbách už semtam, keď ich hrám.  Aj keď pri tejto skladbe sa mi to približuje skôr k flamencu ako ku gypsy jazzu.

Citácia

akoze je to cele profi zahrane ale neverim tomu tu 'romantiku' nejak sa neviem odosobnit od toho ze to znie ako cvicena do harmonickych podkladov ale respekt  Zdravíčko

ja v tom cítim tú romantiku, aj keď oveľa viac sa prejaví v iných mojich skladbách, napr March in Catalonia. Mám ich viac o dosť citlivejších. Táto Romance je skôr rytmicko-melodická.

Obávam sa, že keď sem dám pomalé citlivé veci, tak je to pre viacerých metalistov hudba do čajovní alebo na terasy kaviarní.. :)
« Posledná zmena: 05. September , 2011, 20:33:23 od Pitu » Zaznamenané

kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #403 kedy: 05. September , 2011, 20:39:04 »

March in Catalonia
myslis hotel california? :)

nie skor som to myslel tak ze vlastne tam moc tej romantickej melodie neni.. asi to bude tym ze tam nie je ziaden tahavy dlhsi ton ale vzdy ide jak z knizky akord/arpeggio.. akord/beh trilililililili zhora nadol tony za sebou.. vlastne tie iste tahy co si mal aj ked ste riesili covery,  proste ze je tam nejak moc vela tych trilililililili neviem co to je 16tky? 32tiny? ach zas analyzujem hluposti  proste 3:37 - 3:55 dajem tomu, to su tie iste tahy co si pouzival aj v coveroch ked ste hravali v aligaci.. tieto tvoje veci mi horzne pripominaju ako ked niekto chyti nejaky znamy song uplne ho roztriesti na kusky a potom  z neho posklada nieco velmi podobne a ja sa stale snazim presvedcit ze to su plnohotnotne pescniky a nie cvicenia co si si hraval uz co ja viem 10 rokov dozadu :) chapes co myslim
Zaznamenané

Pitu
adminištrant
inventár podniku

guitarist

« Odpoveď #404 kedy: 05. September , 2011, 20:57:33 »

myslis hotel california? :)

nie skor som to myslel tak ze vlastne tam moc tej romantickej melodie neni.. asi to bude tym ze tam nie je ziaden tahavy dlhsi ton ale vzdy ide jak z knizky akord/arpeggio.. akord/beh trilililililili zhora nadol tony za sebou.. vlastne tie iste tahy co si mal aj ked ste riesili covery,  proste ze je tam nejak moc vela tych trilililililili neviem co to je 16tky? 32tiny? ach zas analyzujem hluposti  proste 3:37 - 3:55 dajem tomu, to su tie iste tahy co si pouzival aj v coveroch ked ste hravali v aligaci.. tieto tvoje veci mi horzne pripominaju ako ked niekto chyti nejaky znamy song uplne ho roztriesti na kusky a potom  z neho posklada nieco velmi podobne a ja sa stale snazim presvedcit ze to su plnohotnotne pescniky a nie cvicenia co si si hraval uz co ja viem 10 rokov dozadu :) chapes co myslim

Sú plnohodnotné normálne vystavané sladby, žiadna prvoplánová improvizácia. :)  Aj keď často ma v improvizácii prvotné nápady práve na ne napadnú a potom sa rozvíjajú. Nikdy nerobím veci z cudzích songov, nikdy sa pri skladaní neinšpirujem naschvál niečím iným - žeby som si púšťal predtým dlhodobo iných autorov. Nemám to rád. Vtedy len ticho a moja gitara. Stačí mi začať v určitej nálade a nápad sa rozvíja sám, akurát ho musím vtesnať do gitary, aby bol v pohode zahrateľný.

To, že sú tam ťahy, ktoré si sem-tam počul predtým u mňa, to je asi normálne. Je to moja charakteristická hra, aj keď sa stále niečo v nej vyvíja. Mal som x inštrumentálnych skladieb aj predtým, len si ich nepočul. Až teraz ich konečne budem hrať viac a často.

V tomto type muziky, kde tón nezneje 10 sekúnd, je normálne, že sa dlhý tón nahradí aj zoskupením tónov - trilkom, rozkladom akordu, tremolom. To neznamená, že každý tón nemá mať výraz a nemá byť zahratý príjemne. Práve naopak. Predpokladám, že flamenco a gypsy jazz nemáš moc rád. A Bachove skladby asi detto..   Popiskujem si
« Posledná zmena: 05. September , 2011, 20:59:23 od Pitu » Zaznamenané

Strán: 1 ... 25 26 [27] 28 29 ... 52 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.087 sekund, 23 otázok.