Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
21. November , 2024, 23:33:37
Strán: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 52 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: PITU  (Prečítané 162682 krát)
0 užívateľov a 8 Hostí prehliada túto tému.
vlado hudec
Hosť
« Odpoveď #165 kedy: 08. Marec , 2007, 13:08:54 »

Rastis - ja tu nikoho neobhajujem,preco by som to preboha robil? :)..ale ved Pitu jasne napisal,ze to bola narychlo nahrata vec,ktora ma sluzit pre potreby jeho clenov kapely. Takze nechapem preco tu niekto hodnoti zvukovu stranku. A pokial sa jedna o zvuk,tie bicie su umele,to bez debaty. Ale co sa tyka zvuku tej gitary,paci sa mi OVELA viac,ako co som pocul ine ukazky,inych clenov,ktore boli nahrate /vraj/ na drahe lampove aparaty  Popiskujem si

Asi fakt gitaristu nerobi aparat,ale prsty  :)
Zaznamenané
iMbUS
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 3277

« Odpoveď #166 kedy: 08. Marec , 2007, 13:15:33 »

Aj mne sa to paci. Je to presne taky ten instrumentalny styl trebarz Vinnieho Moora (ten hra viac melodicky ako Malmsteen) Hallowed by thy name je jasny, mi to tam celkom sedi ako da-sa-povedat tribute.
Co roberto hovori, ze otrepane frazy a arpeggia. Satrianiho piskanie pakou je tiez potom otrepane, malmsteenove rychle rozklady a behy su tiez otrepane, ray vaughanove bluesove hranie je tiez otrepane a morsove chromaticke behy su tiez otrepane.
Tym chcem povedat, ze toto je da sa povedat pitov styl, lebo ano, casto to u neho pocut, preto ho hned podla toho spoznam. Dokonca aj vytahovanie tonov a vibrato ma peto specificke (nie vzdy je take, ako sa mi paci, ale to je o pocite)

No a k slovu "bigbit". Ten to samozrejme v pravom slova zmysle nieje, bigbit je bum cvach, slapacka ala Ac/Dc. Žmurk
Zaznamenané

Mame nejake novinky.
MusicMan JP-6, Fernandez Strat LTD | Fender Hot Rod DeVille 212
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #167 kedy: 08. Marec , 2007, 13:23:24 »

Rastis- na neho som už zvyknutý, s ničím nie je spokojný...

Ale to predsa nie je pravda :). Okrem toho nijak som nohodnotil a ani neznevazoval. Napisal som o svojom pocite. A keby som aj rovno kritizoval do neba - no a ? :)

K mojim ukazkam - kedykolvek sa k nim moze ktokolvek dostat a vyjadrit (podpis pod prispevkom). Sam by som ich vedel rozobrat pod ciernu zem  ha ha ha
Zaznamenané
opossum
stály hosť
Príspevkov: 1039

píš jako očuješ, hraj jako očuješ!

« Odpoveď #168 kedy: 08. Marec , 2007, 13:36:58 »

no kua!
uš som si Piťuovu skladbu sťáhel, ale popočúvam aš doma...
Rosprúdila sa tu celkom zaujímavá debat, tak som zvedavý, čo to tam Piťu postváral Si píš!!! Žmurk
Zaznamenané
asdfg
miestny štamgast
Príspevkov: 1693

« Odpoveď #169 kedy: 08. Marec , 2007, 13:53:28 »

pekne... co dodat :)
na Slovensku nam treba viac takychto gitaristov
btw. cez co si to nahraval? je to pod xt live?
Zaznamenané
Roberto
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 3467

« Odpoveď #170 kedy: 08. Marec , 2007, 14:34:14 »

Roberto po Tvojom country príspevku rozprávať o stavbe skladby mi pripadá úsmevné.  Popiskujem si
Jedna téma dookola najprv na čistom, potom polo skreslenom a nakoniec na šťave. Rytmus nie je Tvoj veľký kamarát, hovoriť o nejakom feelingu ...
Milos Milos, ja sa muzikou nezivim a ani nahravat neviem. Pre mna je hranie radost a relax a nakolko holdujem iny prioritam, necvicim tolko kolko Pitu. Rytmus moj kamarat nieje, osobne mi jeho texty vadia :) Ked citas prispevky, tak aj nad tym porozmyslaj.
Aby som prispel OT: Milos, kazdy clovek je nejaky a tak zbytocne sa neurazajme, ty mas svoje maslo na hlave za ine veci.
Zaznamenané

“Hot funk, cold punk, even if it's old junk, it's still rock and roll to me.” ~ Billy Joel

"Using a pedal for dirt with a great vintage Marshall is like driving a Ferrari with an automatic transmission. It's still a Ferrari but you can sure as have a lot more fun with a manual."
beercompatibile
pravidelný návštevník
Príspevkov: 372

beercompatibile

« Odpoveď #171 kedy: 08. Marec , 2007, 14:57:20 »

Ludia!!!

Vsak to skuste zahrat na takom smodrchavom zvuku!!!
A rytmiku gitary si niekto vsimol. Ojoooj - to nie je len tak.
Tiez sa mi to zda byt zatial trosku nudne (to za to Pitu, ze si nepochvylil moje funky) Bavím sa skvele
A vypocul som si skoro vsetko od Pitua na webe co sa dalo aj silent duo samozrejme.
A ja si subjektivne myslim, ze Pitu este naozaj nesklada.
Az zacne tak s tou lahkostou hry a rytmikou sa pokakame vsetci.

Zaznamenané

uz radsej nic nepisem, zas by som to musel po case zmenit :)
Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373

guitarist

« Odpoveď #172 kedy: 08. Marec , 2007, 15:53:43 »

btw. cez co si to nahraval? je to pod xt live?

Hej, ale trošku iný zvuk si musím nakrútiť. :)

Na hranie s kapelkou už sa obzerám po nejakom lampovom preampe (potom by som z PODu ťahal hlavne reverby, delaye, modulačné efekty...) Žmurk
Zaznamenané

milosk
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 74

« Odpoveď #173 kedy: 08. Marec , 2007, 19:32:26 »

Roberto po Tvojom country príspevku rozprávať o stavbe skladby mi pripadá úsmevné.  Popiskujem si
Jedna téma dookola najprv na čistom, potom polo skreslenom a nakoniec na šťave. Rytmus nie je Tvoj veľký kamarát, hovoriť o nejakom feelingu ...
Milos Milos, ja sa muzikou nezivim a ani nahravat neviem. Pre mna je hranie radost a relax a nakolko holdujem iny prioritam, necvicim tolko kolko Pitu. Rytmus moj kamarat nieje, osobne mi jeho texty vadia :) Ked citas prispevky, tak aj nad tym porozmyslaj.
Aby som prispel OT: Milos, kazdy clovek je nejaky a tak zbytocne sa neurazajme, ty mas svoje maslo na hlave za ine veci.
Maslo mám to máš pravdu, aj si to priznám, robím na tom, aby zmizlo. Keď bol niekto nespokojný, tak len s termínmi. A vieš, keď sa Ti zlomí ruka a napriek tomu si dáš dole sadru o mesiac skôr, aby si mohol pracovať, tak to chce nejaké sebazaprenie a nakoniec to aj tak nepomôže, lebo termíny sú preč.
 Potom sa na tomto fóre o sebe dočítaš, či náhodou nie si nejaký feťák, hazardér alebo defraudant, čo určite zamrzí.
Napriek tomu, som mal odvahu sa sem zaregistrovať a snažím sa pomáhať tam, čomu si myslím rozumiem, ale určite nenájdeš príspevky, kde by som kritizoval iných výrobcov.
Na to sú tu iný "majstri sveta".
Občas som si nabral veľa roboty, len aby som niekoho neurazil a potom často nestíhal.Dnes sa to snažím robiť ináč. Urobím, buď počkáš, keď je veľa roboty, alebo oslovíš niekoho iného. Ten čo ma pozná ako robím a má čas tak si počká, lebo vie, že odvediem dobrú robotu za slušnú cenu.
Ak som Ťa urazil, tak sa OSPRAVEDLŇUJEM, ale aspoň vidíš, aké to je keď si dovolíš niekoho kritizovať a pritom máš pocit, že na to nemá právo.
Pita poznám asi tri roky a nič iné nevidím, len to, že stále na sebe pracuje.
A to je jedno kde, doma, na návšteve, na pive, jednoducho všade na sebe maká, preto ma tie negatívne príspevky nemilo prekvapili.
Jednoducho som mal pocit, že na ne musím zareagovať. Ak sa ťa to dotklo, tak ešte raz SORY.
Čo sa týka príspevkov, niektoré si prečítam najprv aj desať krát, aby som si bol istý, že na ne správne reagujem.
Ak máš pocit, že aj napriek tomu som mimo, tak si dávam záväzok, že ich budem čítať najmenej dvadsať krát. Žmurk
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #174 kedy: 08. Marec , 2007, 19:52:12 »

....či náhodou nie si nejaký feťák, hazardér alebo defraudant, čo určite zamrzí....

To som napisal kedysi ja ked Brano riesil svoju pololubovku. Bola to ako tazka nadsazka, taky ten krcmovy obhrubly humor. Kto pozna moj sposob vyjadrovania, urcite pochopil, ako som svoju poznamku myslel. Mas pravdu, ze sa Ta to mohlo opravnene dotknut, takze je na mieste, aby som sa Ti za tie "vtipne" reci ospravedlnil.  Na zdravie!
Zaznamenané
milosk
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 74

« Odpoveď #175 kedy: 08. Marec , 2007, 20:19:15 »

....či náhodou nie si nejaký feťák, hazardér alebo defraudant, čo určite zamrzí....

To som napisal kedysi ja ked Brano riesil svoju pololubovku. Bola to ako tazka nadsazka, taky ten krcmovy obhrubly humor. Kto pozna moj sposob vyjadrovania, urcite pochopil, ako som svoju poznamku myslel. Mas pravdu, ze sa Ta to mohlo opravnene dotknut, takze je na mieste, aby som sa Ti za tie "vtipne" reci ospravedlnil.  Na zdravie!
Ďakujem Rastis beriem. Žmurk Ako som už povedal, pomaly si na Tvoje príspevky zvykám.Aj keď ma občas dostávajú do obrátok, tak sú k danej problematike ok. Vidno že sa gitarám, aparátom,nahrávaniu, počítačom venuješ a to sa mi ráta.  Na zdravie!  Zdravíčko
Zaznamenané
dave1979
pravidelný návštevník
Príspevkov: 196

« Odpoveď #176 kedy: 08. Marec , 2007, 20:25:56 »

dobre to je..pacia sa mi taketo improvyzacie kde sa vkuse soluje....na zvuk nahravania si ja moc nepotrpim ha ha ha..takze pohodicka Na zdravie!
Zaznamenané

Poriadok je pre blbcov, inteligent zvlada chaos :D:D
opossum
stály hosť
Príspevkov: 1039

píš jako očuješ, hraj jako očuješ!

« Odpoveď #177 kedy: 12. Marec , 2007, 09:24:42 »

Piťu
 no tak pojme ten námet teda rospitvať: Po technickej stránke to rozoberať je nezmysel, lebo však je to
podklad pre orientáciu spoluhráčof, tak jaképak copak  Som frajer
Tagže pojme na kompozícyju! A čil nenehám na tebe, Piťu, nitku suchú  Bavím sa skvele
Ten úvod celkom beriem, nejdem to k ničomu prirovnávať, ale takéto postupy sa mi celkom pozdávajú...Celá skladba je
dosť melodická a nie je ťažké si k sólu predstaviť harmonické doprovody. Ale mne sa napr. vôbec nepáči to vibráto
na dlhých tónoch od 1:10, znie mi to ako veľmi rozladené, ani nie vibráto (samozrejme vec vkusu, ale od toho sú
"recenzie") . Potom nastúpi v 1:40 akýsi bachovský motív, no a odtiaľ do už ide kompozične dolu kopcom. Nasledujú
technické exhibície, "čo to ten kytárista dokáže zahrať". Príde Iron Maiden v 2:30, no to je pre mňa už riadny
guláš, poukazovať v jednej skladbe rôzne štýly a techniky. Potom zas od 3:03 sa opakuje kvázi Bach, no a od 3:27 to
opäť chytí rockový kabát. Ja verím, že svojich poslucháčov a obdivovateľov si to nájde, najmä ak to bude hrané
naživo s kapelou, ale...ale toto nie je vôbec môj vkus, čo sa týka invencie - vykradnutý Iron Maiden je tam asi
najhoršou pasážou. Hrá ti to pekne rytmicky a technicky, ale asi treba vedieť, aj kedy čo zahrať, tak ako si radil
beerovi. Porovnávam preto, že podľa mňa beer často len zaimprovizuje a hneď dáva skladbu na sklo, ale toto si asi
pripravoval dlhšie, má to už pevnú a ucelenú stavbu a vymyslené sóla, ale nápadmi sa mi to zdá chudobné. Proste, už
tu také veci tisíckrát boli od známych gitaristov a ja v tejto skladbe nevidím nič originálne, dokonca nič, čo by
som mohol nazvať ako "Piťuov" štýl.
P.S: budem si musieť vypočuť aj iné tvoje skladby, aby som bol v obraze, či je toto tvoj štýl...
Zaznamenané
Zvuk
stály hosť
Príspevkov: 957

...hudba je zmysluplne prerušované ticho...

« Odpoveď #178 kedy: 12. Marec , 2007, 10:41:41 »

Kedze to nie je finalna verzia , tazko hodnotit skladbu ako celok . Rozhodne je tam vela zaujimavych napadov a je len na Petovi a jeho spoluhracoch ako si s tym vsetkym poradia a co na koniec z toho vyleze .  Žmurk
Zaznamenané

Tak aj ty, nehodný druh môjho smutného života, podobáš sa verejnosti, ktorej nikdy neslobodno ponúknuť delikátne vône, čo ju poburujú, ale starostlivo vybrané odpadky.
Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373

guitarist

« Odpoveď #179 kedy: 12. Marec , 2007, 11:31:47 »

Opossum - tie vplyvy sú úplne jasné, načo to rozpisovať na pol strany? :) Mám rád vyhrávanie sa s akordami, ako to robil Bach, ten Maidenovský rytmus mi tam na rozbehnutie tiež prišiel akurát vhod, zmením teda použitú harmóniu v tejto pasáži, keď to tak vadí, aby to pripomínalo Maiden naozaj len rytmom, nie akordami. Žmurk

Všetci píšete, aké je technické prevedenie fajn... :) Ale nahral som to tak, že akurát frajerka prišla domov, sadla si na pohovku vedľa mňa, zapla telku a ja som to behom 10 minút musel nahrať. Ešte  tak blbo, že veľmi ticho som si z notebooku pustil bicie, aby som ich ešte počul, z efektu som mal slúchatká na jednom uchu, aby som počul zvuk gitary (lebo keď nahrávam priamo do notebooku cez jeho zvukovú kartu, pri nastavení žiadnych driverov mi nejde výsledný zvuk aj s gitarou von  Popiskujem si ). Takže teraz presne počujem všetky rytmické nepresnosti a drobné chybičky. Žmurk Ale ako píšem, je to len pracovne nahratá gitara.

vibráto je samozrejme vec vkusu a pocitu. Ja ho cítim takto v tej pasáži, čiže pre mňa je ok a tu ma nepresvedčíš. Vypočujem si ešte raz nejakú tvoju vec, aký je tvoj vkus na vibráto..
Zaznamenané

Strán: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 52 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.074 sekund, 23 otázok.