vikur
VIP
stály hosť
Príspevkov: 1422
hejter
|
|
« Odpoveď #330 kedy: 03. Október , 2012, 20:10:20 » |
|
no skus to pohladat bysom bol zvedavy veru, to boli uplne identicke gitary?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
proghopik
VIP
inventár podniku
Príspevkov: 4299
PATRÍM DO PIVNICE!
|
|
« Odpoveď #331 kedy: 03. Október , 2012, 20:28:12 » |
|
no skus to pohladat bysom bol zvedavy veru, to boli uplne identicke gitary?
Identicke snimace, inak LP Custom 71 vs 79. Cize vplyv dreva v priamom prenose. Pohladam to v noci, teraz idem hrat World Of Tanks radsej.
|
|
|
Zaznamenané
|
kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312
|
|
« Odpoveď #333 kedy: 03. Október , 2012, 21:22:22 » |
|
ale nehraju vobec rovnako napriek uplne unilej nemastno-neslanej hre.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Branko
|
|
« Odpoveď #334 kedy: 03. Október , 2012, 21:25:53 » |
|
... toto je este vaznejsi humor :D
Normalne sa mi to paci. Hlavne ten skresleny v stvrtom videu, ci ktorom... Taky fajnovy tvrdy, tight !
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
palii
|
|
« Odpoveď #335 kedy: 03. Október , 2012, 21:30:52 » |
|
ale nehraju vobec rovnako napriek uplne unilej nemastno-neslanej hre.
ani totalne zle, to je pointa. snimac tam neni rovnay podla vsetkeho. tu uz ale aj ja citim ze by mali inak zniet aj s rovnakym snimacom, priznavam..
|
|
« Posledná zmena: 03. Október , 2012, 21:41:52 od palii »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
FakyGrobian
|
|
« Odpoveď #336 kedy: 03. Október , 2012, 21:47:26 » |
|
Keď si pôjdem dať zase u Ruda postaviť basu, tak mu najprv vysvetlím, že pred samotnou realizáciou mi má poslať konkrétny kus dreva na otestovanie. Budem ho oťukávať, dám ho vysvätiť a polejem živou vodou. Fotky zavesím sem na fórum, spustím anketu a až keď to nadpolovičná väčšina odsúhlasí, pošlem ho majstrovi na realizáciu. A potom budete Vy zodpovední Argumenty, že to nemám v prstoch alebo to nie je od srdiečka potom neberiem
|
|
|
Zaznamenané
|
Fender Custom Shop ´55 Precision Bass Relic / Sivčák TB4 Jazz Custom / Sivčák NDHS5 -> kvantum efektov -> Aguilar Tone Hammer 500 -> GK 410 RBH / Ampeg SVT810
|
|
|
styrioci
|
|
« Odpoveď #337 kedy: 04. Október , 2012, 09:20:07 » |
|
cize betonovymi a kamennymi gitarami ides dokazovat, ze drevo a dokonca rozne dreviny nemozu mat vplyv na zvuk nastroja?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
palii
|
|
« Odpoveď #338 kedy: 04. Október , 2012, 09:45:02 » |
|
cize betonovymi a kamennymi gitarami ides dokazovat, ze drevo a dokonca rozne dreviny nemozu mat vplyv na zvuk nastroja? to dokazuje do znacnej miery irelevantnost materialu oproti hardweru (napr. snimacom) a celkovemu dizajnu. ak beton a kamen nesposobia ze gitara nehra, tak to tazko sposobi mexicka jelsa, alebo akekolvek ine drevo povazovane drevarmi za zle a hluche. ja dufam ze tento zjavny obsah a pointu si schopny vidiet, ak nie mas zavazne problemy s testovanim reality.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
styrioci
|
|
« Odpoveď #339 kedy: 04. Október , 2012, 09:50:33 » |
|
to dokazuje do znacnej miery irelevantnost materialu oproti hardweru (napr. snimacom) a celkovemu dizajnu. ak beton a kamen nesposobia ze gitara nehra, tak to tazko sposobi mexicka jelsa, alebo akekolvek ine drevo povazovane drevarmi za zle a hluche. ja dufam ze tento zjavny obsah a pointu si schopny vidiet, ak nie mas zavazne problemy s testovanim reality.
dakujem, prave si dokazal, ze aboslutne nemas sajn ako funguje strunovy hudobny nastroj a ake fyzikalne javy sa tam deju. takze fakt nema zmysel sa s tebou dalej bavit
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
vikur
VIP
stály hosť
hejter
|
|
« Odpoveď #340 kedy: 04. Október , 2012, 10:15:21 » |
|
no neviem ci dokazal ze absolutne nema sajn ci staci ked to povies ty? skor ide o to ze aj gitara z kamena hra stale ako gitara a nieje to bohvieaky rozdiel oproti drevenej. drevo a kamen su predsa materialovo uplne diametralne rozdielne a ziaden diametralne rozdielny zvuk sa nekonal.
ale ked uz tak rozumies tej fyzike tak mam jednu otazku.
ked gitaru opriem o stol/skrinu pocujem zrazu ze gitara hra hlasnejsie tym padom "hra" aj ta skrina/stol. ano nasucho pocujem ze ta gitara hra inak(pretoze rezonuje aj nabytok). ale pri zapojeni do aparatu hra stale rovnako respektive som nepocul ziaden badatelny rozdiel. no a teraz preco je to tak? vsak ked ma ten material tak obrovsky dopad na zvuk tak by ho to malo uplne zmenit a pri tom polozeni na stol je ten stol predsa v tej sustave ktora kmita.
|
|
« Posledná zmena: 04. Október , 2012, 10:16:18 od vikur »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
styrioci
|
|
« Odpoveď #341 kedy: 04. Október , 2012, 10:26:55 » |
|
no neviem ci dokazal ze absolutne nema sajn ci staci ked to povies ty? skor ide o to ze aj gitara z kamena hra stale ako gitara a nieje to bohvieaky rozdiel oproti drevenej. drevo a kamen su predsa materialovo uplne diametralne rozdielne a ziaden diametralne rozdielny zvuk sa nekonal. debata bola, ze ci drevo ma vplyv nazvuk. dokazovat to kamennou gitarou je kokotina. ja som nikdy netvrdil ani nerozoberal co znamena ak niekto povie obrovsky rozdiel a ci ten rozdiel v skutocnosti aj nejaky zasadny je. ja mam problem s tvrdenim, ze drevo nema vplyv na zvuk ale ked uz tak rozumies tej fyzike tak mam jednu otazku. ked gitaru opriem o stol/skrinu pocujem zrazu ze gitara hra hlasnejsie tym padom "hra" aj ta skrina/stol. ano nasucho pocujem ze ta gitara hra inak(pretoze rezonuje aj nabytok). ale pri zapojeni do aparatu hra stale rovnako respektive som nepocul ziaden badatelny rozdiel. no a teraz preco je to tak? vsak ked ma ten material tak obrovsky dopad na zvuk tak by ho to malo uplne zmenit a pri tom polozeni na stol je ten stol predsa v tej sustave ktora kmita.
na prenos vibracii z materialu na material staci aj mala dotykova plocha (na tomto principe funguje gramofonova prenoska napr - tam je ihla). Ale na to aby sa ten dalsi material nejak realne podielal na pohlcovani vibracii strun a tym padom aj nejako ovplyvnil zvuk (co sa v gitare deje, gitara ich nevyraba, preto nema nekonecny sustain), tak by ten spoj musel byt pevny aby fungoval s materialom gitary ako jeden pevny celok. cize odporucam nalepit PRS epoxidom na skrinu a vykonat pokus este raz
|
|
« Posledná zmena: 04. Október , 2012, 10:31:16 od styrioci »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
mn
|
|
« Odpoveď #342 kedy: 04. Október , 2012, 10:29:27 » |
|
gitarove forum sa meni na besiedku studentov fyziky M.I.T.
|
|
|
Zaznamenané
|
"Practice cures most tone issues" John Suhr
|
|
|
vikur
VIP
stály hosť
hejter
|
|
« Odpoveď #343 kedy: 04. Október , 2012, 10:38:41 » |
|
debata bola, ze ci drevo ma vplyv nazvuk. dokazovat to kamennou gitarou je kokotina. ja som nikdy netvrdil ani nerozoberal co znamena ak niekto povie obrovsky rozdiel a ci ten rozdiel v skutocnosti aj nejaky zasadny je. ja mam problem s tvrdenim, ze drevo nema vplyv na zvuk na prenos vibracii z materialu na material staci aj mala dotykova plocha (na tomto principe funguje gramofonova prenoska napr - tam je ihla). Ale na to aby sa ten dalsi material nejak realne podielal na pohlcovani vibracii strun a tym padom aj nejako ovplyvnil zvuk (co sa v gitare deje, gitara ich nevyraba, preto nema nekonecny sustain), tak by ten spoj musel byt pevny aby fungoval s materialom gitary ako jeden pevny celok. cize odporucam nalepit PRS epoxidom na skrinu a vykonat pokus este raz preco by musel byt pevny? ani krk na strate nieje prilepeny k prenosu vlnenia prichadza aj pri prilozeni potom neviem kto tu nevie fyziku
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
styrioci
|
|
« Odpoveď #344 kedy: 04. Október , 2012, 10:53:25 » |
|
preco by musel byt pevny? ani krk na strate nieje prilepeny k prenosu vlnenia prichadza aj pri prilozeni potom neviem kto tu nevie fyziku
srobovany spoj nie je pevny podla teba? (to prilepenie bol len priklad) silou mocou si chces nahanat ego aby si nasiel nejaku dieru v tom, co tvrdim? Neverim, ze by si bol az tak sprosty, ze sa dokazes pytat take blbosti
|
|
« Posledná zmena: 04. Október , 2012, 10:55:16 od styrioci »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|