Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
23. November , 2024, 19:13:42
Strán: 1 2 [3] 4 5 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Rusenie  (Prečítané 14056 krát)
0 užívateľov a 2 Hostí prehliada túto tému.
Thoron
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 118

« Odpoveď #30 kedy: 03. Jún , 2007, 13:59:15 »

Ved o tom hovorim ked nastavim nizsiu uroven tak to sumi a ked vyssiu tak usekava tony
Zaznamenané
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479

« Odpoveď #31 kedy: 03. Jún , 2007, 14:00:58 »

Tak to ma byt. Mozno mas toho sumu privela, ale nepises nic o tom, aku mas kartu, ani ci mas dobry kabel a pod. A mozno mas nezmyselne vela gainu, pri ktorom sumi skoro kazda zvukova karta.
« Posledná zmena: 03. Jún , 2007, 14:01:32 od Martinlm » Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #32 kedy: 03. Jún , 2007, 14:04:14 »

Tak to ma byt. Mozno mas toho sumu privela, ale nepises nic o tom, aku mas kartu, ani ci mas dobry kabel a pod. A mozno mas nezmyselne vela gainu, pri ktorom sumi skoro kazda zvukova karta.

Pise - riesi stale tu istu vec od decembra 2005, ma Audiophile, nejake zvlastne zapojenie a nezobral si nic z tejto diskusie... Respektive spravil pokrok, ze vyhodil z toho zapojenia kombo, ale inak stale o tom istom...
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #33 kedy: 03. Jún , 2007, 14:07:55 »

Ved o tom hovorim ked nastavim nizsiu uroven tak to sumi a ked vyssiu tak usekava tony

google -> zadanie "noise gate" :

http://www.google.sk/search?hl=sk&q=noise+gate&btnG=H%C4%BEada%C5%A5&meta=lr%3D
Zaznamenané
Thoron
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 118

« Odpoveď #34 kedy: 03. Jún , 2007, 14:09:55 »

Nemam ziadne zvlastne zapojenie len gitara a zvukovka Delta audiophile 2496
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #35 kedy: 03. Jún , 2007, 14:16:24 »

Thoron - viem - napisal som o 2 prispevky vyssie, ze si vyhodil zo zapojenia kombo... Ale stojim si za tym, ze v tejto debate zaznelo vsetko, co sa pytas... Respektive priznavam sa, ze ja osobne Ti neviem uz nijak inak poradit...

Nosie gate je efekt, ktory ma parameter release, cize doznievanie, cize doba, za aky cas sa efekt po spusteni signalom zase zatvori, ale to asi vies...
Zaznamenané
homar
inventár podniku
Príspevkov: 3635

« Odpoveď #36 kedy: 03. Jún , 2007, 15:03:43 »

Thoron: pripadne skus nejake kvalitne kable s pozlatenymi jackmi, ze ci nahodou nemas shitne kable...aj ked to je asi blbost Popiskujem si
Zaznamenané

Fender Stratocaster, Epiphone Les Paul Standard
Marshall JCM 900 MkIII, Marshall 1960B Lead
TC-Electronic Nova System
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #37 kedy: 03. Jún , 2007, 15:17:05 »

homar - to teda trochu je :)

Zopakujem a este raz trochu zhrniem, co uz v tejto teme bolo napisane.

- ked je na klasickom lampovom aparate nastavene vyssie skreslenie a hlasitost, sumi to tiez aj pri stiahnutej gitare. Pri nestiahnutej to moze sumiet este raz, pri jednocievkovych snimacoch este viac. Je to skratka normlane Si píš!!!

- pri hrani s gitarou rovno do PC nie je prilis dobre pouzivat mikrofonny vstup, hlavne nie na lacnejsich kartach - signal prechadza dalsimi zbytocnymi obvodmi, kazi sa a zbytocne sa na neho nabaluje sum / brum navyse. Idealne a spravne je pouzivat bud specialny nastrojovy vstup a ked tam neni, tak linkovy vstup

- pokial tam nie je spec. nastrojovy vstuop, tak k linkovemu vstupu je dobre pouzivat Dibox, aby sa signal co najviac prisposobil

- pri hrani s gitarou tesne pri pocitaci si treba uvedomit, ze pocitac, monitor a jednotlive komponenty su zdrojom roznych ruseni, co sa prejavuje hlavne vyssim brumom. Najhorsi rusic je CRT monitor. Pri takomto hrani si treba najst co najidealnejsiu polohu gitary, kedy je brum nanizsi

- ked je napriek vsetkemu brum alebo sum taky, ze vadi, treba pouzivat noise gate. Klasicky noise gate ma iba 3 parametre, takze je dobre im porozumiet

- pri posudzovani miery sumu / brumu treba mat napamati prvy odstavec - brumi / sumi aj naozajstny aparat - gitara a hlavne ta skreslena ma skratka takuto vlastnost...
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #38 kedy: 03. Jún , 2007, 15:18:12 »

Thoron: pripadne skus nejake kvalitne kable s pozlatenymi jackmi, ze ci nahodou nemas shitne kable...aj ked to je asi blbost Popiskujem si

Aj ked zrovna tie pozlatence su fakt blbost v tychto pripadoch, tak funkcne a seriozne kable su naozaj tym uplne prvym predpokladom k uspechu...
Zaznamenané
homar
inventár podniku
Príspevkov: 3635

« Odpoveď #39 kedy: 03. Jún , 2007, 15:19:52 »

Aj ked zrovna tie pozlatence su fakt blbost v tychto pripadoch, tak funkcne a seriozne kable su naozaj tym uplne prvym predpokladom k uspechu...
vsak to bol iba pokus, som myslel ze aj tie kontakty zohravaju nejaku vyznamnu ulohu
Zaznamenané

Fender Stratocaster, Epiphone Les Paul Standard
Marshall JCM 900 MkIII, Marshall 1960B Lead
TC-Electronic Nova System
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #40 kedy: 03. Jún , 2007, 15:39:46 »

vsak to bol iba pokus, som myslel ze aj tie kontakty zohravaju nejaku vyznamnu ulohu

To iste hej, len v inych oblastiach... Ked si predstavis zapojenie v el. gitare, aka je to prasaren (guca kablov v hniezde, netienene kable atd.) tak pozlatene jacky su trochu usmevny luxus...
Zaznamenané
rudy
Hosť
« Odpoveď #41 kedy: 03. Jún , 2007, 15:44:08 »

Klasicky noise gate ma iba 3 parametre,
No,može mat aj štyri-HOLD. Žmurk
Zaznamenané
ff
miestny štamgast
Príspevkov: 2387

« Odpoveď #42 kedy: 03. Jún , 2007, 15:48:46 »

homar - to teda trochu je :)

Zopakujem a este raz trochu zhrniem, co uz v tejto teme bolo napisane.

- ked je na klasickom lampovom aparate nastavene vyssie skreslenie a hlasitost, sumi to tiez aj pri stiahnutej gitare. Pri nestiahnutej to moze sumiet este raz, pri jednocievkovych snimacoch este viac. Je to skratka normlane Si píš!!!

- pri hrani s gitarou rovno do PC nie je prilis dobre pouzivat mikrofonny vstup, hlavne nie na lacnejsich kartach - signal prechadza dalsimi zbytocnymi obvodmi, kazi sa a zbytocne sa na neho nabaluje sum / brum navyse. Idealne a spravne je pouzivat bud specialny nastrojovy vstup a ked tam neni, tak linkovy vstup

- pokial tam nie je spec. nastrojovy vstuop, tak k linkovemu vstupu je dobre pouzivat Dibox, aby sa signal co najviac prisposobil

- pri hrani s gitarou tesne pri pocitaci si treba uvedomit, ze pocitac, monitor a jednotlive komponenty su zdrojom roznych ruseni, co sa prejavuje hlavne vyssim brumom. Najhorsi rusic je CRT monitor. Pri takomto hrani si treba najst co najidealnejsiu polohu gitary, kedy je brum nanizsi

- ked je napriek vsetkemu brum alebo sum taky, ze vadi, treba pouzivat noise gate. Klasicky noise gate ma iba 3 parametre, takze je dobre im porozumiet

- pri posudzovani miery sumu / brumu treba mat napamati prvy odstavec - brumi / sumi aj naozajstny aparat - gitara a hlavne ta skreslena ma skratka takuto vlastnost...
A ešte je celkom možné že nejaký bordel sa indukuje na karte rušením v PC kedže sa jedná o internú kartu.
Zaznamenané
rudy
Hosť
« Odpoveď #43 kedy: 03. Jún , 2007, 15:55:42 »

Čo to tolko riešite. Nech si kupi poradny PC,kartu, gitaru a nema čo bručat a ručat. Mne nebruči nič. ha ha ha
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #44 kedy: 03. Jún , 2007, 15:56:27 »

rudy - moze - napriklad Digitech GSP 2101 mal 7 parametrov:

- threshold
- hysteresis
- hold time
- attack time
- release time
- attenuation
- delay time

Žmurk
Zaznamenané
Strán: 1 2 [3] 4 5 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.095 sekund, 22 otázok.