Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
29. November , 2024, 00:35:00
Strán: [1] 2 3 ... 6 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: amatér  (Prečítané 19278 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
kandown
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 108

« kedy: 22. December , 2005, 13:22:45 »

Caute vsetci

ja som tu novy no a som si cital toto forum a zda sa mi ze tu su super gitaristi.. tak som sa rozhodol ze poziadam o radu.. Ide o to ze ma gitara strasne bavi.. nechodim na ZUSku a hravam asi pol roka.. som samouk a hravam zatial iba akordy.. poznam tie zakladne.. no a je to taky trampsky styl.. rad by som sa ale priucil viac.. ale neviem ako pokracovat.. uz tri mesiace sa v nicom nezlepsujem a dost ma to hneva ak mam pravdu povedat.. bo hrat stale sest mesiacov akordy... zo zaciatku som sa stale ucil nove a ucil sa ich rychlejsie chytat ae teraz uz zahram s akordami vacsinu pesniciek.. a neviem co mam trenovat dalej.. mohli by ste mi poradit prosim ? urcite ,.. premyslal som aj o ZUSke ae hrat klasiku ma vobec netaha.. alebo to mam prehryzt a skusit ZUSku ?

Dik

Kandown
Zaznamenané

. <-----------------------------------------------------------------------------------Tu je bodka :)
Hosť
« Odpoveď #1 kedy: 22. December , 2005, 13:47:37 »

Taký dobrý učitež nikdy nie je zlý. Ak si z BA napíš Dorianovi on teraz dopĺňal stavy
Zaznamenané
misofg
stály hosť
Príspevkov: 931

ABCDEFUCK

« Odpoveď #2 kedy: 22. December , 2005, 13:55:29 »

Zdravím ťa. Uvažoval si už nad možnosťou \"súkromný učitež\" Nie je to až také nakladné ako sa zdá. Mne to dosť pomohlo v ,mojich začiatkoch. Len si vyber (najdi) nejakého fakt dobrého a skúseného učiteža (gitaristu). Určite nie kamaráta ktorý hrá o trochu lepšie než ty. Ten ti vežmi nepomôže.

PS: Pozor na zlozviky, vežmi ťažko sa potom od nich odviká.
Zaznamenané
Altostratus
miestny štamgast
Príspevkov: 2211

Ääliö, älä lyö! Ööliä läikkyy!!

« Odpoveď #3 kedy: 22. December , 2005, 13:55:30 »

Hej...aj ja by som ti poradil ucitela. Tiez som bol dlho samouk, ale za rok u ucitela som sa naucil viac ako za tri roky samoucenie sa. A ked uz ovladas nejake zakladne akordy, tak sa skus okolo nich naucit trochu teorie, aby si to nevidel len ako prstoklady, ale ako tony, ktore mozes obmienat, kombinovat...najst si rozne polohy a obraty akordov, ktore uz poznas, oboznamit sa s kadenciami, bluesovou 12tkou, zakladne stupnice (prirodzene Dur a Mol a pentatonicke)...atd atd atd:P Beeee  Nech sa Ti dari, hlavne to nesmies vzdat!!!
Zaznamenané

Jimi Cimbala
miestny štamgast
Príspevkov: 1705

« Odpoveď #4 kedy: 22. December , 2005, 14:00:17 »

Mne osobne najviac pomohli videoskoly.Tam som si mohol vybrat pomerne prene styl,ktory ma zaujima a pekne doma v pohode som sa z nich ucil.Ale tiez by som ti doporucil kontaktovat Doriana.Je to skvely gitarista a venuje sa aj vyucbe.
Zaznamenané

Jimi Cimbala
miestny štamgast
Príspevkov: 1705

« Odpoveď #5 kedy: 22. December , 2005, 14:06:12 »

kandown napísal:
Citácia
Caute vsetci
uz tri mesiace sa v nicom nezlepsujem a dost ma to hneva ak mam pravdu povedat..

Z tohoto nemaj depku.Aspon v mojom pripade to bolo a aj je tak,ze zlepsenia nevidim postupne,ale vzdy tak raz za pol roka /pri poctivom cviceni samozrejme/ pride taky zlom a som dalej.Tomu vsak predchadza taka faza,ked sa cloveku zda,ze sa naopak este zhorsil,ale opak je pravdou.Vdaka napredovaniu len pride k uvedomeniu si chyb a ked ich zbadas,tak mas pocit,ze je to zle.NIE!Ak mas nejake nedostatky odstranit musis si ich v prvom rade uvedomit.
Zaznamenané

ff
miestny štamgast
Príspevkov: 2387

« Odpoveď #6 kedy: 22. December , 2005, 14:19:44 »

Ja som samouk už 22 rokov a furt prd.Odporúčam učitela.Čím skôr,tým lepšie.Zlozvyky sú hrozné...
Zaznamenané
Roberto
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 3467

« Odpoveď #7 kedy: 22. December , 2005, 14:24:08 »

Ja som samouk asi 9 rokov a nestazujem sa. Treba na sebe pracovat a ucit sa, ale hlavne hrat.. hrat a pocuvat hudbu okolo seba.
Zaznamenané

“Hot funk, cold punk, even if it's old junk, it's still rock and roll to me.” ~ Billy Joel

"Using a pedal for dirt with a great vintage Marshall is like driving a Ferrari with an automatic transmission. It's still a Ferrari but you can sure as have a lot more fun with a manual."
Davofka
nováčik
*
Príspevkov: 54

« Odpoveď #8 kedy: 22. December , 2005, 14:32:32 »

aj podla mna je dobra vec ten daky ucitel.....ja som chodil pol roka ku jednej zenskej:)lenze ta ma ucila iba akordy, potom ma zacal ucit jeden kamarat, jeden gitaristi dost znamy tu v meste a od neho som sa naucil velmi vela!!!!!!pentatoniku, diatonuku, ako chytat veci a vela vela dobry rad!!!!!len sa uz vysral na mna asi:dry: a teraz sa ucim z knih...aj to je dobra vec!!!
Zaznamenané
Majo Fero
inventár podniku
Príspevkov: 3686

večne usmiaty gitarista :-)

« Odpoveď #9 kedy: 22. December , 2005, 17:23:09 »

Ja som samouk. Hram 13 rokov. Mne osobne vzdy velmi pomohlo pocuvanie nahravok, a ich nasledovne stahovanie a hranie. Nejake git. skoly som si pozrel, ale vzdy mi vadilo, ze smerovali urcitym stylom a sposobom hry. Tak som si musel napisat vlastne cvicenia, na ktorych som si (podla mna celkom dobre) nacvicil techniku. Kazdy hrame inak, preto vtlacanie jednej techniky moze byt naskodu vlastneho rozvoja osobnosti a feelingu. Odporucim ti konzultacie u niekoho, kto ti aspon vysvetli \"ako na to\". Pripadne ti ukaze sposoby hry (a ty si vyberies ktory ti vyhovuje).
Zaznamenané
brko
miestny štamgast
Príspevkov: 1948

« Odpoveď #10 kedy: 22. December , 2005, 17:39:58 »

dr.karpathorky napísal:
Citácia
Ja som samouk. Hram 13 rokov. Mne osobne vzdy velmi pomohlo pocuvanie nahravok, a ich nasledovne stahovanie a hranie. Nejake git. skoly som si pozrel, ale vzdy mi vadilo, ze smerovali urcitym stylom a sposobom hry. Tak som si musel napisat vlastne cvicenia, na ktorych som si (podla mna celkom dobre) nacvicil techniku. Kazdy hrame inak, preto vtlacanie jednej techniky moze byt naskodu vlastneho rozvoja osobnosti a feelingu. Odporucim ti konzultacie u niekoho, kto ti aspon vysvetli \"ako na to\". Pripadne ti ukaze sposoby hry (a ty si vyberies ktory ti vyhovuje).

no ja som tiez samouk a kurdefras cert by v tom nebol  ak nemam vlastny styl .. to mas tak ak kces hrat ako niekto tak si pozries videoskoly a naucis sa daco podla tabov a uz sa na teba nalepi daco z toho gitaristu co ho hravas ale ak kces vlastny styl a feeling tak potom chod sam skusaj sam pocuvaj hudbu a skusaj podla sluchu hrat nejake veci .. je to dost narocne ale potom sa to vyplati budes mat vlastny styl hrania ...

Naposledy upravil brko, : 22.12.2005 o 17:46
Zaznamenané

Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373

guitarist

« Odpoveď #11 kedy: 22. December , 2005, 17:43:36 »

Dobrý učitež ti v začiatkoch určite pomôže najviac.

1. Pozor na správne držanie žavej a pravej ruky, zlozvyky sa zle odstraňujú a po čase nedovolia až tak ďalej napredovať v technike.

2. Keďže hráš zatiaž hlavne tramským štýlom, odporúčam poriadne nadrviť rôzne vybrnkávania základných akordou prstami aj trsátkom. Pri trsátku dodržuj striedanie úderov od seba k sebe.

3. Popri tom začni cvičiť rôzne technické cvičenia pre prsty žavej ruky

4. Začni cvičiť stupnice - postupne, netreba všetko naraz, na začiatok pentatoniku, potom dur a mol, potom všetky stredoveké, mol harmonickú a melodickú a prípadne rôzne ďalšie.

5. Nauč sa rôzne hmaty akordov - kvintakordy, septakordy, postupne pridávaj aj alterované, nónové ...

6. Študuj teóriu a harmóniu - intervaly, akordy, základné harmonické funkcie ...

7. Veža hraj a cvič, ale všetko s metronómom!!!
    Sťahuj zaujímavé sóla, melódie podža ucha, uč sa čítať noty, vymýšžaj vlastné linky, improvizuj ...

Na všetko treba čas, začni od jednoduchších vecí a potom si pridávaj, základy sú dôležité. Netreba sa vzdávať po týždni, po mesiaci ani po roku. Všetko pri dobrej práci pôjde ako má. :)
Zaznamenané

Hosť
« Odpoveď #12 kedy: 22. December , 2005, 18:37:45 »

pitu napísal:
Citácia
Dobrý učitež ti v začiatkoch určite pomôže najviac.

1. Pozor na správne držanie žavej a pravej ruky, zlozvyky sa zle odstraňujú a po čase nedovolia až tak ďalej napredovať v technike.

2. Keďže hráš zatiaž hlavne tramským štýlom, odporúčam poriadne nadrviť rôzne vybrnkávania základných akordou prstami aj trsátkom. Pri trsátku dodržuj striedanie úderov od seba k sebe.

3. Popri tom začni cvičiť rôzne technické cvičenia pre prsty žavej ruky

4. Začni cvičiť stupnice - postupne, netreba všetko naraz, na začiatok pentatoniku, potom dur a mol, potom všetky stredoveké, mol harmonickú a melodickú a prípadne rôzne ďalšie.

5. Nauč sa rôzne hmaty akordov - kvintakordy, septakordy, postupne pridávaj aj alterované, nónové ...

6. Študuj teóriu a harmóniu - intervaly, akordy, základné harmonické funkcie ...

7. Veža hraj a cvič, ale všetko s metronómom!!!
    Sťahuj zaujímavé sóla, melódie podža ucha, uč sa čítať noty, vymýšžaj vlastné linky, improvizuj ...

Na všetko treba čas, začni od jednoduchších vecí a potom si pridávaj, základy sú dôležité. Netreba sa vzdávať po týždni, po mesiaci ani po roku. Všetko pri dobrej práci pôjde ako má. :)

Toto keby som vedel skor Smútim   :cheer:
Zaznamenané
Roberto
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 3467

« Odpoveď #13 kedy: 22. December , 2005, 18:51:13 »

Pitu> podla mna clovek zvladne hravat dost dlhu dobu bez vedomia teorie ako takej. Medzi teoriu nepovazujem orientaciu na hmatniku.. ale ked sa chce clovek zdokonalovat aj nadalej, mal by zacat ovladat aj teoreticke veci, ale nieje to podmienka rastu.

Ad ucitel, nemyslim si ze ucitel je tu na to, aby ti ukazoval ako drzat ruku.. je prirodzene pre kazdeho aby si nasiel vlastne sposoby a cesty. Vnucovanim niecoho potlacas jeho identitu a vlastny vyvoj. Ucitel by mal hlavne priblizit techniky a detaily s ktorymi sa clovek obtiazne sam vyrovnava. Ja napr vobec nelutujem, ze som nikdy nemal ucitela.. Žmurk
Zaznamenané

“Hot funk, cold punk, even if it's old junk, it's still rock and roll to me.” ~ Billy Joel

"Using a pedal for dirt with a great vintage Marshall is like driving a Ferrari with an automatic transmission. It's still a Ferrari but you can sure as have a lot more fun with a manual."
iMbUS
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 3277

« Odpoveď #14 kedy: 22. December , 2005, 18:57:42 »

pitu to velmi pekne zhnul.

este mal pod ten prispevok dopisat \"o 5 rokov.....uz si gitarista\" :)
Zaznamenané

Mame nejake novinky.
MusicMan JP-6, Fernandez Strat LTD | Fender Hot Rod DeVille 212
Strán: [1] 2 3 ... 6 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.128 sekund, 23 otázok.