Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373
guitarist
|
|
« Odpoveď #135 kedy: 31. Marec , 2006, 20:50:42 » |
|
Vlado - si sa musel riadne vyhecovať, keď si to napísal 3x. Tak 2 príspevky mažem. Minule som spomínal, že som po dlhom čase objavil jedno Malmsteenove CD z 1993 roku a po dlhom čase, keď som tiež nemal potrebu niečo od neho počúvať, som si zas pustil celé CD od začiatku do konca a to nie raz, ale behom 3 dní asi 5x. Prekvapilo ma, dobré melodické (hlavne spevové) nápady, nadupané veci.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Hosť
|
|
« Odpoveď #136 kedy: 31. Marec , 2006, 20:58:12 » |
|
Pitu napísal:Vlado - si sa musel riadne vyhecovať, keď si to napísal 3x. Tak 2 príspevky mažem. Minule som spomínal, že som po dlhom čase objavil jedno Malmsteenove CD z 1993 roku a po dlhom čase, keď som tiež nemal potrebu niečo od neho počúvať, som si zas pustil celé CD od začiatku do konca a to nie raz, ale behom 3 dní asi 5x. Prekvapilo ma, dobré melodické (hlavne spevové) nápady, nadupané veci. Ja som sa nevyhecoval,len mi to nejak zblbo,to nebol zamer,dik,ze si to zmazal
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Hosť
|
|
« Odpoveď #137 kedy: 31. Marec , 2006, 21:06:57 » |
|
Mr.Lado napísal:No podla mna sa velmi mylis ked hovoris ze Malmsteen nema dobre melodie.. skus si spravit prierez jeho tvorby a zmenis nazor .. nevybral si si najlepsi album.Podla mna prave Malsteen je vynimocny melodiou a sola s prvych albumov su perfektne.. Vazne pocul si od neho velmi malo... jeden album je nic.. Vypocuj si Trilogy, Seven sign, Magnum opus, Eclipse.. potom skus povedat co a ako sa to paci. Nejde vobec o to ako hra rychlo ide o melodiu ci yngwie urcite ma. A je osobnost.. Mas pravdu ze posledne sola su uz obohrate ale to je jeho styl..
A rozbijanie gitar je image.. image z toho dovodu ze koncertu si aj show to nemozes popriet a vztah ma aj on ku gitaram to je jasne.On nerozbija brutalne drahe modely ani tie ktore su mu srdcu blizke to nerobi nikto. To je proste hociaka gitara a tu rozbije a jemu je jedno ci tu gitaru niekto potrebuje. On nema cas sa nad tym zamyslat.Skus sa vzit do neho.A s casti si myslim ze to robi aj kvoli jeho vzorom lebo hendrix to robil tak isto a urcitim sposobom si ho pripomina mozno.. je to show..
To povedal aj Vai rock je predovsetkym o show..Mozno poznas Yngwieho malo na to aby si pochopil aj jeho image.On zije tym co hra.. videl si jeho vilu? Klipy? to vsetko koresponduje s nim a jeho vzormi..
Naposledy upravil Mr.Lado, : 31.03.2006 o 21:47 Mne sa proste jeho hudba nepaci aj ked som pocul len malo..uz samotny jeho zvuk sa mi nepaci..a Hendrix ovpyvnil napr.aj Satrianiho a on gitary nerozbija..proste mi nesedi.Kolko ludi,tolko chuti,ako sa hovori..
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Mr.Lado
|
|
« Odpoveď #138 kedy: 31. Marec , 2006, 21:14:20 » |
|
vsak jasne zvuk ma iny na kazdom albume.. ale zasa Vai s tym problem nema ten rozbie tiez cokolvek .)
|
|
|
Zaznamenané
|
Sex, Gitary a Nu-Metal
|
|
|
Hosť
|
|
« Odpoveď #139 kedy: 31. Marec , 2006, 21:28:07 » |
|
Mr.Lado napísal:vsak jasne zvuk ma iny na kazdom albume.. ale zasa Vai s tym problem nema ten rozbie tiez cokolvek .) O Vaiovi toho vela neviem..akurat som videl G3 a potom Live at the Astoria..tam tusim trochu ponicil gitaru,ale sa mi zda,ze ju nezlamal,iba struny potrhal..to je ok,ved das nove a mastis dalej
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
izi
|
|
« Odpoveď #140 kedy: 31. Marec , 2006, 21:41:27 » |
|
Sice Malmsteenovu tvorbu vobec nepoznam, tak neviem sudit, len som niekde cital Vaiove vyjadrenie na prave Yngwieho vyvoj. Nieco v tom zmysle, ze Yngwie hodne zas postupil vo svojej technike, ale vyrazovo sa nikam dalej nepohol, a to je skoda.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Mr.Lado
|
|
« Odpoveď #141 kedy: 31. Marec , 2006, 21:46:13 » |
|
Vai v case ked bol s Davidom Lee Rothom tak sa vyblaznil ak si videl nieco s tej doby.Tusim..
Hej raz sa Vai vyjadril ze Yngwie ja virtuoz v prapovodnom zmysle sola je len skoda ze sa nevyvyja dalej. tak si to tusim pamatam. Ale to je Yngwie clovek ho bud ma rad alebo nie .) on je viking xi
|
|
|
Zaznamenané
|
Sex, Gitary a Nu-Metal
|
|
|
Roberto
VIP
inventár podniku
Príspevkov: 3467
|
|
« Odpoveď #142 kedy: 31. Marec , 2006, 22:51:38 » |
|
Yngwie je ako KOFOLA.. Ked ich milujes, nieje co riesit ja mam rad obe tieto zlozky, ale nie v prehnanom mnozstve.
|
|
|
Zaznamenané
|
“Hot funk, cold punk, even if it's old junk, it's still rock and roll to me.” ~ Billy Joel
"Using a pedal for dirt with a great vintage Marshall is like driving a Ferrari with an automatic transmission. It's still a Ferrari but you can sure as have a lot more fun with a manual."
|
|
|
Hosť
|
|
« Odpoveď #143 kedy: 31. Marec , 2006, 22:54:19 » |
|
roberto napísal:Yngwie je ako KOFOLA.. Ked ich milujes, nieje co riesit ja mam rad obe tieto zlozky, ale nie v prehnanom mnozstve. Ja kofolu vobec nemusim..
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
iMbUS
VIP
inventár podniku
Príspevkov: 3277
|
|
« Odpoveď #144 kedy: 31. Marec , 2006, 23:02:54 » |
|
Mr.Lado napísal:vsak jasne zvuk ma iny na kazdom albume.. Yngwie?? Ved ten ma rovnaky zvuk na chlp uz 25 rokov. A netreba zabudat, ze Satros hra instrumentalnu hudbu a komponuje ju ako normalnu skladbu (sloha, refren, solo) len tie spievane casti nespieva, ale hra tie melodie na gitare. Yngwie robi v podstate to iste, on tiez komponuje vsetky melodie, aj tie spevacke, len rozdiel je v tom, ze ich nehra, ale spieva ich spevak.
|
|
|
Zaznamenané
|
Mame nejake novinky. MusicMan JP-6, Fernandez Strat LTD | Fender Hot Rod DeVille 212
|
|
|
midnightstranger
|
|
« Odpoveď #145 kedy: 01. Apríl , 2006, 18:49:12 » |
|
Keby chcel niekto vidiet co zvykne(resp. zvykol) Vai robit z gitarami na podiu tak tu je link http://vai.com/SightsSounds/video_vault/index.html NEviem, ktory je to presne, ale aj tak su to velmi dobre videoklipy.
|
|
|
Zaznamenané
|
Mam na haku ci je niekde gitara alebo nie je ... kaslite na gitary a radsej viac pocuvajte.
|
|
|
izi
|
|
« Odpoveď #146 kedy: 01. Apríl , 2006, 21:08:34 » |
|
Je to v The Audience is listening. Pekne od neho :-)
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Mr.Lado
|
|
« Odpoveď #147 kedy: 01. Apríl , 2006, 22:58:30 » |
|
imbus .. ale nepocujes rozdiel medzi fire and ice ,, odyssey a seven sighn?? to mi nehovor..
|
|
|
Zaznamenané
|
Sex, Gitary a Nu-Metal
|
|
|
iMbUS
VIP
inventár podniku
Príspevkov: 3277
|
|
« Odpoveď #148 kedy: 02. Apríl , 2006, 02:04:36 » |
|
no zvuk albumu nebude rovnaky, ale to sa odvija od viacero faktorov, a nie len yngwieho zvuku....ale povedal by som ze tie albumy nahrava na rovnakom aparate stale, len sa to inak zmixuje a zmastruje, podla toho ako chce aby ten album znel a pod
|
|
|
Zaznamenané
|
Mame nejake novinky. MusicMan JP-6, Fernandez Strat LTD | Fender Hot Rod DeVille 212
|
|
|
Mr.Lado
|
|
« Odpoveď #149 kedy: 02. Apríl , 2006, 12:01:36 » |
|
imbus: no vsak o tom hovorim.Podla mna on chce menit zvuk ale to asik kazdy vsak sa vyvija tecnika.. jeho zvuk v podstate nahrava asik na tom istom aparate ale aj tak to znie inak.. aj ked nie o vela ale znie.A vlastne to ani nevyriesime ci meni aparat alebo doplna nieco.
|
|
|
Zaznamenané
|
Sex, Gitary a Nu-Metal
|
|
|
|