Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
29. November , 2024, 10:41:33
Strán: 1 ... 18 19 [20] 21 22 ... 63 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Yngwie Malmsteen  (Prečítané 211758 krát)
0 užívateľov a 11 Hostí prehliada túto tému.
wsnake
okukávač

Príspevkov: 4

« Odpoveď #285 kedy: 18. September , 2007, 17:03:22 »

Concerto Suite For Electric Guitar and Orchestra in E Flat Minor sa nahraval v Prahe z Prazskym synfonakom po niekolkomesacnom zhanani kvalitneho telesa .... Malmsteen urcite pozna noty a stupnice a nerobi mu problem zapisat nieco v Basovom alebo huslovom kluci . Je to gitarista ktory neni kvaseny na tablaturach... mne sa jeho tvorba nepaci cela a ani nie som fanatik ale som presvedceny ze vie o hudbe velmi vela.. A urcite pocuva aj ine veci ako nejake gitarove onanie Vaia, Satrianiho, Malmsteena :) Petruciho a pod..Vela pozral z klasickej hudby ci od Bacha , Mozarta, paganiniho etc .Posobi tak ako posobi ale je to urcite Virtuoz a Kvalitny muzikant...a dal gitarovej hudbe urcity smer a posunul ju niekam ci sa nam to paci alebo nie......:)

BTW: ak existuje nejake FTP kde nieco pelesite dajte mi acc. Natlacim Vam tam kvanta gitarovej muziky.

Zaznamenané
cort
pravidelný návštevník
Príspevkov: 155

« Odpoveď #286 kedy: 18. September , 2007, 19:03:58 »

Malmsteen je málo nápaditý vo veciach v ktorých som aj dosť háklivý.Nevravím,že je málo nápaditý,melodický.....alebo čo,ale myslím, že je plho hudpbníkov lepších ako on možno nie technicky,ale dajú človeku viac.Nehovorím, že si ho rád nevypočujem.Má veľa pesničiek čo zaujmú....čo dačo dajú,ale že yb bol nenahraditeľný v hudbnej brandži (akos a vraví) tak to si namyslím.Je to zväčša speed ktorý....tvoria často jeho arpeggia.....čo po chvíle unudí.....jednoducho soms a ho asi prepočúval ...čo nemám rád keď sa mi stane s dáky hudobníkom.GL
Zaznamenané
Misko
miestny štamgast
Príspevkov: 1987

« Odpoveď #287 kedy: 18. September , 2007, 20:21:20 »

A urcite pocuva aj ine veci ako nejake gitarove onanie Vaia, Satrianiho, Malmsteena :) Petruciho a pod..
Pokial viem, tak malmsteen kolegov gitaristov nepocuva vobec.  Žmurk

ale že yb bol nenahraditeľný v hudbnej brandži
Jeho prinos bol v tom, ze priniesol nieco nove a sice hlbsie prepojenie rocku a klasickej  hudby a hlavne sweep picking. To, ze sa toho drzi zubami nechtami dokola doteraz je uz ina vec.
« Posledná zmena: 18. September , 2007, 20:26:34 od Misko » Zaznamenané
wsnake
okukávač

Príspevkov: 4

« Odpoveď #288 kedy: 18. September , 2007, 20:37:38 »

Tvrdit to moze :) urcite potajomky pocuva :)  Ja vseobecne tiez neteciem z malmsteena ale niektore veci su fakt popici :) osobne radsej preferujem sola odohrate pravou rukou / trsatkom / .  myslim tym tie snury legat ktore hrava yngvie a spol. etc... BTW: Macalpine ma drzi viac.. Je to mozno aj tym ze mam niektore dosky kde hra v zoskupeni CAB a to je trochu ina soda..... ale stare dosky ma tiez dost bavia...
Zaznamenané
Altostratus
miestny štamgast
Príspevkov: 2211

Ääliö, älä lyö! Ööliä läikkyy!!

« Odpoveď #289 kedy: 19. September , 2007, 08:44:33 »

wsnake: keby si si bol prečítal ten článok Davida Rosenthala, tak on sám tam píše, že Malmsteen nevie čítať noty. Hoci Malmsteen sám o sebe rád vyhlasuje, že vyrástol výlučne na vážnej hudbe a nejaký rock ho príliš nezaujíma, vplyv Ritchieho Blackmora je v jeho hre IMHO jasný.
    Čo samozrejme neznamená, že gitarový svet zásadne neobohatil, o tom po tom.
Zaznamenané

yngwinier
stály hosť
Príspevkov: 1024

« Odpoveď #290 kedy: 19. September , 2007, 09:00:57 »

Yngwie noty nepozna. Vyrastal na ropckovej a neskor na vaznej hudbe. Ako maly chlapec bol ovplyvneny Jimim Hendrixom, ktory ho vlastne inspiroval k tomu, aby sa zaoberal gitarou. Neskor zacal pocuvat Deep Purple, ale aj progresivnejsie zanre - spomina rany Genesis. Po case sa mu zdala rockova muzika pomerne obohratou zalezitostou a kedze mu sestra dala nejake platne s klasikou, zacal byt zazraty do klasickej hudby - Mozart, Bach, Paganini, Vivaldi, Cajkovskij, atd. Yngwie tuto hudbu uplne absorboval, je to cictit na jeho hrani a hudobnom mysleni a hrani, preto je trochu plytke tvrdit, ze guitarovu hudbu obohatil len o nejake arpegia a okrem toho je to len akysi bezny speed. Yngwie urobil v gitarovej hudbe revoluciu, dovtedy nevidanym sposobom sklbil klasiku s rockom a o jeho inovatorstve gitarovej techniky ani nebudem hovorit, je to nadlho. V XX. storoci patril k najvplyvnejsim osobnostiam gitary.
Zaznamenané
heart in fingers
pravidelný návštevník
Príspevkov: 534

aetheron.sk

« Odpoveď #291 kedy: 19. September , 2007, 14:46:53 »

jeho snury legat?odohrate pravou rukou?hh.ma taky picking ako asi nikto na svete!nikto neveril ze dokaze niekto hrat tak rychlo kazdy si myslel ze je to zahrate pomaly a zrychlene az pokial ho neuvideli nazivo :evil:satriani vai atd.to su snury legat ale nie mr.malmsteen Bacha na vec kamo!
Zaznamenané

AETHERON.SK
cubo
inventár podniku
Príspevkov: 4588

« Odpoveď #292 kedy: 19. September , 2007, 18:54:26 »

satriani vai atd.to su snury legat ale nie mr.malmsteen Bacha na vec kamo!

mr. malmsteen je kopa tonov namlatenych na sebe hlava-nehlava  ?§!. a samozrejme hnusny ujacany zvuk  Bavím sa skvele ale akoze zopar pesniciek si od neho z casu na cas pustim ked mam chut na poriadne onanatorstvo  Na zdravie!
Zaznamenané
vlado hudec
Hosť
« Odpoveď #293 kedy: 19. September , 2007, 19:11:57 »

keby prisla za vami carovna vila a povedala,ze pokial vydrzite tyzden bez spanku,tak budete hrat ako Malmsteen,tak kazdy z vas by chodil so zapalkami v ociach  Som frajer
Zaznamenané
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
Príspevkov: 8210

« Odpoveď #294 kedy: 19. September , 2007, 19:22:50 »

aaaaaale neviem Popiskujem si tyzden to by si zaspal aj po stojacky a aj by sa ti zapalky zlomili ha ha ha
Zaznamenané

brmbolec
stály hosť
Príspevkov: 906

« Odpoveď #295 kedy: 19. September , 2007, 21:58:00 »

Ingwie po švédsky v nejakej domácej relácii, 1.40 ....oooo...o jo joj  :)
Zaznamenané

Malé, ale potešia :)
yngwinier
stály hosť
Príspevkov: 1024

« Odpoveď #296 kedy: 20. September , 2007, 06:19:40 »

no, snury legat, to nemyslite vazne chlapci.... Iste, on hra vselijako, aj legato, kedy ho co napadne, tak hra...ovlada viacero technik, ale to legato nie je pre jeho hru typicke. Presne, ako hovori kolega - jeho hra vyvolala v roku 1983-84 velke zdesenie gitaristov a samozrejme vela pochybovacskych reci v zmysle, ze je to nahrate pomaly a potom zrychlene (ako to robievali niektore rockandrollove kapely z 50-tych, 60-tych rokov). To trvalo dovtedy, kym ho nevideli a nepoculi hrat nazivo. A potom videli, ze to zahra v klude, ze si to velmi uziva a robi pri tom nie jednoduche "opicky", skace, vyhadzuje gitaru do vzduchu, otaca si ju okolo krku a  podobne. Myslim, ze jeho technika ani zdaleka neojebava tak ako napr. MacAlpine-ova, Vaiova a podobne. 80% hry - to su poctivo zahrate tony, neuveritelna prava a lava ruka - a to je prosim pekne po nehode ( v roku 1988), kedy mu cisatocne ochrnula prava ruka a krvny hematom blokoval cast mozgu, ktora zodpoveda za pohyb pravej ruky...
Zaznamenané
Misko
miestny štamgast
Príspevkov: 1987

« Odpoveď #297 kedy: 20. September , 2007, 10:35:59 »

a na zaver iba poviem, ze suhlasim s tymi vecami, ze bol v mnohom prinos do hudby. aj ked uz ma nebavi ho pocuvat, tak toto je neodskriepitelny fakt. kto vie ako by to dnes vyzeralo "bez neho"...
No niekoho by skor ci neskor urcite napadol princip sweepingu.  Žmurk
Zaznamenané
Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373

guitarist

« Odpoveď #298 kedy: 20. September , 2007, 11:00:02 »

tak on hra velmni casto legata. mnoho dlhsich behov vobec ku koncu nebrnka ale neskor hra legata. staci si zobrat jeho behy na hornych strunach, pri tom absolutne nekonktretnom zvuku. tam je velmi vela legat.

Malmsteen je hlavne pickingový gitarista. Keď sa objavil na scéne, nikto z hardrockových gitaristov nemal taký picking. Jedine pred ním Meola, Laughlin a podobní..

A legátovo samozrejme takisto treba vedieť hrať..
Zaznamenané

Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373

guitarist

« Odpoveď #299 kedy: 20. September , 2007, 14:24:55 »

Ingwie po švédsky v nejakej domácej relácii, 1.40 ....oooo...o jo joj  :)

Už to tu bolo niekedy, ale prehodil som tento príspevok brmbolcov sem. Tu je pekne počuť, aký je Yngwie legátový gitarista..  :)

aj druhá časť: :)
Zaznamenané

Strán: 1 ... 18 19 [20] 21 22 ... 63 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.079 sekund, 23 otázok.