Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
29. November , 2024, 09:29:29
Strán: 1 ... 19 20 [21] 22 23 ... 63 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Yngwie Malmsteen  (Prečítané 211683 krát)
0 užívateľov a 6 Hostí prehliada túto tému.
yngwinier
stály hosť
Príspevkov: 1024

« Odpoveď #300 kedy: 21. September , 2007, 12:16:16 »

Suhlasim s Pitum, vzbral celkom vhodnu ukazku...aj ked v jednej veci bola predsa len nestandardna. Zngwie pouziva minimalne mnozstvo tappingu. A v tejto veci sa dost odlisuje od spominanych panov MacAlpine-a a Vai-a. Vobec nespochybnujem ich preciznu hru a vybornu a tiez vsestrannu technicku zdatnost tychto panov, ale v praxi je pocut, ze pouzivaju vo vysokej miere tapping, pricom u Yngwieho je to asi v opacnom pomere k ostatnym technikam - teda v prospech striedaveho brnkania a sweep-u (teda "zametania"). Ja viem, ze tapping je rozny a roznej zlozitosti, ale vcelku je vzdy o dost jednoduchsi ako poctive vybrnkany ton. Su cele tony gitaristov, ktori dokazu zaujimavymi technikami zahrat vselico mozno - dokonca aj rozne rozklady, ale je to certovsky tazke zahrat poctivo - ton po tone. Asi tolko o "ojebavani" Som frajer
Zaznamenané
cubo
inventár podniku
Príspevkov: 4588

« Odpoveď #301 kedy: 21. September , 2007, 12:37:13 »

Suhlasim s Pitum, vzbral celkom vhodnu ukazku...aj ked v jednej veci bola predsa len nestandardna. Zngwie pouziva minimalne mnozstvo tappingu. A v tejto veci sa dost odlisuje od spominanych panov MacAlpine-a a Vai-a. Vobec nespochybnujem ich preciznu hru a vybornu a tiez vsestrannu technicku zdatnost tychto panov, ale v praxi je pocut, ze pouzivaju vo vysokej miere tapping, pricom u Yngwieho je to asi v opacnom pomere k ostatnym technikam - teda v prospech striedaveho brnkania a sweep-u (teda "zametania"). Ja viem, ze tapping je rozny a roznej zlozitosti, ale vcelku je vzdy o dost jednoduchsi ako poctive vybrnkany ton. Su cele tony gitaristov, ktori dokazu zaujimavymi technikami zahrat vselico mozno - dokonca aj rozne rozklady, ale je to certovsky tazke zahrat poctivo - ton po tone. Asi tolko o "ojebavani" Som frajer

podla mna v hudbe nejde o to kto hra co najtazsie prepletacky, a ci niekto svoje macherstvo len ojebava alebo nie... hudba nieje sport ani preteky a mala by sluzit ako sebavyjadrovaci prostriedok...  Žmurk preto by som nikdy nechcel hrat ako malmsteen lebo z jeho hudby necitit ani suchy prd...
ked uz travit dlhe hodiny cvicenim tak nie omielanim toho isteho stale rychlejsie a rychlejsie ale hladanim novych veci a rozvijanim schopnosti cez hudbu komunikovat... v poslednej dobe si radsej ako malmsteena pustim dobre techno... samozrejme ze tym nemyslim klasicke duc duc ale zaujimavo a s napadom vystavanu elektronicku hudbu...  Na zdravie!
Zaznamenané
yngwinier
stály hosť

« Odpoveď #302 kedy: 21. September , 2007, 12:43:25 »

Jasne :laugh:Nech zije zaujimava elektronicka hudba ?§!.
Zaznamenané
dave1979
pravidelný návštevník
Príspevkov: 196

« Odpoveď #303 kedy: 21. September , 2007, 12:48:09 »

ked sa niekomu nepaci ako hra malmsteen no neviem neviem..bud je to zavist alebo....no necham to tak...kazdy ma iny styl....kto nedokaze hrat tak rychlo tak asi chce zaujmut tym ze hra precitene..ale odkedy malmsteen nevie hrat precitene  Nezahrávaj sa    za chrbtom tuna na fore kidat na malmsteena je jednoduche..neviem ci by si mu to povedal do oci...by si sa musel posrat od hamby
Zaznamenané

Poriadok je pre blbcov, inteligent zvlada chaos :D:D
Misko
miestny štamgast
Príspevkov: 1987

« Odpoveď #304 kedy: 21. September , 2007, 12:55:57 »

Ja viem, ze tapping je rozny a roznej zlozitosti, ale vcelku je vzdy o dost jednoduchsi ako poctive vybrnkany ton.
Totalne nesuhlasim.  Na zdravie!

ked sa niekomu nepaci ako hra malmsteen no neviem neviem..bud je to zavist alebo....no necham to tak...kazdy ma iny styl....kto nedokaze hrat tak rychlo tak asi chce zaujmut tym ze hra precitene..
Totalne nesuhlasim po druhe.  Na zdravie!   ha ha ha
« Posledná zmena: 21. September , 2007, 12:56:55 od Misko » Zaznamenané
yngwinier
stály hosť

« Odpoveď #305 kedy: 21. September , 2007, 12:56:31 »

Suhlasim Dave, tiez nemam pocit, ze by nehral precitene, ale o tom tu uz bola dost dlha diskusia, takze len odkazem na nu... Myslim, ze feeling, vibrato ma Malmsteen take, ze sa tazko najde niekto, s kym sa to da porovnat. A pri takomto sposobe porovnavania - teda ze sa nebude brat do uvahy len rychlost, by sa hned odhalili majstri aj "majstri". Rozni rychlokvaseni shredderi by nemali sancu...
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #306 kedy: 21. September , 2007, 12:59:41 »

Už to tu bolo niekedy, ale prehodil som tento príspevok brmbolcov sem. Tu je pekne počuť, aký je Yngwie legátový gitarista..  :)

aj druhá časť: :)

yngwinier - hra uzasne, krasne a dokonale. ja by som tak chcel vediet hrat ale som bol lenivy cvicit a aj mi chyba kusisko talentu. priznavam. lenze presne v tej ukazke vidno, o com je 90% malmsteena - o predvadzani sa technikou. bol v detskej relacii a co ? poukazova, ako rychlo vie hrat. zahral fragmenty toho isteho sola, co hra cely zivot. nezahral pesnicku, nepredviedol hudbo. predviedol sa technikou a tom je 90% celej jeho hudobnej tvorby.
Zaznamenané
dave1979
pravidelný návštevník
Príspevkov: 196

« Odpoveď #307 kedy: 21. September , 2007, 13:07:37 »

nikto nemoze vediet co malmsteen dokaze zahrat,to vie len on sam.....to je ako pocut gitaristu ktory hra tvrdy metal a pritom moze vediet hrat totalne precitene pomale veci ale jednoducho tymto sa vo svete presadit nechce,,ma rad rychlu hru,rad sa predvadza aky je shredder..bla bla..nech si hra co ho bavy...a ked sa jedna nejake relacie snim urcite nebude predvadzat nejake precitovane vytahovanie tonov..co nikoho nenadchne..malmsteen je uz raz taky..hra rovnako cely zivot...a kazda skladba k jeho zivotu patri...podla mna malmsteen vnicom nezaostava oproti jeho konkurentom-ale to len moj nazor
Zaznamenané

Poriadok je pre blbcov, inteligent zvlada chaos :D:D
yngwinier
stály hosť

« Odpoveď #308 kedy: 21. September , 2007, 13:44:22 »

To Rastis: No, neviem, ci je prave toto najvhodnejsi priklad uvadzania Malmsteenovych zvykov. Ved v takom programe (inac, nebol pre deti) ide hlavne o show - takze v takychto pripadoch by napr. Van Halen odpalil svoju Eruption napr. uplne odovodnene. Myslim, ze ide o pozornost divaka a o zaujimavost, takze urcite ziadne skladby a podobne. Yngwie uz dostatocne dokazal svoje skladatelske ambicie a talent, myslim, ze niet o com spekulovat. K problemu trojstunovych arpegii - to snad nemyslis vazne, ze Yngwie hra 3 strunove arpegia??? ha ha ha Ved bol prvy, kto hral 5-6 strunove na svete. Ich charakter je (oproti napr. Vaiovym) je dany najviac tym, ze su ovplyvnene vaznou hudbou. Tym su dane toniny a aj celkove vyznenie toho co hras. Vaiova hudba vychadza hlavne z undergroundu, bluesu, mozno trochu jazzu, rocku, atd....takze ak uz obcas Vai hra nejake arpegia, urcite budu uplne ine ako tie Yngwieho. Co sa tyka techniky, tiez je podmienena flamencom, vaznou hudbou. Tazko si predstavit tradicionalistu odchovaneho vaznou hudbou a klasickou rockovou gitarou, ktory bude hrat akymsi hybridnym sposobom -  a zaroven by to mala byt neoclassic hudba. Proste zaner ovplyvnuje techniku, ale aj naopak.
Zaznamenané
yngwinier
stály hosť

« Odpoveď #309 kedy: 21. September , 2007, 14:09:37 »

Ja sa nepidim po nete, lebo nemam cas, ale mam celkom dobry sluch a napocuvanu jeho tvorbu. Odporucam ti to ako studijny material.
Zaznamenané
Altostratus
miestny štamgast
Príspevkov: 2211

Ääliö, älä lyö! Ööliä läikkyy!!

« Odpoveď #310 kedy: 21. September , 2007, 14:12:05 »

Blazej - nejaký si múdry. V prvom rade skús voje príspevky zostručniť, nie každému sa chce tie plachty čítať.
 V druhom rade, niesom nejaký Yngwiežrút, ale keby to bolo fakt také jednoduché, nebol by už svet plný Malmsteenov? Prečo je YM iba jeden? Vyjadrujú sa o ňom pozitívne nielen fanúškovia, ale aj kritici a iní muzikanti. Myslíš, že YM tu svojimi zahuhlanými arpeggiami na osmičkách strunách už dvadsať rokov ojebáva celý svet a v skutočnosti nevie hrať?
Zaznamenané

Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373

guitarist

« Odpoveď #311 kedy: 21. September , 2007, 16:12:29 »

Nie je jedno, či hrá niekto legátom, alebo pickingom?  Ide predsa o charakter postupu, ako to má znieť. Legátom sa hrajú veci, ktoré majú vyznieť mäkšie, jemnejšie, podobne aj tappingom, kde sa zas dajú dosiahnuť väčšie skoky.

A čo je preboha na palmutovaní tónov technicky zlé??  Je to len ďalšia z techník, palmutované tóny znejú fajn, dá to nový výraz. Preto je Meola Meolom, lebo to už dávno predtým zahrnul do svojho výrazového gitarového vyjadrenia..

A je jedno, či sa hrá sweepom alebo alternate pickingom, tie tóny treba takisto vyhrať konkrétne a presne.
Zaznamenané

styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #312 kedy: 21. September , 2007, 16:18:43 »

ze sa vam chce praktikovat tuto inu variaciu na "meranie vtakov"  ha ha ha
malmsteen ma namakanu techniku, vai tiez a tiez aj iny spomenuti gitaristi. kazdy ma svojich posluchacov a pre niekoho su nepocuvatelni. ked som si pozrel G3 Satch, Vai a Malmsteen, tak to bol koncert o troch skvelych gitaristoch, ALE... Malmsteen bol pre mna najmenej pocuvatelny, pretoze to bola onania, onania, otocka gitary okolo krku, onania na nylonke a zase onania  :) aj ked urobil najvacsiu rockovu show, Satch mi z tejto trojky prisiel najpocuvatelnejsi, Vai bol niekde medzi nimi dvoma. Napriek tomu by som si nedovolil tvrdit, ze niekto je lepsi technicky len preto, ze jeden zahra daco pickingom a dalsi legatom. je to o gitaristovi, jeho style a jeho vec preco zahra tak ako to zahra. pokial hra technicky cisto a nehra falosne tak nie je co riesit. naozaj nechapem k comu su taketo debaty, kde sa analyzuje niekoho hra po jednotlivych tonoch.
Zaznamenané
Misko
miestny štamgast
Príspevkov: 1987

« Odpoveď #313 kedy: 21. September , 2007, 16:44:24 »

Myslim, ze blazej taha v tejto debate za dlhsi koniec, ci uz argumentami alebo sposobom akym to podava. Suhlasim s tebou vo vacsine bodov.   Bacha na vec kamo!   Na zdravie!
Len im daj.  Som frajer
« Posledná zmena: 21. September , 2007, 16:46:04 od Misko » Zaznamenané
Zvuk
stály hosť
Príspevkov: 957

...hudba je zmysluplne prerušované ticho...

« Odpoveď #314 kedy: 21. September , 2007, 21:03:57 »

Uz bolo povedane ,aky prinos mal Y.M. v hudobnej sfere . Je ale zaujimave , ze ovela viac ako Malmsteenov styl zakomponovavania postupov z klasickej hudby do rocku ma ovplyvnil sposob ,akym to iste robi Anderson z Jethro Tull . Ma unikatne kladenie sledov akordov , vychadzajuce z klasickej hudby.  Zdravíčko
Zaznamenané

Tak aj ty, nehodný druh môjho smutného života, podobáš sa verejnosti, ktorej nikdy neslobodno ponúknuť delikátne vône, čo ju poburujú, ale starostlivo vybrané odpadky.
Strán: 1 ... 19 20 [21] 22 23 ... 63 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.102 sekund, 23 otázok.