Preskočiť na obsah fóra

Novinky:

Vynovený portál, aktualizované fórum

Hlavné menu

SPEV - ako na to???

Started by , 14. Január , 2006, 22:41:28

sakura

hm.. chodila som raz do zboru....a nemali sme ani hlasove cvicenia:..:( ale ked sme mali hudobnu...tak jako ucitelka nam hrala na klaviri..ak nemas klavir..stali..hm gitara..a budes vravet teda my sme vraveli...mame mimino...:D abo..typu..co tu tato tato teta tika..:D a ine blbosti..a stale to zvissuj ..a znizsuj..a nepi mlieko ;):huh:  ja len dufam ze zas neudbeham od temy..

suro

mlieko, oriesky, zmrzlinu, orieskovu zmrzlinu a treba byt vegetarianom:)....

heart in fingers

cau no ako prve by si si mal osadit ton na spravne miesto aby si si neposkodil hlas.a potom cvicit nasadzovane a vydrzovane tony.stupnice a intervaly s falzetu do plneho hlasu atd.cvic iba s klavirom ziadna gitara ani nic podobne!a natahovat rozsah aj hore aj dole.je na to vela roznych cviceni :uff:najlepsie asi bude ked si najdes nejakeho hlasoveho pedagoga :)

plichto

neviete niekto o nejakom takom ucitelovi alebo ucitelke zo ziliny?

ketrin

no ja viem, ze v ZA na Predmestskej je sukromna hudobna skola a ucia tam aj spev...
" then it comes to be that the soothing light at the end of your tunnel, is just a freight train coming your way..."

francis

Quote from: Gazda on 15. Január , 2006, 17:18:40
To presne poznam.Problem nie je ako tak v speve ale skor v jeho synchronizacii s hrou na gitare v niektorych pripadoch.Neviem ako to ale nacvicit aby to slo.:(

pravidelnym cvicenim to pride samo

andy zet

wow,chalani...dobre...so vsetkym suhlasim, co pisete o cviceniach...ja len dodam, ze v prvom rade treba trenovat, trenovat, trenovat...ziskat prax je to najdolezitejsie...hlasivky su tiez sval...a potrebuju furt trenovat aby si udrzali vykonnost a kondicku...takze hor sa na spev! :)

plichto

Quote from: heart in fingers on 17. Apríl , 2007, 16:39:42
cau no ako prve by si si mal osadit ton na spravne miesto aby si si neposkodil hlas.a potom cvicit nasadzovane a vydrzovane tony.stupnice a intervaly s falzetu do plneho hlasu atd.cvic iba s klavirom ziadna gitara ani nic podobne!a natahovat rozsah aj hore aj dole.je na to vela roznych cviceni :uff:najlepsie asi bude ked si najdes nejakeho hlasoveho pedagoga :)

v com je klavir vhodnejsi ako gitara?

homar

Fender Stratocaster, Epiphone Les Paul Standard
Marshall JCM 900 MkIII, Marshall 1960B Lead
TC-Electronic Nova System

Pitu

Altostratus

Quote from: heart in fingers on 17. Apríl , 2007, 16:39:42
cau no ako prve by si si mal osadit ton na spravne miesto aby si si neposkodil hlas.
Práve na TOTO je podľa mňa učiteľ nevyhnutný.

a potom cvicit nasadzovane a vydrzovane tony.stupnice a intervaly s falzetu do plneho hlasu atd.cvic iba s klavirom ziadna gitara ani nic podobne!a natahovat rozsah aj hore aj dole.je na to vela roznych cviceni :uff:najlepsie asi bude ked si najdes nejakeho hlasoveho pedagoga :)
Tiež neviem, prečo by gitara nebola vhodná. Ak ladí a je správne naladená...Fakt sa nemusíte báť, že by vám rozsahom nestačila :laugh:

stagemaster

myslim, ze spev je uplny zaklad v hre na nastroj... kazdy by mal vediet najskor zaspievat to, co zahra(samozrejme vo svojom rozsahu, ked hram napr. "e3", zaspievam si ho vo svojej oktave)... t.j. dobre je cvicit spev+nastroj unisono, pomaha to rozvijat melodicke, ale aj rytmicke citenie...
www.facebook.com/coloredpeoplemusic
www.bandzone.cz/coloredpeople
www.bandzone.cz/10dance

m4jo

mozete skusit Brett Mannings -  Singing Success  ;)
je to na 12 audio CD, alebo 1 DVD. krok za krokom, uplne ako pre debilov.
stoji to sice okolo 200$, ale da sa to kludne stiahnut aj z netu (torrentscan.com), ak chcete...

Roberto

Quote from: m4jo on 25. August , 2007, 17:52:42
mozete skusit Brett Mannings -  Singing Success  ;)
je to na 12 audio CD, alebo 1 DVD. krok za krokom, uplne ako pre debilov.
stoji to sice okolo 200$, ale da sa to kludne stiahnut aj z netu (torrentscan.com), ak chcete...

stiahol som to komplet, ak to niekto chce.. tak sa mozeme dohodnut. PM me.
"Hot funk, cold punk, even if it's old junk, it's still rock and roll to me." ~ Billy Joel

"Using a pedal for dirt with a great vintage Marshall is like driving a Ferrari with an automatic transmission. It's still a Ferrari but you can sure as have a lot more fun with a manual."

predator

Mne sa zasa najlepšie spieva s gitarou, ale ak vymýšľam skladbu, tak najradšej siahnem po klávesovom workstatione, na ktorom mi to skladanie ide lepšie. Ktovie prečo, asi preto, že si to môžem pustiť celé a riešiť to nie ako gitaru + to okolo nej, ale s nadhľadom aranžovať každý nástroj ako súčasť celku a potom si vypočuť, ako to šlape spolu.

A tiež nemám problémy typu "včera sa mi podarilo vymyslieť super song a dnes z neho viem iba útržky". Uložím song a prehrajem si to na druhý deň, potom sa to uleží a človek príde na to, ako pokračovať, čo vylepšiť atď.