uuha, ako hra ta nova v porovnani s tym expression co si mal?
fuuuha, to je riadna bizuteria okolo tej mesy. neovladal by sa lahsie midi preamp a g major ?
Tiez ma zaujima, ze v com je lepsie krabickova zostava ako ten rocktron... vsetko to ma lepsie zvuky?
Popravde som si spravil zostavu, ktoru som schopny vozit autom, vlakom, peso, .... Podla chuti si beriem to co potrebujem, rozne kombinacie:
Roadster + box + delay polozeny na hlave
Roadster + box + pedalboard - toto je moja fullverzia
gitara + Yamaha a mozem ist hrat hocikde na jammku, staci len pozicat kombo s cistym zvukom
gitara + pedalboard a erarne kombo na festakoch, takto som to uz parkrat pouzival, skreslenie taham z Yamahy
gitara + Roland kombo - a idem jammit na chatu, mozem ist aj peso, Rolanda pouzivam aj v skusobni
Ked som mal Xpression, tak som nepotreboval Yamahu a NOVAdelay. Potom som zistil, ze ta Yamaha ma aj dobre skreslenie ktore mi staci, tak som prestal pouzivat Xpression a mohol som takto toho menej nosit. A este jedna "nevyhoda": ked som chodil s Xpresionom, tak som potreboval brat vzdy MidiController a rack, kde bol. Takto vlozim do futralu od gitary Yamahu a NOVu a je to lepsie prenosne a viac skladne v aute. Xpression+MidiController ma vela moznosti, mne tie krabicky stacia a su za polovicu ceny.
Co sa zvuku tyka, tak ten NOVAdelay je o triedu lepsi ako ma Rocktron, je zivsi. Hra hned dobre aj pri hocijakom nastaveni. V Rocktrone som si delay upravoval dalsim EQ a Chorusom aby tak znel. Cenovo podobny BOSS DD-20 my oproti NOVy vyhodu Sampleru a neviemkolko msec. delay - az prehnane vela. NOVa ma max. cas 2,29sec. co uplne staci, ale ten zvuk je masicko, plus je tam modulacia delayu. A este jedna jeho vyhoda je, ze vo vnutri su prakticky dva delaye. Cize jeden si zasluckujem a prepnem na druhy preset a tam pouzijem iny a hra to naraz zaujimavo.
SpakleDrive a CarlMartinCompressor by som asi tazko hladal v nejakom DSP typu Gmajor. Su to velmi specificke krabicky. Sparkle je robeny s povodnych suciastok, zvukovo je to nieco ako TS808, ale viac k BBpreamp od Xotic. Carl je studiovy kompresor v krabicke. Lepsi kompresor som nepocul. A jeho bypass je neskutocny, zvuk je cez vypnutu krabicku este lepsi. Neviem ako to urobili, lebo cez ine krabicky to zmeni dynamiku, EQ, vysky, .... Ale tato je uplne ina. Ked som cez Matrix zapojil gitaru do dvoch sluciek: 1. gitara napriamo do aparatu, 2. cez pedalboard a bypasnute krabicky, tak zvuk bol trochu odlisny, ale pacil sa mi viac ako napriamo. Bol tam rozdiel ako pri starych a novych strunach. Tie nove hraju lepsie.
To robi ten Carl.