Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
03. December , 2024, 18:22:15
Strán: 1 2 [Všetko] |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Alain Caron  (Prečítané 8015 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
warwick
nováčik
*
Príspevkov: 26

« kedy: 21. Marec , 2006, 10:44:32 »

Majster sveta v kultivovanej a  presnej  hre na basu. Dávam všetkým do pozornosti, skvelý hráč, skvelá kapela, spolupráca  s napr. Dennisom Chambersom, Frankom Gambalem,a pod.                  www.alaincaron.com .
Zaslúži si vašu pozornosť.
Zaznamenané
MageZ
miestny štamgast
Príspevkov: 2224

teh shite!!111!

« Odpoveď #1 kedy: 21. Marec , 2006, 14:01:32 »

Mam jednu solovku, skvela nahravka. Velmi dobre sa to pocuva a pri tom je tam z kadeho kutika nieco.
Jednoznance patri do sucasnej top elity bassgitaristov (je aj velmi zdatny kontrabasista). Videl som ho s Mike Sternom, no tam ma trosicka sklamal. No absolutne profesionalny pristup moze spocivat aj v tom, ze tam skutocne robil Sternovi \"len\" \"pozadie\".  Kazdopadne patri medi tych, co uz nemusia nikmu nic dokazovat. :)
Zaznamenané

MageZ
miestny štamgast

teh shite!!111!

« Odpoveď #2 kedy: 21. Marec , 2006, 14:06:19 »

http://youtube.com/watch?v=UERjJIxuM6M&search=alain%20caron
Zaznamenané

warwick
nováčik
*
Príspevkov: 26

« Odpoveď #3 kedy: 21. Marec , 2006, 14:09:00 »

S tým čo píšeš sa dá len súhlasiť. To, že z jeho hry necítiť tú onanistickú potrebu, tak typickú napr pre gitaristov mi vežmi imponuje. Ja mám tiež len jedno CD, Rhytm´n Jazz sa to volá a stojí to za vypočutie, resp za velmi vela vypočutí.
Zaznamenané
Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373

guitarist

« Odpoveď #4 kedy: 21. Marec , 2006, 20:09:41 »

No to je pekná ukážka. Na tento slap nemôže progrocker nič povedať, správne rytmicky šlape - radosť počúvať, s peknými melodickými vyhrávkami podporenými dychmi.  Dobrá vec, dobrá basa. :)
Zaznamenané

proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #5 kedy: 21. Marec , 2006, 21:12:34 »

Pitu napísal:
Citácia
Na tento slap nemôže progrocker nič povedať

Hoci mi fakt tento styl muziky jednoducho nic nehovori, tak tu mi ten slap ozaj nevadil a dokonca sa mi jeho hra pacila. :)
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
Golev
pravidelný návštevník
Príspevkov: 372

« Odpoveď #6 kedy: 21. Marec , 2006, 21:27:50 »

Velmi pekne....dost zaujimava basa,taka nezvycajna..fakt super :)
Zaznamenané
MageZ
miestny štamgast

teh shite!!111!

« Odpoveď #7 kedy: 21. Marec , 2006, 21:50:49 »

Hrava na natrojoch F Bass. Kanadska vyroba, nadherne kusky. Ale ta cena!!!
Zaznamenané

Roberto
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 3467

« Odpoveď #8 kedy: 21. Marec , 2006, 22:12:46 »

Pekne, kultivovane a mato spravne gule B). Solicko je tiez velmi fajn, ale nieje to ani Larry Graham ani Victor Wooten ha ha ha
Momentalne je moj favorit Larry Graham..
Zaznamenané

“Hot funk, cold punk, even if it's old junk, it's still rock and roll to me.” ~ Billy Joel

"Using a pedal for dirt with a great vintage Marshall is like driving a Ferrari with an automatic transmission. It's still a Ferrari but you can sure as have a lot more fun with a manual."
pista58
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 6966

« Odpoveď #9 kedy: 21. Marec , 2006, 22:28:32 »

Alain hra nadherne. viac ale ako jeho slap sa mi paci ako hra na bezprazci. je az to neuveritelne ale podla mna ako dokaze par muzikantov ochotne hrat \"beklajt\" a pritom mat v rukach taky dynamit.
ten ton...super typek:-)

larry je larry:-) a victor tiez
Zaznamenané

o-yep sro
MageZ
miestny štamgast

teh shite!!111!

« Odpoveď #10 kedy: 21. Marec , 2006, 22:45:06 »

Larry je sympatak, groove master, zivocisny funk telom i dusou.
Alain Caron je kultivovanejsi, uhladenejsi, jazzovejsi. Ine triefy hudobnikov, ale vsetko velmi fajn na pocuvanie i pozeranie.
Zaznamenané

pista58
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 6966

« Odpoveď #11 kedy: 11. Január , 2007, 11:48:52 »

odporucam zohnat si DVD Alain Caron LIVE. hra tam s doprovodnou kapelou svoje veci, strieda bezprazcovu basu (famozne melodicke linky a sola) a prazcovu (na pesnicky so slapom). nieje to iba o nom, vela priestoru maju aj dalsi clenovia kapely, je to smrcnute elektronikou a efektami, celkovo hodnotim velmi kladne.

niesu to ukazky z DVD, ale je to podobne obdobie a celkovo to takto znie (samozrejme zvuk je poriadny Žmurk )
  bezprazec

prazec

Zaznamenané

o-yep sro
Class
nováčik
*
Príspevkov: 8

« Odpoveď #12 kedy: 09. Apríl , 2007, 07:52:28 »

Patri medzi mojich oblubenych hracov.mam akurat album s Mikom Sternom a tam odviedol profi robotu :whistle:Na koncerte som nebol ale nahravka je super :)
Zaznamenané
waldo42
pravidelný návštevník
Príspevkov: 273

« Odpoveď #13 kedy: 16. Máj , 2007, 10:58:27 »

ja som vedel ze uz som ho niekde pocul.ved to je basak zo skupiny UZEB.to sme pocuvali este v rokoch okolo 1988 ked som sa schadzal s ludmi z konzervatoria.len sa to nedalo za svet nikde zohnat a myslim ze aj teraz to je problem
Zaznamenané

mozes si vybrat z dvoch ciest: "sex, drogy a rock ´n roll" alebo "masturbacia, antidepresiva a hip hop"
alain_caron
nováčik
*
Príspevkov: 29

On Board Music Rožňavská 1

« Odpoveď #14 kedy: 22. Október , 2007, 12:22:55 »

Moj srdcovy milacik  Bravooo, toto je paaaan basak a paaaan skladatel. Si píš!!!
Zaznamenané

ON-BOARD MUSIC
Zeck
miestny štamgast
Príspevkov: 1675

« Odpoveď #15 kedy: 12. Február , 2009, 20:41:44 »

super. paci sa mi to :)

Zaznamenané

"We're going to create something that they can't steal  because they can't play it." :-)   - Thelonious Monk
much
stály hosť
Príspevkov: 762

« Odpoveď #16 kedy: 12. Február , 2009, 23:50:16 »

ja som v poslednej dobe tymito jazz/funk/fusion basakmi presyteny ale Alain Caron je predsa len nieco extra
Zaznamenané
Vindo
nováčik
*
Príspevkov: 30

« Odpoveď #17 kedy: 03. Február , 2010, 22:14:41 »

pripajam sa...vysoko kvalitny hrac a skladatel....v poslednu dobu dost pocuvam jeho prvy album, v ktorom krasne vynika aj vtedajsi jeho gitarista Jerry De Villiers Jr.  Obom sklanam  Zdravíčko .....inac ani neviem ci niekto pozna toho gitaristu, vobec o nom nikde nie su zaznamy, dokonca ani na youtube a google  Smútim
Zaznamenané
garde
miestny štamgast
Príspevkov: 2967

« Odpoveď #18 kedy: 04. Február , 2010, 09:09:00 »

.....nie som fanúšikom takej hudby a zahrám, možno 5% toho čo dokáže on.....ale tá basa je tam totálne flat.....nuda akurát sólo od 4:36 do 7.35 v Slam the Clown....ma začínalo chytať.....ale aj to po mínute vôbec nebolo konštruktívne......hudba podľa mňa nemala spád......

.....možno tomu nerozumiem a preto ma oslovujú skratka konštruktívnejšie hrajúci hudobníci.....a prosím odpustite mi moje rúhanie  No hanbím sa.. .....
Zaznamenané

"povedz debilovi, že je debil a neuverí ti"
Strán: 1 2 [Všetko] |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.092 sekund, 22 otázok.