Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
05. December , 2024, 03:19:39
Strán: [1] 2 3 ... 6 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: John Myung  (Prečítané 31339 krát)
0 užívateľov a 4 Hostí prehliada túto tému.
warwick
nováčik
*
Príspevkov: 26

« kedy: 21. Marec , 2006, 16:31:40 »

Ďalší z kvalitných muzikantov, koncentrovaných v skvelej kapelke Dream Theater, o ktorej sa tu už čo to popísalo.
Videli ste Live at Budokan?
Zaznamenané
Altostratus
miestny štamgast
Príspevkov: 2211

Ääliö, älä lyö! Ööliä läikkyy!!

« Odpoveď #1 kedy: 21. Marec , 2006, 17:27:35 »

Videli a veľmo sa nám páčilo.
Myunga obdivujem preto, prečo aj Petrucciho. Niekto za tým môže vidieť bezcitnú strojovú virtuozitu, ale ja ich mám oboch rád, lebo tí ľudia proste zahrajú všetko. Škoda, že sa zrušilo samostatné fórum o DT, podľa mňa si to táto banda zaslúžila.

BTW...Myung údajne nahrával skladbu Metrpolis pt.1 na štvorstrunovej base??  Ak áno, tak potom klobúk dolu dvojnásobne.

Naposledy upravil Altostratus, : 21.03.2006 o 17:28
Zaznamenané

Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479

« Odpoveď #2 kedy: 21. Marec , 2006, 17:35:24 »

Altostratus napísal:
Citácia
Škoda, že sa zrušilo samostatné fórum o DT, podža mňa si to táto banda zaslúžila.

Tie temy zostali, tak aky problem...
Zaznamenané

proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #3 kedy: 21. Marec , 2006, 17:53:48 »

Altostratus napísal:
Citácia
Škoda, že sa zrušilo samostatné fórum o DT, podža mňa si to táto banda zaslúžila.

Podla mna by si tu potom zasluzili skor byt napr. Shadows, kedze to bola jedna z prvych kapiel, kde elektricka gitara bola vylucne pouzita ako solovy nastroj. Žmurk
Nic proti DT, ale nic prevratne na nich ozaj nevidim, takze ani nie je dovod ich tu vyclenovat.
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
guitman
otec
miestny štamgast
Príspevkov: 1986

guitman

« Odpoveď #4 kedy: 21. Marec , 2006, 18:03:04 »

Asi surovo začnem mazať všetko offtopic hlavne v témach týkajúcich sa DT. Inak to fakt nevidím.

John Myung je skvelý bassák a myslím že aj na sticku mu to ide.Proste zažratý šialenec má čosi do seba.Žmurk
Zaznamenané

tatko fóra
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #5 kedy: 21. Marec , 2006, 18:04:23 »

Veru, zaspati hevimetalisti v 21. storoci Ja som čert.. Ja som čert.. Ja som čert.. Ja som čert.. Ja som čert.. Ja som čert.. Ja som čert.. Ja som čert.. Ja som čert.. Ja som čert.. Ja som čert..
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #6 kedy: 21. Marec , 2006, 18:06:42 »

mdr.Guitman napísal:
Citácia
Asi surovo začnem mazať všetko offtopic hlavne v témach týkajúcich sa DT. Inak to fakt nevidím.

Mas recht. Prve OT bolo toto:

Altostratus napísal:
Citácia

Žmurk :) Beeee :lol: ha ha ha :woohoo: :cheer: :silly: Popiskujem si B)
Zaznamenané
Jimi Cimbala
miestny štamgast
Príspevkov: 1705

« Odpoveď #7 kedy: 21. Marec , 2006, 19:18:07 »

Myoung je ozaj skvely basista....o tom v najmensim nepochybujem.....ale podla mojho nazoru ma velmi zly zvuk.Pouziva presne ten tym zvuku ktory mi vadi.
Zaznamenané

Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373

guitarist

« Odpoveď #8 kedy: 21. Marec , 2006, 19:53:12 »

Presne Jimi, vadí mi, že tá basa, aj keď tam hrá dobré linky, je zvukovo tak nevýrazná, že sa v DT stráca. A je to škoda, chalanisko hrá dobre. Ale to je trochu zvukový problém takýchto heavymetalových kapiel. Treba si brať príklad z Iron Maidenu, kde je basa pekne počuťelná a spraví vo výsledku dosť veža.

Mdr. Guitman - zas až tak nepreháňaj. Žmurk
Zaznamenané

iMbUS
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 3277

« Odpoveď #9 kedy: 21. Marec , 2006, 22:52:03 »

ak mam pravdu povedat, tak myung ma z DT bere najmenej. Tiez sa mi zda, ze ma nevyrazny zvuk a ked ma basove solo uprostred skladby, tak ho vzdy vytiahnu a potom zasa nic. Ale pravda, ze bez tej basy tam by to bolo asi dost prazdne.
Zaznamenané

Mame nejake novinky.
MusicMan JP-6, Fernandez Strat LTD | Fender Hot Rod DeVille 212
pista58
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 6966

« Odpoveď #10 kedy: 22. Marec , 2006, 08:15:49 »

myiungov zvuk je na moje ucho nekonecne otrasny. podobne ako sa mi nepaci zvuk sheehana (ajked su to ine zvuky). je to fakt velmi na skodu, hlavne ked sa clovek iba pozera na to co ten chlap predvadza, no ma ako keby iba obraz bez zvuku. ja som bol po koncerte DT vo viedni velmi sklamany co do zvuku, no na DVD to tiez nieje nic moc. tak vyrazny basak a tak nevyrazny zvuk. velka skoda pri jeho schopnostiach podla mna. paci sa mi ale na nom, ze napriek dost velkych pochodoch po hmatniku z neho mam stale \"basovy\" pocit, nieje to iba dalsi solista virtuoz.
Zaznamenané

o-yep sro
MageZ
miestny štamgast
Príspevkov: 2224

teh shite!!111!

« Odpoveď #11 kedy: 22. Marec , 2006, 08:52:12 »

Problem so zvukom mava DT udajne velmi casto na koncertoch, co je prekvapujuce a je to dost velka skoda. Myslim, ze svoj podiel na tom nesie aj Petrucci. Na jednej strane je pekne, ze v podstate na kazdu skladbu ma iny zvuk, ale ked sa tomu neprisposobuju aj ostatne nastroje, moze to byt obcas aj kontraproduktivne. Kazdopadne by som ale ocakaval, ze kapela takej urovne by taketo veci mala mat vychytane...hmm
Zaznamenané

iMbUS
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 3277

« Odpoveď #12 kedy: 22. Marec , 2006, 09:07:33 »

ja si pamatam koncert z budapesti minuly rok a tam bol zvuk uplne v poriadku. Akurat obcas zabudli petruciho na sola vytiahnut, tak som mu musel doslova citat z prstov, ze co hra. Ale ked ho bolo pocut, tak rychle/pomale veci, uplne jasny kazdy jeden ton....a musim pohuzial brikyvnut, ze hral cisto a nesmudlal :)

No a este k myungovi. Neviem co on pouziva teraz za aparat, lebo na koncerte mal iba nejaku velku krabicu, zrejme rack ale jedinu bednu som mu tam nevidel.
Zaznamenané

Mame nejake novinky.
MusicMan JP-6, Fernandez Strat LTD | Fender Hot Rod DeVille 212
Altostratus
miestny štamgast
Príspevkov: 2211

Ääliö, älä lyö! Ööliä läikkyy!!

« Odpoveď #13 kedy: 22. Marec , 2006, 09:29:09 »

Ja som videl DT naživo v USA (robili predkapelu Yes...to, aby som naštval Progrokáča) a zvuk bol super. Hlavne som nestál v prvej rade, ale pár metrov pred zvukárom. Pravda ale je, že Myung má dosť zahuhlaný a nekoktrétny zvuk na to, že hrá v metalovej kapele. Ale keďže tak hrá už 20 rokov, asi to jemu, aj celému Dreamu vyhovuje. Aj Petrucci po albume Scenes From A Memory nasadil taký stredovejší, menej metalovýzvuk.

<ot>   Pitu: Iron Maiden je kapela, kde je basák šéfom a mám dojem, že pán Harris sa rád necháva počuť. Napríklad na albume Virtual XI to podža mňa s pomerom zvukov basa/gitary dosť prehnal. (V prospech basy, samozrejme) Tento zvuk je zaužívaný v Iron Maiden, ale neviem, či by som si ho želal v iných kapelách. </ot>

To je práve jedna z vecí, čo mám na DT rád, že napriek tomu, že na pódiu je 5 virtuózov, tak sa nepredvádzajú jeden cez druhého, ale znejú ako kompaktná kapela. Každý z nich vie, kedy sa treba stiahnuť a poslušne hrať doprovod. Chcel by som vidieť takého Malmsteena, ako sa poslušne stiahne a odohrá presný beglajt, aby si zasóloval niekto iný.
Zaznamenané

midnightstranger
miestny štamgast
Príspevkov: 1612

nech sa práši...

« Odpoveď #14 kedy: 22. Marec , 2006, 10:19:46 »

Altostratus napísal:
Citácia
Chcel by som vidieť takého Malmsteena, ako sa poslušne stiahne a odohrá presný beglajt, aby si zasóloval niekto iný.

Ved sem tam maju solo aj klavesy. A ked mal v BA koncert, tak si pocas sola bubenika poslusne cesal vlasy.:lol: :lol:

Ale k teme. Ja som si na DT tu basu ani nevsimol, asi to bude tym co ste spominali. Skusim sa na nu viac zamerat.Žmurk
Zaznamenané

Mam na haku ci je niekde gitara alebo nie je ... kaslite na gitary a radsej viac pocuvajte. Žmurk
Strán: [1] 2 3 ... 6 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.099 sekund, 22 otázok.