vlado hudec
Hosť
|
|
« Odpoveď #270 kedy: 02. September , 2007, 22:54:49 » |
|
tak tento sa mi vobec nepaci,zas je lepsi,ako kastrolovy,ale tento je hrozne tenucky,to mi pripada len ako take pukanie ..ja chcem praveze take agresivnejsie bicie..tazko to opisat,ale Metallica ma najlepsi zvuk bicich podla mna. Toto je nieco uplne ine.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Lookash
pravidelný návštevník
Príspevkov: 214
Slow Child Try
|
|
« Odpoveď #271 kedy: 02. September , 2007, 23:03:23 » |
|
no tu je rozdiel v nas dvoch, ze Metallicovsky snare sa mne nepaci. Cele tie Ulrichove bicie su tak jednotvarne a bez nejakeho citenia a dynamiky, nepocut kedy pritvrdi a kedy hra baladu... A podla mna su tieto agresivne dost, mozno by si zmenil nazor po vypocuti viacerych songov... Co sa tyka tvdej muziky ma tento zvuk bicich dostal... Inak ty si taky sampler (sorry za vyraz), nema Ulrich komplet samplovane bicie? najma na And justice for all by som nebol prekvapeny..
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
vlado hudec
Hosť
|
|
« Odpoveď #272 kedy: 02. September , 2007, 23:17:09 » |
|
podla mna na albumoch Metallici - Black album,Load a Reload je najgenialnejsi zvuk bicich,co som zatial pocul. Ked si aj pozries koncerty Metallici,tak Ulrich do toho fakt riadne mlati. Oni balady velmi nehraju ...a keby to bola pravda,ze na tych starsich albumoch maju sample,tak to by bolo pre mna este vacsie prekvapenie,ako ked som sa dozvedel,ze hudba vo filme Gladiator bola cela samplovana. Moze ti to tak zniet,mne tiez niektore bicie v metalovych kapelach zneju ako sample. Ale to este neznamena,ze je ten zvuk skaredy. Aspon pre mna.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Lookash
pravidelný návštevník
Príspevkov: 214
Slow Child Try
|
|
« Odpoveď #273 kedy: 02. September , 2007, 23:27:38 » |
|
je to vec vkusu, ja proste Ulricha s jeho hrou aj zvukom, xichtom nemusim... Ale ked sem hodis nejaku ukazku a bude sa mi podobat na jeho zvuk, hned ta pochvalim to si pis...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
vlado hudec
Hosť
|
|
« Odpoveď #274 kedy: 03. September , 2007, 15:03:29 » |
|
Chystam sa uploadnut tie moje bicie,basu a gitaru,uplne bez efektov..chcem sa spytat,ako by vam to najlepsie vyhovovalo..stacia iba tri stopy,v jednej bicie,v druhej basa a v tretej gitary? alebo kopak,snare,hi hat,prechody,cinely..vsetko zvlast?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312
|
|
« Odpoveď #275 kedy: 03. September , 2007, 15:07:13 » |
|
Ak to ma mat zmysel (aspon pre mna), tak vsetko zvlast - kopak, rytmicak, tom1, tom2, floor, over L, over R, basa, gitara L, gitara R (gitary idealne uplne suche nez presli simulaciou). A wavy. A jednu reprezentativnu skladbu od Metallici, ked sa im chces blizit, ja nemam ziadnu nahravku.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
vlado hudec
Hosť
|
|
« Odpoveď #276 kedy: 03. September , 2007, 15:11:20 » |
|
No dobre..len napr. tych prechodov tam je dost malo,tom1 tam mozno udrie dokopy 2krat..a neviem,co je to floor a over L,over R. Overheady sa pouzivaju pri nahravani zivych bicich,ale neviem,ako sa to da u samplov.
A Metallicu mam iba v mp3,to vadi?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #277 kedy: 03. September , 2007, 15:18:56 » |
|
metallica v mp3 je v pohode. daj skratka vsetky stopy, co okolo toho mas. zabal to pekne do nejakeho raru, to bude v pohode aj na stiahnutie.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
vlado hudec
Hosť
|
|
« Odpoveď #278 kedy: 03. September , 2007, 15:22:06 » |
|
ja mam napr. komplet prechody v jednej stope. To nestaci? A tie gitary mam dat obidve do stredu panoramy,ci nechat ich jednu vpravo a druhu v lavo?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #279 kedy: 03. September , 2007, 15:25:08 » |
|
vsetko daj ako mono tracky predsa. naco budes posielat stereo fajl (2x taky velky) jednej mono gitary ? kopak, rytmicak, vsetko daj ako mono wav bez efektov.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
vlado hudec
Hosť
|
|
« Odpoveď #280 kedy: 03. September , 2007, 15:36:19 » |
|
Ja som myslel monotrack gitary..len ked to mixujem,tak jeden monotrack dam vlavo,to je gitara Left a potom nahram druhy a dam ho vpravo,gitara Right. Tak to sa pytam,ci mam obe gitary dat do stredu a vy si potom spravite panoramu sami,alebo to nechat trebars gitara Left bude hrat vlavo uz v tom wave. A tie bicie su nahravane stereo..teda aspon si myslim,lebo ono to hra tak,ze hajtka nie je v strede,ale hra vpravo. A cinely tiez buchaju po stranach. Je to tak spravene priamo v tom engine,kde su tie sample. A ked to prepnem tym gombikom v Sonari,kde je ten repracik /prepinanie stopy mono-stereo/,tak sa da vsetko do stredu. V tej poslednej ukazke,co som sem dal,je to tak,ako je to v originaly,cize ta hajtka hra vpravo. Predtym,co som sem daval tie ukazky bez sola,tak tam je to tusim vsetko v strede,lebo som to prepol cele do mono. Takze teraz ako to mam dat?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #281 kedy: 03. September , 2007, 16:29:19 » |
|
ked mas mono track gitary, ako to mozes mat v nom vlavo alebo v pravo ? vsak to exportini ako mono wav, co tam risis. vsetko exportni samostatne ako mono wavy, bude to mat cele o polovicu menej.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
vlado hudec
Hosť
|
|
« Odpoveď #282 kedy: 03. September , 2007, 16:33:49 » |
|
spytam sa teraz asi dost blbo,ale nevadi ..ja ked nahravam cez POD,tak tam mam Left a Right Output. Cize mi to nahra stereo. Ked nahram vzorku,tak vidim,ze to ma dva kanaly. Tam na kazdej audiostope je taky maly repracik. Ked su tam obidva,to znamena,ze je to stereo,ked iba jeden,je to mono,ze? Cize ja ked nahram stereo gitaru z PODa,tak staci ked prepnem ten repracik,aby tam bol iba jeden a tak tu stopu vyexportujem?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #283 kedy: 03. September , 2007, 16:37:54 » |
|
Ked exportujes, tak sa ta to pyta, do akeho formatu sa exportuje, vcetne toho, ci do stereo wavu alebo mono wavu. Jednoducho vsetky stopy co mas v projekte samostatne vyexportuj do rovnako dlhych mono wavov, nech si to clovek moze naloadovat do svojho multitracku a skusit sa s tym pohrat.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
vlado hudec
Hosť
|
|
« Odpoveď #284 kedy: 03. September , 2007, 17:19:36 » |
|
jo,uz chapem..ja som si nevsimol,ze tam sa da vybrat,ci stereo,alebo mono.ked to exportuje A este jedna prosba..sice mam winrar,ale v zivote som nic nebalil..tak keby mi niekto povedal postup..mam folder s nazvom "upload" a v nom 8wavov..ako to mam dat do raru?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|