Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
26. November , 2024, 05:50:48
Strán: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 31 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Vlado Hudec - ukážky  (Prečítané 100186 krát)
0 užívateľov a 11 Hostí prehliada túto tému.
Kruspe
pravidelný návštevník
Príspevkov: 365

« Odpoveď #150 kedy: 05. August , 2007, 12:01:27 »

Kurna Vlado, tento smile to veru vystihuje  Zdravíčko , parada  :)
Zaznamenané

... all life is future to past ...
vlado hudec
Hosť
« Odpoveď #151 kedy: 05. August , 2007, 12:06:15 »

tesi ma,ze sa vam to paci chlapci :)
Zaznamenané
Lubo
stály hosť
Príspevkov: 908

-- JAZZ --

« Odpoveď #152 kedy: 07. August , 2007, 06:59:43 »

Asi budem trhat partu ale nepaci sa mi to.  Popiskujem si sorry ale mas celkom talent skus pisat daco odvaznejsie.
Zaznamenané

vlado hudec
Hosť
« Odpoveď #153 kedy: 07. August , 2007, 07:11:12 »

a co je podla teba odvaznejsie? :)
Zaznamenané
opossum
stály hosť
Príspevkov: 1039

píš jako očuješ, hraj jako očuješ!

« Odpoveď #154 kedy: 07. August , 2007, 07:15:36 »

Tá skladba nemá aspoň názov?
No ale k veci: budem teraz prísnejší, ako páni predomnou. Sample sú dobré, ale prečo nepracuješ aj s attackom, aspoň mne sa tak zdá, že nepracuješ. Takmer všetky sláky majú rovnaký dlhý attack, čo sa v niektorých tónoch nehodí, aspoň podľa mňa. Prechod do hlasnej časti v 1:34 je taký umelý, asi si to riešil iba nakreslením krivky volume. Celkový mastering máš znova v hlasnej pasáži takmer stále prebudený. Ako sa dá dosiahnuť clipping, ak robíš nejaký master? To je pre mňa záhada. Šak ja nič, inak nápad je dobrý, ale tie bicie mi tam moc nejdú. Nie je to potom ani klasický filmový sound, aj keď sa tak tvári, ani nejaký avantgardný nápad...možno použiť nejaké vangelisovské analógové bicie, lebo ty si tam použil vlastne stále tú istú slučku, a k tomu, že ide v podstate o loop, sa tie real zvuky moc nehodia...
Zaznamenané
vlado hudec
Hosť
« Odpoveď #155 kedy: 07. August , 2007, 07:23:27 »

Tá skladba nemá aspoň názov?
No ale k veci: budem teraz prísnejší, ako páni predomnou. Sample sú dobré, ale prečo nepracuješ aj s attackom, aspoň mne sa tak zdá, že nepracuješ. Takmer všetky sláky majú rovnaký dlhý attack, čo sa v niektorých tónoch nehodí, aspoň podľa mňa. Prechod do hlasnej časti v 1:34 je taký umelý, asi si to riešil iba nakreslením krivky volume. Celkový mastering máš znova v hlasnej pasáži takmer stále prebudený. Ako sa dá dosiahnuť clipping, ak robíš nejaký master? To je pre mňa záhada. Šak ja nič, inak nápad je dobrý, ale tie bicie mi tam moc nejdú. Nie je to potom ani klasický filmový sound, aj keď sa tak tvári, ani nejaký avantgardný nápad...možno použiť nejaké vangelisovské analógové bicie, lebo ty si tam použil vlastne stále tú istú slučku, a k tomu, že ide v podstate o loop, sa tie real zvuky moc nehodia...

Mne sa nezda,ze by tie slaky mali neprirodzeny attack..vascina tonov ma dlhsi attack,lebo je to pomala vec. Ale par tonov ma aj kratky attack.

Co to znamena,ze mastering mam v hlasnej pasazi prebudeny? Pokial som si vsimal,tak ziadny clip tam nemam. Ale mas pravdu,mam s tymto problem,co sa tyka masteringu. Ja sa to snazim dat na rovnaku hlasitost,ako su bezne soundtracky a neviem to proste inak spravit. Dam tam trochu kompresoru,limiter.

Ten loop som tam dal naschval,lebo teraz je to praveze v mode,ked sa orchestralna skladba spoji s nejakym loopom.
Zaznamenané
opossum
stály hosť

« Odpoveď #156 kedy: 07. August , 2007, 07:56:50 »

Clipping len podľa VU metra, nie počuteľný. Vlastne aj keď použiješ nejaký preset v maximizeri, nevznikne tam clipping. Preto som sa pýtal, čo s tým vlastne robíš...
ANo, ja som pochopil, že ten loop tam má byť akože IN, ale dal by som potom iné sample, a predsa to trochu oživil nejakou zmenou (prechodom), lebo takto je to použité dosť mechanicky a podľa mňa to dosť znižuje úroveň celej skladby, pretože keby si tam loop nedal, tak by to bol klasický filmový sound, udržal by si svoj štandard a nedalo by sa mu nič vytknúť. Snaha bola možno myslená dobre (aj keď ja nemám rád podobné prelínanie žánrov - ak mohla byť skladba žánrovo čistá, prečo je takú nenechať? načo tam tlačiť niečo nasilu?), ale podľa mňa nevyšla najlepšie. V takýchto prípadoch sa s tým treba viac pohrať, nájsť vhodné zvuky bicích a podobne. Nedá sa to lepiť ako nejaký hip-hop, si myslím...
Zaznamenané
vlado hudec
Hosť
« Odpoveď #157 kedy: 07. August , 2007, 08:05:36 »

co je to VU meter?  Popiskujem si

ked si pozriem tento moj track napr. v Soundforgi,aby som videl ten waveform a porovnam to s inymi trackmi zo soundrackov,tak je vidiet,ze v tych hlasnych pasazach to mam uz dost prehlusene,je to tam dost orezane a ta vzorka je nahustena.

Lenze fakt neviem,ako inak mam tomu zvysit hlasitost,aby to nebolo take orezane a nahustene. Lebo niektore ine tracky mali ten waveform uplne iny,nic nebolo orezane..a hralo im to hlasnejsie,ako mne.
Zaznamenané
opossum
stály hosť

« Odpoveď #158 kedy: 07. August , 2007, 08:24:23 »

co je to VU meter?  Popiskujem si

ked si pozriem tento moj track napr. v Soundforgi,aby som videl ten waveform a porovnam to s inymi trackmi zo soundrackov,tak je vidiet,ze v tych hlasnych pasazach to mam uz dost prehlusene,je to tam dost orezane a ta vzorka je nahustena.

Lenze fakt neviem,ako inak mam tomu zvysit hlasitost,aby to nebolo take orezane a nahustene. Lebo niektore ine tracky mali ten waveform uplne iny,nic nebolo orezane..a hralo im to hlasnejsie,ako mne.

Veď v poriadku, ano, je to nahustené, to je bežná vec pri masteringu, stretneš sa aj s oveľa "hustejšími" masteringami...AKurát ten clipping by tam nemal vzniknúť. Ak teda používaš SF, použi vawe hammer, ten slúži na mastering, tam by clipping vzniknúť nemal, jedine, že si mal mix urobený tak, že výsledná stereo-stopa má clipping (si myslím). Treba si vlastne ustrážiť výsledný mix a ten potom zmastrovať. Asi lepšie info ti dá Rastis. V tvojom prípade to nie je taká chyba, pretože ten clipping nespôsobil počuteľné skreslenie. Preto som napísal "je to prebudené", nie "skreslené"...

Inak na mastering je dosť veľa funkcií takmer v každom obsiahlejšom audio-softe. Ja používam na to iba SF, nechce sa mi s tým špekulovať, a v podstate iba 2 presety...
Zaznamenané
vlado hudec
Hosť
« Odpoveď #159 kedy: 07. August , 2007, 08:38:38 »

Ale stale si mi nepovedal,KDE tam mam ten clip :)

Podla mna pouzivanie presetov neni spravna vec,lebo kazda nahravka je ina..v jednom pripade ti moze preset pomoct,v druhom uplne dosrat celu nahravku.

Ja nemastrujem v SF,lebo tam sa to robi nahovno. Tie funkcie nie su realtime.

Ja som to robil tak,ze som si vyexportoval jednotlive sekcie v orchestri..cize strings,brass,woodwins,percussions. Vznikli mi 4 audio stopy a s tym som potom robil. Clip som nemal na ziadnej z nich. Lenze ked sa to vsetko mixne dokopy,tak uz je ta hlasitost tak velka,ze tam clip je. Ale aj vtedy to hralo o dost tichsie,ako ine tracky,z ktorymi som to porovnaval. Preto som to trochu skomprimoval a zhlasnil maximizerom.

Ale aj tak by ma zaujimalo,ze ako sa to da spravit tak,aby ten vysledny waveform nebol tak orezany a zhusteny :)
Zaznamenané
opossum
stály hosť

« Odpoveď #160 kedy: 07. August , 2007, 09:41:45 »

Clipping máš takmer stále v tej hlasnej časti.

ad presety: v poriadku...vec vkusu a časových možností, a samozrejme presetov Som frajer

"Lenze ked sa to vsetko mixne dokopy,tak uz je ta hlasitost tak velka,ze tam clip je"
samozrejme, práve o tom som písal, že si to treba ustrážiť.

"Ale aj tak by ma zaujimalo,ze ako sa to da spravit tak,aby ten vysledny waveform nebol tak orezany a zhusteny "
on môže byť orezaný a zhustený, ale nemal by tam byť clipping. To je celá veda. Len sa mi zdá, že sa v tom pipleme až príliš. Ja som ti už napísal, že nie je počuteľný a že to nevadí, akurát som si všimol, že sa ti to stáva častejšie, a to bude tým mixovaním...
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #161 kedy: 07. August , 2007, 09:58:19 »

vlado hudec - ser na mastering, na to nemas ani skusenosti, ani vybavenie. Ono sa s tym slovom dneska velmi naraba, mastering hore dole, ale ono je to dost vazna vec - niektore profi iba masteringove studia su drahsie, ako bezne nahravacie, aj ked uznavam, ze v tom moze byt trochu snobstva. Aj ja ked pisem o svojich nahravkach, tak slovo mastering davam do uvodzoviek. A rovno sa Ti priznam, ze skladbu, co som nahraval a mixoval, ktora mala ist do TV pod obraz ku klipu som si dal zmastrovat u vacsieho odbornika za 2000,- Sk / kus a rozdiel medzi mojim "masteringom" a tym naozajstnym masteringom bol pomerne znacny a neslo iba o hlasitost.

Cize zameraj sa na produkciu, aranzma a mixaz. Dobry mix totizto hra uz sam o sebe, a hlavne dobry mix, aj ked tichsie, tak MUSI hrat lepsie, ako mastering, uz zo samotnej podstaty masteringu ako "degradacneho" procesu. Hlavne ked sa pri "masteringu" nedari, nejde to nakopat do hlaistosti a iba sa to kurvi, na 99.99% je problem v mixe.

Inak skladbu si vypocujem az neskorej :)
« Posledná zmena: 07. August , 2007, 09:59:51 od Rastis » Zaznamenané
vlado hudec
Hosť
« Odpoveď #162 kedy: 07. August , 2007, 10:06:11 »

Rastis - mne je to jasne,ze mastering je nieco ine,ako co robim napriklad ja :D...aky problem v mixe si mal na mysli? co by som napriklad mohol pokazit? ja som normalne vyexportoval 4 audio stopy a clip neni ani na jednej..tak neviem,co by tam mohlo byt zle.
Zaznamenané
opossum
stály hosť

« Odpoveď #163 kedy: 07. August , 2007, 10:16:30 »

"Lenze ked sa to vsetko mixne dokopy,tak uz je ta hlasitost tak velka,ze tam clip je."

vlado, veď na samotných stopách nemusíš mať clip, ale na výslednej mix-stope už je. Veď si to správne pochopil, že tie amplitúdy sa zrátavajú, neviem, či lineárne, to asi nie...ale načo to takto rozoberať, keď vlastne na VU metri to pekne vidíš, a hlavne máš uši, nie?

A súhlasím s Rastisom. Mastering je samostatná kapitola a dosť profi, preto sa priamo na mix nezavesí nejaká mastrovacia "jednotka", ale mastruje sa až potom výsledná stereo-stopa samostatne, a to podľa trochu odlišných kritérií, ako sa robí mix. Viď dobré články v Muzikuse
Zaznamenané
vlado hudec
Hosť
« Odpoveď #164 kedy: 07. August , 2007, 10:23:49 »

"Lenze ked sa to vsetko mixne dokopy,tak uz je ta hlasitost tak velka,ze tam clip je."

vlado, veď na samotných stopách nemusíš mať clip, ale na výslednej mix-stope už je. Veď si to správne pochopil, že tie amplitúdy sa zrátavajú, neviem, či lineárne, to asi nie...ale načo to takto rozoberať, keď vlastne na VU metri to pekne vidíš, a hlavne máš uši, nie?

A súhlasím s Rastisom. Mastering je samostatná kapitola a dosť profi, preto sa priamo na mix nezavesí nejaká mastrovacia "jednotka", ale mastruje sa až potom výsledná stereo-stopa samostatne, a to podľa trochu odlišných kritérií, ako sa robí mix. Viď dobré články v Muzikuse

ved ano,na vyslednej,ked sa to spoji dokopy,tak je clip..ale na to pokial viem sluzi limiter,aby tam ten clip nebol,nie? :)..preto mam na masteri uplne na konci limiter,takze fakt neviem,kde je tam podla teba clip.

Mohol by si sem hodit nejake linky na tie clanky z Muzikusu? alebo poslat PM..vdaka.

A este by si mi moho povedat,co je to ten VU meter :)
« Posledná zmena: 07. August , 2007, 10:25:27 od vlado hudec » Zaznamenané
Strán: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 31 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.047 sekund, 23 otázok.