Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
26. November , 2024, 05:16:06
Strán: 1 ... 14 15 [16] 17 18 ... 31 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Vlado Hudec - ukážky  (Prečítané 100100 krát)
0 užívateľov a 4 Hostí prehliada túto tému.
stagemaster
pravidelný návštevník
Príspevkov: 444

« Odpoveď #225 kedy: 30. August , 2007, 20:48:42 »

Vlado: to je jasne, je to tak vo vsetkom... Na zdravie!
Zaznamenané

pista58
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 6966

« Odpoveď #226 kedy: 30. August , 2007, 21:15:01 »

ja sa ako basak vyjadrim k base - toto je ta najhorsia zvukova varianta basy aka snad existuje, taku si tocia velki experti a aj imidzista od ozzyho co to ma na vajciach a pocut ho ked vsetci stichnu. basa neznamena vylucne bas, hukot a dunenie. v ukazke, ked ide iba basa a bicie, tak zrazu strasne stisenie, dunenie a pukot ktore obstaraju prehulene basy a nejake vysky do toho. velmi vela basakov co maju pekny prierazny sound tvrdia ze maju boost okolo 2 kHz. ak ma basa preliezat, tak jej treba do tvrdych Vckovo hrajucich gitar nakrutit aj stredy, lebo sa udusi v nejakom cvachtani. oddelit kopak a basu je samozrejma vec.
basa v metale by mala mat plechovy fundament a mala by rvat hlavu. nie mumlat a plantat sa. ked si spominal metlu, pusti si enter sandman, aku basu pocujes ked sa spusti po intre. dunenie alebo nieco konkretne?

pantera - pekny priklad basoveho zvuku a celkoveho zvuku kapely ktora neskape ked pride solo
megadeth - iny zvuk, tiez sa presadzuje aj pri celej kapele
ronnie james dio - stary P bass, diskometal, popici znejuca basa
godsmack - modernanahravka, penke hrajuca basa do tvrdsej muziky

mam dojem ze ked popracujes na tomto, tak mne sa ta nahravka zacne hned viac pacit  Som frajer ak sa takto znejuca basa paci tebe, tak hore napisane ignoruj  Žmurk
drzim palec vlado.
Zaznamenané

o-yep sro
vlado hudec
Hosť
« Odpoveď #227 kedy: 30. August , 2007, 21:25:57 »

pista - takto som si predstavoval konstruktivny prispevok  Na zdravie!

v tejto poslednej ukazke,som vymenil basu za inu,lebo ta predtym nemala ziadne vysky. A este som u tejto novej basy dost vela pridal od 600Hz vyssie..tusim sa to vola High Shelf. Zvyraznil som tie vyssie frekvencie. Lenze kedze to podla vas malo basovalo,kopu som pridal aj u nizkych frekvencii aj na base,takze teraz to uz robi velky gulas.

Neviem,ako mam oddelit kopak a basu. Na kopaku mam boost okolo 70 Hz,na base 80 - 85. Ta basa je uz asi moc prebasovana,skusim kusok stiahnut,hadam to bude lepsie. Ale az zajtra,dnes uz na to jebkam :)

inak Ozzy ma podla mna urcite jeden z tych lepsich zvukov.
« Posledná zmena: 30. August , 2007, 21:35:37 od vlado hudec » Zaznamenané
pista58
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 6966

« Odpoveď #228 kedy: 30. August , 2007, 21:45:44 »

narazal som teraz na posledneho basaka - hovori si Blasco, na albume sa velmi nenachadza a live uz vobec nie.
Zaznamenané

o-yep sro
vlado hudec
Hosť
« Odpoveď #229 kedy: 30. August , 2007, 21:47:11 »

narazal som teraz na posledneho basaka - hovori si Blasco, na albume sa velmi nenachadza a live uz vobec nie.

aha,tak toho nepoznam..inak ten Godsmack je super,doteraz som to nepoznal,ale asi si to zozeniem  Žmurk
Zaznamenané
opossum
stály hosť
Príspevkov: 1039

píš jako očuješ, hraj jako očuješ!

« Odpoveď #230 kedy: 31. August , 2007, 07:11:45 »

Vypočul som si to doma na slúchadlá a tam to znie dobre (pre mňa) - okrem new6, ten som sešte nestiahol. Myslím, že aby to dostalo metallicovský zvuk, chce len nejaké drobné úpravy (ale neviem aké), ale skôr by som povedal, že tam môžu chýbať frekvencie už pri zdrojovom zvuku gitár, a to sa nedá ani dodatočne dohnať v softe pomocou EQ...Asi bude dosť robiť aj výber skreslenia, to chce pravdepodobne nejaký hi-gain, lebo ty tam máš zvuk síce dosť nabrúsený, ale nemá to tie basy, a to je asi ten problém. Ja hrám na ADA classic a tam sú dve lampy a vlastne sa tam dá dosiahnuť taký nejaký zvuk, aj keď nie úplne brutal tvrdý. A čo sa týka basy, asi by to potom chcelo dať kovovejší a tvrdší zvuk, aby sa to potom s tými spodkami gitár nebilo a nezlievalo dokopy. To je môj laický názor málo skúseného gitaristu :)
Tak som si to vypočul neskôr aj na bedne, a ostatní majú pravdu. Nie sú tam basy, a bude to tým zdrojovým zvukom, to znamená spraviť si už na gitare hutný zvuk, a to ekvalizérom a samozrejme tam musí byť vhodné skreslenie. To vlastne nahradí aj basgitaru, ktorá pri takej gitare vlastne zanikne a prestane byť v takýchto pasážach čitateľná...
P.S: toto som písal včera doma a musím úplne súhlasiť s Pištom. AK sa tam nemajú nástroje zlievať dohromady a byť nečitateľné, treba ich frekvenčne rozlíšiť. Takže paradoxne v metale basa musí bzť našponovaná, teda mať kovový a ostrý zvuk, pretože samotné gitary obsahujú dosť basov...
Zaznamenané
vlado hudec
Hosť
« Odpoveď #231 kedy: 31. August , 2007, 08:07:29 »

opossum - v tej ukazke new6 som pridal vela basov,aj ked asi nie na tych spravnych miestach :)..mas pravdu,ten gitarovy zvuk je umely,uz som skusal fakt krutit,s cim sa len dalo,ale bez vysledku. Chyba tam ta mohutnost,co ide z normalnej gitarovej bedne,to sa neda nakrutit na EQ. Ved skusim este nieco vymysliet.
Zaznamenané
kuker
stály hosť
Príspevkov: 885

« Odpoveď #232 kedy: 31. August , 2007, 09:36:28 »

Vypočul som si to doma na slúchadlá a tam to znie dobre (pre mňa) - okrem new6, ten som sešte nestiahol. Myslím, že aby to dostalo metallicovský zvuk, chce len nejaké drobné úpravy (ale neviem aké), ale skôr by som povedal, že tam môžu chýbať frekvencie už pri zdrojovom zvuku gitár, a to sa nedá ani dodatočne dohnať v softe pomocou EQ...Asi bude dosť robiť aj výber skreslenia, to chce pravdepodobne nejaký hi-gain, lebo ty tam máš zvuk síce dosť nabrúsený, ale nemá to tie basy, a to je asi ten problém. Ja hrám na ADA classic a tam sú dve lampy a vlastne sa tam dá dosiahnuť taký nejaký zvuk, aj keď nie úplne brutal tvrdý. A čo sa týka basy, asi by to potom chcelo dať kovovejší a tvrdší zvuk, aby sa to potom s tými spodkami gitár nebilo a nezlievalo dokopy. To je môj laický názor málo skúseného gitaristu :)
Tak som si to vypočul neskôr aj na bedne, a ostatní majú pravdu. Nie sú tam basy, a bude to tým zdrojovým zvukom, to znamená spraviť si už na gitare hutný zvuk, a to ekvalizérom a samozrejme tam musí byť vhodné skreslenie. To vlastne nahradí aj basgitaru, ktorá pri takej gitare vlastne zanikne a prestane byť v takýchto pasážach čitateľná...
P.S: toto som písal včera doma a musím úplne súhlasiť s Pištom. AK sa tam nemajú nástroje zlievať dohromady a byť nečitateľné, treba ich frekvenčne rozlíšiť. Takže paradoxne v metale basa musí bzť našponovaná, teda mať kovový a ostrý zvuk, pretože samotné gitary obsahujú dosť basov...

suhlas, nevedel som to napisat a nasiel sa clovek, ktory to napsal za mna  Na zdravie!
Zaznamenané
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
Príspevkov: 8210

« Odpoveď #233 kedy: 31. August , 2007, 09:58:03 »

a Vlado, ked to upravujes a mixujes, pocuvas to na sluchadlach? ak hej tak skus na normalnych bedniach :) v sluchatkach znie "vsetko hutne", ked ich mas nacapene na uchu :)
Zaznamenané

MageZ
miestny štamgast
Príspevkov: 2224

teh shite!!111!

« Odpoveď #234 kedy: 31. August , 2007, 11:19:08 »

Jj, suhlas s pistom. Basa je hlavne o stredoch. Subfrekvencie su len na skodu ("bezne"), fundamentalne frekvencie tiez nie su az tak dolezite, skor je to o tych harmonickych.  Ecko na base ma myslim okolo 41 Hz.  Aspon take su moje chabe znalosti. :)
« Posledná zmena: 31. August , 2007, 11:19:50 od MageZ » Zaznamenané

styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #235 kedy: 31. August , 2007, 11:48:43 »

vypocul som si iba tu new6 ukazku. basu tam nepocut a potom ked sa objavila pasaz bez gitar mi bolo jasne preco..absolutne nevhodny zvuk basy na takyto styl. prilis makky - taky zvuk basy by sa mi viac hodil na styl, kde su malo skreslene, resp ciste gitary.
do tohto by som skor nieco vyraznejsie, ostrejsie/kovovejsie ako bolo spomenute.
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #236 kedy: 31. August , 2007, 12:09:04 »

toto je moj posledny pokus dneska,lebo uz mi z toho zacina jebkat :)..Amplitube som zrusil a nahral som gitary cez POD fazulu. Tentokrat sa mi zda,ze som to az moc prebasoval,ak mi niekto teraz povie,ze tam nie su basy,tak si to pojdem hodit :)

Nechal som v druhej polke aj cisto bicie s basou.

Netlaci to ani nahodou. Iba to na basoch duni a gulasuje viac, ako predchadzajuce ukazky. Gitary su stale jalove na takyto typ muziky. Nie moc, ale "naozajstne" gitary zneju inac, nech si Opossum mysli, ze som dogmatik...
Zaznamenané
opossum
stály hosť
Príspevkov: 1039

píš jako očuješ, hraj jako očuješ!

« Odpoveď #237 kedy: 31. August , 2007, 14:04:29 »

Rastis - kua, v poslennej dobe sa nejako zaoberáš svojú osobú... Som frajer Na zdravie!
Pičču si myslím, že si dogmatik, to si povedal ty, lebo si mal potrebu reagovať na to, čo jakosika nosíš momentálne v sebe...a to je jakýsi vzdor voči iným názorom od tvojho. A ja by som to nerozoberal, keby si ty s tým nevyšiel. A ešte: vôbec ma to nenúti ti odpovedať, ale prečo to nespraviť, keď to sledujem už nejaký čas - totiž, že miesto fundovanej odpovede hneď napíšeš emotívne ladený a taký, ako to nazvať, skoro až od veci príspevok...totiž taký, že väčšinou dotyčnému ničím nepomôžeš, ale iba vyostríš konfrontáciu. Koniec OT.
šak si prečítaj pozorne, čo som napísal. Že tam treba urobiť primárne iný zvuk. A dogmatické by bolo, keby som ja alebo ty napísal, že jedine cez lampový preamp (ale je to celkom možné), alebo cez Maršála alebo Messa a pod...
A dogmatické by to  bolo odomňa, keby som niečo vehementne tvrdil, pritom nemám toľko skúseností s aparátmi. A ešte, keby som aj mal, tak skôr budem vo výrokoch opatrný. Dobrý zvuk sa dá dosiahnuť podľa mňa naozaj rôzne, a myslím, že taký, aký chce Vlado, aj na tranzistorovom skreslovači...
Dobré by bolo, keby si napr. napísal, ako má takýto zvuk dosiahnuť, alebo na akom aparáte, miesto toho, stále hovoriť, že to má napičču, pretože on sám s tým nie je spokojný. Iné by bolo, keby spokojný bol a tvrdil (dogmaticky), že tá nahrávka má zvuk ako Metallica a že je super Bavím sa skvele

A ešte tento výrok: "Nie moc, ale "naozajstne" gitary zneju inac, nech si Opossum mysli, ze som dogmatik..."
Veď to je práve to, o čom píšem...Z tvojich úst sa očakáva niečo konštruktívnejšie, ako pojem "naozajstne" gitary..Čo je to? Zoberme si napr. skreslenie: Taký fuzz je napr. tranzistorový aparát (ak sa mýlim, opravte ma). V ponímaní zarytých "lampáčov" to nie je "ozajstný" aparát?
Ja len zopakujem, to čo som už napísal: Každý druh hudby si vyžaduje inú technológiu. Ak Progres 2 chce mať aj progresívny zvuk, tak gitarista tam použil (album Mozek) gitarový syntetizér. Ak chcem hrať ako Katapult, tak nakopnem Marshalla. Na tomto fóre sa ale riešia síce podobné veci, len trocha iným prístupom. To znamená, že Vlado (napr, ale aj iní) sa chcú priblížiť nejakému zvuku, ale nemajú ten istý aparát. Veď kto z nás má štúdio a v ňom vagón gitár, starých analógových kláves, hardwérových efektov atď...Takže sa tu ľudia radia, ako so svojim vybavením, často skromným, dosiahnuť apoň približne želaný výsledok. Mylím, že toto by sme mali ma všetci na pamäti a potom aj debata bude konštruktívnejšia...
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #238 kedy: 31. August , 2007, 14:17:44 »

opossum - niektore veci boli tolko razy napisane, ze ich opakovanie je niekedy velmi unavne, az otravne.

vsetci vieme, ze vlado hra cez pod (a vsetci tu poznaju moj nazor nan), pripadne sa v poslednej dobe zaobera s amplitube 2.

vsetci vieme, ake aparaty pouziva metallica na albumoch. vsetci vieme, ze "podobny" sound sa da dosiahnut aj inym lampacom, pripadne kombinaciou lampac / krabicka.

ked napisem, ze "naozajstne" gitary zneju inac je teda jasne, co tym myslim, kedze predchadzajuce veci sme predebatovali X-krat.

nie som dogmatik - simulaciami sa intenzivne zaoberam odkedy existuju. kedze zhodou okolnosti hravam intenzivne aj na lampace uz vyse 15 rokov, myslim, ze viem, co sa da od simulacii cakat a co sa od nich cakat neda. vlado sa snazi, je to fajn, ale ked sa tie jeho ukazky zvukovo nepodobaju, tak jednoduch napisem, ze sa nepodobaju, vsjo.

k dalsim otazkam ohladne zvuku...

vsetci vieme, ze vlado mixuje na sluchatka. mnohe veci mu kupodivu zneju slusne, ale mnohe veci jednoducho na sluchatka v zivote neosetri, a zase sme to tu preberali X krat. neexistuje ani odpoved, ako nastavit EQ, aby zvuk v spodkoch fungoval. namixnut dobry spodok je velky kumst - nahravanim a mixovanim hudby sa zaoberam tiez uz par rokov a stale mi nahravky zvukovo nefunguju, ako by som si predstavoval, stale s odstupom ked sa vraciam k starym mixom, pocujem tam zasadne chyby.

ked vlado da nejaku ukazku, ktora nefunguje, nie je ina rada, ako zacat kupou poriadnych monitorov, vsjo. jedine co sa da, tak je popisat, ako to pocujem ja doma.

ked sa da, snazim sa pisat konstruktivne.
« Posledná zmena: 31. August , 2007, 14:18:18 od Rastis » Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #239 kedy: 31. August , 2007, 14:20:48 »

... Ak Progres 2 chce mať aj progresívny zvuk, tak gitarista tam použil (album Mozek) gitarový syntetizér.

Mozek sa zhodou okolnosti tocil na LP Custom, Mesa/Boogie MarkII (vsetko) + sa tam par razy pouzil syntetizer ARP Avatar.
Zaznamenané
Strán: 1 ... 14 15 [16] 17 18 ... 31 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.053 sekund, 23 otázok.