Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
30. November , 2024, 17:41:46
Strán: 1 2 3 [4] 5 6 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: najvacsi sustain  (Prečítané 17349 krát)
0 užívateľov a 6 Hostí prehliada túto tému.
musicman
inventár podniku
Príspevkov: 4903

« Odpoveď #45 kedy: 06. Máj , 2010, 21:20:44 »

prebrusit prazce by pomohlo
Zaznamenané

http://www.999th.eu         RIG:  2x DIGIDESIGN PRO TOOLS HD3, 3 x DIGIDESIGN 192 I/O ANALOG , DIGIDESIGN PRE, Focusrite, UAD, J&T       http://www.facebook.com/pages/999th-studio/124192809296?v=wall&ref=ts
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #46 kedy: 06. Máj , 2010, 21:36:30 »

Na druhej strane mam pocit, ze sustain si do urcitej miery odporuje s dynamikou - opravte ma, ak sa mylim.  Gitara pouzitim niektorych tazkych driev moze ziskat dlhy sustain (napr. PRS  myslim mal zopar modelov s cisto palisandrovymi alebo ebenovymi krkmi), ale na to, aby si ju rozozvucal sa do nej musis prilis opriet.

Ano, toto byva casto pravda. Vacsinou gitary z tazkych driev aj menej rezonuju a zneju ostrejsie a akoby plochejsie.
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
pelko
miestny štamgast
Príspevkov: 2146

« Odpoveď #47 kedy: 06. Máj , 2010, 21:50:20 »

tomu sa hovori vlky... mas hluchu gitaru :)
keď má niekto vlka tak má hluchú gitaru?  Popiskujem si

krtko, treba prebrúsiť. Niekde tu bol !urobsisám! návod ak sa nato cítiš
« Posledná zmena: 06. Máj , 2010, 21:51:10 od pelko » Zaznamenané
Krtko
*** BACHAR ***
miestny štamgast
Príspevkov: 2659

« Odpoveď #48 kedy: 06. Máj , 2010, 22:07:07 »

od zle zbrusenych prazcov by to malo drnac a nie sustain zdochinat. ja mam na gitare neuszerom brusene prazce su uplne v poriadku. a co ma spolocne to ze je gitara hlucha s tym ze v niektorych polohach zdochne sustain?
Zaznamenané
GHS
Hosť
« Odpoveď #49 kedy: 06. Máj , 2010, 22:07:49 »

Zdravíčko      Na zdravie!   a je to vybavene
Zaznamenané
pelko
miestny štamgast

« Odpoveď #50 kedy: 06. Máj , 2010, 22:44:03 »

dohmatom to nieje určite, totiž mám doma jednu gitaru roztrtanu nenastavenu v nehratelnom stave, dohmat tam je snad centimeter za dvanástkou a tých miest s vlkom tam je vcelku dosť
« Posledná zmena: 06. Máj , 2010, 22:44:50 od pelko » Zaznamenané
udry
Hosť
« Odpoveď #51 kedy: 06. Máj , 2010, 22:50:44 »

zahram ton na B strune napr. 17 prazec  - ton zdochne, rozpadne sa... zahram ten isty ton na E strune (12 prazec) a vsetko fasa. je problem v gitare alebo to robi dohmat alebo co..?
to je to v čom sa líšia dobré gitary od zlych  Žmurk  alebo ináč povedane-dobrá gitara hrá dobre po celom hmatníku  Na zdravie!
Zaznamenané
cubo
inventár podniku
Príspevkov: 4588

« Odpoveď #52 kedy: 06. Máj , 2010, 22:57:30 »

od zle zbrusenych prazcov by to malo drnac a nie sustain zdochinat. ja mam na gitare neuszerom brusene prazce su uplne v poriadku. a co ma spolocne to ze je gitara hlucha s tym ze v niektorych polohach zdochne sustain?

to je to ze to drevo proste dobre nerezonuje a z toho su potom vlke... kvoli tomu som dal prec aj mojho fendera... ten ich mal pozehnane... Na zdravie!
Zaznamenané
pelko
miestny štamgast

« Odpoveď #53 kedy: 06. Máj , 2010, 23:07:40 »

ale prosimta, jak že drevo dobre nerezonuje? a jakto že má vlka len na jednom jedinom mieste? keby má hluchú gitaru tak to nehrá nikde
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #54 kedy: 06. Máj , 2010, 23:42:57 »

ale prosimta, jak že drevo dobre nerezonuje? a jakto že má vlka len na jednom jedinom mieste? keby má hluchú gitaru tak to nehrá nikde

Vlky a rezonancia dreva moc spolocneho si myslim nemaju.
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
cubo
inventár podniku
Príspevkov: 4588

« Odpoveď #55 kedy: 06. Máj , 2010, 23:45:43 »

Vlky a rezonancia dreva moc spolocneho si myslim nemaju.

no tak ja presne neviem kto ma vlke na svedomi, ale proste ked ich gitara raz ma tak nic nepomoze... Zdravíčko
Zaznamenané
myso
pravidelný návštevník
Príspevkov: 634

« Odpoveď #56 kedy: 07. Máj , 2010, 00:46:53 »

Ja mam na Klemovke  maleho vlka na basovom G na najhrubsej strune. Skratka ten jeden ton ma trochu slabsi sustain ako ostatne basaky okolo. Vcelku vtipny jav. Ale kedze ta gitara je urcena predovsetkym na dadgad heavy acoustic metal, tak to nie je az taky problem.
Zaznamenané
Majo Fero
inventár podniku
Príspevkov: 3686

večne usmiaty gitarista :-)

« Odpoveď #57 kedy: 07. Máj , 2010, 09:52:52 »

Gitara pouzitim niektorych tazkych driev moze ziskat dlhy sustain (napr. PRS  myslim mal zopar modelov s cisto palisandrovymi alebo ebenovymi krkmi), ale na to, aby si ju rozozvucal sa do nej musis prilis opriet. Nevraviac o tom, ze ti remen pocas koncertu vyryje ryhu do pleca...
PRS robil a aj robi celopalisandrove krky, mam McCarty Rosewood (ked som kupoval PRS, tak som chcel len tento model prave koli tomu krku, uz ho nerobia)
tazke PRS som este nevidel, vsetko su to take standartne vahy do 4kg

inak co mam ja skusenosti, tak dlhsie rezonuje lahsie drevo ako tazsie
tazsie ma skor taku iskru vo vyskach a hlavne ta vaha ma zabija, ked ju ma mat clovek na pase par hodin  :)
Zaznamenané
Majo Fero
inventár podniku
Príspevkov: 3686

večne usmiaty gitarista :-)

« Odpoveď #58 kedy: 07. Máj , 2010, 09:54:21 »

zahram ton na B strune napr. 17 prazec  - ton zdochne, rozpadne sa... zahram ten isty ton na E strune (12 prazec) a vsetko fasa. je problem v gitare alebo to robi dohmat alebo co..?
ak to drnci, tak je to dohmatom
ak len ton zaznie a zhasne, moze to byt vlk pripadne vada struny, ...
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #59 kedy: 07. Máj , 2010, 10:23:36 »

inak co mam ja skusenosti, tak dlhsie rezonuje lahsie drevo ako tazsie
tazsie ma skor taku iskru vo vyskach a hlavne ta vaha ma zabija, ked ju ma mat clovek na pase par hodin  :)

Lahsie drevo skor rezonuje a aj doznieva inak. U lespoolov to velmi vyrazne citit, lahsie maju taky vdusnejsi ton aj dozvuk. Tazke povedzme okolo 5 kil a viac maju ton ostrejsi a menej objemny a doznievaju tiez inak, vacsinou ale maju o nieco dlhsi sustain, co som vypozoroval.
Zaznamenané

Strán: 1 2 3 [4] 5 6 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.035 sekund, 23 otázok.