Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
30. November , 2024, 17:34:17
Strán: 1 ... 3 4 [5] 6 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: najvacsi sustain  (Prečítané 17342 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #60 kedy: 07. Máj , 2010, 10:31:28 »

inak vlky potom teda vznikaju ako? lebo ja som bol v tom ze je to kvoli neschopnosti dreva rezonovat na urcitej frekvencii.. kamarat mal basu napriklad co vobec nezahrala ton F na prvej strune.. proste clovek to stlacil, udrel a takmer sa to neozval.. pritom na Ecku a na tone Fis to hralo normalne.. inak neuszer mi napriklad spominal ze niektore nastroje maju vlky lebo su zle zostelovane a spravnym nastavenim sa da vacsina odstranit..  (aj ked aj to mohlo byt len PR) heh
Zaznamenané

palii
miestny štamgast
Príspevkov: 1608

« Odpoveď #61 kedy: 07. Máj , 2010, 10:38:24 »

sustain podla mna nie je vzdy ziadany. moze to dost uskodit istym stylom gitarovej hry, hlavne na cleane, ked rozkladas akordy, alebo pri jazze tiez. na jazzovych gitarach je casto ta kobyla typu "trapeze bridge". obdoba je vlastne aj na jaguaroch jazzmasteroch a mustangoch - fendrackych antigitarach :). neni to tam nahodou, vedia preco to tam dali. zvuk co sa mne osobne paci nema mat vela sustainu proste to zahuhlava pre mna tu gitaru.

cize cely sustain osial mi trosku uchadza. na cleane to robi zlobu (pokial nehras sladucke pomale solicka typu snehove spravy) a na skreslenom je to jedno lebo tam sustain robi hlavne aparatus. tiez sa mozem ale mylit, takze ma kludne poucte
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #62 kedy: 07. Máj , 2010, 10:41:26 »

zvuk co sa mne osobne paci nema mat vela sustainu proste to zahuhlava pre mna tu gitaru.
cize cely sustain osial mi trosku uchadza. na cleane to robi zlobu (pokial nehras sladucke pomale solicka typu snehove spravy)

Sustain a dynamicky cisty zvuk sa predsa navzajom vobec nevylucuju. Tie fendracke antigitary ten sustain akurat zrovna nemaju, preto su aj pomerne nepopularne.

Dokonca aj lespooly napriklad mozu mat cisty prierazny zvuk a pritom paradny sustain, najma tie zo 70tych rokov s javorovym krkom vynikaju v tejto kombinacii.
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
musicman
inventár podniku
Príspevkov: 4903

« Odpoveď #63 kedy: 07. Máj , 2010, 10:52:34 »

takze ked ton nehra tak neni ne chybe prazec ale to drevo pod prstom nerezonuje a centimeter vedla uz drevo rezonuje Huh!
Zaznamenané

http://www.999th.eu         RIG:  2x DIGIDESIGN PRO TOOLS HD3, 3 x DIGIDESIGN 192 I/O ANALOG , DIGIDESIGN PRE, Focusrite, UAD, J&T       http://www.facebook.com/pages/999th-studio/124192809296?v=wall&ref=ts
udry
Hosť
« Odpoveď #64 kedy: 07. Máj , 2010, 11:18:09 »

takze ked ton nehra tak neni ne chybe prazec ale to drevo pod prstom nerezonuje a centimeter vedla uz drevo rezonuje Huh!
toten pražec,ho tam niekto natlkol a tym prerušil rezonančnu krivku teho dreva,  ale može to byt aj tym,že ma niekto antirezonančnosustainové prsty alebo je slabý polovník a ešte nestihol postrielat všetkych vlkov   Bavím sa skvele
Zaznamenané
palii
miestny štamgast
Príspevkov: 1608

« Odpoveď #65 kedy: 07. Máj , 2010, 11:29:57 »

Sustain a dynamicky cisty zvuk sa predsa navzajom vobec nevylucuju. Tie fendracke antigitary ten sustain akurat zrovna nemaju, preto su aj pomerne nepopularne.

Dokonca aj lespooly napriklad mozu mat cisty prierazny zvuk a pritom paradny sustain, najma tie zo 70tych rokov s javorovym krkom vynikaju v tejto kombinacii.
verim ze hej, chcel by som vyskusat. nejde ale iba  o prierazny cisty zvuk , ono to robi aj zaujimavy efekt ked to proste utne a nehuci to do aleluja. nie je to iba "nizsi" sustain, pridava to iny charakter tomu zvuku. nemaju to len antigitary ale ako vravim ak vela jazzovych gitar
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #66 kedy: 07. Máj , 2010, 11:31:14 »

nejde ale iba  o prierazny cisty zvuk , ono to robi aj zaujimavy efekt ked to proste utne a nehuci to do aleluja

Rozumiem. Dost zalezi na aparate inak. Na mojom nevytocenom Hiwatte mam taky zvuk hocikedy aj s lespoolom. Bavím sa skvele
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
Krtko
*** BACHAR ***
miestny štamgast
Príspevkov: 2659

« Odpoveď #67 kedy: 07. Máj , 2010, 11:34:57 »

na sucho struna pekne znie, len cez simulaciu skape, neviem ako na aparate musim skusit... skusal som aj zvysovat gain boosterom, comp sustainerom, ten sustain neznie len na jednej polohe, len na ecku znie lepsie ako na B ale stale je to strasna slabota ale iba na nevinutych strunach... ja som si to nikdy nevsimol a neviem ci to nebude strunami...  zda sa mi ze na aparate to drzi lepsie ton... ked vravite ze vlk je problem niektorych prazcov tak to nebude ono
Zaznamenané
pista58
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 6966

« Odpoveď #68 kedy: 07. Máj , 2010, 11:35:13 »

Rozumiem. Dost zalezi na aparate inak. Na mojom nevytocenom Hiwatte mam taky zvuk hocikedy aj s lespoolom. Bavím sa skvele

hej pretoze ten spanielkovy aparat chcipe v momente ked donho vlezie nejaky zvuk. a ked to nanutis este nejakemu basakovi, tak amen tma. namiesto poriadneho tlaku skapinajuci ton... ?§!.
Zaznamenané

o-yep sro
proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #69 kedy: 07. Máj , 2010, 11:39:29 »

hej pretoze ten spanielkovy aparat chcipe v momente ked donho vlezie nejaky zvuk. a ked to nanutis este nejakemu basakovi, tak amen tma. namiesto poriadneho tlaku skapinajuci ton... ?§!.

No hej, ked je na tretinovej hlasitosti, to je normalka aj u Marshallov mily moj. Bavím sa skvele
Zaznamenané

mn
inventár podniku
Príspevkov: 3357

« Odpoveď #70 kedy: 07. Máj , 2010, 11:43:37 »

PRS robil a aj robi celopalisandrove krky, mam McCarty Rosewood (ked som kupoval PRS, tak som chcel len tento model prave koli tomu krku, uz ho nerobia)
tazke PRS som este nevidel, vsetko su to take standartne vahy do 4kg

ale robia sa, sice vylucne on order a je ich dnes uz velmi malo, ale robia sa. bol mensi utlm s RW krkmi do 08/09 ked prisli s novym "redesignom" - novy styl inlayu, nove materialy na hw. Od kedy zacali robit tieto editovane kusy sa RW krky trochu vratili, ale stale extremne malo. Co sa definitivne pre seriovku ak sa da u nich seriovka seriovkou nazvat skocilo, tak to bol Brw. Dlhu doby ich pozuivali aj po tom v ramci Private Stocku, ktory ich rovnako definitivne prestal ponukat x rokov dozadu. Smozrejme vo wood library su este veci, ale pocul som (z prvej ruky) ze cas od casu daju vybrat, ale stoja sialene prachy. Taky signifikantny bol pre brw Modern Eagle, ktory v poslednych seriach zacali robit s IRW, co vyvolalo svojho casu velke poburenie. Ostatne edicia z ME su vylucne s IRW. Dnes "cim dalej tym viac" vidiet madagaskarsky rw pozivany v roznych limitovanych ediciach
 Zdravíčko
« Posledná zmena: 07. Máj , 2010, 11:46:02 od mn » Zaznamenané

"Practice cures most tone issues" John Suhr
Majo Fero
inventár podniku
Príspevkov: 3686

večne usmiaty gitarista :-)

« Odpoveď #71 kedy: 07. Máj , 2010, 12:27:40 »

ale robia sa, sice vylucne on order a je ich dnes uz velmi malo, ale robia sa. bol mensi utlm s RW krkmi do 08/09 ked prisli s novym "redesignom" - novy styl inlayu, nove materialy na hw. Od kedy zacali robit tieto editovane kusy sa RW krky trochu vratili, ale stale extremne malo. Co sa definitivne pre seriovku ak sa da u nich seriovka seriovkou nazvat skocilo, tak to bol Brw. Dlhu doby ich pozuivali aj po tom v ramci Private Stocku, ktory ich rovnako definitivne prestal ponukat x rokov dozadu. Smozrejme vo wood library su este veci, ale pocul som (z prvej ruky) ze cas od casu daju vybrat, ale stoja sialene prachy. Taky signifikantny bol pre brw Modern Eagle, ktory v poslednych seriach zacali robit s IRW, co vyvolalo svojho casu velke poburenie. Ostatne edicia z ME su vylucne s IRW. Dnes "cim dalej tym viac" vidiet madagaskarsky rw pozivany v roznych limitovanych ediciach
 Zdravíčko
hold uz dochadzaju zasoby kvalitneho BRW
Zaznamenané
mn
inventár podniku
Príspevkov: 3357

« Odpoveď #72 kedy: 07. Máj , 2010, 12:28:22 »

hold uz dochadzaju zasoby kvalitneho BRW

im uz dosli, to ma uz len Paul par kusov len aby mal  :)
Zaznamenané

"Practice cures most tone issues" John Suhr
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #73 kedy: 07. Máj , 2010, 13:09:32 »

zahram ton na B strune napr. 17 prazec  - ton zdochne, rozpadne sa... zahram ten isty ton na E strune (12 prazec) a vsetko fasa. je problem v gitare alebo to robi dohmat alebo co..?

skus tu strunu co Ti na tom fleku nezneje naladit inac, napriklad o pol ton vyssie. ak Ti nebude zniet ani tak, tak je to flekom - cize nieco s prazcom. ak Ti zniet bude, je to tzv. vlk. nenechaj sa zmiast, ze tenisty ton na inej strune v inej polohe zneje - vyskovo to sice je ten isty ton, ale kvalitativne to je iny zvuk a material na neho moze reagovat inac.

inak toto je pravda, zvacsa to je naozaj o tom:

to je to v čom sa líšia dobré gitary od zlych  Žmurk  alebo ináč povedane-dobrá gitara hrá dobre po celom hmatníku  Na zdravie!

toto je podla mna tiez pravda:

... inak neuszer mi napriklad spominal ze niektore nastroje maju vlky lebo su zle zostelovane a spravnym nastavenim sa da vacsina odstranit..  (aj ked aj to mohlo byt len PR) heh

ked mi dosla kedysi basa, tak mala take fleky, kde chcipala, pritom tie iste tony na inych strunach hrali. celu som ju rozobral, vycistil bordel a piliny spod kobyly a z lozka krku, zlozil, vsetko dotiahol a zosteloval nejak komprimisne na pohodlnu hru a problemy s vlkmi zmizli...
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #74 kedy: 07. Máj , 2010, 13:13:08 »

Hm, ja stale nerozumiem naco je dobry taky dlhokansky sustain. Mam strat od kamila grebena a ten ma viac sustainu ako som hocikedy potreboval. To akoze  chces udriet akord a potom k nemu odspievat celu slohu? Daj priklad nejakej pesnicky, kde sa taky sustain vyuziva.

Na druhej strane mam pocit, ze sustain si do urcitej miery odporuje s dynamikou - opravte ma, ak sa mylim.  Gitara pouzitim niektorych tazkych driev moze ziskat dlhy sustain (napr. PRS  myslim mal zopar modelov s cisto palisandrovymi alebo ebenovymi krkmi), ale na to, aby si ju rozozvucal sa do nej musis prilis opriet. Nevraviac o tom, ze ti remen pocas koncertu vyryje ryhu do pleca...
Sustain je pre mna len jedna z vlastnosti dobrej gitary. Nestaci to samo o sebe, aby som bol s gitarou spokojny.

Ale chcel si priklad: cisto ebenova gitara vyrezana cela z 1 kusa dreva (telo spolu s krkom). Tvar gibson explorer (ano, tvar  ovplyvnuje sustain...)
Priprav si vela $$$ Ja som čert..

pre mna sustain je indikacia nejakej tej kvality. pokial to dokaze zodpovedne dlho zniet, tak to asi ako celek dobre funguje - tak to berem. nehovoriac o tom, ze sustain je pre mna dolezity - vela toho sice nepohram, ale casto hram vytiahnute tony na tenkych strunach vo vysokych polohach a pokial to tam nedrzi, ale chcipa, tak je to utrpenie a pre mna 90% vyrazovych prostredkov v prdeli :)
Zaznamenané
Strán: 1 ... 3 4 [5] 6 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.039 sekund, 23 otázok.